PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Win Xp Dil değişikliği

golge
25/12/2005, 23:22
Merhaba arkadaşlar sony vaio bir notebook aldım. Sistem ingilizce olarak geldi yeni kurulum yapmadan işletim sisteminin dilini nasıl değiştirebilirim.Bu konuda Microsoft'un Multi-language pack leri oldugunu biliyorum kullanımı ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

teddmcload
25/12/2005, 23:54
multi language paketleri bilmiyorum ama duyduğum dil dosyası olarak kullanılan bir dll dosyasını değiştirmen yeterli ama windows gibi bir işletim sisteminde en temiz yöntem format

Icarus
28/12/2005, 20:03
sistem ingilizce geldiyse format disinda yapilabilecek bir sey yok. coklu dil destegi ile gelen notebooklar ilk acilista (yani ilk defa daha paketinden cikartilinca) hangi dilin kullanilmak istendigini soruyor. sonrasinda da ona göre windows kuruluyor.

en iyisi notebooku servise götürüp isteginizi ordaki calisanlara söylemek. sony teknik servisi sanirim duyarlilik gösterecektir bu konuda.

teddmcload
28/12/2005, 21:35
notebook üzerinde gelen windows'u değiştiriyorlar mı yeni lisans satmadan ?

Icarus
29/12/2005, 21:20
olabilir diye tahmin ediyorum. cünkü sony vaio gibi üst düzey (pahali) bir notebook alinmis, ayrica zaten cogu firma coklu dil destegi veriyor. sony bunu vermiyorsa müsteri memnuniyeti icin bu hatasini bu sekilde giderir diye düsünüyorum.

sonucta burasi türkiye. teknik servisteki calisan ile iyi bir diyalog kurulursa olmayacak is degil.

teddmcload
29/12/2005, 21:46
:)
bir dene bakalım. sonucu buraya yazarsın.

Icarus
30/12/2005, 02:09
hehe, yahu soran ben degilim ki. ben sadece konu hakkina fikrimi söyledim. :)

golge
01/01/2006, 02:42
ben sordum. işletim sistemine bir çözüm bulamadılar.onlarda format at yeniden kur dediler.çabalarım boşmuş.Aslında dert yeniden kurmak deil vaio da tek tuşla yeniden kurulum yapılabiliyor image dosyası gibi bir dosyası var cd ile ugraşmıyorsun onu kurtarayım istemiştim.İnternette araştırma yaparken multi language pack lerin bu işi yaptıgına dair bir yazı okumuştum

http://www.microsoft.com/globaldev/drintl/columns/012/default.mspx

bu linktede multilanguage ile ilgili bazı bilgiler var ingilizcem olmadıgından normal olarak anlamadım. anlayan bir inceler ve aydınlatırsa sevinirim..

Predator
01/01/2006, 17:12
Yeni Vaioların hepsi ilk açtığın zaman sana işletim sisteminin dilini ve yazma dilini sorar. Eskaza bunu görmediysen yada ilk açılışı sen yapmadıysan eğer, sabit diskinin içinde 8GB lık işletim sistemi ve yanında gelen tüm yazılımların imageı bulunur.

Bu bölümü normal şartlarda göremezsin, Ancak vaioların içerisinde gelen kendi vaio recovery wizardı çalıştırarark yeniden kurabilirsin. Modelini yazmadığın için yardımcı olamıyorum. Mesela T ve TX serisinin içinden çıkan yazılımlar ile A yada S5 serisinden çıkan yazılımlar aynı değil.

Modeli eğer T2 yada TX serisi ise, yazarsan tam olarak izah edebilirim.

golge
06/01/2006, 17:41
Model fs315h .Bu model ile ilgili tr destegi varmıdır.