Tam Sürümünü Görmek İçin : Meslek Lisesi Mezunuyum , Hedefim ne olmalı ?
NikeFootball
07/01/2006, 13:23
Merhabalar ben 2003 yılında End.Meslek elektrik bölümünden mezun oldum ve direk geçiş hakkımı kullanmadım , 2 yıllık myo için , bu sene sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istesem şansım çok düşük ilk öncelik yeni mezun olan öğrenciler daha sonra önceki yıl, önceki yııl diye sürü gidiyor, şimdi askerliği ertelettim 2009 yılının şubat aynına kadar, evde üni sınavına hazırlanmaya başlayacağım , fakat elimdeki kitaplar acaba bu yılki üni sorularına uygunmu bilmiyorum eğer değilse yenilerini alıp çalışmaya başlıcam peki hedefim ne olmalı barajı geçip 2 yıllık myo ya gitmekmi yoksa , açık öğretim fakültesine girmekmi 4 yıllık için kaç puan almam gerekiyor veya end. meslek lisesi mezunları girebilirmi AÖF işletme gibi bölümlere, bu saatten sonra derhane olmayacağı için , evde neler yapabilirim çok yardıma ihtiyacım var kafam karışık tavsiye edeceiğiniz kitaplar varmı bende şu an güvender yayınlarının fizik ve matematik konu anlatımlı kitapları var geçen yıl almıştım bu yıl değiştimi acaba bu konu anlatımlı kitaplarında içeriği, ayrıca sizin önerebileceğiniz kitaplar varsa yazarmısınız , evde çalışmakla kazanabilirmiyim acaba üniversiteyi. kısacası benim yerimde olsaydınız hedefiniz ne olurdu ? :garip:
Her ıkısınıde denemıs bırı olarak benım tercıhım acıkogretım.. Cunku
1. Pıyasada meslek lısesı mezunu ıle meslek yuksek okulu mezunu arasında pek bı fark yok..
2. Meslek yuksek okulunda meslek lısesınde gordugunden daha fazlasını ogrenmıyorsun..
3. Meslek yuksek okullarında devam zorunlulugu var.. Derslere gırmek zorundasın..
Dıger yandan,
1. Acıkogretımde devam zorunlugu yok.. Sadece yılda ıkı kez ıkıser gunden dort sınava gırıyorsun..
2. Dort yıllık.. Mezun oldugunda dıger dort yıllık mezunlarla aynı haklara sahıpsın..
3. Kazanmak ve okumak daha kolay.. Kıtapları alıp roman gıbı okusan dahı sınavları gecersın.. Gırmek ıcınse barajı asman yeterlı..
Ancak,
1. Acıkogretımde muhendıslık bolumlerı yok.. En ıyı ıhtımalle ısletme okuyabılırsın..
2. Sınavları kazanmak ıcın sadece kıtapları okumak yeterlı olsada asıl mesele zaten o kıtapları okumakta.. Sınavların en az ıkı ay oncesınden gunde ıkı saatını kıtap okumaya ayırabılmelısın..
3. Acıkogretım sana bı meslek kazandırmaz..
Sonuc olarak,
1. Yeterı kadar zekıysen bır meslegın yok ve amacın muhendıs olmaksa..
2. Zayıf bır ıhtımalle sınıf bırıncı olup, dıkey gecıs sınavına katılarak dort yıllık bır bolume gecıs hakkı kazanabılırım dıyorsan,
3. Unıversıteye gıtmek ıcınde bır uhteyse yada unıversıte atmosferı nasıldır merak edıyorsan,
4. En onemlısı paran ve zamanın varsa
Meslek yuksek okuluna gıt.. Ama,
1. Bır meslegın var ve meslegınde ılerlemenın onundekı tek engel dort yıllık dıplomaysa,
2. Tek derdın askerlıgı tecıl etmekse,
3. Irade sahıbı bı adamım dıyorsan,
Acıkogretım oku..
Benım soyleyebıleceklerım bunlar..
NikeFootball
07/01/2006, 16:11
teşekkürler peki barajı geçtiktne sonra belirli bir puan almam lazımmı yoksa dece barajı geçmem yetiyormu birde açık öğretime girerken normal lise ile aynı statüdemi oluyoruz. Mesela öss de kendi alanın dışında bir bölüme girmek istersen 0.3 ile çarpılıyor kendi alanım 0.8 açık öğretimde bunun gibi bir sorun varmı , yani barajı geçtiğimde 4 yıllık açık öğretime girme şansım kesinmi.
askerliği ertelettim 2009 yılının şubat aynına kadar,
Nasıl ertelettin o kadar merak ettim açıkcası.
AÖF'de barajı geçmek yeterli bildiğim kadarıyla. (Eski sistemde 105 ile 2 yıl, 120 ile 4 yıllık AÖF bölümlerini seçmek mümkün oluyordu )
Bu arada İkinci Üniversite konusuna bir bakın. Normalde 4 yıllık bölümlerden 4 yıllık AÖF bölümüne sınav girmeden kayıt yaptırmak mümkün oluyor.
Bu arada 2 yıllık meslek yüksekokullarına gidecek olanlar başarısı düşük okullara giderlerse dikey geçiş daha kolay oluyor. Örneğin benim bir arkadaşım böyle bir okulda çoğu zamanını yatarak geçirdi ve derece ile okulu bitirdi. Daha sonra Gazi Üniversitesine dikey geçiş yaptı. Orada da 1 yıl ek ders almak suretiyle 3 yıl okudu ve orayı da bitirdi.
selected
08/01/2006, 00:24
Bu arada 2 yıllık meslek yüksekokullarına gidecek olanlar başarısı düşük okullara giderlerse dikey geçiş daha kolay oluyor. Örneğin benim bir arkadaşım böyle bir okulda çoğu zamanını yatarak geçirdi ve derece ile okulu bitirdi. Daha sonra Gazi Üniversitesine dikey geçiş yaptı. Orada da 1 yıl ek ders almak suretiyle 3 yıl okudu ve orayı da bitirdi.
2 yıllıkdan dikey geçişle 4 yıllığa geçmek hiçde kolay değil. Ayrıca 2 yıllık bölümde derecenin iyi olacağıda garanti değil. Bilg. prog okudum ve sınıf birincisi ve ikincisi anadolu lisesi mezunuydu. Yani hunterin dediği gibi 2 yıllıkda da pek bişey öğretmiyorlar.
Hunterin da yazdığı gibi bende ikisinide denemiş birisi olarak. aynen katılıyıorum. ve Hunterin mesajını anlayarak bir kaç defa okumanı tavsiye ediyorum. güzel yazmış. :)
2 yıllıkdan dikey geçişle 4 yıllığa geçmek hiçde kolay değil. Ayrıca 2 yıllık bölümde derecenin iyi olacağıda garanti değil. Bilg. prog okudum ve sınıf birincisi ve ikincisi anadolu lisesi mezunuydu.
Not olarak düşsem iyi olur : Bizim arkadaş da anadolu lisesi mezunuydu. Sondan 2. olarak.
NikeFootball
08/01/2006, 07:43
Nasıl ertelettin o kadar merak ettim açıkcası.
valla ben işlemleri yaptırdım elime verdiler kağıdı 2009 şubat aynında sevk tarihi yazıyo son tescil işemlerinin yapılacağı tarih 2008/12/31
bu arada açık öğretim 4 yıllık bitirince kısa dönem askerlik yapılıyor dimi.. birde meslek lisesi mezunları barajı geçtiği takdirde sorun çıkmadan herhangi bir açık öğretim fakültesi bölümüne girebiliyor. öylemi ? ilgilendiğiinz için tşk.
GReeN_eYeS
08/01/2006, 14:31
Açıköğretim 4 yıllık bölümleri bitiren askerliği kısa dönem yaparlar. Meslek lisesi mezunları barajı geçtiği takdirde istediği açıköğretim bölümüne kayıt yaptırabiliyorsun
Benim sana tavsiyem şu. Bilgisayar teknolojisi ve Programlama bölümüne girebiliyorsan girmeye çalış. Burdan mezun olduktan sonra DGS sınavına girmeden Açıköğretim İşletme 3.sınıfa kayıt yaptırabiliyorsun. Bir sene intibak okuduktan sonra 3.sınıftasın. Sen elektrik mezunusun bu olayı bir araştırsın istersen belki aynı kolaylık elektrik bölümü içinde vardır. http://www.dikeygecis.org burdaki forumlardan araştırabilirsin
NikeFootball
08/01/2006, 14:52
aslında ben bilgisayar programlama bölümünü istiyordum hep , ama puanımı kırarlar ve giremem diye hiç öyle bir hedef koymamıştım 0.3 ile çarptıkları için zaten bilg. programlamaya girsem süper olur bunu bir araştırmam lazım tabi.
NikeFootball
08/01/2006, 16:33
aslında benim istediğim bölüm bilgisayar teknolojisi ve programlama fakat end. meslek olduğumuz için 0.3 ile çarpılacak ve bunu benim için çok zormu olur bilemiyorum. SEvdiğim bölümde okumak gibisi oktur sanırım kaç yıldır web tasarımında kendimi geliştirme çabasındayım yani bilgisayarı aldığımdan beri bunu pekiştirmek ve meslek edinmek için bu bölümü okursam çok iyi olur kanısındayım. mesela 220 puan ile giren başkası yerine benim kaç puan almam lazım acaba bunu hesaplanmasının yapılacağı bir site varmı yani geçen yılki sisteme göre dedim meraktan.
GReeN_eYeS
08/01/2006, 17:37
düz liseye gidip bilgisayar programcılığına giren birini tanıyorum. Çünkü programcılık eğitim veren yüksekokul sayısı çok mutlaka açık çıkıyor. Özellikle Konyada kontenjanlar dolmadığı için düz lise mezunlarını alan bir kaç tane yüksekokul görmüştüm
selected
08/01/2006, 17:58
Bilg. Prog. okuyup açık öğretime kaydolursan 1. sınıftan tekrar başlıyorsun ve hiçbir dersten de muaf olamıyorsun.
Ayrıca ansugo bizim sınıfta anadolu lisesi ve düz lise mazunu fazla vardı. Benim anlatmak istediğim bilgisayarı ne kadar bilirsen bil bilg. programcılığı bölümünde sınıf birincisi olman zor. Çünkü eğitimi EML nin bilgisayar bölümden farksız.
GReeN_eYeS
08/01/2006, 19:18
bil. programcılığını bitirdikten sonra açıköğretime başvurcaksın. Bir sene intibak okuyup 3.sınıftan başlıcaksın.
selected
08/01/2006, 20:25
bil. programcılığını bitirdikten sonra açıköğretime başvurcaksın. Bir sene intibak okuyup 3.sınıftan başlıcaksın.
arkadaşım bunu neye dayanarak söylüyorsun. ???
GReeN_eYeS
08/01/2006, 23:47
> 19.02.2002 tarih ve 24676 sayili Resmi Gazetede
> Yayinlanan "Meslek
> Yüksekokullari ve Açikögretim Fakültesi Önlisans
> Programlari Mezunlarinin
> Lisans Ögrenimine Devamlari Hakkinda Yönetmelik"
> esaslarina uygun kosullari
> yeniden düzenlenmis olup,bu kosullari tasiyan
> mezunlar Fakültemize sinavsiz
> olarak dikey geçisle kayit yaptirabilirler.
> Bilgisayar Programciligi Bölümü hazirlik sinifina
> tabi olarak Isletme bölümü
> 3. sinifina kayit hakkina sahiptir.
daha fazla bilgi için www.dikeygecis.org sitesindeki forumlardan bilgi alabilirsin.
serkanyz
09/01/2006, 00:28
Bende meslek lisesi mezunuyum ve durumdan pek memnun değilim :)
Ben Mühendislik okuyorum ve bir çok iki yıllıkta okuyan arkadaşlarım vardı
kesinlikle Şartlarını zorla 2 yıllık oku derim Çünkü üniversitenin havasını solumak farklıdır sana çok şey kazandırır gurbeti yaşarsın kendini keşfedersin ve bir çok farklı insanla tanışırsın insanları tanıma sanatını öğrenirsin ve herkezin nabzına göre gitmeyi bilirsin Ama illa ortam göreyim düşüncesiyle gitme zaten böyle düşünce de olduğunu zannetmiyorum sevdiğin ve merak duyduğun bir bölüme git ordaki hocalarından ne olurla olsun çok şey öğrenirsin
Açık öğretimi her zaman okuyabilirsin ama İki Yıllık okuma fırsatını her zaman yakalayamazsın hiç bir şeyi son şare olarak görme yani 4 yıllık okumak istiyorum dersen ve buna gerçekten inanırsan yapabilirsin Okadar zor bir şey değil Senin yerinde olsam iki yıllık okurum ve 4 yıllığa geçerim en yakın iki arkdaşım ve ev arkadaşım yatay geçiş sınavıyla kazanmışlar yani hiç bir şey imkansız değildir
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.