PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İslam, Linux'a nasıl bakıyor?

acemi
09/01/2006, 13:39
İslam (daha doğrusu Ahmed Hulusi), Linux'a nasıl bakıyor?

LINUX ise, ferdî, birebir Rasûlullah’ı muhatap gören, Allah ile arasına kimseyi sokmayan; her şeyi kendinde bulup keşfetmeyi öngören; insanları bu yolda sürekli düşünmeye ve sorgulamaya yönlendirerek sistem ve düzeni tanımamızı isteyen Allah Rasûlü ve son nebisi’nin orijinal sistemine dayanır

Tamamını okumak için... (http://www.ahmedhulusi.org/turkce/onemlikonular/yenileyici.htm)

perlci
09/01/2006, 13:44
islamın Ahmed Hulusi veya daha başka kimselerin teknoloji için ne dediklerine ihtiyacı yoktur.

acemi
09/01/2006, 13:55
Zaten "İslamın ihtiyacı olduğu için bunları anlatıyorum" dememiş.

karavanabatu
09/01/2006, 15:04
Linux un en büyük yararı kul hakkı yemeyi engelliyor :) (İslama uyarlarsak). Biara tartışılmıştı bu...

Predator
09/01/2006, 15:18
abuk sabuk bir konu olduğu kanaatindeyim...

Ansugo
09/01/2006, 15:27
Adamın dediği gelin ticaret yapmayalım, tüm mallarımızı kamuya açalım demek gibi birşey olmuş.

Mingitau
10/01/2006, 16:55
Bilişimcilere İslam' ı anlatmak için bir yol ya da din ibütün insanlara Linux u anlatmak için :D :D :D

Ömer
10/01/2006, 17:07
abuk sabuk bir konu olduğu kanaatindeyim...

katılıyorum ne bu şimdi ya müslümanlar windows kullanmamalı gibi bi olay oluyor bu benim işime ne gelirse onu kullanırım pc benim pc'm din benim dinim

Mingitau
10/01/2006, 18:36
katılıyorum ne bu şimdi ya müslümanlar windows kullanmamalı gibi bi olay oluyor bu benim işime ne gelirse onu kullanırım pc benim pc'm din benim dinim
İşte tam bu adam diyor ki, din sizin dininiz. İster bi başkasından aldıklarınızı koyarsınız, ister Allah emrini inceleyip kendiniz bir sonuç çıkarırsınız.

Ömer
10/01/2006, 22:52
İşte tam bu adam diyor ki, din sizin dininiz. İster bi başkasından aldıklarınızı koyarsınız, ister Allah emrini inceleyip kendiniz bir sonuç çıkarırsınız.

sen neyi kastettin bilmiyorum ama kimse beni ilgilendirmez isteyen istediği işletim sistemini kullanır isteyende istediği dine tarikata inanır beni hiiiç germe hatta ne beni ne seni ne cevizi nede ahmet hulusiyi ben ister yahudi oluyum ister hristiyan ister müslüman bana hangisi yararsa onu kullanırım windows novell linux mac unix hatta msdos bu yazdıklarımı isteyen istediği gibi çekip sündürebilir bi zamanlar dinle siyaset karıştırılırdı şimdi ise teknoloji ile din karıştırılıyor ben ne mutlu bana müslümanım linuxde kullandım ve kullanıyorum windowsda kullandım ve kullanıyorum hatta 2 tanede lisansım var.
anlıcanız herkezin işletim sistemi ve dini kendine
bana göre bu böyle ha işletim sistemi ve din bir bütündür diyenler varsa onları inandıkları yaratıcıya havale ediyorum

cappytoi
10/01/2006, 23:16
allah iyi ki windowsu yaratmış :p yaradana kurban Bill Gates 'im benim

Ömer
10/01/2006, 23:24
allah iyi ki windowsu yaratmış :p yaradana kurban Bill Gates 'im benim

maile sadece
Here is the message that has just been posted:
allah iyi ki windowsu yaratmış :P

gelince yuh diyecektim :) tamamını burda gördüm abi ben windowslarımla mutluyum yaw linude iyi güzelde bu adam yeni bi tarikat kuruyor herhal

Ömer
10/01/2006, 23:26
cappytoi imzanı sonra farkettim muhahahaha :D

Anne büyüyünce Bill (Gates) gibi olmak istiyorum.

MoonWolf
20/01/2006, 14:11
Ahmet Hulusi şu expo kanalda çıkan "İslama dair Modern görüşlerim var" diyen [...] ise :)) bu başlığı yazan arkadaşımız Ahmet Hulusi ile İslam'ı özdeşleştirmekle cehennemi sıcak ortamından bir malikane yeri edinmiş olabilme ihtimali var :) :) :) Bilişim ve İslam,Linux ve İslam, Türk-İslam gibi birbirinden ayrı konuları sürekli bağdaştırıp didiklemek sakıncalı.

sigma
22/01/2006, 12:18
Bildiğim kadarı ile bu adam pek bir sağlam ayakkabı değil. Fikirlerine şüphe ile yaklaşmanızı öneririm. Söyleyeceğim birçok söz burada (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ahmed+hulusi) dile getirilmiş benden önce okuyun tavsiye ederim.

mazbil
24/01/2006, 22:21
İlginç bir misal vermiş. Açıkçası örnek bu şekilde aktarılınca "Vurun Windows'a" diyesim geliyor. (Vurun gavura gibi)

Birileri kalkıp ta: Kodları gizli olsun. Windows'a inanmak gayba iman etmek gibi bir şey diyebilir :)

acemi
25/01/2006, 01:50
Birileri kalkıp ta: Kodları gizli olsun. Windows'a inanmak gayba iman etmek gibi bir şey diyebilir

Ama gayba imanda, bilgiyi getirenin güvenilirliği önemli.