Tam Sürümünü Görmek İçin : ne kazandık?!
Bugün Stv de bir haber izledim.Tam da sofra başında tıkandım kalktım seslenebileceğim bir yer aradım.Beyoğlu karakolu önünde komiserinden sivil polisine ve orada izleyen halk ne yapmıştı ki tinerci bir çocuğu üstünü parçalayacak kadar şiddetle döverek,ayaklarıyla tekmeleyerek baygınlık geçirinciye kadar hırpalamıştı? Hani bir dönem fırtına gibi esen stratejik bir dizi vardı 'Deli Yürek'. İşte o kan kusturan,acımasız Savaş Doğan ları biz yetiştiriyoruz.Yazık, çok yazık.
Üç kere yavaş yavaş okudum tam olarak anlayana kadar. Bir iki ay önce Hatay'da medeniyetler buluşması diye birşey düzenlendi. Tüm dünyadan din üstünleri Hatay'da buluştu, başbakandan diğer bakanlara kadar herkes oradaydı. Papa'nın en yakın yardımcısı da Hatay'da bulunmuştu. Adam gece 12 sıralarında hava almak için otelinden dışarıya çıktığında, o 'medeniyetlerin buluştuğu' zamanda, papanın yardımcısı olarak tinerciler tarafından soyulmuştu. Öpüp de başımıza koymak lazım bunları...
muhitimizde bir köpek var çok sıska ve insanları takip ediyor yiyecek için.ben köpekten çok korkarım ama zayıf ve açlığını düşünüp yinede ona yiyecek götürür biraz uzağına bırakır koşa koşa kaçarım helede bana doğru gelince.babam kızıyor sen onu beslediğin için senin kokunu tanımak istiyor da yaklaşıyor ne kaçıyorsun diye ama bilinçaltım öyle dolu ki aşamıyorum korkuyorum. ne çok korkularımız var bilsekte bilmesekte aşamadığımız.uzanan el hayvan tarafından bile karşılıksız kalmazken insan tarafından hiç kalmaz.
rüzgar eken fırtına biçer söylemek istediğim biraz da bu.
uzanan el hayvan tarafından bile karşılıksız kalmazken insan tarafından hiç kalmaz.
bunda suçları olmayabilir ama bâzıları hayvanın göstereceği anlayışın 10'da birini gösteremeyecek durumda. hayvan aptal da olsa şuurlu, kafayı bulmuş olanlardan ise herşey beklenir. bunun çözümü onlar tiner çekmeye devâm ederken onları beslemek kesinlikle olamaz. topluma geri kazandırılmaları için önce bedenen ve ruhen ıslah edilmeleri, yâni tedâvi ve eğitimden geçmeleri gerektiğini düşünüyorum. tabiî bu semptomatik çözüm, gerçek çözüm sokağa yeni tinerci çocuk eklememek için tedbir almak.
juventuslu
24/11/2005, 16:38
İnsanlar evrim geçiren mutantlardır. Kimisi iyi kalır, kimisi yaratıklaşır. Kimisi de psikolojik açıdan manyaklaşır.
Bura da kime suç bindirsem diye düşünüyorum? :hmmm:
Ama onlarda insan!
Bence herkesin içinde iyi bir yan vardır. Sadece keşfedilmeyi bekler
Aslında sorun bizde, devlette. Biz onları eğitseydik onlar böyle olmazdı
Ben hiçbir insanın doğuştan böyle olduğuna inanmıyorum. Muhakkak birilerinin kusuru/ihmali vardır.
Bence insancıl yak..
Gaz odalarımız ve fırınlarımız olmalı. Bilimsel deney yapacak insanlar olmalı. Böylece insanları kişi yapmakla uğraşmaz, onları topluma kazandırmakla harcayacağımız emeğin çok azını vererek toplumu onlardan kurtarmış oluruz.
Amen dıye bı fılm vardı.. Seyrettın mı Ansugo? Seyrettıgınde cok hosuna gıdecegını dusunuyordum da :)
Zerzevat Adam
24/11/2005, 18:10
Ansugo eminim ki Amen'i fındık fıstıkla keyifle yer. :P
Ben geçenlerde kumpir yiyerek izlemiştim. (daha doğrusu fırında kumpir için patates kızartıyordum)
benim elimede geçse kapkaçının teki daha beterini yapardım?
Guardian
24/11/2005, 19:11
hayvanlık insanın içinde var doğduğundan beri fakat büyüdükçe aileden aldığı eğitim sayesinde bu içindeki vahşi duyguları yenmeye çalışır insan. bu duyguları e kadar bastırırsa o kadar çağdaş ve insan olur insan. bastıramayanlar ise her zaman çocukken neyse büyüdüğündede öyle kalır. Malesefki toplumumuzda kocaman çocuklar çok fazla...
Ya arkadaşlar ne insancıl yaklaşması bunlara.Beykoz da bir okulda okuyorum.Bazı günler üsküdar da teyzemde bazen ise ümraniyeye evime geliyorum.Daha orta 1 yada 2 ye giden velet gelip sigara para istiyo.(şu an lise 3. sınıftayım)Kafası normal birisi kendinden büyük kalıpta birisine dayılanmaya kalkarmı bu bir.
Şuda varki sigaranızı verseniz paranızı paranızı verseniz cep tel inizi isticek kadar salak olan bu varlıklardan ne bekliosunuzki.Açıkca söliim ki biz arkadaşlarla bir tanesinin 2 kolunuda kırdık.Sebebi paramızı isteyip bıçak çekmesiydi.Bir gece nezarethanede sabahladık.Sonuç gene evimdeyim.Şimdi düşünüyorumda keşke bacaklarınıda kırsaydık.
Haksızmıyım
Ansugo +1
Ya arkadaşlar ne insancıl yaklaşması bunlara.Beykoz da bir okulda okuyorum.Bazı günler üsküdar da teyzemde bazen ise ümraniyeye evime geliyorum.Daha orta 1 yada 2 ye giden velet gelip sigara para istiyo.(şu an lise 3. sınıftayım)Kafası normal birisi kendinden büyük kalıpta birisine dayılanmaya kalkarmı bu bir.
Şuda varki sigaranızı verseniz paranızı paranızı verseniz cep tel inizi isticek kadar salak olan bu varlıklardan ne bekliosunuzki.Açıkca söliim ki biz arkadaşlarla bir tanesinin 2 kolunuda kırdık.Sebebi paramızı isteyip bıçak çekmesiydi.Bir gece nezarethanede sabahladık.Sonuç gene evimdeyim.Şimdi düşünüyorumda keşke bacaklarınıda kırsaydık.
Haksızmıyım
Ansugo +1
Varsaydik haklisin?
Peki sence bu hakilik, onlarin varoldugu gercegini degistirecek mi? 10 sene once bu kadar cokmudu bu tarz cocuklar? O yasta cocuk, sigara parasi icin yol kesiyorsa, bu kadar gozu donmusse, cozum kafasina vurup, gecip gitmek mi?
Bazen bakiyorum, kirmizi isklarda felan, bu cocuklara 3 kurus para veriyolar, vicdanlarini rahatlatip gidiyorlar? Neyi cozuyorlar? hic?
Televizyonlarda goruyruz, unluler eglence mekanlari cikisinda, saclarini oksayip, ellerine para veriyolar, boylece sosyal sorumluluk reklami yapiyorlar, hesapta sirin gorunuyorlar?
yaptiklari seyler dogru olmasa da onlar cocuk, ve onlardan once, onlari sokaga atan anne babalara, anne babalara bu imkani taniyan herne ise ona donup bakmak gerekiyor ki, artik sayilari cogalmasin. Mevcutlarinda hepsini olmasa da, buyuk kismini kazanmanin bir yoluy eminim bulunur, ama bu bizim degil bu isin uzmanlarinin bilecegi sey.
Ama, kirmizi isikta para verip, sonra da gecip gidenleri dusunuyorum hep, o cocuklarin yaslari biraz daha buyuyup de, elleri çbicak, tabanca tutmaya basladiginda, bir gun o para verenin girtlagina bicagi, tabancayi dayayip "in lan assagi" derlerse ne yapacaklar?
Peki biz o gun ne yapacagiz? Toplu tinerci avinami cikilacak?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.