Tam Sürümünü Görmek İçin : Emule...
bilketay
11/11/2005, 21:37
Arkadaşlar, emule hakkında ne düşünüyorsunuz?? yani sizce gerçekten verimli bir programmı?? gerçekten bahsedildiği kadar hızlımı? ne gibi ayarlar yapmamız gerekiyor hızlı kullanabilmek için...
evde kullanıyorum ama p2p programları ne kadar sağlıklı bilmiyorum. evde 512 sınırsız adsl var ekstra bi ayar yapmadan kullanıyorum, aradıklarımın hemen hemen hepsini buluyorum, özellikle programlama (e-book) kaynakları çok fazla. memnunum.
kotalı bağlantınız varsa kullanmayın zira 1 ay boyunca hiç bir download yapmadan açık duran bir emule yaklaşık 1-1.5GB veri çekiyor.
teddmcload
11/11/2005, 23:21
son zamanlarda azureus kullanıyorum. memnunum şimdilik.
bilketay
11/11/2005, 23:26
1-1.5 gb veri çok az geldi bana... yani düşünüdüm de 1 ayda, daha fazla olmalı...ben aresle bile 12 gb indirdim 1 ayda...
azureus uda denedim dostum. ama çok hızlı deil. sende nasıl çalışıyor? benim bağlantı 256 k sınırsız...
hızlandırmak için bişey yapıyormusun??
mesajımı dikkali okuyunuz.
bilketay
12/11/2005, 08:50
pardon... anladım..
pardon... anladım..
emule sabirli kullanicinin programmi
lazim olan dosyalari transfer listene ekle (7,8 (yada daha fazla) film populer yada populer programm)
sonra pcni 2 3 gece acik birak
bu arada seninde biseyleri paylasima acman gerekiyor
emule 1:2 verir. yani senden 1 cekiliyorsa sende emule havurzundan 2 cekebilirsin
ben max 100 KB ciktim
ama benim baglantim oldukca vasat 128 KB download
emule 1:2 verir
bunu bilmiyordum :) ben transfer listeme eklediklerimin download'a başlaması için 30 ila 60 dk arasında bekliyordum. şimdi kendi diskimden bi kaç share verdim, transfer listesindekiler inmeye başladı :) sagol kara_lahana
bilketay
12/11/2005, 17:47
arkadaşlar sabırlı olmam gerektiği konusunda hemfikiriz... ama ne kadar?? yani bende yaklaşık iki gündür emule ile download yapmaya çalıyorum ama dediğim gibi henüz hiç bir şey indiremedim.. (kaydadeğer...)
Şu paylaşıma açma olayını biraz açarsanız sevinirim. Yani bir dosyayı ağa açar gibi paylaşıma mı açıyoruz? yoksa bunu emule üzerinden mi gerçekleştiriyoruz??
yoksa bunu emule üzerinden mi gerçekleştiriyoruz??
aynen öyle. sen paylaşım verdikçe emule serverlarıda sana download hakkı ekliyor.
emule'un baglandıgı ed2k network'ü en çok dosya bulabilecegin ağ diyebilirim sanırım, gerçekten cok kapsamlı fakat bundan fayadlanman için sabırlı olman ve cekecegin dosyaların kaynaklarının cok olması (yanı cok kiside bulunuyo olması) gerekir, az kiside varsa demin dedigim gibi sabır faktoru devreye giriyor, aslında populer dosyalar icinde gecerli.eger sadece muzik icin kullanmayı düsünüyosan soulseek'i tavsiye ederim.
sözün özü emule'dan verim almak istiyosan, her daim aynı anda 30 - 50 dosya transferi bulundurmalı ve hic kapamadan emule'u acık bırakmalısın, yani emule o anlık aradıgın tek bi dosyayı bulmak icin degilde, bişeyin (film,muzik,oyun,vb.) koleksiyonunu yapıp toplu toplu cekmen lazım.
kolay gelsin
teddmcload
12/11/2005, 21:06
azureus uda denedim dostum. ama çok hızlı deil. sende nasıl çalışıyor? benim bağlantı 256 k sınırsız...
hızlandırmak için bişey yapıyormusun??
bende hızlı denebilir. 1 mb çıkış var. bazen 1 mb bazen de 50 kb ile indirebiliyor. sabit bir hızı yok. forced start dersen biraz daha hızlı indiriyo.
teddmcload
14/11/2005, 08:38
bende hızlı denebilir. 1 mb çıkış var. bazen 1 mb bazen de 50 kb ile indirebiliyor. sabit bir hızı yok. forced start dersen biraz daha hızlı indiriyo.
arkadaşlar bir konuda küçük bir hata yapmışım. 1. mb çıkışım var. bazen download hızı 1 kb bazen de 50 kb olabiliyor. yukarıya 1 mb download olabiliyor yazmışım. düzeltir, hepinizden özür dilerim. :(
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.