PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ctrl+alt+del yapınca program görünmesin

developer
29/11/2005, 20:25
Selam arkadaşlar,

C# ile yaptığım bir projenin kullanıcı tarafından gözükmesini engellemek istiyorum.Kullanıcı bu programı, ctrl+alt+del yapıncada görmesini istemiyorum...

Bunu nasıl yapabilirim???:confused:

Saygılarımla.

atix
29/11/2005, 22:20
Bildiğim kadarıyla xp işletim sisteminde altta çalışan tüm programlar gözüküyor. ctr+alt+del basınca açılan pencereden işlemler tabında gözüküyor.Belki gizlemenin yolu vardır.

acehreli
29/11/2005, 22:36
XP, Ctrl-Alt-Del tus dizisinin anlaminin degistirilmesine izin vermez; cunku onu sifre degistirme amaciyla kullanir. Eger oyle yapmasa, o tus dizisini ele geciren bir program, XP'nin penceresi gibi davranir ve kullanicilarin yeni sifrelerini ogrenebilirdi.

Ali

Euclides
29/11/2005, 23:49
@developer: Bunu yapabileceğin undocumented teknikler var.(Şuan için çalışıyor fakat gelecekte SPx çıkınca çalışmayabilir ?)(Hatta hook'a bile gerek kalmadan tüm processview'lardan gizlenebilirsin) Fakat Neden ? bunu soranlar genelde ya trojan falan yazarlar yada başklarının programlarını çalıp kendi programlarıyla beraber dağıtırlar. Senin ki hangisi ?!

Volkan Uzun
30/11/2005, 00:39
application windows typelerini incele msdn den.

Euclides
30/11/2005, 08:36
application windows typelerini incele msdn den.
MSDN'de Process list'de çıkmayan yok...

Volkan Uzun
30/11/2005, 10:26
uygulamayi servis olarak calistirmak disinda svchost.exe nin bizi cagirmasi disinda, denemedi ama aklima bisi geldi.
createdesktop ile desktop yaratip uygulamayla oraya gecsek acaba gizleyebilirmiyiz uygulamayi, ne dersin euclides ?

developer
30/11/2005, 11:27
Yok hayır trojan filan yazmıyorum ( zaten yazamam). Okuldaki projem için lazımdı.Amacım bir makinadan diğer ağdaki tüm makinaları kontrol etmekti.Zamanlanmış görevler gibi şeyler olacak.

Euclides
30/11/2005, 18:47
uygulamayi servis olarak calistirmak disinda svchost.exe nin bizi cagirmasi disinda, denemedi ama aklima bisi geldi.
createdesktop ile desktop yaratip uygulamayla oraya gecsek acaba gizleyebilirmiyiz uygulamayi, ne dersin euclides ?
O zaman yine processlist'den saklanamadığımız gibi güzelim desktop'umuzuda kaybederiz. Fakat ctrl+alt+del yapınca pencere diğer desktop'da çıkacağından taskmanager'i göremez. (yani process hala listede var aslında)Ctrl+Alt+Del'dan saklamış olmayız

Dip not: uygulamayı servis olarak çalıştırmak WinNT'lerde ctrl+alt+del'den gizlemez "Uygulamalar" sekmesinde gözükmezken "İşlemler" sekmesinde gözükür...

Güzel bir çözümü http://www.anti-keyloggers.com/ kullanmış, IoGetCurrentProcess (http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/kmarch/hh/kmarch/k104_f59c640e-e335-46e0-a6ca-2f672bb6fc35.xml.asp)ile EPROCESS struct'larından oluşan double linked listenin bir elemanını buluyor, Sonra kendi PID'nin burada bulup kendi elemanın buradan çıkarıtıyor (bir önceki elemanın link'ini bir sonrakine, bir sonrakinin link'i bir öncekine bağlıyor). Bir bakıyorsunuz process ortadan kaybolmuş :D Tüm process listeleme api'leri buradaki direkt yada dolaylı olarak buradaki list'i okudukları için process hiçbir zaman bulunamıyor. Fakat buna karışın düzgün çalışıyor.

atg
30/11/2005, 19:40
Yok hayır trojan filan yazmıyorum ( zaten yazamam). Okuldaki projem için lazımdı.Amacım bir makinadan diğer ağdaki tüm makinaları kontrol etmekti.Zamanlanmış görevler gibi şeyler olacak.

Ana makine üzerine sunucu programını yap koy ve diğer makineler üzerinede bu sunucu program için istemciler yaz, istemci programların tamamını windows servisi olarak çalıştır(eğer yapamazsan yine sor ) ve bu servisler çalışırken bilgisayar yöneticisi (Administrator) haklarıyla çalışsın, öğrenciler kendi hesaplarını( kısıtlı kullanıcı) kullandıklarına göre o zaman öğrencilerin programı kaptma şansları olmaz, keza ben biraz önce denedim winxp bana yetkiniz yok cevabını verdi ve servisi durdurmayı reddetti.

kubilayk
09/12/2005, 02:00
bunu isteyen biri illa ki de trojan yazıyor değildir canım...

bunu delphi de (win32) yapmak çok zor değil ama c# ta nasıl bilmiyorum..

güzel bi çözümü olan yok mu hala... (yalnız Görev yöneticisinde uygulamalardan (applications) kaldırabilirsiniz ama işlemlerden (processes) kaldıramazsınız..)

acehreli
09/12/2005, 04:31
Windows boyle bir gizleme APIsi vermedigi icin Euclides'in son anlattigi yontem herhalde en guzeli...

Ali