Tam Sürümünü Görmek İçin : Telnet
Arkadaşlar benim telnetle ilgili birkaç çalışma yapmam lazım ama nasıl yapacağım konusunda malesef hiçbir fikrim yok.
Elimde iki bilgisayarım var ve ikisinde de win xp kurulmuş durumda. Benim bir bilgisayar ile telnet kullanarak diğerine bağlanmam ve bağlandığım bilgisayarda yeni bir dizin oluşturup onun içinde de bir dosya oluşturmam gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim ? Bana yardımcı olabilecek birisi var sa çok sevinirim.
1) Baglanilacak makineye Telnet sunucu,
2) baglanacak makineye Telnet istemci yazılımı kurman lazım.
Telnet istemci olarak Putty adlı yazılımı Internet'ten bulup (özgür yazılımdır) kullanabilirsin.
Telnet sunucu olarak bazı Windows'larla birlikte gelen ama default olarak kurulu olmayan sunucu yazılımını kullanabilirsin.
Telnet güvensiz bir bağlantı şeklini kullandığı için artık tercih edilmiyor. Onun yerine ssh kullanılıyor. ssh kullanıcı açısından tamamen telnet ile aynıdır ama daha güvenlidir.
Telnet ile bağlandığın sunucudaki shell (kabuk) arayuzunu kullanırsın. O nedenle Windows sunucu ve GNU/Linux sunucuya Telnet ile bağlandığında kullanacağın komutlar farklıdır çünkü bu 2 işletim sistemindeki kabuklar farklıdır.
Teşekkür ederim, windowsla direk geliyosa yükler denerim :) Çok yardımcı oldunuz.
Peki söz konusu işletim sistemi Linux olursa ne yapmam gerekir ?
Telnet:
Acemi arkadas Linux kısmını hemen anlatmıs. Telnet oyle bir programki bu programla bilgisayarın istedigin portuna baglanabilirsin.. Telnet zaten windows ile ucretsiz geliyor..
Telnet ile karsi tarafta klasor olusturup dosya kopyalayacan??... Bak soyle bir sey olabilir... FTP sunucular 21 nolu porttan calisiyorlar..belkide telnet ile 21 porta baglanip gerekli komutları kullanman lazimm...
simdi Server yani dosyayi olusturacagin bilgisayarda bir FTP sunucu kuruyorsun.. BulletFTP server en cok kullanılanlarından ama istemezsen windowsla gelen bir FTP sunucu var. onuda kullanabilirsin.. sonucta Server denen bilgisayarda bir FTP sunucu olamali....(FTP Sunucu diger insanların hizmetine dosyalar sunar.. ve eger yatkin varsa internet uzarinden dosya olusturup kullanabilirsin)..
Daha sonra linux windows farketmez telnetden FTP sunucuya 21 porttan baglanıyorsun.. sonra gerekli komutlari yazıyorsun o kadar... help yazınca olan komutlari zaten listeliyo sana...
telnet <ServerIP> 21 diye baglanıyorsun....
o kadar.... Gerisi Helpe kalmisss...
Kolay Gelsin
telnet sunucusu , windows da bir servis olarak çalışır.
SP2 de default olarak kapatılmıştır, açman gerekli.
kontrolpanel / yönetimsel araçlar / hizmetler ( win2K da böyle )
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.