PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows'ta çalışan programların kullandıkları bellek miktarları

BurnOUT
15/01/2006, 13:24
Windows'ta çalışan programların içinde o an kullandıklarımın bellek miktarları belirli bir süre sonra çok yüksek düzeylere çıkıyor.. yaklaşık 100 mb civarına ulaşıyor.. bu tabiki sistem performansını çok büyük bir şekilde etkiliyor. pencereler bile açılmaz hale geliyor..
bunu bir yazılım ile önleyebilir miyim..? bu bir bug mıdır..? bir virüs mü..?

teşekkürler..

Gurhan
15/01/2006, 14:08
http://www.inndir.com/program.php?id=25192

görev yöneticisi yerine kullandığım bu yazılım var
Bahs ettiğin gibi kullandığı ram şu kadar olunca sonlardır diye bir özelliği yok ama benim çok işime yarıyor standart görev yönetisinin sollandıramadığı programlar kolaylıkla sonlandırabiliyor

windows kullanan herkese tavsiye ederim

OZKANYAVUZ
19/01/2006, 11:45
Kullandığınız programlarda bellek taşması olabilir veya buna bir virüs ya da bir spy neden olabilir. Sisteminizin temiz olduğundan eminmisiniz?

BurnOUT
20/01/2006, 00:34
newly formatted
yani tertemiz...

acemi
20/01/2006, 00:42
Bazı programlar çok fazla bellek yiyebilir, bu biraz da programı nasıl kullandığınız ile ilgili bir durum. Örneğin Firefox ile bir sürü sayfa açarsanız, kapladığı yer oldukça büyüyor. Sorun, bu tip birşeyden kaynaklanıyorsa biraz programı kullanım şeklinizi değiştirmelisiniz veya arasıra programı normal şekilde kapatıp yeniden açmalısınız.

Bir de tabii virus tipi zararlıların bulaşmış olma ihtimali var.

Sizde sorun olan yazılımlar hangileri?

BurnOUT
20/01/2006, 20:23
firefox'un yaptığını biliyorum.. zaten ona karşı önlemimi aldım..
ilginçtir, winamp, yahoo messenger, download manager tarzı programlarda yapıyor...