Tam Sürümünü Görmek İçin : Özgürlük
muharrem_tac
17/02/2003, 22:05
Özgürlüğümü geri istiyorum
Yeniden kafa tutabilmek hayata...
Yeniden korkmamak,yeniden haykırmak istiyorum.
Bu ağır prangalar yorar beni,
Yorar beni bu alışamadığım düzen.
Yeniden haykırmalıyım başım dik,hesapsız,eyvallah etmeden kimseye.
Özgürlüğüm nerede,
Nerede benim kimseyi takmayan başıbozuk,dik kafalı benliğim?
Nereye gittim ne yaptım kendime böyle.
İster istemez karıştığımız toplumsal kurgular bizi hep sorgulamaya götürüyor.Kimiz?Neyiz?Nereden geldik nereye gidiyoruz?Bir yol tutturmuş kimimiz,kimimiz yoldan çıkmış...Gerçek nerede?Nedir bu olup bitenler?
Tamamen biz olarak ve kimsenin;ama hiç kimsenin düşünsel boyunduruğuna girmeden alabildiğine özgün olabilecek kadar ÖZGÜR müyüz?Tamamen biz olarak;aykırı olarak kimi kez,kimi kez uysallaşarak ama salt biz olarak var mıyız?
Yoksa toplumsal dinamiklerin esiri,total beynin parçacıkları mıyız?
con_simit
17/02/2003, 23:08
Fesübhanallah!
Muharrem kardeş, kitap eleştirisi dediler, Oğuz Atay dediler: Eyvallah, yazalım biz de yanıt dedik. Keza delikanlı, harbi ağabeyimizdir kendisi.
Ama bu bağlam yorar bizi. Tam da şöyle delikanlı bir camia bulduk diye düşünürken, nereden çıkıyor bu muhabbetler :)
YaşamDersleri mi alıyorsunuz ne :D
ŞİYİR:
Yaşamak atın kötünde bir sinek gibi
Dışında olanlardan habersiz
Dışındakiler de senden
Yaşamak bir odun gibi tek ve hür
Ve bir kereste yığını gibi kardeşçesine
Not: Şiyirde bir kinaye filan yoktur, entelektüel ortama katkıda bulunmak maksadıyla hasıl olmuştur :D
muharrem_tac
17/02/2003, 23:23
Yaw şurada iki edebiyat parçalayalım dedik.Ona da izin vermediniz.Şiir de şiirmiş yani.Adamı böğründen yakalıyo.
Black_Boyss
18/02/2003, 02:01
:D edebiyat parçalamak ha
özgürlük üzerinden edebiyat parçalamak :confused:
muharrem_tac
23/02/2003, 01:03
Orjinal mesajı gönderen Go
özgürlük üzerinden edebiyat parçalamak :confused:
Tanrım!..Evet çok kötüyüm.:4:
Hey bu arada bu smiley'i gördünüz mü?Bana büyük Türk-İslam düşünürü Usame Bin Ladin'i hatırlattı.
:s006:
(Bu meşaz nedeniyle yukarıdan ihtar almazsak iyidir.)
Sayın Muharrem Taç bu birinci uyarı lutfen Usame bin laden adını anmayınız burada yerine Usame bin Dalin diyebilirsinz :melek: (Tanrım bugünlerde duygularım karmakarışık ):kihkih:
Usame 1000 dalin dediniz de aklıma geldi.. Hollanda'nın gönderdiği patriotlar bozukmuş..
Bir de tamir edip adamlara yollayacağız... :sus:
Hadi yaa, vay adi herifler. Bende bu adamlar neden amerika'dan daha hizli davraniyorlar fuzeleri gondermek icin diyordum kendi kendime... :)
Sadik muttefik durumlari yokmus demek ki... :hmmm:
bu topik pek dağınık nerden nereye sıçramalar böyle giderse acı biber gibi uzarda uzarrrrrrr
Vay be ne acı biberdi ama :p
hey Go avatarini sen yaptiysan gercekten supermis...aslinda muharremin siiriyle kelebek yasami arasinda anlamsiz gelebilecek ama cok onemli farkliliklar bulabiliriz..en basitinden:
hicbir cicek bizi oldugumuz gibi kabul etmez ve ozunu vermez :D
niye?...ne ariyiz ne kelebek...hehhehe... ne diyim? :D:hmmm:
go avatarını en son bu hale getiren yemre .
özgürlük ve kelebek arasında farklılıklarda benzerliklerde
var elbette.. kim neyi nasıl görmek isterse......
muharrem_tac
08/03/2003, 01:28
Konusu özgürlük olan bir bölümde ancak bu kadar özgürce yazılar yazılabilirdi.
Enteresan.
Mingitau
09/03/2003, 14:19
Konuya bakmadan dalarsak şöyle bir yeri değil ya Elçi Bey in anılarından bi kaç parça....
Elçi Bey e Türk Toplumlarının tepkisizliğinden bahsederler.
Oda şöyle der:
" Azeri Mileeti olarak koca Tarih te iki devlet kurduk. Biri Akkoyunlular diğeri Karakoyunlular, İkisininde adında Koyun var!"
'Sınırsız bir özgürlükten yola çıkarak sınırsız bir zorbalığa vardım' (Dostoyevski)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.