PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Google Reklam

webomer
10/01/2006, 11:48
Merhaba,

Web sitesini yaptığım bir emlakçı için pagerank, hit, arama motorlarında yüksek çıkmak amaçlı reklam vermeyi istiyorum. İnternetten bir kaç google kayıt siteleri falan buldum. Ama siteler hiç hoşuma gitmedi. Bir tanesine bir mesaj yazdım. 4 gündür cevap gelmedi hala bugün yine yazdım. 300-500 arası bir bütçe düşünüyorum.

Neyse,

Bana sağlam,güvenilir bir google aracısı lazım veya gidip kendim bir adwords hesabı açacam ama bilemedim pagerank e falan faydası olur mu?

Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Konu ile ilgisi olsa buraya reklam verirdim.Ama alakasız olcak :D

İyi Bayramlar :hey:

MEHMET
10/01/2006, 16:07
arama motorlarına çıkmak için aracılara gerek yok sanırım. İlgili sitenin bağlantı adresi internet üzerinde ne kadar çok bulunursa bilhassa bulunan siteler çok fazla ziyaret edilen sitelerse arama motorlarında çık olasılığını artar. bu olasılık peşinden hit, pagerank(hitt le aynı değil mi bu yahu) beraberinde getirir. Mesela sitenin adresini ceviz.net te yazarsanız 1 hafta içinde google indexlerine girmiş olursunuz. Arama motorlarına kayıt yaparız diyenlere de prim vermemiş olursunuz.
Kısaca internet üzerinde sağlıklı bir reklam yapmanız lazım. Örneğin mynet olabilir. yada ceviz.net olabilir. artık o sizin takdirinize kalmış.

bronze
10/01/2006, 17:14
Adwords sisteminin pagerank veya arama motorundaki sıra ile doğrudan hiçbir ilişkisi yok, sadece arama sonuçlarının sağında veya üstünde yer alan reklam alanlarında ayırdığınız bütçeye ve tıklama başı ücrete göre reklamınız gösteriliyor. Hedef kitleye düşük maliyetle ulaşmak için uygundur, işe yarar hit sağlar, bunun dışında pagerank ya da sonuçlardaki önceliği etkilemez

webomer
10/01/2006, 20:49
Teşekkürler,

Bazı sitelerde Günlük 50-100-150-200-250 diye giden günlük ziyaretçi gönderme falan yapılmış. Bu sitelerin bu iş için fiyatını bulamadım.

Başka bir örnekte seçtiğiniz 1,2,3,4,5 kelime sayısı kadar kayıt oluyorsunuz. Yani öncelikli atıyorum, emlak,inşaat falan yani kelime bazında kayıt alıyorlar. Kayıt ettiğin 3-5 kelime ile o kelimelerde google da yüksek çıkıyorsun.

Tabi yukarıdakilerin ikiside garantili değil. Ben de saf gibi günlük 250 ziyaretçi göndereni alayım.Ayda 7500 ziyaretçi eder. Diye düşünüyordum ama garantisi yok tabi.

Neyse anlaşılan bu pagerank olayı parayla alınmıyor.
Adwords sistemi ile siteyi yükseltmeye çalışacam.

Teşekkür ederim. Saygılar

OnR
11/01/2006, 01:31
googledan ara siteni ekleyebileceğin link bankalarını filan sonra hepsine ekle siteni. Kısa zamanda yükselirsin. Mesela ben bu yöntemle 2-3 sene önce yaptığım -daha html nedir fln yeni öğreniyoz - ilk sitemi comic.com.tr.tcyi mizah kelimesi arandığında 2. sıraya kadar yükseltmiştim. Şuan baktım 2-3 yıldır siteye dokunmadığım hatta girmediğim halde 4. sırada çıkıyor. Aynı şekil geyik diye arattım 9. sırada...

Tek yapman gereken bulabildiğin her siteye eklemek. Googleda link ekleyebileceğin siteleri aratınca zaten ilk sıralarda prsi yüksek siteler gelir işin dahada kolaylaşır onlarla başlarsın. Tabii biras sabretmek lazım. Zamanla olan bir iş :)

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=mizah&meta=
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=geyik&meta=

not: bu arada biliom site çok dandik. zaman zaman bir heves geliyor sıfırdan bi daha yapsam yazık pr'sine diye ama nese..

webomer
11/01/2006, 02:05
OnR: Sağolasın bende dediğin gibi yapıyorum genelde özellikle emlakla ilgili 5,6 tane site var directory olarak çok faydaları oluyor. Pagerankimi 3 e kadar çıkarıp aylık 3000 ziyaretçi yapmıştım. Ama şu an ki uğraştığım konuda google adwords kullandım.

Konuyu biraz açıklamak istiyorum benim gibi arkadaşlara faydası olur.

Şimdi Antalya, Property ve Turkey kelimelerinde ingilizce ve almanca google sayfalarında (Türkçede çıkmıyor) site ilk sayfada sağda 3. , 4. olarak çıkıyor.

Bunu yapmak için bu kelimelerin ücreti talep yoğunluğundan dolayı biraz fazla olduğu için kelime adedine tıklama başına 0,04 veya 0,17 YTL arası bir fiyat ödüyorum. günlük limit 10 YTL yani ortalama günde 100 ziyaretçi gelebilecek aylık 3000 yapıyor. Üyeliğe başlarken 7 YTL ücret alıyorlar. Ayrıca reklamın 1000 kere gösterilmesi tıklanmasa bile 30-100 arasında bir paraya mal oluyor.

Yani, bu sistemle siteye ziyaretçi gelmesini ve pagerankin yükselmesini bekliyorum.

Ayrıca ceviz.net e yazdığım bir link google da çok güzel bir yerde çıkıyor. formun bu yönünü çok seviyorum.

Teşekkürler
Saygılarımla

MEHMET
11/01/2006, 11:22
webomer istersen bir reklamda aşağıya yada yukarıya atalım atalım ne dersin :)

webomer
11/01/2006, 14:08
İmzamdaki noktalar ne zannediyorsun:sus: :p

MEHMET
11/01/2006, 18:01
İmzamdaki noktalar ne zannediyorsun:sus: :p
Bence yetnez. mesela hemen aşağıya sitenin bir bannerini koyalım. Hem cevize katkı olur. Hemde site nin ratingi artar

webomer
12/01/2006, 15:27
Bence yetnez. mesela hemen aşağıya sitenin bir bannerini koyalım. Hem cevize katkı olur. Hemde site nin ratingi artar

Haklısın, ama ben bir emlakçıya programlama sitesinde reklamınızı verdim diyemem ki. Yani konu ile ilgili değil. Bu seferlik beni bağışlayın. Zaten hosting olarak reklam vermeyi düşünüyorum. Şimdilik eksiklerimiz var, uğraşamıyoruz sağlama aldıktan sonra reklam verecez inşallah.

Bana bu kadar şey veren ceviz.net'e reklam vermeyecem de nereye verecem.
Ama emlakçıya açıklayamam.

Saygılar
İyi Günler