PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ping ???

yastasinane
01/01/2006, 14:44
slmlar,
oncelikle yeni yiliniz kutlu olsun. herkesin iyi bir sene gecirmesini dilerim.
ping attigimiz zaman bir TTL degeri goruyoruz. bu nedir, neden degerler degismektedir ? bir yerde bunun isletim sistemi ile ilgili oldugunu okumustum. ornegin windows kurulu bir makineye ping atarsaniz TTL=128 oluyor. 200 uzeri ise linux veya unix bir isletim sistemi kurulu makinede gerceklesiyor diye bir yaziydi.
dogrumudur, TTL nedir? 45 - 50 olan yerlerde var.
ornegin google ' a ping atinca TTL=223 gibi oluyor, yahoo 'ya atinca 50 gibi oluyor.
konuda bilgisi olan varsa paylasabilir misiniz lutfen ?
iyi calismalar...

abviba
01/01/2006, 15:06
TTL: time to live.. internet'te bir tcp pakedinin en fazla kac hop sure boyunca transfer edilmeye calisilacagini gosteren field.. her router aldigi pakedin ttl'ini bir azaltir ve bir sonraki hop'a iletir.. eger alan hop ttl'i sifir olarak alirsa pakedi source'a destination unreachable icmp reply'i yollar..

Predator
01/01/2006, 17:05
@abviba açarmısın biraz çok karmaşık yazmıssın anlayamadım???

abviba
01/01/2006, 17:16
TTL: time to live, bir tcp paketinin 2 network arasında kaç hop (sure) boyunca transfer edilmeye çalışılacağını gösteren birim..

127.0.0.1 response: byte=32 time<1ms TTL=128

Örnek: A - B arasındaki veri 128TTL ile gönderilmeye çalışıyor.. Yani sistemin desteklediği time 128..

Predator
01/01/2006, 17:19
Bence copy/paste yaparken, yaptığın şeyleri detaylarıyla öğren.

abviba
01/01/2006, 17:57
Sende kişileri karalamadan önce c/p yapılan yerdeki yazarı öğren..

Meteryus
08/01/2006, 00:12
Traceroute fonksiyonunun işleyişini anlayabilmek için öncelikle TTL (Time To Live) kavramının bilinmesi gerekir.TTL kısaca bir paketin yaşam süresidir.Bir paketin yaşam süresini kısaltan tek etken ise paketin bir yönlendiriciden diğerine geçmesidir.Eğer bir paketin TTL değeri 0 olursa yönlendiri o paketi başka yönlendiricilere göndermez ve gönderici tarafa ICMP ECHO REPLY olarak Time Exceeded yani 11 değerini gönderir.Traceroute`un sistemide TTL üzerine kuruludur.Farklı TTL`lara sahip ICMP ECHO paketleri gönderilerek yol üstündeki yönlendiriciler tek tek tesbit edilir.

http://www.olympos.org/

http://www.olympos.org/article/articleview/41/1/20

fgenc
11/01/2006, 16:16
peki diyelimki TTL diger paketin diger hopst noktasina ulasmasi icin kisa kaliyor.
bunu uzatmak mümkün mü. yani TTL= 128 den 300 cikarip 2. hopst noktasina ulasmasini garanti edebilirmiyiz yoksa ben mi yanlis anladim??