Tam Sürümünü Görmek İçin : Monitör Renk Ayarlari
Merhaba arkadaşlar
Hazırladığım bir görsele başka bir bilgisayarda baktığımda renkler çok farklı gözüküyor bunun nedeni nedir? aslına bakarsanız nedenini biliyorum ama nasıl yapabileceğim konusunda bir fikrim yok(benim duyduğum ps de bir renk dosyası oluşturup bunu monitör ayarlarında tanımlıyormuşuz..)
Normalde bu zaten böyledir yani senin monitördeki renk ile başka bir bilgisayardaki renkler birbirini birebir tutmaz. Ama anormal bir farklılık varsa Adobe Gamma ile ekranını kalibre edebilirsin.
Hayır bu böyle değil olmadığını biliyorum fakat nasıl olduğunu hatırlayamadım ama bunu çözümü var
ArizaHerif
15/11/2005, 19:01
www.easyrgb.com
erkanatalay
16/11/2005, 13:57
bu proğramı bi dene istersen iyi bir sonuç alacağına eminim.. Bazen proğramlar arasında bile renk farkları oluyor... oda proğramların farklı renk profili kullanmasından kaynaklanıyor... sorunun çözümü ilk önce monitör renk ayarlarını yap daha sonra proğramlar arasındaki renk farklarını tesbit et...
http://www.fotokritik.com/kalibrasyon.php
grafik-sinem
15/01/2008, 14:33
belki konumuzla alakalı değil ama bu forumda daha yeniyim ilgili alanları bilmiyorum eğer aranızda baskıda çıkan parlak siyahın cmyk değerlerini bilen varsa cevap yazsın bide frehandde verdigim renkleri corel e aldığımda değişirmi ne olur cevap yazın öğrenecek çok şeyim var acemiyim :aglama:
grafik-sinem
15/01/2008, 14:43
ya yazsanıza soru sorduk cvp lazım millet
CrazyCat
15/01/2008, 15:13
3 yıl önce açılmış konuya alakasız bir soru ekleyip 10 dakika sonra cevap gelmediği için kızabildiğinize göre ya çok iyimsersiniz yada şimdiye kadar kimse sizi kırmadı :)
Bence sorunuzu yeni bir konu açarak sorarsanız belki 10 dk içinde değil ama en azından aynı gün içinde cevap bulabilirsiniz.
başarılar ;)
grafik-sinem
15/01/2008, 15:26
sadece bi soru acemilik naparsın bence cevabını bilen konuşmalı senin gibiler değil ben buraya öğrenmeye geldim senin gibilerle polemiye girmek için değil PC PC meraklı olmak iyidir merak olmadan öğrenilmez he bide ben kedi değilim kendi açından konuşsan iyi olur bys :mad:
grafik-sinem
15/01/2008, 15:35
pc pc ben kedi değilim kendi açından konuş bu 1 ikincisi ben öğrenmek için burdayım senin gibilerle polemiye girmek için değil kapiş simdi o patilerinle çeneni kapa bilmiyosan konuşma muhattabım değilsin
CrazyCat
15/01/2008, 18:18
:)
"senin gibiler" dediğinize göre benden çok varmış. En azından bu sevindirici :)
muhatap olmanız için değil yolu görmeniz için yazdım iletimi.
sorunuza cevap almanın en kolay yolu doğru yerde doğru şekilde sorup sabır göstermek, birde becerebilirseniz nazik olmak :)
sanırım bunlardan birkaçını gözden kaçırmışsınız.
Ben de petilerimle çenemi değil gözlerimi kapıyacağım şimdilik:)
Eminim sizin için daha iyi olucak. ;)
m_jerciey
20/01/2008, 13:50
ArkadaŞlar Bende Lcd MonİtÖr War Casper Tam Werİm Almak İÇİn Ne Yapmam Lazim LÜtfen Bİr El Atin
DarkShade
21/01/2008, 15:40
Eski montörler 2000 den önceki renkleri koyu gösterir.Nvidia dan ayarlamama rağmen yinede sorun yaşıuorum.Çözüm yolu bulamadım.
kadillac
12/02/2008, 13:35
selam mıllet bu test programının lınkı bozuk yardımcı olacagınız baska konu yokmu:garip: :aglama: :mad:
----------tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.