Tam Sürümünü Görmek İçin : Türk Telekom ve Banlanan Siteler.
Arkadaşlar sizce Türktelekomun site banlama serileri Türk internet kullanıcısını nasl etkiler? Zaten çokta olmayan türk internet kullanıcısı azalırmı? Son olarak yaklaşık 300.000 kullanıcısı olan forumtr.com'u banlamış. Eğer kullanıcı etkilenirse dolayısıyla parasını internet kazanan programcı,tasarımcıyıda etkiler öyle degilmi? Eğer bileniniz varsa diğer ülkelerde site banlama uygulaması varmı?
etkilenir tabi etkilenmez olur mu? bu müyab mıdır nedir kafasına göre orayı kapıyor burayı kapıyor ne anladık bu işte. İnternet kullanıcılarıda zarar görüyor tabi. Şimdi oraya girip bi kaç yorum yapcak bi kaç albüm indircekken öylece kalakalıyoruz. olmuyor efendiler olmuyor beyler. internet bizimdir. Freedooom
Sorun sadece MP3 degil aptalların kurduğu bir yerin istediği siteyi bir kaç bahane ile kapatabilmesi. Ozaman google yide banlaması lazım. Benm kişisel görüşüm; Bu saatden sonra türkiyede internet bitmesine az kalmıştır.
bizden başka yoktur zaten internette böyle yasaklama yapan. Baktım forumtr'ye mazarette çok hoş. Kazaa vs. türünden programların linkleri varmış sitede :)
karavanabatu
09/01/2006, 10:57
Kanaatimce forumtr son derece haklı. Bence Muyap bunu sırf sanatçılar meclise geldi diye yaptı. Adamların dediği gibi internet aleminde Türkiye aleyhine yayın yapan onlarca yüzlerce site var. Bunlara karışmazlar. Ama bu sitelere gelince kaplan kesilirler. Kendilerini bişey zannederler.
Herşeylerini Avrupa'ya uydurmaya çalışan, bakalım Avrupa ne yapmış diyerek ona göre karar alanlar ne oldu da kendi başlarına iş yapmaya kalktı?
forumtr den nefret ediyordum zaten. iyi olmuş çorba gibi bir siteydi.
ve internetteki ahlaksız yada kanunsuz sitelerin yokluğundan dolayı kullanıcı sayısı azalıcaksa varsın kimse kalmasın daha iyi
Bu site yasaklatma işi çok abartıldı. Yakında suyu çıkar.
Ama tabii mevcut yasa ne diyorsa (değişene kadar) uygulanmak zorunda.
ForumTR'nın kapanması turkıyeye cok bısey kaybettırmezmıs aslında... Ama suda varkı, ıste adamlar bırını kapayınca oburunden yola devam edıbılıyorlar..
Yanı anlamsız bı uygulama olmus..
Gurhan neden güzel site degildi? Senin olmadıgı içinmi?
Ayrıca burda Forumtr yi savunan yok orası sadece bir forumdu ve 1-2 bahane yüzünden banlanması aslında ne kadar basit bir olay oldugunu belli ettirdi.
Yarın Medyasoft çıkar cevizde macromedia ürünlerinin serialları veriliyor diye burayıda banlattırmak için dava açar. Yada iyinet.com'un hit listesinde yasadışı işler yapan siteler var diye orayı banlatır. Bu sadece bir başlangıçtı. Ayrıca eğer bir bahane bulmak ise olay bundan kolayda birşey yoktur.
ben NTV'de Muyap röportajını izlemiştim arada bir bilgisayarı görüntülüyordu kamera onlar bile googleden buluyorlardı mp3 sitelerini.
Burda banlanması gereken google'de var msn.com'da var yahoo.com'da var..
Yarın Medyasoft çıkar cevizde macromedia ürünlerinin serialları veriliyor diye burayıda banlattırmak için dava açar.
Böyle birşey asla olmaz aslında :)
Ben kıbrıslı bir vatandaşım ve forumtr ye türkiye ile ilgili bölümündeki tartışmaları izlemek için giriyordum. Bir çok kez mp3 içinde siteyi araştırdm arama yaptım fakat mp3 ile ilgili hiç bir başlık yoktu.
Şimdi;
Ceviz.netde herhangi bir serial'ın verilmesi o programın lisans haklarını direkt olarak işgal etmek oluyor.
Forumtr de ise Mp3 paylaşılabilecek(kazaa,ares,limewire) programlar verildigi için banlandı. Yani anlaycagın burda "Ya o programlarla Mp3 indirirse" düşüncesiyle dava açılmış ve banlanmış
Şimdi sizce hangisi daha cok lisans hakkını çiğneme teşkil ediyor?
Konu ile ilgili yazı: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=14551
forumTR'nin kapatılması çok güzel olmuş.O online 1000+ kişi belki daha güzel uğraşlar bulur.Hayat güzel , mp3 - klip indirmekle 24 saat geçmez.
Ve yine mp3 sitelerinin kapatılmasına gelirsek bu son derece normal.Lisanslı olarak satılan zımbırtılar mp3 sitelerinde bedavaya paylaşılıyor.Sonuçta şarkılar sanatçıların malı.Onu yasal olmayan yollarla yayınlamanın nesi savunulabilinir ?
Zaten uygulama pek sonuç vermiyor şu an için.Kapatılan domain değişip aynı site farklı adlarla açılıyor HunTER'ın dediği gibi.
Anlamıyorsunuz. Forumtr bence kapatılmayı haketmeyen bir siteydi. Şuan hala birçok forumda olan adult bölümü çok uzun bir süre önce zaten kaldırıldı başka bir subdomain altında hizmet veriyor. Mp3 bölümü uyarı geldiği an kaldırıldı yaklaşık 1 aydır belkide yok. Açıkçası benimde yararlandığım bir forumdu. O 1000lerce ziyaretçi arasında pekçok öğrenci öğretmen bulunuyordu mesela. Az biras liseler üniler konularına baksanız ne kadar yararlı olduğunu görürsünüz daha pekçok örnek var.
Bende forumtr avukatı fln değilim ama haksız yere yapılan kapatma ve bilip bilmeden yapılan yorumlar canımı sıkmıyor değil
forumTR'nin kapatılması çok güzel olmuş.O online 1000+ kişi belki daha güzel uğraşlar bulur.Hayat güzel , mp3 - klip indirmekle 24 saat geçmez.
Ve yine mp3 sitelerinin kapatılmasına gelirsek bu son derece normal.Lisanslı olarak satılan zımbırtılar mp3 sitelerinde bedavaya paylaşılıyor.Sonuçta şarkılar sanatçıların malı.Onu yasal olmayan yollarla yayınlamanın nesi savunulabilinir ?
Zaten uygulama pek sonuç vermiyor şu an için.Kapatılan domain değişip aynı site farklı adlarla açılıyor HunTER'ın dediği gibi.
Sevgili arkadaşım Yns,
Ne demek istediğimizi anlamadn heralde burda MP3 söz konusu bile değil.
Kapatılan siteler arasında downloadarsivi.com'da var kaldıki bu superonlinenin Download bölümünde organize eden bir yazılım şirketi. Sence onlardamı MP3 dağıtımı yapıyorlardı? Burdaki düşünce P2P programlarının MP3 indirme bahanesi ile kullanılabilecegi.. Anlayacağın kesin olmayan bir bahaneydi bu! Umarım şimdi anlamışsındır..
Ayrıca imzandaki hitlerim.com'u neden kaldırdn? :)
Ne demek istediğimizi anlamadn heralde burda MP3 söz konusu bile değil.
Attığın 1.posta binaen bende mp3 sitelerinin kapatıldığı konusu aklıma geldi.Ki bu yeni kapatılan sitelerin büyük bir bölümü mp3 paylaşımı yapan siteler.
Ve yine kapatılan sitelerin çoğunluğuna bakınca Türk interneti için herhangi bir kayıp olduğunu düşünmüyorum.İnternete sadece mp3 && klip indirip , forumlarda birbirleriyle kız mesene'si paylaşan , msn'de sınırsız titreşim yollayabilmek için ek programlar yükleyen zihniyetin ortadan kalkması bırakın zarar'ı çok güzel bir olay olurdu.
Ek olarak downloadarsivi.com sırf E-mule gibi p2p programların download adreslerinin verilmesi yüzünden kapandıysa yazık olmuş hakkaten.
İmzamı - bu konu foruma yazılmadan önce - canım istediği için değiştirdim.Biraz sonra canım isterse forumtr'nin linkinide koyabilirim.
Tamam açıklaman için teşekkürler.
Aslında bu tip dosya paylaşımları çoğu yerde yasak yani muyap bence haksız değil.Ayrıca forumtr nin kapatılması türkiye de internete leke sürmez daha çok internetin önünü açar böyle gereksiz sitelerle uğraşmazlar.Gel görki internetin doğasında yasaklama olmamalı o zaman internetin bir anlamı kalmıyor.
Arkadaşlar olayı forumtr'nin Mü-yapla savaşı, benide Forumtr avukatı olarak algıladınız.
Yasaklanan siteler arasında ERLE bilgisayar & yazılım şirketinin sitesi olan
www.downloadarsivi.com'da bulunuyor. Aynı şirket http://yukle.superonline.com sitesinide organize ediyor. Bu siteninde mp3 barındırdıgına inanıyormusunuz? Burda olay bahane bulup site banlatmadan ibaret.. Diger ülkelerdeki durumu bilmiyorum. Bilen varsa amerika,ingiltere gibi ülkelerde bu gibi durumlarda domainmi banlanıyor?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.