PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : 32 bitlik şifre bide benim algoritmam...

Fobus
28/02/2003, 20:44
32 bitlik şifre nasil oluyor. bir turlu anlıyamıyorum benim simdi anlatacagım algoritmada veri kaç bitle şifrelenmiş oluyor mantıgını anlatırsanız sevinirim.
örenek olarak metin şifreliyeceğiz
Metin=AABBCCDD
Her harfin asccii kodunu alıp 1 ekliyoruz ve tekrar char yapıyoruz.
Metin aşağıdaki hale geliyor
Metin2=BBCCDDEE
Ee şimdi kaç bitlik şifreleme yapmış olduk çok bitli şifrelemenin algoritması nasıldır. (bu arada bi şeyi şifreleyeceksem asla boyle şifrelemem karizmayı çizmeyelim durduk yere:) )
bide şöyle
Metin=AABB
Her karakteri alıyoruz ascii koduna 1 ve 2 ekliyoruz ve char yapıp yan yana yazıyoruz metin şu hale geliyor
Metin2=BCBCCDCD bu kaç bit oluyor. bu konuda cahilim. Affola.Saygılarınmla.

acemi
28/02/2003, 21:48
Bu 0 bit'lik sifreleme oluyor :)
Her sifreleme yontemi, "bilmem kac bitlik" olmak zorunda degil.
Konuya bu linkten (http://gsu.linux.org.tr/kripto-tr/index.html) baslayabilirsin.

Sedat Atif
01/03/2003, 22:33
Orjinal mesajı gönderen acemi5
Konuya bu linkten (http://gsu.linux.org.tr/kripto-tr/index.html) baslayabilirsin.

Güzel site.

Fobus
04/03/2003, 14:12
yalnız siteden oğrendiğim kadarıyla benim şifreleme algoritmamda 5 bitlik oluyomuş saygılar.

acemi
04/03/2003, 15:37
Ilginc
Bu sonucu nasil cikardin?

Fobus
04/03/2003, 20:54
kolay harfler Türk alfabesnde 29 tane biz bunu sadece harf olarak düşünürsek 0-28 e kadar farklı harf alabiliyor bu 28 de bellekte ancak 5 bitlik bir alanda saklanabiliyor burdan 5 bitlik oldugunu cıkarıyoruz ama bunu harf değilde karakter olarak dusunursek 8 bitlik olur 255 tane karakter olduğu için.senin verdiğin linkte yazıyo.

Volkan Uzun
04/03/2003, 23:18
linki verilen dökümanı okuyamadım ama senin algoritmanda bir kere key mantığı yok. 32 bitlik , 128 bitlik denirken aslında bahsedilen şey, metni şifrelerken kullanılacak anahtarın uzunluğu. sende bir anahtar yokki.
anahtarsız şifreleme yapmışsın

Fobus
05/03/2003, 13:47
sanal_Programci ben dökümanda okudum. bu benimki taa sezarın yaptıgı bi şifreleme tekniğymiş(benden önce sezar düşünmüş) burda anahtar seçmek oldukca basit asccii değerine 1 2 felan eklemek yerifne adamdan alacağın anahtar kodunun ascii değerlerini toplayıp eklersin anahtarla şifrelemiş olursun. bu durumdada alfabede 29 tane harf olduguna gore her şifrelenecek her harf 29 farklı değer alabilir. hesaplama yontemide 0-28 e kadar olan değişik değerlerin (0 ve 28 dahil) adetini binary olarak nasil gosterilediğine bakıyoruz 28 binary olarak 11100 olarak gosteriliyor bu da goruldugu uzre 5 bit. karakter olarak değerlendirisekte 255 de 8 bit oluyo.yanlış anlamadığımı sanıyorum.(öğretmek haddime değil. Affınıza sağınarak sadece dökümanda okuduklarımdan anladıklarımı anlattım )saygılarımla.