PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bayrak yakılamaz

Sahin
03/03/2003, 22:00
Bizdede zaman zaman olan bir olay ama acı bir olay bu.

30 Ağustos 1922, yani her sene anısına kutladığımız Zafer Bayramı için yapılan savaş;

Hasan Rıza Soyak, Atatürk’ten Hatıralar, Cilt:I,
Ertesi gün sabahın erken saatlerinde muharebe alanını dolaşıyor. Manzara çok hazindir; binlerce düşman cesedi... Birbirinin üzerine yıkılmış yüzlerce topçu hayvanı... Terk edilmiş toplar; cephaneler...

Asil ruhlu Büyük İnsan, üzüntü duyuyor:

-Bu manzara insanlığı utandırabilir, fakat meşru müdafaamız için buna mecbur olduk. Türkler, başka milletlerin vatanında böyle bir harekete teşebbüs etmezler diyor.

Biraz ileride topların arasında yerde bir Yunan bayrağı görüyor; eliyle işaret ederek emrediyor:

-Bir milletin istiklâl alâmetidir (sembolüdür). Düşmanın da olsa ona hürmet etmek lâzımdır. Bayrağı yerden kaldırıp topun üzerine koyunuz.(2)

30 Ağustos’un gerçek anlamını ve önemini BüyükZafer’in ikinci yıl dönümünde (30Ağustos 1924) Dumlupınar’ın Çal tepesinde yapılan törende Atatürk’ün verdiği söylevde görürüz:

Birde barış için bedel isteyenler çıktı, savaşın bedelini neyle ödeyeceklerini düşünmeden.

"Her alternatifin bir bedeli vardır" diyor Tayyip Erdoğan tabi o böyle derde destek gelmez mi? Anında, zaten yagmur yağsada bahane olsa vergi alsak zihniyetindeki hükümet gecikmedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, barışı korumanın bir maliyeti olduğunu, bu çerçevede ek emlak ve ek taşıt vergisi alma yoluna gidildiğini söyledi. Unakıtan: "Madem barış istiyorsunuz, ek emlak ve ek taşıt vergisine katlanırsınız!"

Bu ne ya tehdit mi bu? Savaş isteseydik ne olacaktı başımız göğemi erecekti? Alacağımız para bizi düzemi çıkaracaktı?

Sedat Atif
03/03/2003, 22:54
Orjinal mesajı gönderen Sahin
Bu ne ya tehdit mi bu? Savaş isteseydik ne olacaktı başımız göğemi erecekti? Alacağımız para bizi düzemi çıkaracaktı?

Bir yorumcu "Hükümetin B planı" demişti.

(1) ABD'ye destek olsak da olmasak da savaştan zarar göreceğiz,
(2) tezkere kabul edilmediği için ABD yardımını alamayacağız,
(3) açığı bir şekilde kapatmalıyız.

maddelerinden çıkarılan sonuç bu sanırım.

Tabi, ABD yardımı ne kadar işe yarayacaktı, tartışılır.

Bu haberin kaynağını verir misin?
"Madem barış istiyorsunuz, ek emlak ve ek taşıt vergisine katlanırsınız!" sözü sert bir söz.
Tam bu şekilde mi söylemiş bilemiyorum, dinlemedim, ama medyanın insanların sözlerinden çıkardıkları yorumu sanki tam olarak o söylenmiş gibi gösterdiklerini çok gördüm.

Tam bu şekilde de söylenmiş olabilir tabi.

qitted
03/03/2003, 23:11
Bugün kuzey ırakta yapılan bir gösteride Türk bayrağı yakılmış.
Kaynak : TV haberleri

Allah akıl fikir versin.
Bu cami duvarı kimleri görmedi ki?
Ama hala ayakta...

Sahin
03/03/2003, 23:35
Haberin tam kaynağı bu;

http://www.showtvnet.com/haber/ekonomi/03032003/baris_zam.shtml

En büyük düşmanının bayrağını çiğnetmeyenlerle hamisinin bayrağını çiğneyenlere söylenebilecek sözler lügatta yok.

Sedat Atif
04/03/2003, 00:47
http://haber.turk.net/haber_detay.asp?ID=704913&Cat=EKO adresinde ise biraz daha farklı sözler var.

<kişisel görüş>
Showtvnet de NetHaber'i kaynak olarak gösteriyor. Yanlış anlaşılmasın ama, NetHaber'de hükümet hakkında pek de olumlu haberlerle karşılaşmıyorum.
</kişisel görüş>

xXx
04/03/2003, 19:50
Bu kafada gidersek yakında Türkmen lerinde yakıldığını göreceğiz...

Mingitau
05/03/2003, 09:14
Görmedik mi?
:aglama:
Barat Hacı Öldü Şen olasınız Pekin Köpekleri.....

xXx
07/03/2003, 15:31
Gördük ve de görmekteyiz tabiki ama,
Elinden birşey gelmemek var.
Elinde olup yardım etmemek var.