Tam Sürümünü Görmek İçin : inadına..
Türk'ler yemeği böyle yer haha ha
Türk'ler Elbiseyi böyle giyer lay lay lom diyen herkesin inadına
http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=01.01.2006&Newsid=67767&Categoryid=1
"Ben fakir bir evin oğluyum. Babam yok, annem hasta. 2 milyon lira (2 YTL) ekmek paramız vardı. Bunun size 1 milyonunu gönderiyorum. Çünkü ben bugün çöpten ekmek buldum. Akşam iftarı onunla yapacağız. Bu 1 milyonla depremdeki çocuklara ekmek alın. Bu para helaldir. Pul parası da vereceğim için paranın hepsini gönderemedim. Özür dilerim"
Zerzevat Adam
02/01/2006, 17:21
Önceden de bahsettiğim buydu.
Batılı ise nası öldürdüğünü görüp gururlanıyor;
www.****.com/bbs/forum23.html
Not: Bağlantı gerçekten inanılması zor ve üzücü görüntüler içeriyordu.
karavanabatu
02/01/2006, 17:41
Önceden de bahsettiğim buydu.
Batılı ise nası öldürdüğünü görüp gururlanıyor;
www.***.com/bbs/forum23.html
Kanım dondu ya.
Bi de ölü resimlerine yorum yapıyorlar. Bunların sonu belli.
http://www.presidentofpakistan.gov.pk/NewsEventImagePopUp.aspx?ImageID=129
Bu olay gercekten yasandıysa yanı bı cocuk gercekten bu satırları yazıp cebındekı ıkı mılyonun bır mılyonunu pakıstandakı depremzedeler ıcın yolladıysa dıyecek hıc bısey bulamıyorum..
Not: Olay okadar ınanılmazkı ınsanın gercek olduguna ınanası gelmıyor.. Buda ayrı bı tartısma konusu.. Sanırım artık hıc bırımız yasadıgımız zamanlarda bu tur bı olayın gerceklesebılecegıne ıhtımal vermıyor..
Olayın bı baska boyutuda cebındekı paranın yarısını veren bu cocuga karsılık bızım cebımızden kurusun ıslememesı.. En azından kendı adıma.. Hanı ınsanın mektubu okuduktan sonra pakıstandakı tum enkazları gıdıp tek basına kaldırası gelıyor..
HELAL OLSUN!
Diyecek baska bisey bulamiyorum...
cok duygulandim.
belediyenin ise bu cocugu niye aradigini anlamadim gitti. birakin bu sekilde, bilinmesin. yeni bir "fakir ama gururlu ve yardimsever" medya ürünü yapilacak insan araniyor sanirim. yazik cok yazik.
bence olayin asil diger boyutu, bizim elimizdeki olanaklari nasil degerlendirdigimiz / degerlenirmedigimiz, zamaninimizin ne kadarini bosa harcadigimiz / ne kadarindan faydalandigimiz, su insanlik/ülke icin neler yaptigimiz / yapmadigimiz. bu tür örnekler gördükten sonra kimse kendi hayatindan, dertlerinden sikayet etmemeli.
Icarus usta bunlarin hepsi "bolluk"dan oluyo. Elimizdekinin degerini bilmiyoruz.
Bu bize bir örnek olmasi lazim...
Icarus usta bunlarin hepsi "bolluk"dan oluyo. Elimizdekinin degerini bilmiyoruz.
Bu bize bir örnek olmasi lazim...
cok haklisin abi, cok haklisin.
cok duygulandim.
bence olayin asil diger boyutu, bizim elimizdeki olanaklari nasil degerlendirdigimiz / degerlenirmedigimiz, zamaninimizin ne kadarini bosa harcadigimiz / ne kadarindan faydalandigimiz, su insanlik/ülke icin neler yaptigimiz / yapmadigimiz. bu tür örnekler gördükten sonra kimse kendi hayatindan, dertlerinden sikayet etmemeli.
Arkadaslar ben dahil cogumuz hayatin akisina kendimizi oyle kaptirmisiz ki diger insanlari gormuyoruz sanki. Gerek medya gerekse baska sartlar insanlari surekli isteyen ve bu isteklerine dur demeyi bilmeyen canlilar haline getirdi. Kendimizi o kadar dusunuyoruz ki diger insanlari umursamiyoruz bile. Buna kim nasil dur diyecek bilmiyorum ama onu alinamayacak dereceye ulasti.
Fark ediyor musunuz?? Insanlar iclerinde ruh tasimalarina rahmen maddelesiyorlar.
Fark ediyor musunuz?? Insanlar iclerinde ruh tasimalarina rahmen maddelesiyorlar.
Iyi bi bakis acisi...:bravo:
Ancak herkezi bi kazanin icine atmamak gerek, mesela bu cocugu!
Hayat sartlari görünüse bakilirsa onu olgunlasdirmis. Hepimizin örnek almisi gereken bi davranis göstermis... Acikcasi kendimden, insanligimdan utandim!
przewrot güz
02/01/2006, 23:44
Haber herkes gibi beni de duygulandırdı, demek ki kardeşlik böyle birşey. Ramazan ayında teravih namazı sonrası da baya yardım toplanmıştı, yaşlı-çocuk, fakir-zengin herkes yardım etmişti, lise ve ilköğretim okullarında beşer ytl toplanmıştı: ekonomik sıkıntılara rağmen.
diğer yandan hiç unutamadığım bir olay, Amerika'daki kasırga felaketini hatırlarsınız.Bu felaketten birkaç gün sonra Mtv'de yayınlanan bir programda bikinili sunucu "kasırgada yüzlerce insanın ölmesi bikini giymeme engel olamazdı" sözünü ediyor ve salondakiler sunucunun bu esprisine kahkahalarla gülüp ayakta alkışlıyorlar.ben bizzat izlemedim fakat gazetede okudum, hala aklıma geliyor tüylerim diken diken oluyor..
+
Arkadaşalr britney spears'ın yaptığı rezilliği de duymuşsunuzdur. Pakistan Depremine yardımc için iç çamaşırlarını satılığa çıkardı ve olaylar çıkınca geri almak zorunda kaldı.
Bu çocuğun bu yaptığı çok duygulandırdı beni ne olursa olsun daha yardım edebiliriz. Ben elimden geleni tekrardan yerine getireceğim.
Bu habere inandınız öylemi? mektubun olduğu resmi gördüm bu tamamen bir düzmece. Yazı hiçde bir çocuğun yazdığı yazıya benzemiyor,bilinçli olarak kötü yazılmış süsü verilmiş ama yazı kötüde değil,köşeli bir stil bütün karekterlerde var,ve yoksulluktan okumamış birinin yazısı hiç değil.
Keşke yazılan yazıdaki duygular ve mektup gerçek olsaydı. Ama değil.
Sunni gündemlerden biri. Duygu sömürüsü ve kadercilik, bakın ekmeği bile olmayan biri bunu yapıyor dedirtmemk. Bu halkı daha nezamana kadar koyun yerine koyacaklar!!!. Elbet birgün sona erecek.....
Atalarımız boşuna dememiş eşek olursan sırtına semer vuran çok olur diye.
przewrot güz
03/01/2006, 02:53
@perlci, ben sadece haberi okumuş ve yorum yapmıştım.sen böyle deyince bahsettiğin resimi buldum ve ben de inandırıcı bulmadım açıkçası:
http://img290.imageshack.us/img290/2733/11232005112754pmscan00015vh.jpg
Bu habere inandınız öylemi? mektubun olduğu resmi gördüm bu tamamen bir düzmece. Yazı hiçde bir çocuğun yazdığı yazıya benzemiyor,bilinçli olarak kötü yazılmış süsü verilmiş ama yazı kötüde değil,
Bence yanlıs dusunuyorsun.. Ilkokul mezunu bırı olarak annemın el yazısına oldukca benzıyor mesela.. Kaldıkı ılkokulda bıze ılk ogretılen sey hatırlarsanız duz cızgı cekmek olmustu (10 sayfa sola dayalı, 10 sayfa saga dayalı, yırmı sayfa dıkıne, bes sayfa yatay) Dolayısıyla yazı teknık anlamda bana ınandırıcı gorundu..
Icerıge gelınce.. Benım asıl sıkıntım ıcerıkte.. "Ben fakir bir evin oğluyum.. ", "Paramın hepsini gönderemdim. Özür dilerim " ne bılıyım.. Bır ılkokul ogrencısı boyle konusmaz sanırım.. Ama gonul ısterkı gercek olsun..
Bırde su var.. Bu mektup Pervez Muserref'ın resmı web sıtesınde yayınlandı ve bızzat onun tarafından gundeme getırıldı.. Yanı olayı bız acıga cıkartmadık.. Su durumda bırı duygumuzu somuruyorsa bu Pervez Muserref'ın kendısı olmalı.. Yada.. Hareketın sonucunu kestırebılen keskın zekalı bır komplocuyla karsı karsıyayız..
Yada daha da kotusu.. Pakıstan ve Turkıye bu mektup ıcın ıttıfak kurdular ve tum dunyayı aldatıyorlar.. Sızce hangısı?
Tabı bırde ekonomık gucluklerı olan aılelerın cocuklarının yaslarına gore haddınden fazla olgunlastıklarını da unutmamak lazım.. ve hatta bu cocugu sokaga cıkmasına bıle ızın verılmeyen (mıkrop kapabılır) playstation bagımlısı sehırlı, halı vaktı yerınde cocuklarla da karıstırmamak lazım..
Bu cocuk benım 24 yasında farkettıgım gercegı (hayat zor) 6 yasındayken kavramıs olmalı.. Dolayısıyla kendısı gıbı zorda olanlarla daha kolay empatı kurabılır.. Bırde ustune cocuk saflıgı eklenırse (1 mılyonun yaralara merhem olacagını dusunmek gıbı) olayın gercek olmalı ıhtımalı oldukca yuksek bana gore..
1 milyona pakistan'a mektup gidiyor mu ?
// gidiyormuş.
mektubun olduğu resmi gördüm bu tamamen bir düzmece. Yazı hiçde bir çocuğun yazdığı yazıya benzemiyor,
Bende tam tersini düşündüm
Resimi görene kadar acabalar vardı kafamda ama yazı şeklini ve kelimelerde ki eksikliklerini görünce gerçek olma ihtimalini daha yüksek buldum
böylece vahim bir gerçek daha ortaya çıktı;
Toplum olarak bu kadar doğal bir davranışın yapılmasına hiç ihtimal vermiyoruz.
Aslında su içmek gibi, yemek yemek gibi birşey bu yapmak zorunda olduğumuz...
karavanabatu
03/01/2006, 17:11
Tartışılan şeylere bakarsanız eğer, çok acı veren bi devirde yaşadığımızı bir defa daha anlarsınız. İnsanlara inanç kalmamış, duygulara mahal yok. Perlci ye bişe diyemiyorum. O da bi bakıma haklı. Onu haklı kılan şey ise günümüzde yaşananlar...
Yalan yahut değil bu misallerin yüzlerce fazlasını dahi gördük, bu gündem getirdi sadece. Ne olursa olsun, dünyada kimsenin eli türk milletinin eli kadar temiz değildir.
bu mektubu bilemem. Ama deprem gündeminin tam ortasina bir bilezik davasi düsmüstü. Tek bilezigini dahi pakistana hediye etmek isteyen bu yardim sever insan sayin CHP baskani baykal tarafindan ödülendirilmis ve haberin bir kisminda bu zati muhteremin is adami oldugu kisaca deyinilmisti
(tek bilezikli is adami ?!?!?!?)
bunlari yazarken aklima su "bu mail 10.000 kisiye yönlendirilirse filancinin aleliyet masraflarini AOL ödeyecekmis" icerikli FEKY mailler geliyor.
tekniken (öyle biliyorum) bir mailin kac defa yönlendirildigini bilmek imkansiz.
sanirim bunlar bazen insanin öne cikma gizli kahraman olma duygulari'nin ürünü. yine söylemeden gecemiycem. Yukaridaki mail gercekten samimi bir gönülden kaleme dökülmüs yazilar olabilir.
Ben sadece bu gibi ahlaksinirlarini zorlayan olaylarin olduguna deyinmek istemistim.
ee tabi ceviz gibi program ve tasarım geliştiricileriyle dolu bir forumda böyle bir tartışma yapılırsa herkes fontlara takar :D
İşin şakası bir yana olay gerçek olsun olmasın yardım etmek lazım.Bizlerin hayatı ciddiye alan kesim olduğumuzu düşünüyorum.Yani kimileri gibi para içinde yüzmüyoruz belkide.(iç çamaşırlarını medyaya duyurarak reklam yapma çalışanlar oldukça insanın yüzme şevki kırılıyor zaten)Bence elimizden ne geliyorsa yapmalıyız.Bilmiyorum ne yapabiliriz ama yapmalıyız.
O haberin yalan olup olmaması gündemimizi doldurmamalı.Hadi yalan diyeli.Keşke böyle birşey olsaydı.Ama şunuda söyleyeyim olmayacak birşey değil...
Kendi dertlerime -ki Pakistanli kardeslerimizin dertlerinin yaninda hic sayilir- öylesine kaptirmisim ki sadece aklimin bir kösesinde "Pakistan'da deprem olmus" diye bir dusunce var ama uzerinde durup dusunme bile yok. Ta ki bu mektubu görene kadar. Sahte ya da degil biri bir sekilde butun samimiyetiyle 1 milyon göndermis ki eminim cebindeki son parasiydi bu. Eminim ki zerre kadar aklina gelmemistir simdi Muserref bunu okuyunca duygulanir sonra herkes benim pesime duser olay olur diye.
Resmen bir tokat oldu bu mektup bana.
Pakistan'daki deprem için Türk Kızılay'ı yardım kampanyası başlatmıştı zaten, buna bir de kurban bağışını eklediler. Pakistanlı depremzedelere gönderilmesi için kurban bağışında bulunabilirsiniz.
http://www.kizilay.org.tr/articles/detail/detail1.asp?id=251&prev_place=
Kolay gelsin...
Kızılaya Para Kaptırmayın Derim...
Birde açıklama getirirsiniz sanırım...
Yalan yahut değil bu misallerin yüzlerce fazlasını dahi gördük, bu gündem getirdi sadece. Ne olursa olsun, dünyada kimsenin eli türk milletinin eli kadar temiz değildir.
Hijyen önemli tabii :)
Bu arada her ne kadar insanlar maddeselleşiyor, iyiliklerini kaybediyor diye düşünmemize neden olan olaylar yaşıyorsakta son zamanlarda yardım yollarının çoğalması ile birlikte yardım yapmak isteyen kişiler artık yardım yapabilecek duruma geldi.
Önceden kişiler yardım yapmak istese bile nereye başvuracağını, nasıl kontrol edeceğini bilmiyordu. Şimdi bir ara unutulmuş olan eski vakıf-dernek sistemi yeniden canlandı Türkiye'de. Öyle ki sık sık kapıyı öğrenci yurtları, dayanışma dernekleri, daha büyük organizasyonlar çalar oldu. Siz hesap sormadan size gelip hesap verir oldular.
Bu çocuğun 1 milyon göndermesi sadece şişirme bir durum. Medya'nın arasıra böyle şişirmeler yapması gerekiyor. Ama bu tür haberlere ve çevremize ya da gördüklerimize bakıp Türkiye'de yardımlaşma-dayanışma unsurlarının kaybolduğu sonucuna kesinlikle varmamalıyız, bu yanlış olur.
Bizim millet şovenistliği sevmediği için TV'de ismini yazan, telefonla hayır işleyen, bağış yapıp boy boy resmini çektiren, bağış yapılan kişinin bağış verilirken video'sunu çekip sonra bunu televizyon'da aleme teşhir eden durumlara pek rağbet etmezler. Ben size garanti verebilirim ki o gösterilenlerden birkaç bin kat fazla bir yardımlaşma-dayanışma kurumu Türkiye'de var. Müthiş yardımlar oradan oraya akıp duruyor.
Türkün eli temiz nasıl oluyor bilmiyorum ama dilinde yardım, gönül vesaire için onlarca alternatif kelime olan vatanın içinde gönlü açık oldukça fazla kişi var.
Türkün eli temiz nasıl oluyor bilmiyorum ama halen birçok isimsiz kahraman var. Çoğunun adı sadece mezar taşlarında var. Ama eserleri nesilden nesile geçiyor.
Bu düşünce oldukça yanlış. Bu işvereninizin "SSK'ya para kaptırmamak için sigorta primlerinizi yatırmaması" ya da sizin "Su idaresine para kaptırmamak için su parasını yatırmamanız" gibi birşey.
Kızılay'da bir devlet kurumu. Onun da zamanında içi boşaltıldı. Aynen diğer kurumlar gibi. Ama şu anki durumdan ben oldukça memnunum. Özellikle Ağustos depreminden sonra kendilerine büyük oradan çeki düzen vermişler. İnanmayanın gidip yerinde inceleme yapma ve hatta rapor isteme hakkı var. Hatta kendileri zedelenen kurum kimliğinden dolayı olsa gerek raporların bir kısmını sitelerine koymuşlar (http://www.kizilay.org.tr/channels/1.asp?id=312)
Şunu da unutmamak gerekir. Kızılay ve Kızılhaç sadece yaptıkları yardımlar açısından değil, isimleri bakımından da önem taşıyan kurumlardır. Kızılay da ki Ay'ın, Kızılhaç da ki Haç'ın ne anlama geldiğini hepimizi iyi biliyoruz. Bu bakımdan (diğer devlet kurumlarını esgeçseniz bile) bu tür kurumlar hakkında yorum yaparken daha dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum.
bu mektubu yazanı arayıp duruyorlar ama bulamıyorlar. tahmin ettiğim sebebi söyleyeyim: çünkü yazan bir çocuk değil. en azından çocuk denmeyecek yaşta birisi. hunter'ın ilk yazısında temâs ettiği gibi cümleleri çocukça değil. yazısı böyle olan ilkokul mezunu bir çok kimse var. fakat çocuk olduğuna dâir bir tahmin yapıldığı için şimdiden sonra kendisine yakıştıramıyor ve ortaya çıkamıyor meçhul gönlü zengin. tabiî bu benim tahmînim.
Meteryus
06/01/2006, 03:08
mektubun gerçek olmasını istiyorum, en azından gerçek olmasa bile ben gerçek olduğuna inanmak istiyorum, ve gerçekmiş gibi yorumlamak istiyorum bu konuyu kafamda, gerçek gibi hatırlamak.
gercek ya da degil ne farkeder ki?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.