Tam Sürümünü Görmek İçin : Corelde Nesne secimi?
korhancagla
12/12/2005, 17:18
arkadaslar corelde yaptığım desende kırmızı renk boyanmıs nesneyi sectim... (photoshopta similar'a basınca tüm kırmızıları secer) tüm kırmızı grubu secmek için ne yapabilirim?
korhancagla
12/12/2005, 23:05
arkadaslar bilen yokmu edit menüsünden find and replace ye giripte olabilirmi? nasıl bulamadım :(
korhancagla
16/12/2005, 00:01
Bir hafta oldu yok mu bilen :((
merhaba
--replace wizard
--replace color
--rengi seçin, outline veya fill'i işaretleyin
--finish
+find next ile kırmızı nesneleri tek tek seçebilirsiniz
+ find all ile tüm kırmızı nesneleri seçebilirsiniz
+replace ile seçtiğiniz nesneyi dönüştürürsünüz
+replace all ile otomatik olarak tüm kırmızıları dönüştürürsünüz
malum aralık ayı sanırım herkes biraz yoğun... :)
iyi çalışmalar
korhancagla
28/12/2005, 23:02
işte olmuyor .. bi ince nokta var onu yakalayamadım :(
korhancagla
28/12/2005, 23:12
yani siyah renkte falan oluyor .. ama ara renklerde olmuyor :( birde benim resimimdeki rengi fill den nasıl secmeliyim.. ben patern den copy yapıyorum
replace wizardın aradığı rengi bulması için %100 aynı değerlere sahip olması gerekir. Yani c25 m78 y20 k20 değerini aratırsanız; c26 m78 y20 k20 rengini bulamazsınız. renk değerlerini kontrol ediniz...
korhancagla
29/12/2005, 17:27
photoshoptaki similar tarzı bişey yokmu ? yani o değere yakın tüm renkleri secili hale getirebileceğim bişey?
korhancagla
07/02/2006, 14:20
bunla ilgili başka bilgisi olan varmı arkadaslar bu sekilde olmuyo?
korhancagla
09/02/2006, 12:41
bu konuyla ilgili değil ama .. mause ok seklindeyken sayfa üzer,nde yukarı asağı sağa sola sayfamı sürükleyerek götürebiliyordum sanırım bi ayarı bozdum artık sadece scrool bardan sayfamı yönetebiliyorum .. photoshoptaki gibi space basınca bi el cıkma durumu varmı ben bunu nasıl düzeltebilirim..
bu konuyla ilgili değil ama .. mause ok seklindeyken sayfa üzer,nde yukarı asağı sağa sola sayfamı sürükleyerek götürebiliyordum sanırım bi ayarı bozdum artık sadece scrool bardan sayfamı yönetebiliyorum .
Auto Pan özelliğini kapatmışsın. Düzeltmek için Tools>Options (kısayolu ctrl+J) penceresini aç. Display bölümünü seç buradan da "Auto-Panning" özelliğini işaretle.
.. photoshoptaki gibi space basınca bi el cıkma durumu varmı ben bunu nasıl düzeltebilirim.
"H" tuşunu kullanabilirsin (Hand Tool). Yalnız PS deki gibi baskı tuttuğun sürece aktif değil bir kere basılınca aktif oluyor. Şu şekilde kullanabilrsin, H tuşuna basarak Hand Tool'u seçmiş oluyorsun, işin bitince "Space" e basarak Hand Tool'dan önceki araca geri dönebilirsin.
Gelelim asıl soruna... Malesef freehand ya da Illustratordeki gibi çok kolay ve pratik bir renk yönetimi yok Corel'in. Yine de bu konuda daha iyi kontorl elde etmen için "Color Styles" ı kullanabilirsin. Tools>Color Styles ile bu pencereyi (docker) açabilirsin. Bunu kullanırken de şunlara dikkat etmelisin. Öncelikle bütün renkleri sil. Daha sonra dökümandaki tüm objeleri seç ve "Autocreate Color Styles" butonuna tıkla. Şimdi dökümandaki kullanılan tüm renkler pencerenin içinde görülebilir durumda olacak ve istediğin rengi buradan değiştirebileceksin.
korhancagla
14/02/2006, 10:15
renkleri silme işini biraz daha acık yazabilirmisin?
"Color Styles" ' da renkleri görebiliyorsan bir tanesini seçip "delete" tuşuna bas. Rengin yok olduğunu göreceksin. Delete tuşuna basmaya devam edersen (basılı tutarsan) tüm renklerin birer birer yok olduğunu göreceksin.
korhancagla
14/02/2006, 21:04
ok bunu yaptım ama verdiğim renk halen replace wizard dan secilmiyor?
benim en önemli sorunum (photoshopda tekstil tasarımı yaparken kanal kanal calıstığım için) renkleri birbirinden ayırabilmek.. ama ne yaptıysam olmuyor :( elimle tek tek ayıklayıp gif kaydedip photoshop a aktarıyorum..
Replace wizard'dan seçmeyeceksin ki... color styles penceresinden halledeceksin işi.
korhancagla
14/02/2006, 23:45
color styles ile örneğin tüm kırmızıları secili hale getirebilirmiyim? sectikten sonra bunları ana resimden ayırıp(sağına soluna üzerine )sonra direk giff e cevirip photoshopta kırmızı kanalına atacağım.. aynı sekilde mavileri secip ana resimden ayırıp photoshopda mavi kanalına atacağım?
color styles ile örneğin tüm kırmızıları secili hale getirebilirmiyim?Seçili hale getiremezsin sadece renkleri değiştirebilirsin. Kırmızı tondaki renklerin tamamını bu pencerede görebilirsin ve her bir rengi tek tek seçip aynı değerlere sahip kırmızı yapabilirsin. Sonra da @oza'nın söylediği yöntemle zaten aynı renk olan kırmızıları seçebilirsin.
Bir diğer seçenek, ekteki makroyu kullanıp bu işi daha pratik bir şekilde yapabilirsin.
Makroyu kullanırken: Bir renk paleti oluştur. Ve bu renk paletine sadece kullanacağın renkleri ekle. Örneğin desende Lacivert, Kırmızı ve Siyah renkler varsa sadece bu renkleri palete ekle (3 ana renk)... Daha sonra makroyu çalıştır ve makro içinden yeni oluşturduğun paleti seç... Desendeki tüm renkleri paletteki renklerle eşleşecek şekilde düzenler...
korhancagla
16/02/2006, 09:23
cok sağol kursat.. ama ben nesneleri grup olarak secmek istiyordum.. renklerini değiştirmek işime yaramaz.. yardımların için tesekkürler tekrar
+ find all ile tüm kırmızı nesneleri seçebilirsinizFarklı tondaki renkleri tek bir renk yaptıktan sonra bu yöntemle hepsini seçebilirsin.
korhancagla
17/02/2006, 10:43
tesekkürler kursad senide yorduk ;)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.