Tam Sürümünü Görmek İçin : Bu 'hacker'lar sınır tanımıyor...
http://www.digimedya.com/default.asp?NID=69812
Baya bi eski haber galiba, internette dolasirken buldum.
Bana su "ABS" (Fren sistemi) olayi biraz sacma geldi.
Bankamatik (ATM) ve GSM operatörleri olayini anladikda, Fren sistemine pek alaka kuramadim oda 1 KM mesafeden bir aracda denenmis?! Bu Fren sistemi herhangi bir sinyal gönderiyormuki, sinyal kabul etsin (1KM mesafeyi unutmayalim)?
Siz ne düsünüyorsunuz? Bana biraz abartilmis gibi geldi...
Ayrica sitede niye bir "hack" bölümü yok?
Ancak göz hapsindeyken isminin açıklanmasını istemediği birinin özel bir bankanın yurt dışındaki şubesinin hesaplarına girmesi için teklif getirdiğini ve karşılığında paranın yüzde 30’unu kendisine vereceğini söylemesi üzerine teklifi kabul etmiş. Ancak sadece hesapta hakkı olduğuna inandığı 190 bin doları kendi hesabına aktardıktan sonra kayıplara karışan c@rlosdennis, aktardığı paranın hepsini bir anda çekmeye kalkınca yakayı ele vermiş. İzmir’de hakim karşısına çıkarılan nam-ı değer ‘c@rlosdennis’e delil yetersizliği ve yasalarda bilişimde suç’un olmayışı nedeniyle sadece aktarılan paranın tekrar bankaya iadesine ve 30 gün süreyle göz hapsi cezasına çarptırılmış. Üstelik mahkeme kaytılarında hesaplarda yaşanan bir karışıklığın neden olduğu yansımış.
c@rlosdennis’in yaptıkları bununla da bitmiyor. Göz hapsinin bitmesiyle İstanbul’da faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasınında maliyeye olan vergi borcunun üçte birini yine bilişim teknolojisiyle kapatmış. Ancak daha sonra Ege Üniversitesi öğretim görevlisi bir bayanın kocasının cep telefonunu dinlemesi için getirdiği teklif onun hacker’lık ta ki sonu olmuş. Telefonu dinleyen c@rlosdennis detayları bayana ilettikten sonra kocasının ısrarı üzerine dinleyen kişinin kim olduğunu öğrenen eş’i; S.G’yı mahkemeye verince her şey su yüzüne çıkmış. Yine İzmir adliyesinde hakim karşısına çıkan S.G. 6 ay ağır hepis cezasına çarptırılmış. Cezanın üçte ikisini yatmasına karar verilen S.G., 2001 yılında 45 gün cezaevinde yattıktan sonra tahliye olmuş. Şu anda yurt dışına çıkma yasağı var ve göz hapsi sürüyor.
S.G ya da kod adıyla c@rlosdennis “Bir iş yapacağım zaman Rox adlı bir ilaç kullanıyordum. Reflekslerimi düzenliyordu, çünkü zaman bizim için çok önemli, ellerinizin titremesiyle klavyenizdeki yalnış bir tuşa basmanız bile güvenlik sistemlerini harekete geçirebilir. Kalvyeniz sizin silahınızdır, onunla hem savunabilir hemde saldırabilirsiniz” diyor. Türkiyede dahil olmak üzre dünyada bilişim sektörüne hemen hemen tüm insanların merak salmasının yakın gelecekte güvenliği olmayan bir dünya oluşturacağını söylüyor. GSM operatorlerinin web sitelerine girilebileceğinin ve abonelerin kişisel bilgilerine girmenin doğru yazılım programıyla yapılabiceği belirtliyor. Banka hesaplarının network güvenlik sistemlerinin 256 kilobit’ e çıkarılmış olmasının bile hacker’leri durduramayacağını söyleyen S.G., internet kullanımında vatandaşların daha dikkatli davranmasını söylüyor.
hauah yanlıs bır tusa basınca aktif olan guvenlık sistemleri..
su gazeteciler bigun biraz su isi ogrenip Hacker masalları yazsalar?
Yapay Zeka ile bi alakasi olabilirmi RaiST?
su gazeteciler bigun biraz su isi ogrenip Hacker masalları yazsalar?
Arasam ( ki biraz aradım) o haberde 50 tane yanlış yazım ve saçmalık bulabilirim. Örneğin bluetotuh (telsiz bağlantı)'un aslında bluetooth (kablosuz bağlantı) olması gerektiği gibi "ABS fren sistemlerine" değil "ABS'ye" olması gerektiği gibi ya da Hacker (şifre kırıcıları) da ki şifre kırıcı yerine genelde cracker denildiği gibi.
Böyle abuk sabuk haberler yapıp genç-tıfıl beyinleri zehirleyip onları olmayacak bir rüyaya yönlendiriyorlar. Sonra "msn nasıl hekleyebilirim?" gibi mesajlarla muhatap olunmak zorunda kalınıyor.
Sonra kurtlar vadisinde kırk bölüm önce kıprıs bilmemne bankasını hekleyen adamı gösteriyorlar ama sonra bu adam telekom şebekesini hekleyemeyip tüm türkiyeyi dinleyen adam yüzünden yakınları ile irtibata geçemiyor.
Saçma sapan algılama biçimleri saçma sapan yönlendirmeler.
Bunları okudukça vergi kaçakçılarının, hayali fatura ile milyonları dolandıranların, Çiller'i dolandıranların en büyük hacker olduğunu düşünmeye başladım. Ne de olsa hala emailine kredi kartı bilgilerini yazıp "gönder" diyenler var.
Ortada kek çok. Hacker olmaya, tanrı olmaya gerek yok. İçte kötü niyet varsa hileler yapmak için yol çok. En azından ben bir düzine biliyorum.
Sonra kurtlar vadisinde kırk bölüm önce kıprıs bilmemne bankasını hekleyen adamı gösteriyorlar ama sonra bu adam telekom şebekesini hekleyemeyip tüm türkiyeyi dinleyen adam yüzünden yakınları ile irtibata geçemiyor.
sıkı bir izleyici :)
Kurtlar Vadisi zaten isi abarti..
Benim bildigim telefon dinlemin vs. adi "Hack" degil "PHREAK"...?!
Su mesgule birakan program varya, dikkat ettiyseniz herseyi ingilizce, bi tusa bastikdan sonra "TELEFON MESGUL DURUMA ALINMISTIR" gibi bi mesaj cikiyor..
Sacmaliyin böylesini rüyamda bile görmedim...
her duyduguna inanma!fisi cekilmis pcye dahi hackerlerin gire bildigini aha simdi bu foruma yazdim bilene. A
ma sen sen olu sakin inanma
Kurtlar Vadisi zaten isi abarti..
Benim bildigim telefon dinlemin vs. adi "Hack" degil "PHREAK"...?!
Su mesgule birakan program varya, dikkat ettiyseniz herseyi ingilizce, bi tusa bastikdan sonra "TELEFON MESGUL DURUMA ALINMISTIR" gibi bi mesaj cikiyor..
Sacmaliyin böylesini rüyamda bile görmedim...
herşeyi geçtik öyle birşey olsa bile o adam hacker değil. Gelmiş bana milletin yazdığı programı kullanıyor ordan iki üç butona basıyor. Sonrada hackerım he karanlıkta otursan ne yazar ver o programı bana 2 yaşındaki kuzenime kullandırayım. Hadi ordan
Bu tartışmalar belkide internette en çok tartışılan ve en boş tartışılan konu bence.
Bu tartışmalar belkide internette en çok tartışılan ve en boş tartışılan konu bence.
kesinlikle haklısın
Deveye sormuslar boynun neden egrı dıye nerem dogru kı demıs..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.