Tam Sürümünü Görmek İçin : LCD Monitör
mehmet_dogan
15/12/2005, 17:23
Arkadaşlar grafik tasarım amaçlı bilgisayarlar kullanıyoruz PHILIPS 170S modeli LCD monitor aldık ama görüntü iç açıcı değil yani yanlardan bakınca renkleri farklı gösteriyor. Bana önere bileceğiniz monitör markası ve modeli varmıdır?
Tşk.
ArizaHerif
28/12/2005, 22:08
Merhaba,
LCD monitörü grafik tasarım amaçlı kullanmak oldukça sağlıksız. Apple'nin ekranlarını tavsiye ediyorum. Bu iş için biçilmiş kaftan. Ancak diyeceğim odur ki fiyatları biraz tuzludur.
Eğer Apple almayacak yada alamayacaksanız, LCD monitör kullanmayın. Basılı görsel işlerde LCD monitörler renkleri tamamen floresan renkler olarak yansıtır. Bu da ne pantone renklerini, ne cmyk renklerini, ne de web de renkleri tutarlı ve doğru göstermemesine yol açar.
Yeri gelir ekranda bir renk görürsün, "Of süper oldu!" dersin ama baskıya verirsin hayal kırıklığının danişkasını yaşarsın. Onu da geçtim. Bir web sitesi içinde kullanırsın, normal monitörden bakarsın, "Bu ne yaa?" dersin. Heleki derdini lcd ekranda görüp o renkleri beğenip, başka monitörlerde bulamayan müşteriye derdini anlatamazsın.
Sana tavsiyem, ya apple al ille de lcd olsun diyorsan tabi, yada lcd alma, sony yada en ucuz yollu ve fiyatına oranla kaliteli 19 inch philips 109p modeli var oldukça iyi bunu kullan derim. Ha bende para gani diyorsan da
Lacie yada apple tek geçerim. Sonyler de iyidir fakat ben bir türlü Sony'e ısınamadım.
Disconnecting
29/12/2005, 11:37
Dostum ben su anda samsung SyncMaster997 kullanıyorum. monitor guzel ama calibrasyon ayarları biraz zorluyo tavsiye ederim
Predator
29/12/2005, 12:07
@ArızaHerif +1
Lacie'yi tek geçebilirsin.
erkanatalay
30/12/2005, 10:35
bende Sony19 inç S95FRB LCD monitör var.. şu ana kadar önemli bir sorun yaşamadım. tek eksik gördüğüm 1280x1024 çözünürlük kullanabiliyorsun en çok. Arkadaşların dedeği gibi paran çoksa apple al, paraz idare ederse Sony al gerisi hava civa....
samsungum 790 serisi bence çok iyi
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.