Tam Sürümünü Görmek İçin : MSN'de Uzaktan Yardım sorunu
karavanabatu
12/01/2006, 00:56
Selamlar...
Bir arkadaşımın bilgisayarına MSN ile bağlanıp birlikte çalışmak istiyoruz. Davet gönderdiğim de ve kabul ettiğinde bi pencere çıkıp bağlanıyor diyor ve sonra "Karşıdaki Bilgisayarın adı çözümlenemedi" falan diyor. Yardım edebilmeniz mümkün mü? Ne yapabiliriz?
Her iki tarafada msn 4.7 versiyonunu yükleyip tekrar deneyiniz.
karavanabatu
12/01/2006, 19:04
Denedik. Malesef gene olmadı. :(
Meteryus
12/01/2006, 21:11
msn ile bu işi denememiştim, böylebirşey lazım olduğunda netmeeting i kullanıyorum, çalıştır menüsüne conf yazarak netmeeting e ulaşabilirsiniz.
karavanabatu
12/01/2006, 22:48
Teşekkürler Meteryus...
Bilgisayarımı sağ klikle, çıkan menüde "uzak" sekmesine gel. Orada bilgisayarın paylaşımı ile ilgili bir seçenek var. Her iki tarafdada seçilimi kontrol etmen gerekir.
karavanabatu
12/01/2006, 23:31
ettim hepsi açık...
Ben netmeeting i yaptım da arkadaş aynı şeyleri yapmasına rağmen olmuyor ya. ils.turknetmeeting.com a giriyor olmuyor. SEnce neden olabilir? Sen hangisini tavsiye edersin sunuclardan?
Benim dediğime gelcen gene: format..
Uzaktan bağlantı kurmak istiyorsanız logmein öneririrm.
Bakınız: http://www.logmein.com
LogMeIn mükemmelmiş gerçekten. Teşekkürler.
karavanabatu
13/01/2006, 01:13
Yahu bu ne? :) Bi bilgisayar ekle diyom adam on saat program yüklüyor :) Ya da ben mi yapamadım.
ilk önce logmein.com dan bir üyelik aç. Daha sonra (kullanıcı adı olarak mail istio) sana tavsiyem bir yahoo hesabı ver Ve logmein e verdiin şifren mail şifrn olsun.Korkma güvenilir site.Bende kulanıyorum.Daha sonra logmein programını her iki bilgisayarada aynı mail adresi ve şifreyi kullanarak kur.İki bilgisayarada bi acces kod belirle.Bunları yaptıktan sonra logmein.com dan üyelik girişini yap oradan my computer a gel orada arkadaşının bilgisayarı görünür.ona bağlan acces kod istiycek onuda gir ve bilgisayardasın.
konu dışı: @OnR olayın formatla ne ilgisi var?
Meteryus
14/01/2006, 04:16
netmeetingden biz sunucu üzerinden değil direk ip ile gayet rahat bağlanıyoruz. Sunucu üzerinden bağlanmayı bende başaramadım.
karavanabatu
14/01/2006, 12:16
Meteryus fakat netmeeting de ip yi nereye yazıyoruz. Ya da öncesinden bir yere bağlanmak gerekiyor mu? Anlatır mısın?
Mr.MOON: Teşekkür ederim.
Meteryus
14/01/2006, 18:23
Anlatayım
Başlat çalıştıra conf yazdıktan sonra gelen kurulum sihirbazını kafana göre ayarlayabilirsin, bundan sonra programın ana ekranından sunucu oacak bilgisayarın çağrı yap menüsünden çağrıları otomatik kabul et sekmesini işaretlemesi gerekior, client olacak bilgisayarda üstteki host yazdığımız kutuya diğer bilgisayarın ip numarasını giriyorsun( Çağrı yap menüsünden yeni çağrı da denebilir), diğer bilgisayar çağrıyı alıp kabul ettikten sonra sunucudan araçlar menüsünden paylaşım kısmına gelip denetime izin ver kutusunu işaretliyoruz zaten bu olduğunda diğer bilgisayın ekranını göreceksin, açılan ekrandan da clientden denetimde denetim isteği gibi bir menü vardı onu işaretleyip diğer makinayı kullanmaya başlayabilirsin.
Routherlı modemlerde dmz nin ayarlanmış olması lazım tabiki.
Ezberden yazdığım için yanıldığım yada hatırlıyamadığım yerler olabilir ama pek zor değil biraz kurcalarsan çözersin.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.