PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows 2003 server için firewall seçimi ve kurulumu

aLeN
15/12/2005, 18:13
Merhaba arkadaşlar
windows 2003 server için hangi firewalli kullanabilirim ?
Firewalli kurulumu ile beraber anlatırsanız sevinirim...

Revne
16/12/2005, 03:03
Valla Kardes En baba Firewall ISA Server diye bir program...
Ama oldukca karısık ve cok ayrıntılı...
Bunu anlatmak 100 sayfa falan tutar gibi... :)

Kolay Gelsin...

fgenc
17/12/2005, 20:33
tüm sistemin icin ipcop tavsiye ederim
linux bazli bir sistem ama linux bilmedende kurabilirsin
kullanimi kolay webarayüzlu
sitesinden kullanim arayüzünün resimleri var

http://www.ipcop.org/

teddmcload
18/12/2005, 01:10
ISA'nın kurulumu çok basit. Next next deyip kuruyorsunuz. ancak ayarları biraz kasar. Ama ben ISA tavsiye ederim win 2003 için

aLeN
25/12/2005, 12:25
Ben windowsun kendi firewallini kullandım. Sonuçta aynı işi yapmıyor mu ? isa veya başkasını kullanmam bana ne avantaj sağlar ?

teddmcload
25/12/2005, 23:52
windos'un kendi firewallu belki bireysel kullanımlarda işe yarayabilir ama özellikle network ortamında windows 2003 için ISA gerekli. ikinci bir seçenek olarak arkadaşın da dediği gibi ipcop da kullanılabilir.

Black_Boyss
27/12/2005, 21:51
benim tavsiyem windows uzerine fazla yukelenmemek olacaktir İSA server kuracaksan eger bir ikinci makine uzerinde yap derim cunku DNS DHCP ve AD gibi uygulamalar sistemi fazla kullanmiyor ama sonucta cabukluk olmasi icin ikinci bir makinede ISA server kurmandaha iyi olacaktir.
tavsiyem linux bir DMZ kurman ve yapılandirmandir. yada yukarda ark dedigi gibi ipcop yada iptables yada ipchains gibi paketlerle ag guvenligini sagliya bilrisin. iptables guzel ve hizli yanliz tek sorun ing ve linux kullanman.

Black_Boyss
27/12/2005, 21:56
ha ekelemeden de yapamadim eger firewal kuracaksan boyle bir sema olmasi lazim
http://www.ipcop.org/1.4.0/en/install/html/decide-configuration.html
yane int gelecek süzülecek ve sisteme gelecek. Egerki sen 2003 server makinende önemli bir seyler sakliyor ve ona firewall kuracaksan bence kurma mantıgı yok firewall int gelen saldirilardan networku korumaktir. sen tutupta hem guvendigin verilerle ilgili makineyi firewall yaparsan bir hacker kurcalar ve gider :D pek mi attim :D

aLeN
02/01/2006, 16:17
Ben firewalli dışarıdan gelen saldırılar için kullanmak istiyorum. Windows 2003 serverın kendi firewalini kurdum gerçekten başarılı. Düşünüyorumda açık portları ben belirliyorum hangi portun açık oldugunu ben biliyorum. Bu portları güvenlik altına aldıgım zaman ne gibi tehditler olabilir ki? Firewallin amacı gereksiz portları kapatmak. Ve gelen darbeleri önlemek değil mi windowsun firewalli gayet başarılı.

Ancak yeni bir şey öğrendim dosattack diye bir saldırı varmış bu saldırının mantıgını bilen ver mi acaba ? Serverımı daha güvenli yapmak için neler yapmam gerekir? Bu saldırılar ve hackerlardan korunmak için neler yapılmalı acaba ?

fgenc
02/01/2006, 17:51
Ben firewalli dışarıdan gelen saldırılar için kullanmak istiyorum. Windows 2003 serverın kendi firewalini kurdum gerçekten başarılı. Düşünüyorumda açık portları ben belirliyorum hangi portun açık oldugunu ben biliyorum. Bu portları güvenlik altına aldıgım zaman ne gibi tehditler olabilir ki? Firewallin amacı gereksiz portları kapatmak. Ve gelen darbeleri önlemek değil mi windowsun firewalli gayet başarılı.

Ancak yeni bir şey öğrendim dosattack diye bir saldırı varmış bu saldırının mantıgını bilen ver mi acaba ? Serverımı daha güvenli yapmak için neler yapmam gerekir? Bu saldırılar ve hackerlardan korunmak için neler yapılmalı acaba ?
win2003un kendi firewallini ayarlamanda sakinca yok
söyle dusun firmanin genel girisinde bir fw olsun ve onun arkasinda 4 tane win2003 bir sürüde winxp. teker teker win2003lerin fwlerini ayarlamak yerine. genel fw ayarlarini giristeki fwye yaparsin.

fwlerin bir cok gelismis özelikleri olabiliyor
mesela sen simdi dosattacktan söz ettin.

dos attack senin agina bir yerlerden gereksiz bozuk paketlerin yolanip
senin aginda trafik olusturup ag trafigini dize geriten bir atacktir. linkte anlatilmis http://www.webopedia.com/TERM/D/DoS_attack.html

bazi fwler bu attack türünü algilayip o ipyi blokluyabiliyor
yada loga yazip seni haberdar edebiliyor
ama bunlarin win2003 fwsi ile yapmazsin

netcomputer
30/07/2006, 04:43
Burada Isa Server Frewall Biraz Anlatılmışhttp://www.internetaccessmonitor.com/eng/products/articles/Understanding_ISA_Firewall_Networks_v1-1/Understanding_ISA_Firewall_Networks_v1-1.php

Black_Boyss
30/07/2006, 14:08
yakında ISA server Kurulum ve ayarlari video seklinde gelecek ama vakit bulamiyorum ve zaman konusu problem olmaya basladi denebilir.....

Black_Boyss
03/08/2006, 18:15
ISA server kurulumunu yaptim windows bölümünde bulabilirsin video formatinda izleyebilirisin....:super:

aLeN
03/08/2006, 18:33
kardeş allah razı olsun demekten başka bişey gelmiyor aklıma saol varol indirdim birazdan izleyecem çok tşk