PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Sitemin Page Rankını Nasıl Artırabilirim ?

aLeN
15/01/2006, 17:56
Merhaba arkadaşlar sitemin page rankını artırmak istiyorum .
Html kodlarındaki hatalar dahil çogu şeyi düzelttim ama hala
2 dişte yukarı çıkmıyor yarımcı olursanız sevinirim.

www.hediyecicek.com sitem

turker
15/01/2006, 18:44
PR değeri daha yüksek sitelerden senin sitene link verilmeli.

Yns
15/01/2006, 19:33
Yalnız bu konuda bir batıl inanç var.Ne kadar çok link alınırsa pr değeri o kadar yükselir diye.Hatta sırf bu iş için link değişimleri yapanlar var lakin eğer link değişimi yaptığınız site sizin sitenizle aynı içerikte değilse PageRank değerini pek etkilemez.Sitenize fazladan link eklemiş olursunuz.

bu (http://www.gitme.net/google.php) adresten ayrıntılı bilgiyi alabilirsin.

Junkie
22/01/2006, 12:57
aslında böyle birşey değil o. sadece anahtar kelimeler eklemen gerekli. sitenin bir yerine ingilizce spam ve freeware programlarle ilgili 2 makale ekle. tamamdır bu iş.

Yns
22/01/2006, 13:57
aslında böyle birşey değil o. sadece anahtar kelimeler eklemen gerekli. sitenin bir yerine ingilizce spam ve freeware programlarle ilgili 2 makale ekle. tamamdır bu iş.

Google öyle demiyor (http://www.google.com/technology/) , internetteki yerli-yabancı webmaster forumları öyle demiyor.

Bu bilgiyi aldığın kaynağı gösterebilir misin ?

jure
22/01/2006, 21:17
mynet'in pr sine baktım 5 çıktı. buna bakarsak link eklemeyle alakalı olmadıgı kesin. ayrıca bir sitem var hiç bir içeriği yok hiç bir yerde linki yok. pr3 gelecek pr side 5 olacak sanırım. pek anlayabilmiş değilim.

Zerzevat Adam
22/01/2006, 21:28
Siteniz çok ziyaretçi almıyorsa Web Standartlarına ve erişilebilirliğe uyarsanız Google en azından var olan içeriği tam olarak kaydeder. Çünkü Google dünyanın en büyük körü. :)

Yns
22/01/2006, 21:34
mynet'in pr sine baktım 5 çıktı. buna bakarsak link eklemeyle alakalı olmadıgı kesin. ayrıca bir sitem var hiç bir içeriği yok hiç bir yerde linki yok. pr3 gelecek pr side 5 olacak sanırım. pek anlayabilmiş değilim.

PR 5 yeterince yüksek bir değer , pek fazla site bu şansa sahip değil.

Bu hiç bir yerde linki olmayıp gelecek pr değeri 5 olan sitenin adresi nedir ? Öğrenebilir miyiz ?

jure
22/01/2006, 22:04
ya şimdi burda direk olarak soylemeyim ama size bildiririm ben :) pr4 te gelebilir tabiki. sitelerden bakınca yarısı 4 yarısı 5 gibi gozukuyor.

cappytoi
22/01/2006, 22:13
pr değeri ziyaretçi çekebilmeniz için tek şart değil, aşağıdaki makaleyi okumanızı tavsiye ederim:

www.sitepoint.com/article/whats-your-link-reputation

by_ram
27/01/2006, 14:18
toplistler pagerank arttırmak için çok büyük bir şans bence. ben toplistler sayesinde bir ayda pagerankı 4 e çıkardım. nedenine gelince. pagerankta mantık rakip sitelerden link almak. yani aynı içerikli diğer sitelerden link almaktır. sitenizi topliste eklediğinizde genelde toplistler sizin siteniz için yeni bir sayfa oluşturuyor. bu yeni sayfada sizin gönderdiğiniz sitenizi açıklayan terimler mevcut oluyor. yani oluşan yeni sayfanın içeriği sizin sitenizin içeriğiyle çok benzer. bu sayede aynı içerikli rakip siteden (!) link almış oluyorsunuz ve page rankınız yükseliyor.
ayrıca google biraz geç güncellediğinden gezginler.net ten güncel pagerank ı öğrenebilirsiniz.
kolay gelsin..

Dreamy
16/04/2006, 03:20
biraz açız sanki bu konuya

bunu yazdım, faydası olur sanırım
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=28355

HunTürk
16/04/2006, 08:06

Selamlar,

Pr için işe yararmı bilmiyorum ama en azından o kelimeleri bi yerlere sıkıştırdınmı özellikle yahoo dan güzel ziyaretçi geliyor.

hakansor
16/04/2006, 10:42
PR değeri daha yüksek sitelerden senin sitene link verilmeli.

Sadece Pagerank artirmanin da bir getirisi oldugunu sanmiyorum. Bunun yanında sitenin hitinin de onemli oldugunu dusunuyorum.

google aramalarina yansiyan sitelerde bazen dikkatimi cekiyor. Site Pr si 5 olan bir site, pr si 2 olan bir sitenin cok cok altinda aranan sonuclara yansiyabiliyor.