PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Toplu Mail gönderme

bestprogramci
06/01/2006, 16:08
Merhaba,

Toplu mail gönderme hakkında yardım arıyorum.

SMTP MAİL SERVER NEDİR?
Mail server hakkında bilgi alabilirmiyim?

mesutceliq
06/01/2006, 17:11
SMTP size maili sağlayan server ın vermiş oldugu mail server adresidir.
örneğin; mesut@sendenkalan.com u kullanacaksam smtp.sendenkalan.com u dene...

Birde Toplu Mail Gönderme programın yok ise bende bir program var 1 saatte 30000 Mail gönderiyor. Paylaşabilirim.

SMTP konusunda detaylı bilgim yok yukardaki açıklama deneme yanılma yöntemi ile bulundu..!

Kaner
09/01/2006, 12:56
MailServer bir programdır. Örnek : Merak Mail Server, QMail, Lyris. Mail Server'ler RFCstandartlarına göre gelen verilerle gidecekleri yer arasında köprü vazifesi görürler ve iki sunucu arasında iletişim kurmayı sağlarlar. Gönderdiğiniz e-postaların içerisindeki veriler (RFC: Headers) kendi mail server'ınız tarafından işlenir ve gidecek olduğu mail server'a iletilir. Sunucunuzdan çıkış yapılabilmesi için karşı tarafın iki seçeneği doğrulaması gerekir 1. böyle bir Domain ya da DNS kayıtlı mı, 2. bu domaine ait böyle bir e-posta kutusu var mı yoksa hangi kutuya yönlenebilir. Eğer 1. şart yerine getirilemiyorsa buna Hard Bounce deriz ve sunucunuz e-postayı çıkartmadan size hata mesajını gönderir. 1. şart sağlanırsa 2. şarta geçilir eğer kişinin posta kutusu herhangi bir sebepten dolayı e-posta alamıyorsa (limit yetersizliği v.s.) buna Soft Bounce denir ve sunucunuz (ayarlarına göre) e-postayı (standart) 2 gün boyunca bekletir cevap alamazsa size yine hata mesajı gönderir. Şartlar yerine getirilirse, sunucunuz karşı tarafın sorularına cevap vermeye başlar;

Bu iletim sırasında çıkış yapacak olan sunucu bazı standartları karşı sunucuya iletir : Gönderen (Sender), Yanıtlanacak adres(X-Reply-TO, ReturnPath, Reply-To) v.b. eğer bu bilgiler karşı tarafın şartlarına uyuyorsa yine ayarlarına göre gönderilen postayı ya Junk'a ya da inbox'a atar.