PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : bedava .tr domain

cappytoi
11/01/2006, 13:20
aşağıdaki domainleri proje yapacak veya ihtiyacı olanlara host ile birlikte veriyorum:

fw.gen.tr
exit.gen.tr

Host özellikleri: (domain başına)
150mb alan
4 gb band
ve diğer özellikler
Linux server
(projenizin ihtiyacına göre arttırabilirim)

* Reklam istemiyorum, daha sonra pagerankiniz iyi olursa text link isterim ama iyi bir yerden :)
* Var olan sitenizi koymak zorunda değilsiniz...
* TC yasalarına uyan site yapmalısınız
* Projenizi buraya yazmalısınız
* File hosting, image hosting gibi vs. şeyler istemiyorum
* Domainler adıma olacak, fakat zaten kullanmayı düşünmüyorum. 1er seneye yakın zamanları var, şu an için uzatmayıda düşünüyorum.
* Sitelerinizin üstüne yatmak gibi bir amacım zaten olmaz.

Daha fazla soruyu buraya sorabilirsiniz. Projeleriniz yoksa gelmeyin. Projenizi buraya yazın.

Kolay gelsin...

Not: Amaç ihtiyacı ve güzel projeleri olanları desteklemektir... Bu tip projeleri olanlara host yardımı da yapabilirim...

indream
12/01/2006, 21:55
Art niyet aramıyorum ama birşey vermiyor ama birşeyler istiyor, üstüne üstlük domain isimleri jenerik değil senin istediğin kriterlere göre güzel bir projesi olan kişinin projesine göre olamazda.
"İşi öğrenmek için birilerine bedava fırsat yaratıyorum" kelimesinin arkasına sığınacağına da eminim.

Şaşkın şaşkın mesajını tekrar tekrar okuyorum ve sanırım (umarım) ciddi değilsindir.

Art niyet arasam...

cappytoi
12/01/2006, 22:41
iki sene öncede aynı teklifi yaptım (istersen aratabilirsin) o zamandan beri fw.gen.tr boş duruyor. art niyet ara ya da arama o senin sorunun. elimde parası ödenmiş domainler var, gerekli hostta var. işi öğrenmek isteyene değil projesi olana bedava fırsat tanıyorum. benim istediğim kriterler nedir? sadece com veya net domainlerdeki projeler tutar diye bir şart mı var? benim şartlarım arasında popüler olacaksınız vs. var mı? belli bir komüne hitap etmesi bile yeterli. ben değerlendiremiyorum ve birilerinin değerlendirmesini istiyorum. ayrıca hiç bir şey istemiyor değilim. iyi bir yerde text link istediğimi zaten söyledim.

sonuç olarak yaratıcı biri çıkıp domain adını değerlendirebilir. bunun ne olup olmayacağını bilemem. ama ciddi olmasam bunları buraya da yazmam...

Yns
12/01/2006, 23:35
Şaşkın şaşkın mesajını tekrar tekrar okuyorum ve sanırım (umarım) ciddi değilsindir.
.

İlginçtir bende senin mesajını görünce aynı şeyleri sana karşı hissettim.

indream
13/01/2006, 14:05
Hosting sponsorluğuna normal bakılabilir ama domain sponsorluğu pek akıllıca değil, hele hele proje, fikir vesaire kriterler şart koşulduğunda...

2.99$ a bile domain alınıp patron olmak varken neden işçi olayım ?

Neyse sanırım hatalıyım ama görüşümün arkasındayım, bence (http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=188062&postcount=2)

memila
13/01/2006, 15:50
2.99$ a bile domain alınıp patron olmak varken neden işçi olayım ?

:)
Git 2.99 vererek fw.gen.tr gibi bir ismi al o zaman. Bu arada FW Fireworks'un kisaltilmisi olarak kullanilir. Hala anlamamis isen. Yani iki rastgele harfin birletirilmis hali ya da siradan bir domain degil.

MEHMET
13/01/2006, 16:57
Art niyet aramıyorum ama birşey vermiyor ama birşeyler istiyor, üstüne üstlük domain isimleri jenerik değil senin istediğin kriterlere göre güzel bir projesi olan kişinin projesine göre olamazda.
"İşi öğrenmek için birilerine bedava fırsat yaratıyorum" kelimesinin arkasına sığınacağına da eminim.

Art niyet arasam...
Aslında bende de boyle bir izlenim kaldı. ve bahsi gecen domainler de iş olsaydı sanırım iki yıldır boşta kalmazdı. Ben boyle bir sponsorlşuk yapsam direk domaini karşı tarafa transfer eder ondan sonra TC kanunlara aykırı olmadığı sürece istediğin herşeyi yapabilirsin derdim.

karavanabatu
13/01/2006, 17:29
Eğer zamanım olsaydı fw.gen.tr yi alıp iyi bi Fireworks Portal kurardım ama ne yazık ki yapamıcam. Ama yine de cappytoi ye böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ediyorum...

cappytoi
13/01/2006, 19:22
ben bu domaini domain forwarding servisi almak için açmıştım daha sonra vazgeçtim. "ForWard". İsteyene fikir çok. Daha önce domaini bir kaç kişiye verdim arkadaşlar ve her verdiğim boş bıraktı. Ya da yarım yamalak işler yaptı. Ben baştan domaini karşıya verseydim bu domainler elimden çıkıp heba olacaktı. Hala da bu yolun en mantıklısı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca gen.tr domainin yıllığı 15YTL 'dir 2,99$ değil...

Pco
13/01/2006, 20:50
bence indream haklı.

aylık 10$ luk bir host ve bir domain vererek bir proje bekliyor. Peki domainin tüm haklarını verecekmisin isteyen kişiye? Yoksa domain bende dursun iyi büyürse site alırım elinden?

MEHMET
13/01/2006, 20:58
bence indream haklı.

aylık 10$ luk bir host ve bir domain vererek bir proje bekliyor. Peki domainin tüm haklarını verecekmisin isteyen kişiye? Yoksa domain bende dursun iyi büyürse site alırım elinden?
cappytoi yu tanıdığım kadarı ile(forumdan uzun suredir tanıyorum) bunu yapacak biri değil. Ama dışardan tanımayan biri boyle düşünür. Sanırsam istediği bu domainin faydalı bir şeyler için kullanıldığını gormek.
Ama yukarı da belirttiğim gibi bu pek hoş bir usul ile sunulmuyor

Pco
13/01/2006, 21:28
Kusura bakma
Herkesi takip ediyorum ceviz.netden özellikle Yns arkadaşımzn çalışmaları cok güzel. Ben zaten ilk gören birinin düşüneceklerini yazdım oraya belki birileri ne demek istedigimi anlar diye.

cappytoi
13/01/2006, 21:43
kimsenin emeğinde gözüm yok ama şöyle desem daha doğru olur madem böyle düşünüyorsunuz, projeyi yapar siteyi devreye sokarsanız domaini üstünüze geçiririm ödeme sorumlusu olarak kendimi bırakırım, ve projeye devam ettiğiniz sürecede desteklerim.

şimdi oldu mu?

cappytoi
13/01/2006, 21:45
ayrıca yukarıda host özelliklerini arttırabilirim derken 10gb alan ve 250gb bandwidthe kadar arttırabilirm, ama bunun için projeniz çok düzgün ve desteklenebilir nitelikte olmalı...