PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Nasıl Frehand Öğrenebilirim

Disconnecting
19/11/2005, 18:12
Arkadaşlar Frehand öğrenmek istiyorum. Uzman bir Corelciyim Frehand Corele göre çok basit diye duydum ikiside vektörel olduğu için bir an önce frehand öğrenmeyi kafaya koydum çünkü bu gün ne kadar çok program biliyosan o kadar kalitelisin fikri var piyasada.
Askerden yeni geldim sektördeki çoğu ciddi firmalar frehand soruyor (ne kadar önemliyse artık) aynı şeyleri Corel de yapabileceğimi biliyorum ama onlar bunu anlamıyor. Pratik bir şekilde nasıl öğrenebilirim frehandi kitap olmasın döküman okumayı sevmiyorum. Örneğin bir eğitici bir site, örnekler vs.

karavanabatu
19/11/2005, 19:16
Aslında "Ne kadar program bilirsen o kadar kalitesin" sözü Türkiye'ye özgü. Çünkü önemli olan çok program bilmek değil, bi programı uzman olarak bilmektir. Sen de corelde uzmanmışsın ama işte bildiğin gibi yetmiyor. Napalım Türkiye işte. Biraz farkımız olsun. FreeHand'e gelince. Bence çok kolay bi program. Hele ki sen zaten deneyimlisin vektörel konusunda, işin daha kolay. Hele ki önceden Macromedia'nın bi programını (Flash, FireWorks, Dreamweaver) kullandıysan işin çok daha kolay. Kitap almana gerek yok. Google da "freehand tutorials" yazarsan yardımcı siteler bulabilirsin.

İyi Çalışmalar.

Sahin
19/11/2005, 19:26
Ben olsam Indesign öğrenirdim yakında herkes Indesign sormaya başlayacak.

ns
20/11/2005, 00:58
şahin abi önce davranmamış olsaydı o cümleyi ben kuracaktım.

Mr_MOON
20/11/2005, 13:45
http://www.pixel2life.com/tutorials/FreeHand/All/
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=freehand+tutorials&meta=

sLosH
21/11/2005, 00:11
Ben olsam Indesign öğrenirdim yakında herkes Indesign sormaya başlayacak.

ve illustrator

furkeyn
24/07/2006, 03:09
karavanabatu kardeşime katılıyorum.çok bilmek yerine bir program bilip uzman olmak en iyisi.ben freehand,photoshop,flash,html,3ds max,visual basic ve asp.net biliyorum.ama gel görki uzman diyebileceğim program yoktur.asp.net ve max dışında hepsi orta seviyededir ancak şirketler bilgisiz grafiker olarak alıyor seni sonra webmasterlık istiyor hatta programda yazabileceğini öğrenirlerse off haline sakız parasına çalışır gibi hissediyorsun kendini...abi corel bildiğini söylüyorsun o halde freehande hemen edapte olursun.ama eğer corelde uzman değilsen uzman ol derim sana madem bu kadar geldin zirveye çık.ben şahsen öyle yapıyorum herşeyi bıraktım asp.net yönünde ilerliyorum program öğrenmenin sonu yok.1 hedef ve 1 sonuç olmalı.

kolay gelsin...

NikeFootball
25/07/2006, 02:30
bende buradaki yorumlardan dolayı indesign i indirdim ama zip li dosyayı açarkan data dosyalarında sorun çıktı onun için yükleyemedim resmi sitesinden indirmiştim :(

uzman
25/07/2006, 17:54
1. ciddiyet
2. kitap
3. çok kullanmak