PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Freehand de yazıtipi problemi.....

slay3r
18/11/2005, 20:03
Bendeki freehandde aşağıda da gördüğünüz üzere işaretldeğim yerlerdeki fontlarda problem var yani gereğinden büyük görünüyorlar bende bir font mu eksik nedir pek anlamadım acaba daha önce bu tür bir problemle karşılaşmış olan varmı aranızda?

kursad
18/11/2005, 20:24
Sistem fontların bozulmuş olabilir.

slay3r
18/11/2005, 20:30
Standart fontlar var bende gerçi Ms sans serif falan. Ne yapmam gerekir ya üf çıldıracam. Ekran büyük gözüküyor çalışamıyorum freehand de.....

slay3r
18/11/2005, 21:08
Kürşad, Sizdeki standart fontlardan bir .zip paket yapıp bana yollarmısınız?

kursad
19/11/2005, 11:20
Standart fontları ayırmam zor...

Fakat sorununu CorelDraw ile gelen bitstream font navigatör programı ile çözebilirsin.
Fontnav'ı açtığında sağdaki bölümde sisteme yüklü olan fontlar görüntülenir. Sol tarafta ise bir browser penceresi vardır ve buradan bilgisayarındaki fontlara (yüklü ya da değil) bakabilirsin. Sağdaki bölümdeki (sisteme yüklü fontlar) fontların tamamını seçip sil (delete tuşu ile) Böylece fontlarla ilgili registry kayıtlarını temizlemiş oluyorsun. Daha sonra sol taraftaki pencereden C:\windows\fonts klasörüne git ve buradaki tüm fontları seçip sağdaki bölüme sürükle-bırak (ya da tüm fontları seçince üzerine sağ klik yapıp "install"'ı seç.... Sonuçta registry'den kaynaklanan (font tanımlama) hataları düzeltebilirsin.

Büyük bir ihtimalle bu yöntem işe yarar. Dikkatli olman gereken şey işlemi tamamlamadan windows'u yeniden başlatma...