PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : database ile ilgili bir soru???

symbolic82
09/12/2005, 19:47
borland c++ builder 6.0 ile içinde 3 tane table ( database..) bulunan bi program yaptım.. ama bi sorunum var....

database oluşturduktan sonra, o programın Borland c++ Builder olmayan bi bilgisayarda çalışmasını nasıl sağlıycam? sadece exe dosyasını ve yanındakileri kopyalamak yetmez diye düşünüyorum.

yani bi install.exe oluşturmam gerekiyo galiba.. ama nasıl yapcam bunu??

symbolic82
12/12/2005, 18:40
arkadaşlar yardıma ihtiyacım var...
lütfen bişeyler yapın.

Revne
12/12/2005, 20:22
Merhaba Arkadasım...
Ben hic builder kullanmadım. Dolayısıyla yazdıgın programin setupini builderin toolarıyla nasıl yaparsın bilmiyorum...
Ama harici olarak sana Inno Setup programını oneririm. Oldukca guzel bir program.. Exe ve dll leri yazıyorsun. o sana setup halini yapıyor..

Bir kac ayardan sonra kurulum hazırlamak cok kolay olacak :)
Eger nette bulamazsan mesej yaz ben sana yollarım ok??

Kolay gelsin

symbolic82
15/12/2005, 18:01
ayvallah baba saollll.... bi bakıyım..

bi sorum olcak dll dosyalarını nasıl belirliyosun peki???

symbolic82
15/12/2005, 18:06
baktım inno setup ı buldum indirdim ama.. 1.14 Mb lık bişey vede çalıştıramadım... hiç bişekilde çalışmıyo bana yollayabilirmisin....
alper_onur@hotmail.com...

Revne
16/12/2005, 02:57
OK sirkete gecince yolayayim sana... Bugun (suan gecenin 00:52 si) sabah atarım sana...

DLL leri belirlemeye gelince acikcasi Borland flan kullanmadigim icin bilemeiyecegim ama Visual Basicte Projenin ayarlarından projede kullandıgın dll ve diger seylerin bir listesini bulabiliyorsun. Borland da boyle bir sey var mı bilmiyorum....

Bu DLL ler genelde system32 nin icinde oluyorlar.
Setup programında tane tane tum dosyaların hedef yerleini belirtiyorsun. Bir suru hedesi hödüsü var yani...
sonra olustur yada Compile et diyorsun olusturuyor....

Setupi tıklayınca soylediklerini teker teker yapıyor :)...
Kolay Gelsin....

NOT: Bu arada borlandın Install Shield olsturmak icin bir tooolu y0ok mu????

symbolic82
16/12/2005, 16:41
ben installshield express 11 i buldum ve indirdim... bi install.exe oluşturdum ama program çalışmadı.. vcl60.bpl dosyasını bulamadıığı için çalışmamış...

borland c++ builder kullanan kimse yok mu ya benden başka???

yardımcı olursan sevinirim.... nasıl install.exe oluşturabilirim... (BDE kullandım)