PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Açılışta garip ses

Sahin
19/02/2003, 16:53
Dün bilgisayarın yerini değiştirdim ve açılışta 1 dakika süren bir ses geliyor kasadan tam olarak anlamıyorumda ne sesi oldugunu neden olabilir?

Volkan Uzun
19/02/2003, 22:59
fana birşey kacmis olabilir mi ? benim fana kibrit copu kacmiştitida :=)

SGurel
19/02/2003, 23:23
Selam ile,
Bilgisayar soğuk bir ortamda ise CPU fanı hızını alamadığı için bir ses yapıyor. Uğultulu bir ses yapıyor. Biraz zaman geçince kesiyor. Ancam bunu tespit etmek yine sana kalıyor.
Kolay gelsin

Black_Boyss
19/02/2003, 23:26
bilgisayarın yerini degiştirirken kablolardan biri fana degebilir yada sık görülen bir olay soyleyim makinadaki fanlar aşırı çalışmada ısınır ve esnerler eger sen makinanı soguk bir yere aldı ise açılısta fanlar soguk ve sert olacaktır esneme olana kadar yane fan ısınana kadar ses devam eder hemen hemen 3dk sonra susar.
örnek bizim fabrikadaki sistemler.
sesin turunu bilmeden bişidenemez kendin bulmalısın kulagınla dinle :D
havalandırma bundanda olabiliri
:tabi:

BurnOUT
20/02/2003, 09:52
bence kasayı aç ve sesin nereden geldiğini tespit et..!
belki fanların değişme zamanları gelmiştir...!
özellikle ekran kartı üzerinde çalışsan fana dikkat et..
bendeki ekran kartının fanını değiştirmek zorunda kalmıştım. yoksa kart gidiyordu...!

alien
16/03/2003, 23:55
bende de açılışta traktör gibi ses çıkıyor... sonra geçiyor... ısıyla ilgili diye düşünüyorum ben... bide cdwriter dan okuma ve yazma sırasında acayip sesler cıkıyor nedendir bilmiyorum.. :confused:

Sahin
17/03/2003, 00:06
Sanırım blackboys haklı iki tesbitte doğru olabilir bugün baktım kablolar fana değiyor düzelttim ama pek kesmedi, ve daha soğuk bir köşeye aldım bilgisayarı sanırım bundan, varsın esnesin biraz :)

Zerzevat Adam
17/03/2003, 00:30
VAYSSS bende benim şuanki 2.bilgisayarım yani eski emektar eskiden küçük bir balkon olup sadece pimapen'le kapanıp yinede dışarıdan sadece 0,5 derece sıcak olan bir odada hep gırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye bir ses çıkıyordu sonra kesiliyordu ben o sesin nereden anlıyana kadar zaten iflahım kesiliodu
imanım gevriodu

sağolun bende annadım artık ;)