PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İşte ABD'nin Adaleti (Yorumsuz)

abdagli
01/12/2005, 22:12
http://www.manzara.com.tr/images/no-war-4.jpg
Belki çoğunuz daha önce bunu görmüş olabilirsiniz ama ben ne zaman görsem...

Ansugo
01/12/2005, 22:42
O israil tankı olmasın?

slay3r
02/12/2005, 00:11
İlk baktığımda bana da öyle gelmişti ansugo.

Shapka
02/12/2005, 08:38
Abd ?

HunTER
02/12/2005, 11:20
Hanı bazen kanaryada, semdınlıde kurtler ayaklanıyorya ve hanı polıs panzerlerı kalabalıgın ıcıne dalıyor, o esnada oraya ozellıkle konmus cocukların cekılmıs fotograflarını goren bır cınlı ne dusunurdu acaba?

a. Iste Turkıye'nın adaletı!
b. O cocugun orda ne ısı var?

slay3r
02/12/2005, 12:45
Bir yandan haklısın ama bir yandan da Kürtler ile Filistinlilerin durumu aynımı diye düşünüyorum.

acemi
02/12/2005, 13:12
ama bir yandan da Kürtler ile Filistinlilerin durumu aynımı diye düşünüyorum
Ölenlerin durumu aynıdır. İkisi de ölü...

o-z-a-n
02/12/2005, 13:33
...Kürtler...
İsterseniz terör yanlıları diyelim ve herkesi aynı kefeye koymayalım...

slay3r
02/12/2005, 13:48
Ölenlerin durumu aynıdır. İkisi de ölü...

Peki ölenlerin ne için öldüğüne bakmak lazım öyleyse. Filistinliler israillilerin işgaline karşı direndiği için ölüyor, peki kürtler ne için ölüyor?

Gurhan
02/12/2005, 14:40
peki kürtler ne için ölüyor?
kürtler'in öldüğünü nerden çıkardın

slay3r
02/12/2005, 15:09
kürtler'in öldüğünü nerden çıkardın

aceminin lafına atfen söyledim onu, yukarıya bakarsan görürsün, ayrıca kürt derken herkes üzerine alınmasın, tc. ye bağlı kürtlerde var tabi, bölücü girişimin içinde bulunup, terörist konumuna düşen kürtlerden bahsediyorum.

Gurhan
02/12/2005, 15:27
Kürt olmayıpta terörist olan çok insan var ülkemizde
senin için demiyorum toplumda böyle bir genelleme var
kürtsen terör yanlısısındır

HunTER
02/12/2005, 20:02
Peki ölenlerin ne için öldüğüne bakmak lazım öyleyse. Filistinliler israillilerin işgaline karşı direndiği için ölüyor, peki kürtler ne için ölüyor?

Bu, fotografa bakan cınlıyı ılgılendırmez.. Tıpkı bızı ılgılendırmedıgı gıbı.. Ama cınlı kalkıp bu soruyu bıze sorsa alacagı cevap bellı.. Dıger yandan denk gelıp bı PKK' lıya da sorabılır..

Pekı bız bu fotograf'ın hesabını kıme sorucaz? Yada sordukmu kı?

Ansugo
02/12/2005, 20:27

Filistinliler İsrail işgaline karşı olduklarından değil, İsraillilerin oraların artık sahibi olduğunu kabul etmedikleri için ölüyor.

Haliyle kürt teröristlerde Türkiye'nin toprağını kendi malı gördüğü için ölüyor.

Eski kızıl filistinliler "mücahid olma" ve "şehit olma" hevesinde olmayıp barış yanlısı olsaydı ve İsrail'in emrine girseydi bugün çok güzel imkanlara sahip olabilirdi. İmkanlara sahip olamadıkları içinde ölüyorlar. (Şahsen biz yahudi olduk da diyebilirlerdi)

Yani üç beş çapulcuyla, üç beş toplum düşmanıyla ne refah seviyen artar ne de bir devletin olur. Seni iki şerit arasına alıverirler.

Kürt olmayıpta terörist olan çok insan var ülkemizde
senin için demiyorum toplumda böyle bir genelleme var
kürtsen terör yanlısısındır

Bugün kürtlerin çoğunun terör yanlısı olmadığını ama bir devletin hiç de fena olmayacağını düşündüğünü sanıyorum.

Bu hatırlatmalarda şey gibi oluyor. Mesela amerikan filimlerinde birisi "karakıç" dedi mi okumuş, kalem yutmuş zenci officer hemen atlar "sen bana hakaret mi ediyorsun" diye. Aynen o kalem.

Ayrıca ben pazarcı milletinin (ki bunların ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok!) ve buna benzerlerin toplum için teröristten daha büyük bir tehlike olduğunu düşünmüşümdür hep.

doganaydin
03/12/2005, 01:52
Türkiye'deki Kürtlerin ne alakası var burada ki amerikan yada İsrail tankının önündeki fotoğrafla.Nerden nereye.
Yani benim burada bunları yazmam bile saçma.İnsanlar neyi tartışıyor.Kürtler Türkiye'nin bir parçasıdır.Hepimiz bu ülkenin topraklarına gönül verdik,savaştık.Şimdi ne oluyor da dünyanın en büyük kan emicisine bizim ülkemiz karıştırılıyor.

perlci
03/12/2005, 02:43
Peki bu tür görüntülerin ister türkiyede kürtler için,ister filistinde filistinliler için,ister Irakta araplar için, KISACASI INSANLIGIN BASINA gelmemesi için bizler ne yapmalıyız.?
Savaşları yaratanlar egemenler ama savaşıp ölenler ise yoksullar, bu çelişkiye ne dersiniz.??
Siz hiç ön saflarda savaşan bir zengin gördünüzmü yada duydunuzmu?

doganaydin
03/12/2005, 02:54
Şimdi dediğinin bir kısmında haklsında şu ne demek "türkiyede kürtler için,ister filistinde filistinliler için,ister Irakta araplar"

Kardeşim kim kimi öldürüyor.Ya nasıl insanlar böyle konuşabiliyor anlamıyorum.Şehit olan Türk evlatları.Türkler oraya kürtleri kesmeyemigidiyor.Sürülen tanklar kürtleri öldürmek için mi?Ya nasıl bu kadar duyarsızca yazabiliyorsunuz.Bu topraklar için sizin evinizde rahat uyumanız için verilen onca şehite hiç saygınız yok mu?
Kürtleri kim öldürüyor?

Mingitau
03/12/2005, 15:16
Peki bu tür görüntülerin ister türkiyede kürtler için,ister filistinde filistinliler için,ister Irakta araplar için, KISACASI INSANLIGIN BASINA gelmemesi için bizler ne yapmalıyız.?
Savaşları yaratanlar egemenler ama savaşıp ölenler ise yoksullar, bu çelişkiye ne dersiniz.??

Çakırbeyli Adnan Bey, 27 Mayıs'dan sonra Mendees Köprü Başında.
Kuşadalı Şükrü Bey ve Mehmet Bey(hemde İsviçre'den dönerek), 27 Mayıs'dan sonra Kuşadasında.
Ulalı Hamit Bey, Ağusto ayında Köşk'de

Ansugo
03/12/2005, 15:37

Zengin adam neden savaşsın? Adamın kaybedecek şeyleri vardır. Bu adam için egemenliğin kimde olduğu değil varlığına ne derece önem verdiği önemlidir.

Tabii eğer savaş zengin adamın işine geliyorsa bunda da bir zarar görmez. Sonuçta bugünün silah devleri kendi ülkelerinde savaş görmeden savaş yaptırıyor ve köşeyi dönüyor. Kendi başlarına bir savaş gelmesini ise muhakkak engellerler.

Çünkü zengin adamın kaybedecek şeyleri vardır. Zengin olmayanın ise bir canı bir ailesi vardır.

Bu bakımdan olayları incelersek bir eli yağda bir eli balda terörist görmek genelde mümkün olmaz. Terörist dediğimiz insan tipinde açlık ve sefalet vardır.

Tabii açlık ve sefalet terörist olmak için bir bahane asla olamaz. Bu sebeple bir terörist'in açtım, cahildim vs ıvır zıvır laflarına bakmamak gerekir. Her aç olan dağa çıksaydı dünya'da neredeyse 2-4 milyar terörist olurdu.

Son olarak bunların insanlığın başına gelmemesi için kıyametin gelmesini bekleyebiliriz. Kötülük ancak o zaman bitebilir.

perlci
03/12/2005, 18:07
Çakırbeyli Adnan Bey, 27 Mayıs'dan sonra Mendees Köprü Başında.
Kuşadalı Şükrü Bey ve Mehmet Bey(hemde İsviçre'den dönerek), 27 Mayıs'dan sonra Kuşadasında.
Ulalı Hamit Bey, Ağusto ayında Köşk'de

Evet verdiğin isimler kurtuluş savaşında önemli isimler olmuşlar. Bir halkın var oluş sürecidir bu, ama ne yazıkki idealleri gerçekleşmedi. Örneğin menders iadam edildi.

Demokratik ve özgür bir toplum olama ümidi hep darbelerle askıya alındı ve bir dönem konuşulmayan kayıp zaman olarak yitip gitti. Geldiğimiz noktada hala konuşulmasın diyenler diretiyor.
Konuşulmasın tamam!! ama çözüm bulabileceklerimi bu konuşulmasın diyenler.
Hitlerde yahudileri soykırıma uğratırken bir çözüm arayışındaydı? Başarabildimi?

Bir zamanların Amerikancıları bugün amerikan düşmanı olmuş,şaşırmamak elde değil.Noldu kapitalist savunucularına. Kapitalizmin özü budur zaten niye düşman oldunuz. Sermaye birgün seni yutacak bunda şaşılacak ne var.Sermaye kardeşi kardeşe bile düşman eder,güncel hayatta örnekleri çoktur.
Amerikan sermayesi çıkarları gereği hareket edecek ve işine gelmediğinde senide yok etmek için elinden geleni yapacak.
Amerika vietnamda,şilide,angolada,korede,afganistanda v.b birçok yerde suç işlerken,şimdi amerikan karşıtı olanlar o zaman amerikancıydı!!

işte Amerikanın Adeleti(?????)

Mingitau
03/12/2005, 18:36
Maalesef bir zamanların Amerikan karşıtları şu an Amerikancı... Nedeni isee gayet açık adamlaın güce ve gizeme olan inançları, Komunizm çöktü adamlar zaten olamdıkları yoldan 180 derece dönüş yaptılar. Dönüş yapanların diğerleri hakkındaki Amerikancı iddialarını ise kale almamak erekir, zira Amerikancı denilen tek Başbakan Müsteşarı Gn. Kur. Harekat Merkezinden Nato görevlilerini çıkarmıştır. Hemde Amerikan karşıtlarının darbe yapıp yönetimi ele geçirdiği zamanda...
Sorun Amerikancı Amerikan Karşıtı oldğunuz değil, yaşadığıız yer için bişiler düşünüp düşünmediğiniz, düşünüklerinizi yapıp yapmadığınız. Bugüne kadar kendini düşünür gösterip, düşünmeyenler; düşünüpte uygulamayektik toplum olarak ne çektiysek ama hala akıllanmadık ki başımıza onları getiriyoruz.
Emperyal her kuvvet kardeşi kardeşe düşmen yapar bu arada bunu es geçmemek gereklidir.

HunTER
04/12/2005, 13:25
Türkiye'deki Kürtlerin ne alakası var burada ki amerikan yada İsrail tankının önündeki fotoğrafla.Nerden nereye.
Yani benim burada bunları yazmam bile saçma.İnsanlar neyi tartışıyor.Kürtler Türkiye'nin bir parçasıdır.Hepimiz bu ülkenin topraklarına gönül verdik,savaştık.Şimdi ne oluyor da dünyanın en büyük kan emicisine bizim ülkemiz karıştırılıyor.

Benım anlamadıgımsa bu ıkı yuzluluk.. Yanı fılıstınde ısraıl tankına tas atan cocuk ozgurluk savascısı ancak kanaryada aynı seyı polıs panzerı ıcın yapan cocuk terorıst oylemı?

Bı karar verın bence.. Sız terore karsımısınız degılmısınız?.. Sızın su tavrınızın bı ısraıllı ıcın, fransanın yada ısvecın turkıyeye karsı olan tavrından bı farkı yok..

Eger fotograftakı cocuga alkıs tutarsanız yurtdısında PKK'ya alkıs tutanlarada sesınızın cıkmaması lazım..

acemi
04/12/2005, 15:42
Bı karar verın bence.. Sız terore karsımısınız degılmısınız?.. Sızın su tavrınızın bı ısraıllı ıcın, fransanın yada ısvecın turkıyeye karsı olan tavrından bı farkı yok..

"Terör" tek başına iyi veya kötü diye nitelendirilebilecek veya karşı/taraf olunacak birşey değil bence. Sadece bir propaganda terimi... Bu nedenle, terör diye nitelendirilen bazı şeylere taraf ve bazı şeylere karşı olabilirim.

Gurhan
04/12/2005, 17:38
Bugün kürtlerin çoğunun terör yanlısı olmadığını ama bir devletin hiç de fena olmayacağını düşündüğünü sanıyorum. yanlış sanıyorsun.
Hatta belkide sırf ayrı bir devlet istemediğim için
böyle mutlu olduğum için
Kürtlüğü bir ırk'tan ziyade köyde dedemlerle konuştuğum bir dil olarak gördüğüm için
kürtlerin PKK yanlıları ile aynı kefe konulmasından nefret ediyorum

perlci
04/12/2005, 20:12
Gurhan
ayrı bir devlet istemediğim için
demişsin bence dünyadaki bütün sınırların kaldırılması lazım. Belki 100 yada 300 yıl sonra bu dediğimde olacak ama sınırlar ,şimdilik dünyamızdaki açlığı belli bölgelerde tutmak için iyi bir yol olarak uzun bir süre daha kullanılacak.

Zaten zenginler için sınır kavramı yok. Onlar dilediği yere gidebiliyor,orda yaşayabiliyor,eğitim alabiliyor ,eğlenebiliyorlar v.s

Sınır kavramı olmadığı gibi Vatan diye bir yerde yok.Nede olsa dünyanın her yeri onlar için yaşanılabilecek yerlerdir.

HunTER
04/12/2005, 20:18
Bu nedenle, terör diye nitelendirilen bazı şeylere taraf ve bazı şeylere karşı olabilirim.

Bı otobusu veya magazayı havaya ucurmak terorse ben terorun her turune karsıyım..

Kı teror, teroru gerceklestırenede bısey kazandırmaz dıye dusunuyorum..

HunTER
04/12/2005, 20:46
Kardeşim kim kimi öldürüyor.Ya nasıl insanlar böyle konuşabiliyor anlamıyorum.Şehit olan Türk evlatları.Türkler oraya kürtleri kesmeyemigidiyor.Sürülen tanklar kürtleri öldürmek için mi?

Bıde bu var tabı.. Cunku bız aslında oraya gul dagıtmak ıcın gıdıyoruz dımı?..

Gecenlerde bırı yazmıs.. Dogudakı bı kurt cocugu bayrak dıregıne tırmanıp bu bayrak benım degıl dıye bagırmıs.. Aynı yazar acıklıyor.. Cunku cocuk dogdugu gunden bu yana bu bayragın dıkılı oldugu yerlerde zor anlar yasamıs. Buyuklerı bu bayragın altında aranmıs, sorgulanmıs.. Kımısı orda alıkonulup bır daha hıc gerı donmemıs.. Sımdı bu cocuga aslında o bayragın onun oldugu nasıl acıklanmalı?

Asker gondererekmı? Yıllardır asker gonderıyoruz.. Sonuc degıstımı? Sehıt olan askerın oldurdugu terorıstın cocugu bugun yenı sehıtler alıyor bızden.. Demekkı boyle olmuyor..

Oyleyse? Bu ınsanlara gıdıp bu ulkenınde bu bayragında onların oldugunu adam gıbı anlatmamız lazım.. Bunuda asker yapıcak degıl herhalde..

Mingitau
04/12/2005, 22:14
Bıde bu var tabı.. Cunku bız aslında oraya gul dagıtmak ıcın gıdıyoruz dımı?..

Gecenlerde bırı yazmıs.. Dogudakı bı kurt cocugu bayrak dıregıne tırmanıp bu bayrak benım degıl dıye bagırmıs.. Aynı yazar acıklıyor.. Cunku cocuk dogdugu gunden bu yana bu bayragın dıkılı oldugu yerlerde zor anlar yasamıs. Buyuklerı bu bayragın altında aranmıs, sorgulanmıs.. Kımısı orda alıkonulup bır daha hıc gerı donmemıs.. Sımdı bu cocuga aslında o bayragın onun oldugu nasıl acıklanmalı?

Asker gondererekmı? Yıllardır asker gonderıyoruz.. Sonuc degıstımı? Sehıt olan askerın oldurdugu terorıstın cocugu bugun yenı sehıtler alıyor bızden.. Demekkı boyle olmuyor..

Oyleyse? Bu ınsanlara gıdıp bu ulkenınde bu bayragında onların oldugunu adam gıbı anlatmamız lazım.. Bunuda asker yapıcak degıl herhalde..

Bence en iyisi HunTER' a federasyonun o kısmına genel vali yapıp Türkiye' yi bir federasyon haline getirmek lazım. :hey:

Bir çocuk direğe çıkmış, "Bu bayrak benim değil" diye bağırmış. Tabii bağırmasından doğal bişi yok, ama şu var bu çocuk "bayrak nedir?" i kavramış mı? Dünyanın öbür tarafına gittiğinde kendisine ne diye hitap edileceğinden haberi var mı? Bugün Bir yerlerde öçmen olan Lübnanlılara nasıl hitapedildiğinden haberi var mı?
Kendi iç savaşlarını, güce susamışlıklarını, daha doğrusu egolarını dizginleyemeyen iki üç kişinin parçası olamadıkları şeyi murdar edercesine bir ırk tanımı yapmalarından bir soya indirgemelerinden kalitelerini belli ettikleri yazıları ciddiye almayıda abesle iştial kabul ediyorum. Türkler bir ırk değildirler 41 hatta 42 ayrı adet geleek görenek inanç ve dile sahip insanlr topluluğudurlar zamanla diller yakınlaşmış gerek kelime gerekse gramer değişikliklerine uğramışlardır. Buda gayet doğal bir durumdur. Karışan birbiri içide eriyen bir çok dil vardır.
Son 1000 yıl içinde ise Türk Müslüman ile anılır olmuştur, kısacası eritme kabına etnik köken ayırmayan büyük bir topluluk girmiştir. Gelelim kafa ağrısının sebebine birileri seramiğin iki katkısından yeni bir seramik oluşturmaya çalışıyor. Lakin tuttukları yol yol değil zira burda kaynnnşam atomik boyutlarda.... O yüzdebi sancı çekiliyor, seramik içindeki bazı cüruflarda, normal zamanda gitmeye korktukları yerlere kendilerine yakıştırdıkları sıfatlarla gidip, belki onlar için hazırlamış oyunlarla ahkam kesiyorlar. Başbakanın sonradan gitmesi ile bunların gitesi arasındaki fark senaryoyu yazanların değişmesidir. Sonuçta oynayanlar aynı oyuncular, perde aynı perde...

Ansugo
04/12/2005, 22:22
yanlış sanıyorsun.
Hatta belkide sırf ayrı bir devlet istemediğim için
böyle mutlu olduğum için
Kürtlüğü bir ırk'tan ziyade köyde dedemlerle konuştuğum bir dil olarak gördüğüm için
kürtlerin PKK yanlıları ile aynı kefe konulmasından nefret ediyorum

Kendine bakarak dünyayı algılamak mümkün olmaz çoğu zaman. Etrafını sorgularsan bunu görebilirsin.

Tabii bir diğer olasılık bana hep öylelerinin rastgelmiş olması olabilir. Ama öyle olmasaydı neden Manisa gibi bir ilden bile binlerce oy hadep'e gidecekti değil mi?

HunTER
04/12/2005, 22:45
Türkler bir ırk değildirler 41 hatta 42 ayrı adet geleek görenek inanç ve dile sahip insanlr topluluğudurlar ...

Mesele sadece ırk tanımından ıbaret degıl.. Dıllerımız bozulmus bızım.. Bahsettıgım sey "kurt" kelımesının zhınımızde uyandırdıkları.. Teror, terorıst, PKK.. Bunu duzeltmedıgımız surece daha cok cocuk cıkacaktır dırege..

Ve tabı aynı sey o kurt cocugu ıcınde gecerlı.. Bayrak, vatan, mıllet dendıgınde acaba ılk aklına gelen neler?

Dolayısıyla, "turk, kurt bu vatan hepımızın" derken aslında once turk kurt ve vatan kelımelerını aynı manada alabılıyor olmak lazım..

xander
04/12/2005, 23:22
Bana göre kürtler tembel miskin ve sürekli herseyi devletten bekleyen ve bunuda kendilerine sorulduğunda kabul eden insanlar. Türkiyeye ve Türklere karşıda düşmanlıkları olduğunu göz ardı etmeye çalışsakta bu bir gerçek toplumların içinde iyi ve kötü tabirini kabul ediyorum fakat kötü taraf çoğunlukta ise bununda toplumun öz tarafı olduğunuda kabul etmemiz gerekiyor. Fakir gibi görünen bu toplumun aslında kaçakçılık yolu ile oldukça iyi paraları olduğu ve bunuda bir şekilde terör örgütlerine dış ülkelerle birlikte aktardığıda ortada zira mama yemeyen kedi hiç bir zaman yaşayamaz örneğininin bu konuya mecazi anlam olarak uyarlarsak anlayabiliriz. En ufak devlet aleyhine bir olayda ayaklanan bu azınlık binlerce asker sivil ölümünde kılını dahi kıpırdatmamış zira güvenlik güçlerine zorluk çıkarmışlardır toplumu suçlamakmı gerekir tabiki değil fakat bu insanlar bir yerlerden yemek yemişler ve bu yedikleri yemeklerin sahipleri bu kişilerin aklına birşeyler yerleştirmiş. Ben açıkçası iyiki Türkiye var ve iyiki biz burdayız diyen bir kürt görmedim. Buyrun şimdi kendini kürt olarak gören müslüman kardeşlerim söylediklerim karşısında önce düşünün sonra aslında gerçek olan bu yazdıklarıma hak vermeye çalışın.

Neyse işime bakayım zira Bu ülke için yapacağımız çok şey var. Daha kişi başına düşen gelirimiz çok geride zira AB ye girmemiz için daha çok çalışmamız gerekiyor. Sanayi adına ve bu ülke adına tek bir katkısı olmayan azınlık hakkında konuşa konuşa işsiz güçsüz insanlara meşguliyet çıkarmanın lüzumu yok.

perlci
05/12/2005, 00:01
xander
Kürtler hakkında hiçbirşey bilmiyorsun!!.
Sen git kürtlerin yaşadığı yerlerde sadce 1 ay yaşamaya çalış bakalım yaşabilecekmisin.
Ayrıca Kürtler Türklerle kader birliği yapmış bir halktır. Kurtuluş savaşı dahil birçok savaşta birlikte savaşmış birlikte ölmüşlerdir. Osmanlı dönemindeki bir çok topluluk,ayaklanıp devlet kurduklarında Kürtler bunu yapmamıştır.
Kurtuluş savaşında Antep,Urfa v.b yerlerde işgalcilere karşı savaşan onlar olmuştur. Daha kuvayi milliye kurulmamışken oluyor bunlar. Eğer isteselerdi işgalcilerle birlikte olup devlet kurabilirlerdi ama yapmamışlar.
Şimdi Kürtleri düşman olarak hala görecekmisin.
Kürtlerin kimliklerini inkar eder,onları asimilasyon politikasına tabi tutarsan tabiki hak talebinde bulunacaklar ,bu onların en doğal hakkıdır. Sonuçta bu ülkenin kurulmasında onlarında payı var.
Kürtlerin yaşadığı yerlerde insanlar bilinçli olarak yoksul bırakılmış,çünkü nüfusun oralarda toplanması ve üretim ilişkileri oluşmasın diye yapılmıştır.
Yoksul olan ne yapacak,mecburen kaçakçılık v.b şeyleri yapacak ,sende orada yaşasan aynı şeyleri yapacaktın.Ve yoksulluktan dolayı birçok kişi mecburen batıya gelip yerleşiyor.Zengin olan kişilerin yeri yurdu para kazandıkları yerdir. Bu zengin kürtler içinde geçerlidir.Mağdur bırakılmış bu halka haksızlık etmeyelim.

Kürtlerle Türkler bin yıldır birlikte yaşıyorlar ,bundan sonrada yaşayacaklar.Hiç kimse bu iki toplum arasına kin ve nefret tohumu ekmesin. Bu herşeyden önce Türkiyeye büyük zarar verecektir. Öyle kulaktan dolma bilgilerle kimseyi suçlamayın.

xander
05/12/2005, 00:13
Kurtuluş savaşında beraber savaşmışlar ve sonundada berabermi ayaklanmışlar biraz gerçekçi olalım yahu musul kerkük şeyh sait ayaklanması yüzünden kayıp edilmedimi. Ayrıca benim burda tezim kürtlerin bu ülkeyi sevmemesi ve Türk düşmanı olmasıdır. Neyse ben birşey demiyorum konudan ayrılıyorum çünkü söylediklerim biraz fazla açık seçik.

Mingitau
05/12/2005, 00:22
Herşey tamamda bölge halkının devletten bi çk şeyi hazır bekediğiyalan değil, mesela Tayfun Talipoğlu ile bir yol hikayesi programınıhatırlıyorum, bahçeler arası kamyon lastikleri diziliydi. O köy kayanklı 4 uluslararası 50 ye yakında uluısal taşımacılık şirketi vardı. Köyde zaten tek bi aşiret var. Köyde içme suyu yoktu, kimsede devlet buraya getiremiyo yaşam standartımız için bunu getirelim dememiş, devletiçme suyu getirsin diye bakıyor ama yollar asfaltlı, bindikleri otomobillere zarar verdiği için stabilze yol asfaltlanmış. Bunları görüne yokluk yoksulluktan çok bir yaşam tarzı haline geldiğini görüyoruz onların.. Mesela bizim 4 kişi sığamadığımız evde onlar 25 kişi oturabiliyor. Bilmem anlatabildim mi... Bu arda çok batıda diken yağı yiyen insanları saece patika ile gidilebilirken imeceyle kendilerine yol yapan köylüleride bilirim.

perlci
05/12/2005, 00:24
Kurtuluş savaşında beraber savaşmışlar ve sonundada berabermi ayaklanmışlar biraz gerçekçi olalım yahu musul kerkük şeyh sait ayaklanması yüzünden kayıp edilmedimi. Ayrıca benim burda tezim kürtlerin bu ülkeyi sevmemesi ve Türk düşmanı olmasıdır. Neyse ben birşey demiyorum konudan ayrılıyorum çünkü söylediklerim biraz fazla açık seçik.

Misakı milli sınırları Lozan anlaşması ile çizilmiştir. Kerkük musulun elden çıkması ile Şehy Sait ayaklanmasının tarihleri aynı değildir. Tarih bilgin malesef sıfır.
Şehy Sait ayaklanması 27 Mayıs 1925 olmuştur.

xander
05/12/2005, 00:53
Misakı milli sınırları Lozan anlaşması ile çizilmiştir. Kerkük musulun elden çıkması ile Şehy Sait ayaklanmasının tarihleri aynı değildir. Tarih bilgin malesef sıfır.
Şehy Sait ayaklanması 27 Mayıs 1925 olmuştur.
:) Ne diyorsun kuzum sen benim burda anlatmak istediğim musul ve kerkük ün kaybına neden olmasıdır tarih bilgisi sıfır diyene bakın neyi kapatmaya çalışıyorsunuz.? İşte tam bu noktada gidip biraz tarihi okuma zamanı. Musul ve kerkük ün sınırlar içinde kalamamasının nedeni şeyh sait ayaklanmasımıdır değilmidir bu sorunun cevabı çok net tabiki şeyh sait ayaklanması git istediğin tarih arşivini oku.

perlci
05/12/2005, 01:16
Peki ozaman sence ne yapalım,gidip bütün kürtleri ortadan kaldırallımı?? Toptan bir çözüm olur ne dersin. Bizim için ayak bağı olan bu insanları toptan sürelim, örneğin Irka.
Varmı önerin?

HunTER
05/12/2005, 01:18
Bana göre kürtler tembel miskin ve sürekli herseyi devletten bekleyen ve bunuda kendilerine sorulduğunda kabul eden insanlar.

Senın kurt tanımın bu mesela.. Bende kurtlerın kaba ve pıs ınsanlar oldugunu dusunuyorum.. (Kaba ve pıs olmayan kurtler lutfen ustune alınmasın).. Bı baskası da kurtler ıcın dogustan PKK'lı ve vatan haını dıyebılıyor..

Hal boyle olunca, sen ıstedıgın kadar kulturel haklar tanı onlara, yatırım yap, kalkındır onlar elbette bu sekılde tanımlandıkları bı ulkede yasamak ıstemıyor..

Kı benım anladıgım, bız turkler cumhurıyet tarıhı boyunca boyle bakmısız kurtlere.. Asagılık ve ıkıncı sınıf ınsanlar olarak ve sonunda bu ınsanlarda (en azından bazıları) esıt haklara sahıp olabılmek ıcın ayaklanmıs..

Sımdı, ayaklanan bu ınsanlara ayaklanma dıyoruz.. Ancak ayaklanmalarına sebep olan tavır hala varlıgını surduyor.. Oyleyse once onlara karsı olan tavrımızı duzeltmemız lazım..

Yada.. Bu ınsanları sevmıyormuyuz? Yasayabıleceklerı kadar bı toprak verıp onlara kendımızden ayıralım.. Yoksa hem onları asagılayıp (ıstemeyıp) hemde ıcımızde tutmaya calısmak bana bıraz ımkansız ve sacma gorunuyor..

xander
05/12/2005, 01:43
Ben oturup bu insanlar la konuştuğum için böyle yazdım bu kişiler kendilerine tembel miskin diyorlar ben kendimden uydurmuyorum.

HunTER
05/12/2005, 03:14
Ben oturup bu insanlar la konuştuğum için böyle yazdım bu kişiler kendilerine tembel miskin diyorlar ben kendimden uydurmuyorum.

Ha yanı sen o ınsanların tembel ve mıskın oldugunu dusunmuyorsun aslında?

xander
05/12/2005, 10:11
Ha yanı sen o ınsanların tembel ve mıskın oldugunu dusunmuyorsun aslında?
Böyle söylediklerini bir güzel dinledikten sonra uzun bir süredir düşünüyorum. Sonuçta aptal değilim biz böyleyiz dedikleri halde çalışkan olarak göreyim.

kurtcuk
05/12/2005, 10:34
Çoğu kimse Türkiye'nin doğusuna devletin yeterince ilgi göstermediğini düşünüyor. Tamam belki bir nebze haklılar fakat geçmişten bugünümüze bakalım;
- Savaşlardan çıkmış bir devlet idik, cumhuriyet ilan edilmişti, ve durumumuz ortada. Doğru düzgün hiçbir kaynağın olmadığı bir yerde sanayi başlatılamaz. Hammadde - Pazar vs. Sanayinin gelişmesi için ve kurulması için birkaç gereksinim.
Bundan dolayı sanayi batı ağırlıklı başladı. Doğuda hiç mi bişiy yapılmaz yapılır elbet. Bir köyde ben bir insanın 1000'e yakın koyununu gördükten sonra bunu yapabileceğine inanıyorum.

- Doğuda şimdi çıkan sorunlar açlıktan, yoksulluktan diyorsunuz. Biraz geriye dönelim hatta hatırlayamayanlar yada bilmeyenler için kemal sunal filmleri birer örnek. Ama onlarda yeterince açıklayıcı değil. Dedelerimin köye 1 damla yağmur yağmamasından dolayı, ne kıtlıklar, yoksulluklar çektiklerini biliyorum(Hala o günlerden gelmiş :) cimrilik vardır onlarda). Ama bu işlere bulaşmadan da devam edenler var.

- Daha sonrasında Türkiye'de sağ sol çatışması olmuş, ve halen acısını çekmekteyiz, o günlerdeki yaraların.

- Daha sonrası başlayan PKK olayları, öldürülen öğretmenler,doktorlar vs. Sonrasında bizim öğretmenler gitmek istemediler. TAbi istemezler canları tehlikede çünkü.

Bu şekilde kafamda bi kronoloji oluşturduğum zaman, biraz el-insaf demek geliyor içimden.

aa birde şuna bizzat şahit oldum, bazı bölgelerde halk sağlık ocaklarından ilaç vs. destei almıyor. Nedeni ise çok komik. Türkiye Cumhuriyeti bizi kısırlaştıracak. Ayrıca her eve bizzat hemşire ve doktorların gitmesine rağmen Aile Planlamasını bir defa değil en az 3-5 defa farklı grupların anlatmasına, bunun için maddi bişiy talep etmeden yardımcı olmak istemelerine rağmen :) kısırlaşacakları ve soylarının tükeneceğini zannederek inadına ve yük misali yapılan bu yardımlara yüz çeviriyorlar...

MEHMET
05/12/2005, 11:20
kısaca ver kurtul doğuyu gitsin oyle mi?:)

Gurhan
05/12/2005, 11:48
Bende kurtlerın kaba ve pıs ınsanlar oldugunu dusunuyorum..

Evet batıya göç etmiş kürtlerin bir kısmı öyle ama hala doğuda yaşayanların kaba olduğu söylenemez.
Pis olmak meselesi ise evet yine batıda yaşayıpta çevresine ayak uyduramayanlar pis gibi gözüküyor ama doğuda bizim pis dediğimiz haller çevre şartları ve yaptıkları işler(tarım ve hayvancılık)göz önünde bulundurulduğunda oldukça doğal.

İstanbul'da kürtlerin fazla olduğu bir bölgede oturuyorum ve olayı yüzdeye vurduğumuz zaman pis ve kaba olan kürtler en fazla %20-30 arasındadır yani bunların hepsi böyledir diye genelleme yapmak doğru değil.

HunTER
05/12/2005, 11:57
Böyle söylediklerini bir güzel dinledikten sonra uzun bir süredir düşünüyorum.

Tamam zaten benımde sordugum senın ne dusundugundu..

Doğuda şimdi çıkan sorunlar açlıktan, yoksulluktan diyorsunuz

Ben oyle bısey demıyorum.. Ben sorunların nedenı onları adam yerıne koymamızdır dıyorum.. Bu ıkısı farklı seyler..

Yoksa fransayı atese veren "serserıler" gıbı, ınsanlar ac oldukları ıcın degıl adam yerıne konulmadıkları ıcın ayaklanıyor..

Hem Ansugo'nun mesajında dedıgı gıbı; "Her aç olan dağa çıksaydı dünya'da neredeyse 2-4 milyar terörist olurdu.".. Demekkı sorun baska bı yerde..

HunTER
05/12/2005, 12:05
İstanbul'da kürtlerin fazla olduğu bir bölgede oturuyorum ve olayı yüzdeye vurduğumuz zaman pis ve kaba olan kürtler en fazla %20-30 arasındadır yani bunların hepsi böyledir diye genelleme yapmak doğru değil.

Senı tenzıh ederım Gurhan.. Ama bende cekmece soguksu da oturuyorum ve bı genelleme yapmam gerekırse cevremdekı kurtlerın %90'ı boyle..

Ansugo
05/12/2005, 18:05
Ayrıca Kürtler Türklerle kader birliği yapmış bir halktır. Kurtuluş savaşı dahil birçok savaşta birlikte savaşmış birlikte ölmüşlerdir.

Kürtlerin bunları yapması şimdiki amaçlarını haklı mı çıkarır? Mesela kurtuluş savaşında ölmüş olan çerkezlerden münasebetle bir özerk çerkezistan için, gene aynı yoldan hareketle bir özerk çeçenistan için terör mü yaratılmalı; ya da terör örgütüyle bağlantısı kesin partilere oy mu vermeli, ya da terörist olmadan olaylara göz yummanın sağlanması gerekir?

Kürtlerin hepsi terörist değil deniyor lakin neden şimdiye kadar kürtlerin çıkıpta terörü toplu halde protesto ettiğini görmedik, özellikle yaşaması zor olduğu söylenen doğu illerinde?

Ansugo
05/12/2005, 18:10
Peki ozaman sence ne yapalım,gidip bütün kürtleri ortadan kaldırallımı?? Toptan bir çözüm olur ne dersin. Bizim için ayak bağı olan bu insanları toptan sürelim, örneğin Irka.
Varmı önerin?

Nahai çözüm odur. Çözüm ancak devlet isteyen kürtler devlet kurduktan sonra ve devlet isteyenlerin nufüs mübadelesi ile devletlerine yollandıktan sonra, velhasılı karşıda bir devlet olduktan sonra çapulcu - ordu müsabakası değil, ordu - ordu müsabakası şeklinde sonuca ulaşacaktır bu durum.

Gurhan
05/12/2005, 18:56
lakin neden şimdiye kadar kürtlerin çıkıpta terörü toplu halde protesto ettiğini görmedik,
bende bu ve benzeri konuları protesto edipte bir yerlere ulaşan hiç bir topluluk görmedim

bknz: amerikada bilmem kaç milyon insanın bushu ve ıraktaki politikasını protesto ettikten sonra tekrar bushun başa gelmesi.

ordu - ordu müsabakası şeklinde sonuca ulaşacaktır bu durum
ee sonra
başka maşa bulamayacakmı bu ateşi tutanlar.

Ansugo
05/12/2005, 20:20
bende bu ve benzeri konuları protesto edipte bir yerlere ulaşan hiç bir topluluk görmedim

bknz: amerikada bilmem kaç milyon insanın bushu ve ıraktaki politikasını protesto ettikten sonra tekrar bushun başa gelmesi.

En azından göstermelik olsa. Hani var ya bir şiir "yalanda olsa hoşuma gidiyor söyle" misali.

En azından toplu bir kınama eyleminden sonra biz de anlardık ki meğer tüm kürtler hep bir devletçik istemiyormuş.

Ama maalesef gördüğümüz her eylemde çaput seromonisi ve devlet ile millete zarar.

Demek ki bazıları kendini milletin bir parçası görmüyor. O halde;

ee sonra
başka maşa bulamayacakmı bu ateşi tutanlar.

Maşa olanların hakkından gelmek icab eder. Madem laftan anlaşılmıyor ve rahat batıyor o zaman devreye doğanın kanunlarının girmesinden normal birşey yok. Zira en az 20 senedir bir takım yerlerde doğanın kanunu işletenler var. Mükafatıysa -maalesef diğer maşalar yüzünden- topluma kazandırma çabaları oluyor.

HunTER
08/12/2005, 12:53
Maşa olanların hakkından gelmek icab eder.

Bence kurtlerı yanlıs degerlendırıyorsun.. Su gun doguda bır kurt devletı kurulsa ve hadı buyrun gıtmek ısteyen gıtsın dense ben kımsenın -belkı radıkal kucuk bı azınlık dısında- gıdecegını sanmıyorum..

Orda kalanların ıse baskı zulm ve sefaletten bı sure sonra turk sınırına dayanacagı asıkar..

Cunku zengılık batıda.. Ben aklı basında hıc bı kurdun doguda turkıyeden bagımsız bır kurt devletı ısteyebılecegıne ınanmıyorum.. Belkı cok cok bı federasyon dusluyolardır.. Yonetımı bagımsız ancak butcesı ortak(!) olan..

Sonucta hıc bı turk vatandası bunu kabul etmez.. Yanı vergılerıyle onlara bı krallık kurmayı.. Ote yandan, ekonomık yardım almadan ayrılmayı da onlar kabul etmez.. Dolayısıyla bırlıkte yasamayı ogrenmemız lazım..

Ve burda halledılmesı gereken bı tek sey var bence (aynı zamanda kurtlere bu duslerı kurduran) bu ınsanlara olan bakısımız.. Bunu hallettıgımızde zaten meselede hallolacaktır..

Not: Tabı bunun ıcın bızım oldugu kadar onlarında caba gostermesı lazım.. Mısal kendı ıclerınde orgutlenıp, yıne kendı ıclerındekı magandaları temızlemek gıbı mesela.. Yanı bız nasıl AB'ye sırın gostermeye calısıyorsak kendımızı, kurtlerde bıraz bıze sırınlık yapsa hıc fena olmaz. Ansugonun demeye calıstıgıda bu sanırım?

kurtcuk
08/12/2005, 15:15
Bence kurtlerı yanlıs degerlendırıyorsun.. Su gun doguda bır kurt devletı kurulsa ve hadı buyrun gıtmek ısteyen gıtsın dense ben kımsenın -belkı radıkal kucuk bı azınlık dısında- gıdecegını sanmıyorum..

Orda kalanların ıse baskı zulm ve sefaletten bı sure sonra turk sınırına dayanacagı asıkar..

Cunku zengılık batıda.. Ben aklı basında hıc bı kurdun doguda turkıyeden bagımsız bır kurt devletı ısteyebılecegıne ınanmıyorum.. Belkı cok cok bı federasyon dusluyolardır.. Yonetımı bagımsız ancak butcesı ortak(!) olan..

Sonucta hıc bı turk vatandası bunu kabul etmez.. Yanı vergılerıyle onlara bı krallık kurmayı.. Ote yandan, ekonomık yardım almadan ayrılmayı da onlar kabul etmez.. Dolayısıyla bırlıkte yasamayı ogrenmemız lazım..

Ve burda halledılmesı gereken bı tek sey var bence (aynı zamanda kurtlere bu duslerı kurduran) bu ınsanlara olan bakısımız.. Bunu hallettıgımızde zaten meselede hallolacaktır..

Not: Tabı bunun ıcın bızım oldugu kadar onlarında caba gostermesı lazım.. Mısal kendı ıclerınde orgutlenıp, yıne kendı ıclerındekı magandaları temızlemek gıbı mesela.. Yanı bız nasıl AB'ye sırın gostermeye calısıyorsak kendımızı, kurtlerde bıraz bıze sırınlık yapsa hıc fena olmaz. Ansugonun demeye calıstıgıda bu sanırım?

tamam iyi hoşta doğuda hala bu ağalık sistemi revaçta iken kimseye bişiy anlatamazsın yapamazsın. Diyeceksin ki ağalara anlatalım :) yeterince dışarının maşası olmuşlar...

Dün bir programda geçen bir söz vardı çok hoşuma gitti

"PKK 'ya harcanan enerji Doğunun kalkınması için harcansa idi çok daha farklı olurdu"

Ansugo
08/12/2005, 16:04

Tabii. Şehirleşmiş kişilerin, şehir kültürü ile tanışmış kişilerin işini gücünü bırakıpta oraya gideceği yok.

Kurulacak olan devletin doğru düzdün sanayisi olmayacak. Bir gücü olmayacak. Haliyle tam bir maşa devlet olacak.

Haliyle böyle bir devlet kurulursa Türkiye'nin onlara bir gram yardımı da düşünülemez. Hatta öyle ki senin dediğin Kürtlere bakış açımız böyle bir devletin kurulmasıyla daha beter bir hal alacak. Şimdi (son olaylardan sonra bile) az da olsa kürtlere sempati ile bakan var. Ama o devlet kurulsun bir tane bulamazsınız. Aydın, entel kesim bile yeter diyecek. Ki çoğu kişi artık yeter demiş durumda.

Bu "yeter" dalgası ise nereye kadar zaptedilir bilemiyorum. Doğudaki vatandaşın yıllardır yaptığı ezik edebiyatını da artık kimseler yemiyor. Siz böyle olmasaydınız dendiğinde diyecek cevapları yok çünkü. Siz böyle olmasaydınız, teröriste yardım ve yataklık etmeyip onla mücadele etseydiniz, köyünüzde beslemeseydiniz, köy halkından adamları bunlara vermemek için direnseydiniz, silahınızı kapıp bunlarla mücadele etseydiniz o zaman tüm türkiye'nin kürtlere olan bakışı o kadar farklı olurdu ki bir kişi çıkıp kürtler hakkında ters birşey söylemezdi.

Ama hiçbirşey yapmazsanız ve aradan da olaylara göz kırparsanız, dep, dehap, hadep gibi terör örgütüyle ortak çalışan partilere bunlar kürttür diyerek milliyetçilik bazında oy yağdırırsanız doğaldır ki toplumda oluşan kine karşı çıkıp "haklarımız" diyemezsiniz.

Ortada bir özgürlük sorunu yokken (bir özgürlük sorunu olmasını bizzat kendileri yaratmıştır), self-determinasyon gibi bir hakkınız yokken, orada daha önce kurmuş olduğunuz bir devlet bir federasyon ya da başka bir yapı yokken tutupta ben devlet kuracağım, senin toprağını alacağım, üzerinde inşa ettiğin her eseri alacağım, bununla kalmayacak senin buralara yaptığın yatırımları da alacağım dersen illaki toplumun kin ve nefreti ile karşılaşırsın.

Ama eğer tüm kürtler meclis kürsüsünde Atatürk'e hakaret eden partilere oy vermek yerine, yukarıda bahsettiğim gibi mücadele etselerdi o zaman herşey çok farklı olacaktı. Ama eğer bugün durumlar tamamen farklıysa kimse çıkıpta "bizi tenzih" edin diyemez. Ben öyle bir kürt değilim diyemez. Zira toplum "öyle olmayan kürtten" öyle olmadığını göstermesini bekledi yıllarca. Ama eğer siz bunu göstermezseniz haliyle toplumun damgasını yersiniz.

Eden bulur ve görünüşe göre bulmaya da devam edecek.

Tüm kurallar gittiğinde ortada tek bir kural her zaman kalacak. O da Türk devletinin bölünmez bütünlüğüdür. Bu bölünmezlik öyle birşeydir ki maşa olup olmaya bakmadan gerekirse son liraya kadar harcanır, gerekirse tüm insanlar ölüme mahkum edilir ama sonuna kadar savunulur. Ne AB normları, ne ABD kuralları bunu asla engelleyemez.

D.N : Daha önceki muhabbetlerde mantıkı sonuçlar çıkarmıştım. Şimdi ise tamamen gerçeğe dayalı sonuçlar çıkarmaya çalışıyorum. Bu bakımdan daha önce söylediklerim ile çeliştiğim düşünülebilinir. Oysa aradaki fark sadece düşüncenin dayandığı ilke bakımından bir farktır.

Gurhan
08/12/2005, 17:04
tamam iyi hoşta doğuda hala bu ağalık sistemi revaçta iken
nerde var ağalık sistemi ya ? hala kemal sunal filmlerinde kaldı galiba aklınız..bi kaç yer dışında hiç bir yerde ağalık sistemi filan yok.

Siz böyle olmasaydınız, teröriste yardım ve yataklık etmeyip onla mücadele etseydiniz, köyünüzde beslemeseydiniz, köy halkından adamları bunlara vermemek için direnseydiniz, silahınızı kapıp bunlarla mücadele etseydiniz o zaman tüm türkiye'nin kürtlere olan bakışı o kadar farklı olurdu ki bir kişi çıkıpkürtler hakkında ters birşey söylemezdi.

insanın oturduğu yerden böyle şeyler yazması kolay.

ben hemen kendimi onların yerine koyuyorum
aile babasıyım karım ve çocuklarım la güzel güzel yaşıyorum ve dağdan aslında yaşadığım devletin(Türkiye'nin)tayin ettiği ama adına PKK denilen bir guruba ait silahlı adamlar iniyor ve 1. çocuğumu gözünü kırpmadan öldürüyor yardım etmezsem 2. sini 3. sünüde öldüreceğini söylüyor ve ben mecburen yardım ve yataklık ediyorum.

Gel zaman git zaman biz böyle yaşarken devletim, yapmaya mecbur olduğum birşeyi yaptığım için beni bunu yapmaya mecbur ettiği için beni terörist ilan ediyor yakaladığında ya öldürüyor yada içeriye atıyor ve ben cahilliğimden PKK elemanlarının anlatıklarına inaniyorm(cahil kalmamın sebebide ayrıca bir tartışma konusu) dağa çıkmanın bir kurtuluş olduğunu düşünüyorum
düşünüyorum çünkü devletten umudunu kesmişim
düşünüyorum çünkü devletim beni öldürmeye çalışıyor.

ve bende dağa çıkıp terörist oluyorum

şimdi okur okumaz olurmu ya isterlerse bütün ejdadımı kesip biçsinler yinede yardım etmem 3-5 bölücüye diyenler olacaktır
ama dedim ya
insanın oturduğu yerden sallaması kolay

Ansugo
08/12/2005, 17:41
nerde var ağalık sistemi ya ? hala kemal sunal filmlerinde kaldı galiba aklınız..bi kaç yer dışında hiç bir yerde ağalık sistemi filan yok.

O filmlerde bahsedilen köy ağalığı. Burada bahsedilen feodal anlamda ağalık. Yani 300 kişinin ağası değil, 50 bin kişinin ağası.

Yok demek de büyük bir yalan.

Ben sallarken çok zorlanıyorum. Ama salladığım birilerine çarparsa seviniyorum.

Saçmalığa bakar mısınız?

ben hemen kendimi onların yerine koyuyorum
aile babasıyım karım ve çocuklarım la güzel güzel yaşıyorum ve dağdan aslında yaşadığım devletin(Türkiye'nin)tayin ettiği ama adına PKK denilen bir guruba ait silahlı adamlar iniyor ve 1. çocuğumu gözünü kırpmadan öldürüyor yardım etmezsem 2. sini 3. sünüde öldüreceğini söylüyor ve ben mecburen yardım ve yataklık ediyorum.

Senin bir çocuğun öldü diye 30 bin kişinin ölmesine yol açan işlere girişeceksin, binlerce kişinin ocağının sönmesine yol açacaksın ve sonra bunda haklı mı olacaksın?

Senin gözün korktu diye hergün onlarca adam ölecek, binlerce aile evlatsız kalacak ve bunda haklı mı olacaksın?

İşte kürtler'in çoğu kendini haklı görüyor. Aynen buradaki olayları aynı şekilde algılıyorlar. O sebepledir ki kürtlere karşı yükselen bir tepki ve nefret var.

Gurhan
08/12/2005, 18:05
hala kürtler diyorsun.

peki aynı örgütlenme batıda olsaydı hedef doğu değilde batı olsaydı. bu iş için kürtler değilde türkler seçilseydi

o zaman tam tersi olacaktı kürtler ulan siz türkler nasıl insanlarsınız diyecekti değil mi?

asıl problem kürt türk meselesi değil birisi çıkıp diyorki ben böyle bir örgüt kuracağım binlerce kişi öldüreceğim öldürteceğim.buna da en yatkın toplumdoğuda yaşıyan türkler

bunlar yatkın çünkü

batıda ki türkler umursamıyor onları
batıdaki türkler onlardan sizler diye bahs ediyor.
batıdaki türkler bunu bile bile hala doğuyu dışlıyor
hala öğretmenler orda işini yapmak istemiyor
hala memular oraya isteyerek değil gitmek zorunda olduğun için gidiyor
hala kendilerinin sebep olduğu bir şey için onlardan nefret ediyorlar.

evet şuan ki durumun PKK denilen illetin tüm sorumlusu batıda ki türkler ve bu devlettir devletin göz yumduğu şeye batı göz yummayacaktı ya da tam tersi devletin göz yumduğuna batı tepki verecekti

Saçmalığa bakar mısınız?
amacım ne aşalamak nede laf sokmak seninde amacın aynı ise ne ala
değilse hiç uğraşmayalım susalım

HunTER
08/12/2005, 18:06

Dogudakı vatandasın mazaretı baskı ve sefalet dıyelım.. Pekı ya batıdakı vatandasın? Taksımın gobegınde kultur / sanat merkezı kılıfında PKK'ya yataklık eden kurtler ıcın ne dusunmemız gerekıyor?

Benım dusundugum sey su acıkcası.. PKK artık terore endekslı bı mucadele aracı olmaktan cok bı tur cıkar kapısı olmus kurler ıcın.. Ona yardım eden, ondan bısey elde etmeyı ummudugu ıcın yapıyor bunu.. Bılerek ve ısteyerek..

(Elde etmeye calıstıgı, doguda PKK'nın uyustucu ve sılah tıcaretınden pay almak olabılır mesela.. Yada PKK masasını tutan ellerın vaad ettıklerınden nemalanmak.. Hıc olmadı, taksımde, emınonunde tezgah acmak yada kadıkoyde degnekcılık yapabılmek ıcın bıle desturuna ve destegıne ıhtıyac duyuyordur orgutun.. Sonuc olarak ortada bı zıhnıyet sorunu oldugu asıkar..)

Dolayısıyla, soylendıgı gıbı ezık edıbıyatı artık eskısı kadar ınandırıcı gelmıyor ınsanlara.. Ve su gun hala kurt aydınları cıkıp bırlık beraberlık mesajları veremıyor yada verse bıle ses getıremıyorsa demekkı kurt vatandaslarımızın cogu ıcınde bulundugu durumdan bahtıyar..

Oyle olmasa, PKK'yı devletıne sıkayet etmekte kolay aslında, ısportacılık yerıne asgerı ucretle calısmakta..

Sonuc olarak, ben hala kurtlerın bızden ayrılmak ıstedıgıne ınanmasamda onların mevcut durumu korumak ıcın herne olursa olsun PKK'yı destekleyceklerıne ınanıyorum..

Ve benımde bekledıgım Ansugo gıbı "ıclerınden bırının" cıkıp bu gıdıse bı dur demesı aslında..

Gurhan
08/12/2005, 18:14
Taksımın gobegınde kultur / sanat merkezı kılıfında PKK'ya yataklık eden kurtler ıcın ne dusunmemız gerekıyor?

bunlar da senin dediğin gibi batının sahiplenemediği yada bilerek sahiplenmediği ve cahilliği yüzünden beyni yıkanmış insanlar.

ben burda PKK yi savunmuyorum. polis çocuğuyum, milliyetciliğimin seviyesi tartışılamaz bile ama PKK gibi büyük bir örgütlenmenin kürtlerin üzerine yıkılmasına tahamül edemiyorum

HunTER
08/12/2005, 20:21
bunlar da senin dediğin gibi batının sahiplenemediği yada bilerek sahiplenmediği ve cahilliği yüzünden beyni yıkanmış insanlar.

Ben bu kadar masum olduklarını dusunmuyorum.. Helekı ıstanbul gıbı bı metropolde bu soyledıgının gerceklesmesı cok zor.. (Burda medya dururken beyın yıkamak kımsenın haddıne degıl).. Ancak kendılerını dıslanmıs hıssettıklerı dogrudur.. Yınede bu kanunsuzluklarına mazeret olamaz.. Kı bundan once neden dıslandıklarını sorgulayıp kendılerıne bı cekı duzen vermelerı lazım bence.. Sehırlı bırı olarak benım tum kabalıklarına ve pıslıklerıne ragmen onlara kucak acmam cok zor cunku.. (Yıne kaba ve pıs olmayan kurtlerı tenzıh ederım)

ben burda PKK yi savunmuyorum. polis çocuğuyum, milliyetciliğimin seviyesi tartışılamaz bile ama PKK gibi büyük bir örgütlenmenin kürtlerin üzerine yıkılmasına tahamül edemiyorum

Elbette savunmuyorsun.. Ve elbette genelleme yapmak dogru olmaz.. Ancak soyle dusun.. Radıkal ıslamcılara ornegın ulkenın buyuk bı cogunlugu tepkılıdır.. Kımse yaptıklarını onaylamaz ve onlara pırım vermez..

Ancak benzer bı durum kurtler ıcın gecerlı degıl.. PKK gıbı ustelık 30 bın kısının olumunden sorumlu bır orgut bızım radıkal ıslamcıları karsıladıgımız kadar tepkıyle karsılanmıyordur kurtler arasında.. Ve hatta her gosterı sırasında bıjı apo pankartları asmak, pek ıddaa ettıklerıyle ortusur bı durum degıl..

Not: Bundan bı kac sene once ben, henuz kurtce yayın yasagının kaldırılıp kaldırılmaması tartısılırken sorunun buyuk olcude bu ınsanlara kendı kulturlerını yasama hakkı tanımamızdan kaynaklandıgını dusunuyodum.. Aradan ıkı yıl gectı.. Bu arada turkıyede bı cok sey degıstı.. Ancak kurtlerın tavırlarında degısen bısey yok.. Bu celıskı bana aslında sorunun soylendıgı gıbı kulturel haklarla ılıskılı olmadıgını dusunduruyor..

Ve yapılan tum ıyılestırmeler, tanınan tum hosgoruye ragmen hala meydanlarda bıjı apo pankartlarını gorebılıyoruz.. Ustelık tum bunlar oyle cok uzagımda da degıl uc bes sokak ılerımde gerceklesıyor.. Ertesı gun benımle aynı trene bınıp, benımle aynı hızmetten yararlandıkları halde bırgun once kendılerıne bu hızmetı sunan devletın askerını olduren adamın adını sevgıyle haykırdıklarını dusunmek gercekten rahatsız edıcı. Ustelık o gun o trende onlardan olmayan sadece benım.. Itıs kakıs ve kurtce kahkalar arasında bırgun once protesto ettıklerı devletın vagonunu doldurduklarından, turklugum ve ben toplamda 30 santımetre karelık bı alana sıkısmıs oluyorum..

Ve ıste bu, belkıde ıcımızdekı en hosgurulu adam olarak benım bıle tahammul sınırlarımı zorluyor..

Gurhan
08/12/2005, 21:07
peki ertuğrul sence kürtler pis ve kaba oldukları için mi dışlanıyorlar PKK ile ilişkilendirildikleri için mi ? ( sadece senin için demiyorm genel olarak sence insanlar neden dışlıyorlar? )

Volkan Uzun
08/12/2005, 21:41
evet kurtler zamaninda isgal kuvvetlerine karsi anadolu icin turklerle beraber savasmislar, ama bu olay tekrarlansa buyuk cogunlugunu tekrar savasacagini dusunmuyorum. irak halki isgale kesin direnis gosterir diye dusunuyordum sonucta kendi ulkeni baskasi isgal ediyor, simdi ayni olayi kurtler icin dusunuyorum, bir isgal olsa, kurtler karismaz bu sefer.
ezildikleri icin mi bunca yildir ? hayir. devlet olsada fena olmaz diye dusunuyorlar. hadepin oy oranina baktigimda gordugum sayi yeterine korkutuyor zaten.bu arada universitede epey kurt tanimistim, pkk sempatizani olmayani tanimadim. bu arada pkkye sempati beslemek eline silah alip daga cikmak demek degildir. burdaki bircok kisinin cecenistanda bas kaldirip rus askerlerini ve sivil halki olduren, ya da israilde kendini canli bomba olup sivil halki olduren kisilere karsi ama onlarin sebebi var ( sivil insan oldurmenin sebebi nasil oluyorsa artik ) diye biraz daha sicak bakmakla ayni seydir.

Gurhan
08/12/2005, 21:54
@sanal_programci hocam resmine bakınca biran seni PKK'yı savunacak sandım :)

xander
08/12/2005, 22:01
peki ertuğrul sence kürtler pis ve kaba oldukları için mi dışlanıyorlar PKK ile ilişkilendirildikleri için mi ? ( sadece senin için demiyorm genel olarak sence insanlar neden dışlıyorlar? )
Ben PKK ya yataklık yardım yaptıkları destekledikleri için en başta neden olmak üzere kızıyorum. Sonrasında tembel ve herşeyi devletten beklemelerine kızıyorum. Almanyaya gittiklerinde almanım diyen bu toplumun Türkiyede yaşadıkları zaman buranın ekmeğini suyunu içtikleri zaman Türklükten nefret etmesine kızıyorum. Ben bu insanların %90 ının tarihten bir zerre bilmeden ötmelerine konuşmalarına kızıyorum. Ben bu Ülkeyi bölmek isteyenlere kızıyorum. Ben ki ben bundan sonraki nesile nefret tohumları bırakan cahil ne iduğu belirsiz yaşını başını aldıkları halde karakterleri oturmamışlıklarına kızıyorum. Ben on binlerce insanın ki bunların içinde çoğunluk kürt yine %95 i kürt Olan pkk tarafından öldükleri için sorumluluklarına kızıyorum. Bu toplum birbiriyle kaynaşmış biri kız almış biri kız vermiş kimi kime düşman etmeye çalışıyorsunluklarına kızıyorum. Kendimede kızıyorum çünkü uzun zamandır forumun hayata dair kısmına iki post atışımla var oluşuma kızıyorum zaman olmayışına kızıyorum böyle kızarak devam ediyorum :)

Ansugo
08/12/2005, 22:01
hala kürtler diyorsun.

peki aynı örgütlenme batıda olsaydı hedef doğu değilde batı olsaydı. bu iş için kürtler değilde türkler seçilseydi

o zaman tam tersi olacaktı kürtler ulan siz türkler nasıl insanlarsınız diyecekti değil mi?

Demek ki maya batıda tutmadı. Yoksa kürt diye bir millet (ki böyle bir millet yok) varolmadan önce millet olmuş birçok etnik kültür batıda mevcut. Ama bunlar bu ülkeyi sahiplenmiş ve anayurdumuz artık burası demişler. Toplumla kaynaşmış toplumu sahiplenmişler. Asla ezik edebiyatına yatmamış toplumla bir bütün olmuşlar.

Ama demek ki bazılarında bu maya tutuyor. Bunun ise sorumlusu devletimiz olamaz. Bunun sorumlusu sütü bozuk olan kişilerdir.

Buyrun işte yazarın biri soruyor Kürt deyince aklınıza ne geliyor? (http://sansursuz.com/haberler/templates/sansursuz_yazar.asp?articleid=11867&zoneid=7&y=14) diye. Kendisi kürt olan yazar her zaman ki ezik edebiyatından yok dilini öğrenememekten yakınmış. (Oysa Türkiye'de kimse etnik dilini bilemez ve konuşamaz diye birşey yok, asla da olmadı. Neden çerkezler, çeçenler kalkıp böyle şeyler savunmazken kürtler savunuyor? Benim etrafımdaki herkes etnik dilini biliyor ve konuşuyor. Birgünden bir güne kimse gelip yasaktır da demedi)

Son olarak doğruya yakın birşey söylemiş. Demiş ki : Kürt denince herkes aklına “öteki” olanı getirip yerleştiriyor.

Aslında çoğu kişinin aklına öteki gelmiyor. Akla gelen bizden olmayan herşey oluyor.

Gurhan
08/12/2005, 22:30
bence de kürt diye bir ırk yok
hatta kürtçe diye birşey de yok
bende bölücülere kızıyorum
bende sütü bozuklara kızıyorum
bende insan öldürenlere kızıyorum
pis ve kaba olanlarada kızıyorum

ama ne hikmetse ben kendime hiç kızmıyorum
mayalayana değilde mayalanmışa tepki gösterdiğim için
mayalanmıştan nefret ettiğim için
mayalanmışa kızdığım için
kızmıyorum kendime ne hikmetse

ve yine ne hikmetse hiç yüzüm kızarmıyor bizi bu hallere sokanlara gücüm yetmediği için

Mingitau
08/12/2005, 22:31
Kürtler belki İran ve Azerbaycan'a ve tehtid ettikleri Türkiye' deki Azerilere baksalar buundukları durumun vehametini anlayacaklar. Batı gözünde İran'daki Azeriler Şii olmalarına rağmen pek bir muteberler(hatta birilerinin başkanlığını desteklerler; kenisi için benim tanımım "satılmış"tır), Azerbaycan'daki ve Türkiye'deki Azeriler ise 5 para etmezler. Umarım bundan 80-90 yıl sonra İsrail baskısı altınaki Filistinliler gibi "Biz dedelerimizin Türkiye'ye ettiklerini çekiyoruz." demezler. Hatırlatalım Güneydoğu Anadolu birilerinin büyük X devleti rüyaları içinde hatta birilerinin değil biçoklarının.

perlci
09/12/2005, 00:08
Ne bu şimdi!!
Oturmuşsunuz ahkam kesiyorsunuz. Nedemek şimdi satılmışlar. Kim kimi satmış. Ne yazdığınızın farkındamısınız. Bu sözlerin çok ağır sözler olduğunun farkındamısınız.!!
[Türkiye'deki Azeriler ise 5 para etmezler.]
Peki neredeki azeriler 1 trilyon ediyor yada paha biçilemiyor.
Bu forumdaki insanlar gerçekten ne dediklerinin farkında değiller yada bilinç çarpıtması yapıyorlar. Azerinin Türkten farkı mı var?.
Ne bu ya. Halklara karşı bu düşmanlıkta ne? Siz kimsiniz peki. Kapitalizmin büyütmüp de aklı başında olmayan çocuklarmısınız.!!.

Mingitau şimdiye dek kaçtane azeri ile oturup konuştun. Bu ön yargıları onlardanmı edindin.?? Açıklada bende öğreneyim.

Bir azeri olarak sizi kınıyorum.

Volkan Uzun
09/12/2005, 01:18
bu tip tartismalar guzeldir perlci, sende ne guzen kinadin ve aksini beyan ettin, simdi baskasida baska bisi soyler. konusmaktan kimseye zarar gelmez. aksini dusundugunu soylemissin, kanit istemissin bence tartismanin seviyesinde henuz bir problem yok, herkes dusundugunu soylemis. bu dusunceler sana gore yanlista olsa dogruda olsa.
sahi bu arada azerbaycan kibrisi devlet olarak taniyormu bilmiyorum sorup ogreniyim bunuda.

perlci
09/12/2005, 01:49
Elbette tartışılsın ,ben suskun insan tipine karşıyım. Ama tartışılırken yada fikirler belirtilirken bir ölçü olmalı değilmi. Eleştir,suçla,beğenme ama bunu yaparken kullanılan sözcükleri dikkatlice seçebilmeli.

Bu çerçevede fikir alış verişi yapalım. Rencide edici söylem tarzları hiçkimseye birşey kazandırmaz.Kaldıki arkdaşın yazdığı şeyler onur kırıcı.Hiçkimse bir halk için bu sözleri sarf edemez.
Tabii ki Kıbrısı tanıyor, Azerinin Türkten bir farkı yokki. Dil,kültür ve tarih aynı sadece dinde meshep farkı var o kadar.

Volkan Uzun
09/12/2005, 01:55
benim bildigim azerbayan kibrisi ulke olarak tanimiyor.
neyse, rencide olacak bisi yok, gorustur aksini soylersin gecersin, kisisel olarak kavga etmedikce bunlar olur tartismada.
birisi kurtde pis halk der, oburu cikar nerden cikartiyorsun der oturur konusurlar, ama sen salaksin boyle dusundugun icin vs dendiginde tartisma tartisma olmaktan cikar. bence henuz kelimelerin secimindede problem yok.

perlci
09/12/2005, 02:06
satılmış ve beşpara etmez sözcükleri bir kişiye değil toptan bir halka söyleniyor.
Dikkatinizi çekerim. Burada kelimlere dikkat etmeyeceğizde nerede edeceğiz.
"Azeriler Türk dostu değil" desin kelimemi yok.

HunTER
09/12/2005, 04:46
peki ertuğrul sence kürtler pis ve kaba oldukları için mi dışlanıyorlar PKK ile ilişkilendirildikleri için mi ?

Bunu neden sordugunu bılmıyorum ama bence once kurtler pıs ve kaba oldugu ıcın dıslandı daha sonra bu dıslanmıslık PKK ıle patladı.. Sımdı ıse gecmıstekı dıslanmıklarına PKK'ya refleks olarak gelısen dıslanmıslık eklendı..

En basında neden kurtlerı dısladıgımıza gelınce.. Bılmıyorum ancak benım tahmınım belkıde kurtler genc cumhurıyetın batıya gostermek ıstemedıgı karanlık yuzuydu.. Bu nedenle yok sayıldı..

Yada cumhurıyetın belkemıgını olusturan ulus kavramında kurtlere, daha dogrusu etnık ayrımlara yer yoktu.. Cunku ummetcılıgın ardından tutunabılecegımız tek sey turklugumuzdu.. Onuda sulandırsaydık eger belkıde o sartlar altında bu cumhurıyet kurulamazdı..

Ancak sunu bılıyorum.. Ataturk'un zamanında ve bızzat onun tarafından kurtlerın bır kısmı batıya suruldu.. Kı bunu bana anlatan dedesı o surgunlerden bırı olan bı arkadasımdı.. Soyledıgıne gore amac, doguda guclu olan ve ılerde genc cumhurıyet ıcın tehdıt olusturabılecek kurt asıretlerını zayıflatmaktı..

Ve yıne soyledıgıne gore bu asıretler zamanında dogu, sımdıkınden cok daha ıyı durumdaydı.. Sefalet bu surgunler sonrasında basladı..

Sonuc olarak, sımdı yasanan sıkıntıda mutlaka bızlerınde sorumlulugu vardır.. Ancak parcalanmıs ve yenıden butunlesmeye calısan bı ulkede baska ne yapılabılırdı ondan da emın degılım acıkcası..

Not: Neden kurt asıretler bı tehdıt olarak gorulmustur? Basıt aslında.. Henuz yenı kurulan ve savastan yenı cıkmıs bı ulkede bu asıretler kontrol edılmeseler eger ıstedıklerınde rahatlıkla bızden ayrılırlardı..

Ancak sugunun turkıyesınde bu artık mumkun degıl bana gore..

Ansugo
09/12/2005, 06:12
satılmış ve beşpara etmez sözcükleri bir kişiye değil toptan bir halka söyleniyor.
Dikkatinizi çekerim. Burada kelimlere dikkat etmeyeceğizde nerede edeceğiz.
"Azeriler Türk dostu değil" desin kelimemi yok.

Mingitau öyle demiyor, İran'daki azerilere batılılar özel önem verirken diğerlerine beş para değer vermiyor diyor...

kurtcuk
09/12/2005, 06:14
ne olursa olsun 11 yıl önceki olayı göstermek istiyorum. Ruanda'da gerçekleşen olay Hutu'lar ile Tutsi'ler hani birbirlerine kıydırılan kabileler. Bu olayı ilk okuduğumda aklıma Kürt - Türk serzenişi geldi. Ama bizde boyut biraz daha farklı ama olsun, yine kardeş kardeşi vuracak. Son bunu gösteriyor.

Şu an olan olaylara bakıyorum, (kafatasına bakanlar için söylüyorum) Türk tarafı kürtlere karşı her olayda ılımlı yaklaşırken, kürt tarafı hep biraz daha diyor. Mesela yukarda da geçen Öğretmen ve Doktor sorunları. Doğuya gidecek olan bi doktorun aldığı maaşı biliyor musunuz siz? yada asıl sorun bu kişilerin doğuya gitmeme sebeplerini? Kimse ölmek için gitmiyor. Ne olursa olsun o eski günlerde günde bir kaç öğretmenin öldüğü, okuların basıldığı günleri kimse unutmuyor. hele 30.000'i hiç kimse unutmuyor.

Ağacı zihniyet dediğim şudur, köy ağası değildir, aşiret usulü şu an doğudaki her yerde var. YA ben inanmıyorum doğuda bulunan bunca vatandaşımızın bu tarz bi görüşte olacağını. Çünkü bi aşiret reisi derse ki şu parti hekes ona oy veriyor, derse ki şu doğru herkes onu onaylıyor. Nerde kaldı savunduğunuz özgür düşünce?

Birde şu unsur var, kütçe. Tamam dil kültürdür, zenginliktir, kesinlikle ve kesinlikle yok olmamalıdır AMA benim bulunduğum yerde anlamadığım bir dil konuşulacaksa nicolur halimiz. Anadilimiz Türkçe diyoruz daha herkes bilse dahi kürtçe konuşuyor. KArdşeim ben binmişim otobüse belki içinizdeki etnik olarak tek çeçen benim anlamıyorum konuştuklarınız neden böyle bi yerde bile servis yapılırken kürtçe yapılır? Arkadaşım var doğudan, evlerinde kendi aileleri ile birlikte iken kürtçe konuşurlar, ama ben onların bulunduğu yerde oalyım yada tplum içine çıkalım ben hiç duymadım kürtçe bir kelime ettiklerini. kimse bunların bu durumlarını yadırgamıyor zaten ama TEK bir dilde birleşmemiz lazım AYRILMAMALIYIZ üç dört dile.

Ben bir çeçen olarak Ne Mutlu Türküm Diyene! diyorsam buradaki Türk mantığı Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olduğunu belirtir. Bunun çatısı altında toplanmalıyız. Yok bu ırkçılık yapar o olur bu olur diyerek ayrılmamalıyız.

Ya halen anlaşamıyoruz, istenilen bu sürekli anlaşmazlıklar çıksın, birbirlerini vursunlar orada ip oynatanlar iplerini oynatmaya devam etsin. Buna da son vermeliyiz. Uzlaşmacı bir yapı ile birbirimizi dinlemeliyiz.

Her defasında kurulan parti (kürt halkını temsilen haklarını savunacak) pkk'yı bir Terör örgütüdür diyemiyor. Bir kurtuluş özgürlük hareketi diyorlar. Güldürmeyin insanı, bunca vatandaş öldü hala özgürlük hareketi mi diyorsunuz.

hutu & tutsi için >>> http://www.hurriyetim.com.tr/agora/article.asp?sid=5&aid=1418

HunTER
09/12/2005, 16:52
Kendısını sevmem ama su yazısını okumanızı tavsıye ederım.. Hemen hemen aynı seylerı dusunmusuz,
http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&sid=&Newsid=65899&Categoryid=4&wid=122

MEHMET
09/12/2005, 17:07
bazı şeyler altında ayrımcılık yapılıyor. Eğer kürtler diye hala bir milleti rencide ederek ayrımcılık yapacaksanız forum kurallarını değiştirelim

HunTER
09/12/2005, 17:30
Kımseyı rencıde etmıyorum.. Olanı soyluyorum ve bunu kımse ınkar edemez.. Eden varsa onu benımle bırlıkte bahsettıgım trene bınmeye davet edıyorum.. Yolculuk sona erdıgınde burda beyan ettıgım goruslere yınede hak vermezse herkesten ozur dılemeye ve hatta kendı kendımı banlamaya hazırım..

Bu bır.. Ikıncısı, bırılerının bu ınsanlara ne olduklarını ve toplum ıcınde nasıl gorulduklerını artık anlatması lazım..

Yanı ben aslında sokaga tukuren adamı uyarmıs oluyorum bıyerde.. Ve eger adam rencıde olacak dıye bu uyarıyı yapamayacaksam oyleyse soylermısın bu adamı nasıl durdurucaz?

MEHMET
09/12/2005, 17:34
bir nehirde 10 kaz varsa ve bunların 9 nun renginin siyah olması tüm kazlarının renginin siyah olduğu anlamına gelmez. Genellemeyi yaparken sizin yapmış olduğunuz mantıkta budur.

HunTER
09/12/2005, 17:47
Ben oyle olmayanları tenzıh ettıgımı soylemıstım.. Bu aynı zamanda "hepınız boyle degılsınız" seklınde de yorumlanabılır..

Mingitau
09/12/2005, 18:03
Yanlış anladınız sanırım, İran Azerileri ile Azerbaycan ve Türkiye Azerilerinin Batı gööündeki değerlerinden bahsetmiştim. Kırmızı renle vurguladığınız şeyler salt belirttiğiniz anlamda söylemem mümkün olmayan şeylerdir. Ki daha önceki mesajlarıma bakarsanız aslında Türk kelimesinin bir ırkı belirtmediğini kültürel, siyasi, idari ve ufkî ir birlikteliği belirttiğini söylemiştim. Zira bundandı ki, NŞA'da Türk elinden göçen herkes etnik kimliğin bakılmaksızın Türk diye isimlendirilmiştir.
Ne bu şimdi!!
Oturmuşsunuz ahkam kesiyorsunuz. Nedemek şimdi satılmışlar. Kim kimi satmış. Ne yazdığınızın farkındamısınız. Bu sözlerin çok ağır sözler olduğunun farkındamısınız.!!
[Türkiye'deki Azeriler ise 5 para etmezler.]
Peki neredeki azeriler 1 trilyon ediyor yada paha biçilemiyor.
Bu forumdaki insanlar gerçekten ne dediklerinin farkında değiller yada bilinç çarpıtması yapıyorlar. Azerinin Türkten farkı mı var?.
Ne bu ya. Halklara karşı bu düşmanlıkta ne? Siz kimsiniz peki. Kapitalizmin büyütmüp de aklı başında olmayan çocuklarmısınız.!!.

Mingitau şimdiye dek kaçtane azeri ile oturup konuştun. Bu ön yargıları onlardanmı edindin.?? Açıklada bende öğreneyim.

Bir azeri olarak sizi kınıyorum.

perlci
09/12/2005, 19:54
Evet,belki 8 defa yazınızı okudum ve sanırım bir yanlış anlaşılma oldu,kırıcı bir sözcük kullandım ve geri alıyorum.

Casus
10/12/2005, 15:46
Benım anlamadıgımsa bu ıkı yuzluluk.. Yanı fılıstınde ısraıl tankına tas atan cocuk ozgurluk savascısı ancak kanaryada aynı seyı polıs panzerı ıcın yapan cocuk terorıst oylemı?

Eger fotograftakı cocuga alkıs tutarsanız yurtdısında PKK'ya alkıs tutanlarada sesınızın cıkmaması lazım..

Biri kendi (bu resimdeki) cöplügünde dayilaniyor, digeri ise baskasinin(artik kürtmüdür pkklimidir orasini bilemem!) cöplügünde!:hey:

DotNetKid
12/12/2005, 14:17
Filistinliler İsrail işgaline karşı olduklarından değil, İsraillilerin oraların artık sahibi olduğunu kabul etmedikleri için ölüyor.

Haliyle kürt teröristlerde Türkiye'nin toprağını kendi malı gördüğü için ölüyor.

Eski kızıl filistinliler "mücahid olma" ve "şehit olma" hevesinde olmayıp barış yanlısı olsaydı ve İsrail'in emrine girseydi bugün çok güzel imkanlara sahip olabilirdi. İmkanlara sahip olamadıkları içinde ölüyorlar. (Şahsen biz yahudi olduk da diyebilirlerdi)

nası böyle düşünürsün. o topraklar filistinlilerindi. israil gelip gaspettiğinde onlar karşı cıkmamalı mıydı sence. sen olsan ne yapardın. oylece bakarmıydın. inanmıyorum ya.

eski filistinliler şehit olma hevesi.. ne demek bu keske ben de aynı hevese sahip olabilsem. eger hevesten kastın bir çeşit gosteriş ise o ayrı bir mesele zaten o niyetteki biri olse bile hevesine erişmiş olamaz.

Neden israil in emrine girsin ki kardeşim. israil in niyeti belli zaten herifler art niyetli olduktan sonra filistinliler karşı koymasalardı israil onları daha masrafla gayretle öldürecekti. herifler kıyım yapıyor sen kalkmış ne yazıyorsun.

iki yuzluluk filan değil kardeşim. arada fark var çünkü. israil filistinde filistinlilere zulüm yapıyor. ama Tr de kürt kardeşlerime zulüm filan yapıldığı yok!

ne demek yurtdısında pkk ya alkış tutanlara sesinizin cıkmaması lazım ya kendi ağzınla soyluyorsun. sen nasıl olur da bu cocukla pkk yı aynı kefeye koyarsın ya. aklım almıyor yazdıklarınıza..

Bana göre kürtler tembel miskin ve sürekli herseyi devletten bekleyen ve bunuda kendilerine sorulduğunda kabul eden insanlar.

bir toplum kotu bir huy karakter gibi alanlarda genellenemez. kurtler tembel miskin... cok ayıp ve yakışmayan laflardır bunlar..

Ayrıca Kürtler Türklerle kader birliği yapmış bir halktır. Kurtuluş savaşı dahil birçok savaşta birlikte savaşmış birlikte ölmüşlerdir. Osmanlı dönemindeki bir çok topluluk,ayaklanıp devlet kurduklarında Kürtler bunu yapmamıştır.

ama malesef suan durum oyle degil.. abd nin oyununa geldikleri için..

.
.
.
.
.
.
.

HunTER
12/12/2005, 16:30
nası böyle düşünürsün. o topraklar filistinlilerindi. israil gelip gaspettiğinde onlar karşı cıkmamalı mıydı sence. sen olsan ne yapardın. oylece bakarmıydın. inanmıyorum ya.

Israıl'ı yonetenler bı sabah uyanıp hadı fılıstını ısgal edelım demedıler ve hatta fılıstınlıler arapların doldurusuyla ısraıle saldırmıs olmasalardı belkıde bunları hıc yasamıs olmayacaktık..

Dolayısıyla, ben olsam komsularımla ıyı gecınmeyı tercıh ederdım ve edıyorumda zaten.. (Ornegın, kuzey ırakta bı kurt devletı kurulabılme ıhtımalıne karsın suana dek sınır otesı bı mudehalede bulunmadık)

iki yuzluluk filan değil kardeşim. arada fark var çünkü. israil filistinde filistinlilere zulüm yapıyor. ama Tr de kürt kardeşlerime zulüm filan yapıldığı yok!

Bunu bı PKK'lıya sor bakalım sana ne cevap verecek.. Yada bı ısraıllı fılıstınlılere zulm yaptıgını kabul edıcekmı bakalım?

Dolayısıyla olaylara kımın penceresınden bakarsan onu gorursun.. Sen suanda kendı pencereden bakıyorsun.. Ama degısmeyen bısey varsa oda bı grup ınsanın bı baska grup ınsanı oldurdugu.. ve oldurenlerın hedefınde sıvıl halk varsa ortada bır haksızlık ve zulm oldugu..

Fılıstın-Israıl ornegınde ısraıllıler gıbı fılıstınlılerın de sıvıl halka savas actıgı dusunulurse zulmu kımın yaptıgı tartısılır..

ne demek yurtdısında pkk ya alkış tutanlara sesinizin cıkmaması lazım ya kendi ağzınla soyluyorsun. sen nasıl olur da bu cocukla pkk yı aynı kefeye koyarsın ya. aklım almıyor yazdıklarınıza..

Eger her ıkısıde buyudugunde bır otobusu havaya ucuracaksa aralarında hıc bı fark yoktur..

Ansugo
12/12/2005, 19:40

eski filistinliler şehit olma hevesi.. ne demek bu keske ben de aynı hevese sahip olabilsem. eger hevesten kastın bir çeşit gosteriş ise o ayrı bir mesele zaten o niyetteki biri olse bile hevesine erişmiş olamaz.

Neden israil in emrine girsin ki kardeşim. israil in niyeti belli zaten herifler art niyetli olduktan sonra filistinliler karşı koymasalardı israil onları daha masrafla gayretle öldürecekti. herifler kıyım yapıyor sen kalkmış ne yazıyorsun.

Aynı şeyi Çeçenistan için de söylemek mümkün. 3-5 tane sakallı zübük şehit olacağım diye terör estiriyorsa o iş artık mücadeleden çıkmış şaklabanlığa dönmüştür.

Adamların vatanını falan düşündüğü yok. Tek amaçları terör estirmek ve bu bahaneyle şehit olmak olmuş. Anlaşmaya niyetleri yok. Niyetli olanları da öldürüyorlar. Haliyle olan kendi vatandaşlarına oluyor. Çocuklar şehit oldu diye yüzü kapalı eli keleşli hımbıllar gösteri yapıyor. Oysaki çocuğun ölmesinde en mermiye atan kadar kendisi de suçlu.

En son çeçenistan'da ılımlı olan, anlaşma yanlısı bir adamı elin sakallı zübükleri öldürdüler de rusya öldürdü diye abuk sabuk hikayeler uydurdular.

Böyle arlanmaz, böyle madrabaz adamların bırakın şehit olmayı bir kenara acaip büyük günahları olduğunu düşünüyorum. Halklarına çektirdikleri eziyet için.

Efendim İsrail orada yokmuşta şimdi varolmuş. Uzaydan inip yerleştiler sanırsın. Adamlar hep oradaydı zaten. Sadece devleti yoktu. Devleti kurmuşlar tam 60 sene olmuş. Hatta adamları zaptetmeseler Mısır'ı fethedip oradan tüm arap yarımadasını fethedecekti. Ama adamlar kanaat getirmiş, sınırları koymuşlar. Filistinlilere de gazze'yi, batı şeria'yı vermişler.

Sen hangi devlete olursa olsun karşı çıkarsan sopayı yersin. Türkiye'ye karşı çıkarsan, İsrail'e karşı çıkarsan, Rusya'ya karşı çıkarsan.. Farketmez. Devletlerin sopaları vardır. Teröristin ise Allah'ı yoktur. Haliyle Allah'ı olmayanı islah etmek gerekir. Arada yaşta yanabilir. O kadar kusur kadı kızında da olur.

Aynı şey benim başıma gelirse? Aynı şey benim başıma gelmez. Ben şura bura 1000 senelik devletim. Türkiye'yi çıkardığın zaman bu bölgeye başka birşey koyamazsın. Avrupa'da bin savaş olur ama gene avusturya, almanya, fransa, ispanya, ingiltere olur. Ortadoğuda bin savaş olur gene bir türkiye, iran, arabistan olur.

Ama ortadoğuda bir filistin devletinin olacağı asla garanti değildir. Ya da bir ırak devletinin olacağı garanti değildir. Üç beş kabileden oluşan millet duygusu ve bilinci olmayan toplumların devlet olacağını ya da devletlerinin baki olacağının garantisini kimse vermez. Yeri gelirse devlet olma lüksün elinden alınır. O zaman da susup hakkına tamah edersin. Çünkü bilirsin ki devlet olan devletler ile millet olan milletlerle asla başedemezsin. Dünya yıkılır, onlar gene orada kalır.

DotNetKid
14/12/2005, 14:14
ama yok canım hiç bişey yapmadım derim. ya da onlar kaşındı derim.

dolayısıyla onlara kimsenin penceresinden bakmıyorum ortadan bakıyorum. benim ne menfaatim var ki.

Eger her ıkısıde buyudugunde bır otobusu havaya ucuracaksa aralarında hıc bı fark yoktur

hayır kardeşim arada cok fark var. biri mecburen yapmak zorunda bırakılıyor.. diğeri kaşındığı için cevap verme niteliğinde yapıyor. bunun neresi aynı.

sakallı zübük de ne demek şimdi. ya da terorist ne demek ya ben sizi gercekten anlamıyorum.

Aynı şeyi Çeçenistan için de söylemek mümkün. 3-5 tane sakallı zübük şehit olacağım diye terör estiriyorsa o iş artık mücadeleden çıkmış şaklabanlığa dönmüştür.

Adamların vatanını falan düşündüğü yok. Tek amaçları terör estirmek ve bu bahaneyle şehit olmak olmuş. Anlaşmaya niyetleri yok. Niyetli olanları da öldürüyorlar. Haliyle olan kendi vatandaşlarına oluyor. Çocuklar şehit oldu diye yüzü kapalı eli keleşli hımbıllar gösteri yapıyor. Oysaki çocuğun ölmesinde en mermiye atan kadar kendisi de suçlu.

resmen saçmalamışsın. yıllardır, rusların kafkasya halkına yaptıgı zulümü görmen için sana nasıl anlatmalıyım. siz ne garip insanlarsınız. şeyh şamillerde mi sakallı zübüklerden hmm?

En son çeçenistan'da ılımlı olan, anlaşma yanlısı bir adamı elin sakallı zübükleri öldürdüler de rusya öldürdü diye abuk sabuk hikayeler uydurdular.

elinde kaynak var mı neye dayanarak bunları yazıyorsun. uydurdular diyorsun elinde kaynak da olsa ne malum gercek oldugu. ben eger elimdeki kaynağın sağlamlığından milyarda bir de olsa şüphe ediyorsam yani kesin değil se gidip de rusyayı tutacağıma müslüman kardeşime hüsnüzan ederim. avrupa daki gecler kadar olamadınız yuh diyorum sadece. onlar hristiyan olmasına ragmen dünya da başta israil, rusta, abd.. olmak üzere tüm zalim fikir ve icraatlar güden ülkerlere cephe almış durumdalar. haberiniz var mı. ama siz bunu yapmazsınız çünkü siz uzaklaşmışsınız. özünüzden kültürünüzden... sakallı biri gördüğünüz zaman bu tipleme size batıyor. bu adam ya terörist ya da bilmem nedir diyorsunuz. senin benim cephede şehit olan ceddimiz de onun gibiydi. sizin için yobaz oluyor. ya da başörtülü bir kız. ninelerini dusun. ya da artık suan da size batan başka hertürlü ne varsa..

Efendim İsrail orada yokmuşta şimdi varolmuş. Uzaydan inip yerleştiler sanırsın. Adamlar hep oradaydı zaten. Sadece devleti yoktu.

nerden cıkardın zaten orda olduklarını bunda belki 60-70 yıl önce onlar devletlerini kurmadan once kaç kişilerdi kurduktan sonra kaç kişi oldular hmm soyleyemezsin. polonyadan ordan burdan yüzbinlerce yahudi göcünün oldugundan haberin var mı. yok
olsa böyle demezdin zaten. evet adamlar mısır ı da alır bilmem nereyi de türkiyenin güneydoğusunun bi kısmı aldılar bile senin elinde mi sanıyorsun. haha.yok artık. senin akarsularını da alırlar yakında sen daha uyu bakalım. ben ya da diğerleri zırvalıyorsa Prf. Dr. Oktay Sinanoğlu da mı zırvalıyor. ben gerici isem o da mı gerici yoksa senin ve senin gibi düşünenlerin bu yazdıklarınızdan bir menfaatiniz mi var. Allah yarattı sonucta olabilir. belki birileriniz yahudi ya da rus asıllıdır. ondan mı boyle konusuyorsunuz. oyle olsa yine tamam adamlar kendini savunuyor derim ama sen bir Türk hatta daha da ötesi müslüman(?) olmana ragmen böyle yazıyorsan işte bu çok kahredici, çok üzücü..

peki israil bir devlet mi? ben bu konuda artık başka bişey yazmıcam refresh edin kendinizi uyanın kardeşim. kim devlet olabilr kim olamaz. bana ne bundan ne demek bu ya güclü olan devlet olur ve ona karısanı ezer. insanlık nerde kaldı. abd nin israil in, yunanın, rusyanın yaptıgı insanlık mı. nedir yani.

slay3r
14/12/2005, 15:13
bana ne bundan ne demek bu ya güclü olan devlet olur ve ona karısanı ezer.

Dünya şu anda bu kuralla yönetiliyor zaten. Tabiri caizse "Orman Kanunu"

DotNetKid
14/12/2005, 15:48
benim son msjımın ilk 8-10 cümlesi nereye gitti acaba..

HunTER
14/12/2005, 16:52
hayır kardeşim arada cok fark var. biri mecburen yapmak zorunda bırakılıyor.. diğeri kaşındığı için cevap verme niteliğinde yapıyor. bunun neresi aynı.

PKK kasınan, fılıstınlı mecbur bırakılan oluyor sanırım? Ancak sonucta degısen bısey yok.. Her ıkısıde sıvıllerı olduruyor..

Yanı sen eylemın amacı uzerınde duruyosun, bense sonucları.. Ben sonucuna bakıp bu ıkısı aynıdır dıyorum sense amacından hareketle hayır degıldır dıyorsun.. Oyleyse sunu tartısalım.. Teror, kurtulus amacına hızmet eden dogru bır mucadele aracımıdır?

Ben olmadıgını dusunuyorum.. Bugune dek teror ıle kurtulusa ermıs bır halk olmayısından da cıkarabılırız bunu.. Ve hatta teror, karsı tarafın haksızlıgına mesruıyet kazandıracagından (ABD'ın ısgal hareketını mesru kılması gıbı) bırak kurtulusu uygulayanı bataga bıle surekleyebılır.. ve surukluyorda..

Dolayısıyla amacı ne olursa olsun teror terordur.. Sonucları hem uygulayanın hemde uygulananın acısından degısmez.. Degısmeyecegı ıcınde bu haklı bı teror desteklenebılır, bu haksız desteklenemez dıyemeyız..

Ancak belkı su denılebılır.. Teror yapan bu tur ınce hesapların pesınde degıl.. Onun canı yanıyor ve karsısındakınınde canını yakmak ıstıyor..

Ama bu masum ınsanları oldurmek ıcın bı mazeret olmamalı.. Olamazda.. Dolayısıyla desteklenemez..

Mingitau
14/12/2005, 18:05
resmen saçmalamışsın. yıllardır, rusların kafkasya halkına yaptıgı zulümü görmen için sana nasıl anlatmalıyım. siz ne garip insanlarsınız. şeyh şamillerde mi sakallı zübüklerden hmm?

Burdan oraya giden bir arkadaşım anlatıyor, artık kafkasyanın bayrağı "Peygamberin Yeşil Sancağı" imiş. Sadece bu bile durumun vehametini ve vahhabiyetini anlatmakta... Şeyh Şamil öleli 200 sene oldu. Şimdiki Şamil Şeyh değil, okul hastane basan bir kabadayı...

Ansugo
14/12/2005, 20:13

Rusların zülmü 1880'lerdeydi. Şu an Rusya'da zülum falan yok. Özerk cumhuriyetlerin hepsi rusya'dakiler ne kadar iyi yaşıyorsa o kadar iyi yaşıyor.

elinde kaynak var mı neye dayanarak bunları yazıyorsun. uydurdular diyorsun elinde kaynak da olsa ne malum gercek oldugu. ben eger elimdeki kaynağın sağlamlığından milyarda bir de olsa şüphe ediyorsam yani kesin değil se gidip de rusyayı tutacağıma müslüman kardeşime hüsnüzan ederim.

Benim yarım kafkasya'da. Kaynak bizzat oradan geliyor. Burada senin ya da medyanın dediklerine değil onların birinci elden söylediklerine inanırım. Çünkü onlar cihad etmek, şehit olmak gibi aptalca şeyler uğruna yaşamıyor sonuçta.

Eğer sakallı zübüğün bana islamcı terörist olarak adının geçmesinden dolayı zararı oluyorsa, kafkasya'da gayet mutlu yaşayan soydaşlara rusyanın bakışını kötüleştiriyorsa haliyle onların müslümanlığına din kardeşim demem.

ben ya da diğerleri zırvalıyorsa Prf. Dr. Oktay Sinanoğlu da mı zırvalıyor.

Kendisi zırvacıların başında gelir.

DotNetKid
16/12/2005, 13:49
evet kafkasyada da yapılan bi ton yanlış iş var ama neden bunu genele lanse ediyorsunuz. ortada yanlış bişeyler yapılıyorsa bunu masum ve mazlum cecenlere degil de menfaatci cecen mafyasına atfetmelisiniz. zaten cecenler ne cekiyosa cecen mafyası ve ruzya zulumunden cekiyor..

tristan
04/01/2006, 13:40
konu nun basindaki fotograf cok eski en az 5 senesi var. m60 lar artik israilde catismalarda kullanilmiyor.

mesutceliq
04/01/2006, 14:56
O israil tankı olmasın?
Önemlimi kimin tankı oldugu! Sonucta resim herşeyi anlatıyor!

Ansugo
04/01/2006, 19:32
Resimin anlattıklarından ziyade insanların anlamak istedikleri sorundur kanaatimce.

Konu baştan sona okunup öyle cevap yazılsa daha iyi olurdu.

yunuslacin
04/01/2006, 22:47
adaletinden diil korkularından

yusuf yusuf ediyorlar