Tam Sürümünü Görmek İçin : Corel'de dergi yapmak isteyenlere :))
merhaba, ekte yaptığım otomatik montaj makrosunun yenilenmiş hali var. farklı bir montaj şeklini daha ekledim. yeni montaj şekli şimdilik 24 sayfaya kadar, eskisini korudum; forma düzenini hala 48 sayfaya kadar destekliyor...
1-makroyu aşağıdaki yere kopyalayın
c:\program files\corel\corel v.s. 12\Draw\GMS\
2-coreli açıp kapayın
3-Tools\VisualBasic\Play\
4-çıkan menüde Macros in\montaj.gms
isterseniz menülere kısayolunu eklersiniz
***bu makroya küçük bişi eklemeyi unutmuşum, düzletilmiş hali aşağıdaki mesajda***
kolay gelsin
(bu arada Corel Draw X3 hayırlı olsun)
(varsa hata ve önerilerinizi iletirseniz sevinirim)
yeni montaj şekli için 24 sayfadan fazla giriş yapıldığında otomatik olarak kilit eklemek gerekiyordu (hata olmaması için) onu değiştirdim. bu eki kullanın...
Eline sağlık Oza, mantığını kavramak biraz zaman alsa daişe yarayabilir bir mako olmuş ;)
Konu başlığını "...dergi montajı..." şeklinde düzeltirsen daha fazla ilgi çekeceğine inanıyorum.
sağol kürşad,
bende mesajı editlemek istedim ama beceremedim. sanırım 1 kez düzeltmeye izin veriliyor...
aylık dergi çıkarıyoruz, makroyu orada kullanıyorum, mücellit başka türlü montajlarsan fiyatı düşerim dedi :) ikinci montaj şekli oradan çıktı. zaman bulduğumda 48 sayfaya çıkaracağım...
ajanszebra
22/02/2006, 16:13
kardeş verdiğin ör nek corel 11 de çalışmıyor düzeltip bir daha eklermisin
üzgünüm bulamadım, eskileri silmişim... 11 yükleyip değişiklik yapmam gerekir, zamanım olursa yapar gönderirim....
bu arada 24 sayfa montajda hata veriyordu, düzelttim, ekte...
ajanszebra
10/03/2006, 17:49
saol bir deneyeyim bakim inşallah zamanın olurda eklersin baya bir makbule geçecek
Oza kardeş çok iyi bir şey yapmışsın sağol yalnız bu montaj şeklinde bir kalıba sadece 4 sayfa konulabiliyor. Ben marmarisde ajans sahibiyim. Mesela ben 50x70 kalıba 16 sayfa koymak istiyorum. (12x17 ebadında 8 yaprak, 16 sayfalı bir kitapçık) buna nasıl hallederiz. İlgilenirsen sevinirim. Bu arada şunu söyleme hakkına sahipsin "Yaptığın iyilik bir gün görevin haline gelir"
16 sayfa montaj için epey bi uğraşmam gerekir, açıkcası ihtiyacım oldukça bu makroyu geliştiriyorum.
ama bir çözüm yolu olarak; dergi montajını seçerek değilde, normal montaj bölümüyle 48 sayfaya kadar montaj yapabilirsin. bu bölümde montaj yaptığında 4 sayfa sınırından kurtulabilirsin
*bir klavuz hazırlayıp "Apply" bölümünde klavuza göre sayfaları yerleştirin.
*ters bağlanacak sayfaları döndürün (sayfa kutucuklarının altındaki küçük butonlara tıklayın, kutucuk sarıya dönecektir, bu onun ters montajlanacağını gösterir)
48 sayfadan fazlaysa zaten forma düzenine dönmeniz gerekir, bu durumda işi 16, 24, sayfalar halinde ayrı dosyalara paylaştırıp yukardaki işlemi yapabilirsiniz.
iyi çalışmalar
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.