PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Büyük serbest yazılım projelerinin türkçeleştirme çalışmaları

RaiST
26/07/2002, 15:08
LAPIS Team'ın büyük serbest yazılım projelerini türkçeleştirme çalışması olduğunu bilyiyormuydunuz?

Şu anda mozilla, openoffice, xine üzerinde çalışıyorlar.

Bir göz atmak isteyebilirsiniz.

http://www.trlinux.lug.org.uk/

Sahin
27/07/2002, 02:08
Bunlar bu işten para kazanıyormu raist?
Yani para içinmi yapıyorlar, kazanıyorlarsa nasıl kazanıyorlar?

RaiST
27/07/2002, 10:43
lapis teamın para kazandıgını sanmıyorum

ama serbest yazılımdan iyi para kazananlar var.. hemde cok saglam para kazanıyoralr

ArkHe
27/07/2002, 11:45
Orjinal mesajı gönderen RaiST
lapis teamın para kazandıgını sanmıyorum

ama serbest yazılımdan iyi para kazananlar var.. hemde cok saglam para kazanıyoralr

Birşey sorabilirmiyim...?

Nasıl kazanıyorlar bun paralarıa caba? Bir kaç yol biliyorum ama büyük paralar değildir diye tahmin ediyorum.Siz biraz bahsedermisiniz.Yanlız Gelecek gibi falan para ile yazılım satmanın dısında yazılımı yapıp bedavaya dağıtanlar nasıl para kazanıyorlar.Yazılıma reklam almadan :D

Kolay Gelsin...

RaiST
27/07/2002, 12:50
serbest yazılımcılar, yazdıkları koddan yazılımdan para kazanmaz.. verdekleri destek hizmetinden kazanır..

bir redhat mesela distorsunu max 50$a satar.. bu pek ahım sahım bir gelir degildir.. ama redhat distrosu icin firmalara verdigi destekten büyük paralar kazanır..

gelecek icin de bir anlamda geçerli bu

ab
27/07/2002, 20:18
Zaten aldıkları parada distro ir bereber gelen kitap cd cıkartma vb gibi esantiyonlara gidiyordur :)

RaiST
27/07/2002, 23:21
doru soluyosun distrolardan aldıkları para ole seye gidiyo ama bi redhat enterprise firmalardan acaip para alıyo

Rapsodi
04/08/2002, 11:57
mozillanın turkceleştirme grubunda yer almıştım zamanında,en ufak bir ucret alımı yada verimi soz konus değildi sadece verilen yada alınan bir kac tesekkur du
"RAPSODI"

Sahin
04/08/2002, 16:25
Bende hiçbir ücret talep etmedim.:p