Tam Sürümünü Görmek İçin : Sky Türk TV ve Nihat Genç...
Dün öylesine kanalları gezerken rastladım. Nihat Genç sanırım oldukça tanınan bir kişi ama ben adını ilk kez duydum. Sky Türk TV'de her hafta çıkıyormuş. AB, Türkiye, kültür, siyaset v.b. benzeri konularda konuşuyordu.
Neyse... Olayın benim açımdan dikkat çekici yönüne geleyim. Epey bir zamandir bu kadar samimi, hissederek ve inanarak söz söyleyen birini görmemiştim; çok etkileyici buldum.
Yazarın sitesi de varmış: http://www.nihatgenc.com/
Kendisi ayrıca bir Leman yazarıdır, bence yazıları TV programından daha etkili.
Sitesinde yazdığı yazılar çok hoşuma gitti. Agresif bir yazı politikası uyguluyor sanki. :D Ama gerçekler işte...
przewrot güz
02/01/2006, 23:26
sert ve duygusal konuşmasının sebebi harbi yürekten konuşmasıdır, zaten yürekten konuşmasaydı bugün bilmemne gazetesinde başyazardı.
Nihat Genç, Hatt-ı Müdafaa
Toplar yenilir, ordular yenilir,nükleer bombalar yenilir! Yenilmeyen tek şey inançtır.Haklı olduguna inanmaktır.Haklıysaniz, yer gök,dağ taş,kuşlar kayalar,ruhlar,öte alemler,annen baban,ataların herkes senin yanında savaşa girer.Öteler beriler,okyanuslar denizler seninle bu ölüm kalım savasina girer ve kimse seni durduramaz haklıysan eğer...
Nihat Genç'in kitaplarını okumanızı şiddetle tavsiye ederim, dürüstlüğünden şüphe duyulmayacak, sıkı sıkıya bağlanılacak bir yazardır.
con_simit
03/01/2006, 19:51
Neyse... Olayın benim açımdan dikkat çekici yönüne geleyim. Epey bir zamandir bu kadar samimi, hissederek ve inanarak söz söyleyen birini görmemiştim; çok etkileyici buldum.
Çok isbetli bir izlenim.
Samimi ve vatan aşığı bir ağabeyimizdir kendisi.
Volkan Uzun
03/01/2006, 21:08
ilginc biraz degismis arekadas sanirim.
eskiden hatirladigim kadariyla ( 6-7 yil once sanirim ) kurtcu politika izleyen, muthis solcu ( komunist e kayacak kadar) sert soylemleri vardi
belkide karistiriyorum bilmiyorum
przewrot güz
03/01/2006, 22:11
Karıştırıyorsunuz, kendisi eski ülkücülerden.
Zerzevat Adam
03/01/2006, 23:33
Nihat Genç gerçekten vatanını seven, örnek alınması gereken bir abimiz. Hiç çekinmeden, korkmadan düşüncelerini söyleyen daha önemlisi halkın dili olan, kalemi olan Nihat Genç'i ülkesini seven herkes ideoloji farklılığı şu ya da bu demeden okumalı, vatanı düşünerek dinlemelidir.
Bugunlerde vakit buldukça yazılarına bakıyorum yazarın. Çok etkileyici sözleri/ifadeleri var. Ülkenin hatırı sayılır bir kesimi, zorluklar içinde hayatını sürdürmeye çalışırken bitmek tükenmek bilmez neşeleri ve kıvrak zekalarıyla döktüren köşe yazarlarına giydirdiği bir yazısında, faşist'in kim/ne olduğu ile ilgili bir söz söylemiş. "Pes valla" dedim, "ancak bu kadar yalın ve çarpıcı bir şekilde ifade edilebilir"
"Faşist, siz işkence görürken size fıkra anlatan kimsedir"
Ben de ilk defa SKYTürk'te tanımıştım.Fikirlerimiz uyuşsun uyuşmasın bence Nihat Genç takip edilmesi gereken bir aydın.Üzerinde aydınlık ünvanını taşıyacak tüm sıfatları taşıyor.Bence yazzıları takip edilmeli...
senelerdir lemandaki yazılarını takip ediyorum (toplasan 4-5 cilt çıkar). okurken gözlerimi yaşartan tek yazardır. televizyondaki konuşmalarında ağlamamak için kendini zor tutar. onun gibilerin hala olduğunu görmek bize umut veriyor.
Ali Sarı
09/01/2006, 00:45
Kendine has bir küfür argosu vardır, Hakan Albayrak hapse gönderilirken, "bu toprakların en deli, en güzel adamını hapse atıyorlar deyip ağlamıştır. bu toprakları bu yüzden seviyorum" demiştir (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=4440430), Gerçek Hayat dergisinde sıkça röportajı ya da yazıları yer alır, bu konuyla ilgili olarak da "gerçek hayatta çalışsaydım bu kadar yazım çıkmazdı" gibilerinden bir şeyler demiştir.
okuduğum ilk zamanlar pek sevmemiş olsam da, memleketteki sayılı olanlardan biridir.
nihat genç iyidir. güzeldir. okuyunca böyle bilgi alınır bazı konularda. arkadaş ortamında "bööle bööle oğlum" demeye birebir konuları vardır.
enteller nihat gençin yazılarını kendilerinin gibi anlatırlar. ayip tabi.
nihat genc'in her ne kadar samimiyetine inansamda, bilmedigi konularda biraz palavraci oldugunu da iyi bilirim. fakat ilkelerine o kadar baglidir ki, yazdigi aksam gazetesini sadece engin ardic kisisi ile tartisma sebebiyle birakmistir.
hatti mudafa'dan cok begendigim bir kesit;
Sanat ve Ahlak
....
Ama bunlar onurla alakali değerlerdir, küçükken annem söylemişti. Ne kadar şaşırtıcıdır, bu çabalar sizi çok üzebilir, korkutabilir ama sizi bir ömür mutlu da kılabilir. Sanırım bizim eve Kant'la Sartre gelmişti bir defasında, "bu hayvanlar sanatın kökenine keyfi yerleştirip sanatın ruhu olan erdemi yok ediyorlar", annem çaylarını koyarken söylemişti...
...
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=nihat+gen%E7
Sesli Dinlemek için... (http://odeo.com/channel/41083/view)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.