PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : tekel medya ab

v4mp1r3
30/10/2005, 00:16
arkadaşlar dün 29 ekim cumhuriyet bayramı cumhuriyetimizin 82 inci yıl dönümü idi ve dikkat ettiyseniz bizim o çok bilen medyamız yine her yıl olduğu gibi bğaımsızlık şarkıları söyleyip türk bayrağı, atatürk resmi geçmişten görüntüler bu tür yayınlar yaptılar fakat iş AB ye geldiğinde bağımsızlık şarkıları söyleyen bu insanlar neden bu kadar sessizler tüm bu yaşananlar size garip gelmiyormu? ana haber bültenlreinde kim kiminle nerede muhabbetleri dışında yapılan yayınların tümünün ABci olması tüm bunlar garip değil mi? ayrıca magazin programlarıyla bizim cahil insanlarımızın sürekli olarak gündemini belirleyen medyamız iş ülkemizin geleceğine geldiğinde nedne bu kadar duyarsızca davranıyor? yoksa ABci olan politikacılar ve büyük sermaye sahipleri AB yolunda medyayı bir araç olarka kullanıp bizim insanlarımızı mı kandırıyor? arkadaşlar AB bizim işsiz insanlarımıza iş mi vaat ediyor? bizim işsizlerimize kendi ülkelerinde kucak mı açıyor? 70 milyonluk bir ülkeyi içine alarak kendisni türkiyeye mi yönettirecek? yoksa bizim ülkemize borç para verip bu parayı tekrar sömürerek bizi daha bağımlı halemi getiriyor. osmanlının son döneminde yaşanan bir çok olay bugün farklı formatta sanki tekrar yaşanıyor.. ve bu gerçek anlamda bağımsız laik çağdaş cumhuriyete inanan bizleri kahrediyor. konuyla ilgili katkılarınızı bekliyorum saygılarımla.

ahmetronik
19/11/2005, 12:23
ab nin bizim işsizimize iş sağlayacağına inanmıyorum.hatta biz ab ye tam üye olduğumuzda 2015 yılında falan ab deki işsizliğin artacağı ve bizimde bu büyüme ile onlara iş imkanı sağlayacağımızı düşünüyorum tabi bir kriz ve daha birçok teknik aksaklık olmazsa.belki çok iyimserim ne dersiniz?
ama şu bir gerçek ab bizim silahlı kuvvetlerimize ve genç nufusumuza muhtaç.bizim ise onlara ihtiyacımız yok.
saygılarımla...

Ansugo
20/11/2005, 14:32
ama şu bir gerçek ab bizim silahlı kuvvetlerimize ve genç nufusumuza muhtaç

Eğer böyle bir ihtiyaçları olsa hemen alırlardı. Aksine adamların karabasan görmelerini sağlıyor bizim genç nüfusumuz.

Adamların orduya falan da ihtiyacı yok. Tüm modernizasyonunu neredeyse kendilerinin yaptıkları bir orduya neden ihtiyaç duysunlar ki?

HunTER
20/11/2005, 15:30
AB hakkında ne bılıyosun? AB'ye uye olan ulkeler hakkında ne bılıyosun? Bugune dek AB hakkında kose yazıları dısında ne okudun?

O guzelım cagdas kafanı bu soruların cevabı ıcın yorarsan dogruyu bulacagından emınım.. Sana guvenıyorum..

doganaydin
21/11/2005, 05:07
AB hakkında ne bılıyosun? AB'ye uye olan ulkeler hakkında ne bılıyosun? Bugune dek AB hakkında kose yazıları dısında ne okudun?

O guzelım cagdas kafanı bu soruların cevabı ıcın yorarsan dogruyu bulacagından emınım.. Sana guvenıyorum..

Asıl olan bence bu sorulara cevap bulmak değil.
Avrupalıların tarihleri boyunca bir birleri ile düşman olduğunu cümle alem biliyor.Tüm avrupa birbirine düşman.Bir fransız bir almandan nefret eder,bir ingiliz bir fransızda,almandan yada alman ikisinden.italyanı yunanında,yunanı bulgarından,...Daha doğrusu hepsi hepsinden nefret ediyor.Peki bir daha bakarsan tarihe.Bu avrupa milletlerini yalnızca bir çatı altında ne zaman toplanmış?
Evet bi zaman olmuş,o zamanda haçlıların Müslümanlara ve Türklerin ilerleyişine dur demek istediklerinde olmuştur.Şimdi ise AB.Tabi idealler farklı artık gözleri tüm dünyayı sömürmeye bakıyo.

Avrupalılar bir birlerini o kadar yemişler yemişler ki artık akıllanıp bir daha bir birimizin toprağına girmeyeceğiz demişlerdir ve toprak güvenliğini aldıktan sonra başlamışlar dünyayı sömürmeye.Tabi canavarlaşıp bir birlerine olan kinleri yine depreşmiş yine yemişler birbirlerini ama Türk milletine bunlar her zaman düşman olmuşlardır.Tarihte bir defa bile Türk topraklarından gözlerini çekmemişlerdir.
Tarih tekerrürden ibarettir.
Saygılar...

Sahin
21/11/2005, 09:46
Aydindogan'a pardon dogan aydin'a (ne tuhaf benzerlik) katiliyorum. Birlik tamamen bir plan cercevesinde hareket eden bir cagriya cevap olarak dogmus bir birlik.
Yapacagimiz en buyuk hata Fener Rum patrikhanesini ekumenik olarak tanimak olur bunda sonuna kadar direnmeliyiz ama onlarda sonuna kadar direnecektir eger inadmizi iyi koyarsak kabul etmeyecegimizi anlarlarsa zaten baglar kopacaktir ve herkes B planlarina bakacaktir tabi B plani olanlar icin gecerli.

2. buyuk hatada Kibris konusunda onlarin isteklerine boyun egmek olacaktir ki serefli hicbir politikacinin AB ugruna bile olsa bu konuda taviz verecegini sanmiyorum, insallah serefli politikacilarimiz sandigimdan fazladir.

Diger ayrinti ve detaylarda da cok sey gizli ama sonucta bu iki olayi kabul etmeyecegimize göre asla AB uyesi olamayacagiz bu yuzden diger konularda da fazla taviz vermeye gerek yok.

Son bir not olarak Isvicre macinda yasanan olaylarin bizim icin sonuclari cok kötu olabilir belki 2010 turnuvalarina bile alinmayabiliriz ama ben cok hayirli oldugunu dusunuyorum bu olaylarin. En azindan milli bir dava ugruna zengini fakiri, iscisi patronu hulasa tum turk milleti olarak kenetlendik. Bir haksizliga millet olarak ayni tepkiyi koyuyoruz, hatta o kadar guzel oldu ki Turkiye sinirlari icinde yasayan baska uyruktan vatandaslarimiz bile bizimle birlikte ayni uzuntuyu ayni hirsi ayni duygulari yasayip ayni tepkileri koyuyorlar. Keske bir kac mac daha kaybetsek ama bu kenetlenmeler surse.

HunTER
21/11/2005, 10:42
Asıl olan bence bu sorulara cevap bulmak değil.

Avrupa Bırlıgı ulkelerının bıze dusman oldugunu soylemek hele topraklarımızda gozu var demek dupeduz ahmaklık.. Aynı ulkeler bıze kurtulus savası yuzunden ofkelı demekte oyle..

Cunku senınde soyledıgın gıbı aynı ulkeler ozellıkle Fransa ve Almanya tarıh boyunca sureklı savastıgı halde suanda aynı bırlıgın ıcınde.. Demekkı uluslar ıslerıne gelınce gecmıs kuyruk acılarını bı kenara bırakabılıyomus?

Ikıncısı, AB ulkelerının Turkıye'ye karsı bı on yargıları oldugu dogrudur.. Cogu AB vatandasının en azından muzakere surecı oncesınde Turkıye'yı ulasımı deve ıle yapılan bı ulke zannettıgıde..

Ancak bız onlara kendımızı anlattıgımız surece onlarda bızı anlayacaklar ve nıhayet ulus olarak hakettıgımız noktaya gelıcez..

Burda onemlı olan zaten 70 mılyon ınsanın ıs bulması falan degıldır.. Kı muzakere uyelıkle sonuclansa bıle ıs gucunun serbest dolasımı kalıcı olarak engellenebılecek..

Burda asıl onemlı olan bızlerın bu surecın sonunda AB vatandasları ıle aynı standartları paylasabılecek olmamız.. Yanı aynı kaldırımda yurememız, aynı evlerde oturmamız, aynı sekılde ısınmamız, aynı hızmetı almamız.. Kı bu oldugunda zaten ıs bulmak ıcın yada okumak, AB'ye gıtmemıze gerek kalmayacak..

Yanı AB bır modernlesme projesıdır.. Ve karar vermenız gereken seyde Turkıye'nın daha modern bı ulke olmasını ısteyıp ıstemedıgınızdır..

Eger haması soylemlerle kafanızı karıstırıp mevcut duzenı korumaya calısanlara (cunku kendılerı bu carpık duzenden beslenır) kulak verırsenız kendı gelecegınızı baltalamıs olursunuz..

Yok kafanızı kullanıp bu surecı destekler ve ulkenın moderlesmesıne katkıda bulunursanız bu en cok cocuklarınıza ve onların cocuklarına yarar.. Yoksa bı nesıl daha sızınle aynı kaderı paylasır..

Yanı emeklı kuyrugunda olebılır, kanalızasyon cukuruna dusebılır, ıcınde makas unutulabılır yada yurtta dayak yıyebılır.. Ve bırılerı sureklı Turk'un Turk'ten baska dostu yoktur dıyerek onu uyutup kendısı malı goturebılır..

HunTER
21/11/2005, 10:48
Bu arada asıl onemlı olan bu sorulara cevap bulmak evet.. Cunku ne oldugunu bıle bılmedıgın bıseye karsı cıkamazsın..

Yanı AB'ye karsı cıkacaksanız bıle bunu adam gıbı yapın lutfen.. Elınızde AB'nın Turkıye dusmanlıgı(!) dısında da saglam argumanlarınız olsun..

Mingitau
21/11/2005, 11:14
Bu arada asıl onemlı olan bu sorulara cevap bulmak evet.. Cunku ne oldugunu bıle bılmedıgın bıseye karsı cıkamazsın..

Yanı AB'ye karsı cıkacaksanız bıle bunu adam gıbı yapın lutfen.. Elınızde AB'nın Turkıye dusmanlıgı(!) dısında da saglam argumanlarınız olsun..

"Elinizde çözümsüzlüğü savunmak haricinde argumanlarınız olmalı" demişti vaktinde biri. %100 ödün verildi hala çözüm yok. Bazen en kötü gözüken argümanlar gerçeğin ta kendisidir.
Bu arada anlamadığım bir oay ise halkımızın gerçekten ahmak olup olmadığı, aynı laflar Kıbrıs konusunda da edildi, değişkenlerin değerleri frklıydı tabii.. Ama çözüm orda çözüm bulmak amaç olmadığı gibi burda da Türkiye'yi AB'ye almak amaç değil, işine de gelmiyor Avrupa'nın Türkiye'yi bünyesine katmak. Kim sınırları ABD tehtidi altıdaki bir ülkeyi bünyesine katmak ister ki....
Şanssız bir nesiliz, yaşadığımız topraklar üzerindeki egemen güçler ligde küme düşüyor. Bu anda ise 80 yıl önceki gibi Kuşçubaşıların bir teşkilatlanması yok. Kuşçubaşının teşkilatlanmasının temelinde yatan ise bedevinin arap çöllerine vurgun olmayanından, rumun megalo idea peşinde koşmayanından, sırbın büyük sırbistan rüyası görmeyeninden, çerkesin kafkas dağını düşünmeyeninden, türkün ötüken yolunun yokuşu hasretiyle yanmayanından, ermeninin Ağrı Dağı sevdası olmayanından oluşmasıdır. Kuşçubaşıların en tanınanı Eşref Bey türk değildir ama, el kadar Ege Çevresinde 5 Türk kimlikli Devlet Kurmuş bir kişidir, birinin yıkılışında ulusal kahramanımız Cemal Paşa'nın nasıl rol oynadığını yakından tetkik emiştir. Bu arada Yeşilköy' e gelen Rus Güçleri bu devletlerden biriyle ateşkes yapmak durumunda kalmıştır.
Bir yazarın dediği ilginçtir teşkilat hakkında, teşkilat kendini lağvedince bile 50 devlet ortaya çıkardı.

Sahin
21/11/2005, 11:20
Kimsenin elinde bu konu ile saglam argumanlar olamaz, olsa zaten öncelikle devletin elinde olurdu ve ona göre hareket ederdi. Bu konuda insanlarin hisleri olabilir, fikirleri olabilir, gecmise dayali tecrubeleri olabilir, kuskulari olabilir ama elinde saglam arguman ya da kanitlari olabilmesi icin birligin icinden bilgi almasi gerekirdi.

AB-TR iliskilerinde dostluk dusmanlik aramamakta lazim, cikar iliskisi olarak degerlendirmek daha dogru. Ama dost dusman iliskisi acisindan bakmak gerekirse ahmakcada olsa dusman olarak dusunmeyi tercih ederim en azindan uyanik kalmami saglar, dost diye guvenip yelkenleri indirmeyi dusunmem. Sen önunu kis tut birak yinede bahar olsun...

Zaten gecmise dönuk hicbir olayda dostane bir yaklasim gördugumu hatirlamiyorum ki dost sanayim. Ama bu bugunun degil 1000 yildan fazla bir surenin tartismasi bugunun kosullari 1000 yilda hazirlandi, demir 1000 yilda tava getirildi öyle yavas öyle uzun bir sureki demir bile tava geldiginin farkina varmadi. Ama henuz kaybedilen bir sey yok tavizsiz bir sekilde diger ulkelerle esit sartlarda AB'ye girilecekse eyvallah yok elimizi verdik kolumuzuda isterlerse, zararin neresinden dönulurse kardir.

Konu o kadar genis bir alana yayilir ki daha fazla acmak istemiyorum.
Uzun zamandirda bu tur konularda yazmiyordum ve bundan sonraki mesajlarda da böyle agresif tavirlar olacaksa yazmayacagim da.

HunTER
21/11/2005, 11:37
Bende AB'ye ve onun burnu buyuk halklarına bayılmıyorum ama bu adamları dusman olarak gordugum anlamınada gelmıyor.. Tıpkı onların benden hazzetmeyıp dusman olarakta gormemesı gıbı..

Kı banane onlardan? Ben ne onları ne bırlıklerını umursuyorum.. Tek umursadıgım gunun bırınde onlarla aynı standartlarda yasamak.. En azından cocuklarımın yasamasını saglamak..

Neyse.. Dedıgın gıbı konu uzun.. Ama kadroları esıne dostuna peskes cekemeyecegı ıcın ozellestırmeye karsı cıkan, Telekom vatandır vatan satılmaz deyıp satılmasa alasını yapacak olan yada haması mansetler atıp tırajını yukseltmeye calısan adamların gazına gelmıs yurdumun aydın(!) genclerını gordukce kendıme hakım olamıyorum..

v4mp1r3
21/11/2005, 14:42
Hunter: bugünki AB temel anlamda ekonomik işbirliğine dayanan ülkeler arası ticareti geliştirmek adına kurulmuş olan avrupa ekonomik topluluğunun devamıdır. Türkiye 1960 lardan günümüze kadar dış politikasını bu topluluğa paralel olarak belirlemiştir. bunda sovyet tehdidi de önemli bir unsur olmuştur. soğuk savaşın sona ermesinden sonra ise AB nin Türkiye üzeirndeki düşüncelerininde değiştiğini görürüz bu noktada ABD ve AB arasındaki ilişikilerin Türkiye ile AB arasındaki ilişkileride belirlediğini görüyoruz. AB nin ortadoğu kapısı olan Türkiye'yi karşısına almayacağı kesindir. hal böyleyken Türkiye çalışmadan üretmeden neden tek umut AB imiş gibi yönetiliyor bu sorulara cevap vermek gerekir. hunter ayrıca sen herkesten dış politika hakkında uzmanlık isteyemezsin? emin ol bugün herkes az ya da çok AB hakkında bilgi sahibi.
sorulması gereken soru baştada belirtiğim gibi bizi yönetenlerin neden bizi bu yolda sürükledikleridir? medyanın neden AB ci tavır takındığıdır? Türkiye senelerdir iyi yönetilmediği için bugün bu duruma gelmiştir. ve çözüm için devletimize bayrağımıza sahip çıkmalıyız. laik demokratik cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. geçmişte yapılanlar ortadadır fakat tüm bunlara rağmen devlete karşı olmak hiçbirşeyi çözmeyecektir.

HunTER
21/11/2005, 15:16
hal böyleyken Türkiye çalışmadan üretmeden neden tek umut AB imiş gibi yönetiliyor bu sorulara cevap vermek gerekir.

Cunku baska alternatıfı yok.. Varmı? Sokaktakı adam AB gelırse cebının para gorecegını dusunuyor.. Iktıdardakıler AB ıle daha ozgur(!) bır Turkıye'nın duslerını kuruyor.. Ben bu kafaların ancak AB surecınde degısebılecegıne ınanıyorum..

Ve tum bunları gerceklestırebılecegımız bı baska model / proje yok gorunurde..

Bu arada ne oluyorda devletımıze bayragımıza sahıp cıkmamız gerek anlamıyorum.. Taslar yerınden oynuyor ve bırılerı bundan rahatsız dıye rejım elden gıdıyor yaygarası kopartılıcak ve bızde bunu yıycez oylemı?..

Oysa amac alıskanlıkların, kafaların degısmemesını saglamak.. Cunku onlar bu kafalar uzerınden gecımlerını saglıyor.. Dusunun bı kere, tum gucunu "Turk'un Turk'ten baska dostu yoktur" sıarından alan MHP gıbı bı partının dunya ıle barısmıs bır Turkıye'de yasamasına ımkan varmı?

Sımdı bu adamlar kose baslarını tutmaya devam edebılsın dıye neden ben asıl ulkumuz olan cagdas medenıyetler sevıyesıne erısmekten vazgecıyım?

Ha bunu AB olmadan da basarabılırız dıyorsanız buyrun, anlatın ve bızde ogrenelım.. Kaldıkı, AB'yı daha dogrusu AB muktesebatını denenmıs ve basarılı olmus bır model olarak gorursek bu modelı alıp uygulamanın ne sakıncası olabılır kı?

Yanı bız zamanında Ispanya'nın, Yunanıstan'ın yasadıgı donusumu yasamaya calısmıyormuyuz sadece? Ve bugune kadar hangı ulke bu donusumden zarar gormus kı bız gorelım?

Iste cevaplanması gereken sorular bunlar..

HunTER
21/11/2005, 15:30
Yanı medenı kanunu Fransa'dan devsıren Turkıye sımdı tum bır medenıyet anlayısını Avrupa'dan devsırmeye calısıyor.. Ozaman kabahat degıldı de bu sımdımı kabahat oldu?

Ama dogru.. O zamanda bunu kabahat olarak gorenler vardı ancak ıstıklal mahkemelerınde kafaları ucuruldu..

Bugunun farkı daha medenı bı ulke oldugumuz ıcın bu ınsanlara ıfade ozgurlugu tanımak..

v4mp1r3
21/11/2005, 15:33
Hunter ben AB liğine karşı değilim ama bugünki şartlarda bugünki durumumuzla AB ye girmemize karşıyım. demişsinki; "Cunku baska alternatıfı yok.. Varmı? Sokaktakı adam AB gelırse cebının para gorecegını dusunuyor.. Iktıdardakıler AB ıle daha ozgur(!) bır Turkıye'nın duslerını kuruyor.. Ben bu kafaların ancak AB surecınde degısebılecegıne ınanıyorum.. " arkadaşım sen gerçek anlamda AB ile özgürleşeceğimize inanıyormusun? yoksa tüm bu standartlar ülkemizdeki belli kesimlerin işine geldiği için mi destekleniyor? türkiye kurulduğundan bu yana özgür değilmiydi? demokrasi yokmuydu? bu standartları neden devrim gibi görüyorsunuz? bugüne kadar devlet size ne konuda baskı yaptı?.. AB ülkeleri neden bizim insanlarımızın iyiliğini istesin. hala sermayenin çıkarları için bu yolda sürüklendiğimizi anlamıyorsunuz galiba. zaman içinde sizin saf ve iyi niyetli olarak gördüğüm düşüncelerinzin AB tarafından nasılda kullanıldığını göreceksiniz.
ayrıca demişsinki alternatif yok? bugün türkiyede siyasal anlamda bir alternatifin olmadığına bende katılıyorum. fakat bu demek değildirki bu yolda sürünmek zorundayız. eğer başa gelenler gerçek anlamda mensup oldukları tabanın ötesinde hareket etmeyi başarabilirlerse ve bu ülkeyi iyi yönetirlerse alternatiflerin o zaman ortaya çıkacağına inanıyorum. devletimize bayrağımıza sahip çıkalım diyorum çünkü özellikle bugünlerde yaşanan bazı olaylar bana bunu söyletiyor. olayların farkında olmadan piyon olarak kullanılan bazı kesimlere karşı idi söylediklerim.

HunTER
21/11/2005, 16:03
Turkıye Cumhurıyetı kuruldugundan bu yana uc darbe gordu, bır "dusuk yogunluklu" ıc savas yasadı, defalarca ucurumun kenarından dondu sadece benım yasadıgım sure ıcınde uc buyuk ekonomık krız atlattı..

Bu arada belkı bınlerce faılı mechul olum bıraktı gerısınde.. Susurlukta mafyaya tosladı.. Insanlar gozaltında koyboldu.. Gazetecıler olduruldu.. Sıvasta aydınları yakıldı.. Devlet sırrı yasasının arkasına saklananlar partı baskanı oldu.. Sonra semdınlı olaylarını yorumladı.. Ortulu odenekten mılyonlarca dolarını hortumlattı.. Bı sıır ıcın ınsanları hapse attı, ıkı kez partı kapattı, hersey bı yana basbakanını astı ve sen bu ulkede ozgurluklerımız guvence altında dıyebılıyorsun oylemı?

Kaldıkı, devsırmeye calıstıgımız model yalnızca kısısel hak ve ozgurluklerden ıbaret degılkı? Ben daha duzgun kaldırımlardan bahsedıyorum, daha dayanıklı prızlerden, logarı tasmayacak yagmur yagdıgında kılıtlenmeyecek caddelerden, her aklına estıgınde kazı yapamayacak beledıyelerden yada sosyal guvenlık sıstemınden, hamıle esım ıcın ayagıma gelecek doktor kontrollerınden..

Sermayemı? Sermaye elbette gelecek ve buraya yuvalanacak.. Ancak rekabetın artmasıyla bırlıkte dusecek fıyatların mı bana zararı dokunacak yoksa kalıfıye ıscı ıhtıyacının egıtım sıstemıne olumlu yansıması mı? Veya asıl zararı dokunacak olan acılacak yenı ıs sahaları ıle dusecek ıssızlık oranlarıdır belkı?

Ama dogru.. Haklısın.. Tum bunların gerceklesebılecegıne ınandıgım ıcın cok kafasız olmalıyım..

doganaydin
21/11/2005, 22:35
Cunku baska alternatıfı yok.. Varmı? Sokaktakı adam AB gelırse cebının para gorecegını dusunuyor.. Iktıdardakıler AB ıle daha ozgur(!) bır Turkıye'nın duslerını kuruyor.. Ben bu kafaların ancak AB surecınde degısebılecegıne ınanıyorum..

Ve tum bunları gerceklestırebılecegımız bı baska model / proje yok gorunurde..

Bu arada belkı bınlerce faılı mechul olum bıraktı gerısınde.. Susurlukta mafyaya tosladı.. Insanlar gozaltında koyboldu.. Gazetecıler olduruldu.. Sıvasta aydınları yakıldı.. Devlet sırrı yasasının arkasına saklananlar partı baskanı oldu.. Sonra semdınlı olaylarını yorumladı.. Ortulu odenekten mılyonlarca dolarını hortumlattı.. Bı sıır ıcın ınsanları hapse attı, ıkı kez partı kapattı, hersey bı yana basbakanını astı ve sen bu ulkede ozgurluklerımız guvence altında dıyebılıyorsun oylemı?

Kaldıkı, devsırmeye calıstıgımız model yalnızca kısısel hak ve ozgurluklerden ıbaret degılkı? Ben daha duzgun kaldırımlardan bahsedıyorum, daha dayanıklı prızlerden, logarı tasmayacak yagmur yagdıgında kılıtlenmeyecek caddelerden, her aklına estıgınde kazı yapamayacak beledıyelerden yada sosyal guvenlık sıstemınden, hamıle esım ıcın ayagıma gelecek doktor kontrollerınden..

Diyorsun ki başka alternatif var mı?Ne demek bu,ille birilerinin bize yardım etmesini mi bekleyeceğiz,senin dediğin gibi "çağdaş medeniyetler seviyesine ÇIKMAK için." Peki bize yardım edeceğine inandığın insanlar 1000 lerce yıldır sana düşman olan milletlerse vay vay haline,bence bunu demek çok büyük AHMAKLIKTIR.Tabi hakkın var ben yunanistana düşman gözüyle bakmıyorum yada diğerlerine ama anket yapılsın inan bana sonuç bu iki milletin elinde yeterli güç olduğu taktirde bir birine girecek milletlerdir.Diğerleri içinde bu geçerli.Alternatif aramaya gerek yok diyorsun Dünyanın neresinde başka bir AB görebiliyorsun? Başka gruplaşmalar var ama tam anlamı ile bunu tutmuyor.Neden kendinizi bir yerlere sokmaya çalışıyoruz.Dünyadaki diğer milletlere bakarsanız,hangisinin AB üyesi olduğunu görüyorsunuz.Kendi bacaklarınızın üstünde durabileceğimiz ihtimalini niçin hesaba katmıyoruz.Zaten bu yüzden yıkılmadı mı OSMANLI.Bu yüzden doğmadı mı TÜRKİYE CUMHURİYETİ.
AB standartlarında yaşamak demekle neyi kastediyorsun.AB görmüş biri olarak ora ben fark göremiyorum.Orası ile burası arasında nasıl bu kadar büyük bir uçurum olduğunu idea edebiliyorsun?
Türk televizyonlarını izlersen Sabancıların,koçların hayatlarını anlatan dizilerde kendini mutlu hissedebilirsin ancak geröek hayatta kaçtane koç,sabancı var?
Bunun aynısını almanya,fransa için düşünme şansımız yok mu? ki bu şansı hiç niye hesaba katmıyoruz?Biz onların filmlerini izliyoruz,onlar bizimkini değil.Onlar bizi izleseler Türk milletini her ferdini bir sabancı koç olabileceği ve onların yaşam standartlarında yaşadığımızı ihtimalini düşünmezler mi?
Dünyanın her yeri aynı,standartlarda aynı,dünyanın her yerinde yolsuzluklar oluyor.İngiliz başbakanı bile bunu yapabiliyor.Avrupalılarda bozuk yollarda araba kullanıyor.Onlarında trafikleri tıkanıyor,onlarda yiyip içebiliyorlar.Bende buna sinir oluyorum.Onların bizden çok yüksek bir medeniyet seviyesinde gören aydın(!) gençlerin." ilede AB ilede AB" demelerine.
Beni üzen bizim üretmememiz.

HunTER
21/11/2005, 23:17
Sana laf yetıstırmeye asabım ızın vermez uzgunum.. Sen kendı ahmaklıgınla basbasa bırakıyorum..

doganaydin
22/11/2005, 00:31
Teşekkürler.
Ben asabımı bozup sana cevap yazmışım,hata bende!
Saygılar...

v4mp1r3
22/11/2005, 12:52
doğanaydın söylediklerinize katılıyorum. ayrıca hunter 'ıda buradan kınamak istiyorum farklı görüşlere önyargı ile yaklaştığınızı düşünüyorum. burada kafatasçılık yapmıyoruz. ülkemizi insan hakları, global dünya, toplumsal refah, özgürlükler gibi uluslararası anlamda gerçekte var olmayan unsurları kullanarak süründüren AB 'ye karşı tavır takınmamız neden yanlış? biz güçlü olsak kendi ayakalrımızın üzerinde duran bir Türkiye olarak AB 'ye girsek daha iyi olmaz mı?. bugünki konumumuz osmanlının son dönemlerinden farksızdır. uluslararası politikada ülkelerin çıkarları vardır ve hiçkimse sizin ülkenizin çıkarını gözetmek istemez emin olun. Türkiye 'nin AB'ye olabilecek katkılarını veya AB'den neler götürebileceğini düşünürseniz aslında AB'ye girişimizin pekte mantıklı olmadığını görürsünüz.
http://www.e-grammes.gr/turkman.htm bu linkide incelemenizi öneriyorum bu sadece bir şaka tabiki bundan yola çıkarak belli yorumlar yapmıyoruz fakat yinede görmenizi öneririm.
toplumsal refahımız artacak, sermaye girişi olduğunda istihdam sağlanacak, insanlarımız daha özgür olacak.. tüm bunlar onların silahları ve bu yalanlara aldanmayınız. bu ülke yerli sermayesi ilede birçok şey başarabilir. ihracat yapabilir. "montaj" kavramı ötesinde sanayisini oluşturabilir. ayrıca ben hiçbir azınlık grubuna daha fazla özgür istemelerini gerektirecek ikinci sınıf muamele yapıldığına inanmıyorum.
60 darbesinin ben yerinde olduğunu düşünüyorum, 80 darbesi ile ilgili yorum yapmayacağım devleti yönetenlerin içindeki çürükler yüzünden devletime karşı olmak gibi bir yaklaşım içerisinde de değilim. ben herşeye rağmen bu devletin iyi yönetildğinden AB'ne ihtiyacı olmadan, bir yerlere gelebileceğine inanıyorum. son olarak imzamdaki sözüde dikkatle okumanızı öneririm.

HunTER
22/11/2005, 14:08
Bı kez daha tekrarlıycam.. Belkı bu kez anlamaya calırsınız.. AB bı model.. Yanı neyın nasıl yapıldıgını gosterır bı tur yonerge, yazılı kurallar butunu.. Bızım yaptıgımız ıse bu yonergeyı ve yazılı kuralları adım adım uygulamak.. Amac ıse muzakere surecı sonunda herhangı bır AB uyesı ulke ıle aynı normları yakalamak.. Bunun sonunda AB'ye gırıp gırmemek ıse yıne bızım bılecegımız ıs.. (Cunku referandum yapılacak)

Denılebılır kı, neden modelı kendımız olusturmuyoruz da dısardan ıhrac edıyoruz.. Cevap denenmıs ve basarılı olmus bır model oldugu ıcın olabılır.. Yada bugun medenıyet denıldıgınde akla Avrupa Bırlıgı ulkelerı geldıgı ıcın medenı olmak ısteyen ulkelerın de onların normlarına uymaya calısmasından daha dogal bısey olamaz..

Ancak bu anlamda bı elestırınız varsa gercekten sızı dınlemek ısterım.. Yanı modern dedıgımız seyın pekte modern olmadıgını, ıstesek bızım onlardan cok daha modern olabılecegımızı ve bunu nasıl basarabılecegımızı bıldıgınızı ıddıa edıyorsanız buyrun..

Yok ama AB'ye karsı olan tavrınız AB ulkelerı ıle aramızdakı gecmısten gelen husumete dayanıyorsa demekkı cagın cok gerısınde kalmıssınız.. Aynı sey sızın gıbı dusenen AB halkları ıcınde gecerlı..

Cunku bugun artık hıc bı ulke dıs polıtıkasını bu husumetlere dayandırmıyor.. Cunku sızınde bıldıgınız gıbı ulkelerı yonetenler artık halklar yada polıtıkacılar degıl sermayedarlar.. Bu nedenle AB'nın bızde, bızım AB'de cıkarımız oldugu surece bız ıstesekte dusman olamayız..

Pekı bızım AB'dekı cıkarımız ne? AB'nın bızdekı cıkarı bellı (bana gore).. Yenı pazar, ucuz ıs gucu, genc ve dınamık nufus, dunya neznınde ımaj tazeleme, guvenlık..

Bız ıse modernlesme hareketı ıcınde AB fonlarından yararlanmayı ve yabancı sermayeyı arttırmayı dusunuyoruz.. (Kı sımdıden 2002'den oncekı tum yılların toplamını astık).. Boylece ıstıhdam yaratarak toplumun refahını arttırıcaz ve elbette surecın sonunda bırlıge uye olursak dunya capında bı oyuncu olucaz.. Yanı oyun oynanan degıl, oyun kuran ulkeler arasına katılıcaz..

Yıne tekrar edıyorum.. Eger bu nokta da bı ıtırazınız varsa sızı dınlemeye hazırım.. Yanı eger AB'nın bıze kazandıracaklarının AB'nın bızden alacakları yanında hıc oldugunu ıddıa edıyor ve bunu nesnel gerceklere dayandırabılıyorsanız buyrun..

Ama soyleceklerınız "AB'nın bıze kazandıracakları yalan" dan ıbaretse sızı dınlemıycem..

Son olarak.. Sanıldıgının aksıne AB calısmadan kazanmanın yolu degıl.. Aksıne AB ıcın cok calısmamız gerekecek.. Hatta hersey sımdıden sonra baslıycak dıyebılırım.. Cunku sadece sıyası kırıterler degıl, herseyımızı onlara uydurmaya calısıcaz.. Ornegın sadece tum beledıyelere atık su arıtma tesısı yapabılmek ıcın bıle mılyarlarca dolar harcamamız gerekecek..

Yanı asıl AB surecıne devam edersek Ataturk'un nasıhatını dınlemıs oluruz.. Aksı halde bugunden once oldugu gıbı, bugunden sonrada calısmadan kazanma alıskanlıgımız kaldıgı yerden devam eder..

Ve bu surecte degısecek bı dıger seyde elbette devlete olan bakısımız.. Bugune kadar bız devlet ıcın vardık.. Bugunden sonra devlet bızım ıcın olacak.. Dolayısıyla devletı elestırırken eskıden oldugu gıbı ımtına etmemıze de gerek kalmayacak.. Hatta elestırı demokrasının geregı halıne gelecek..

Son sozum, oncekı mesajlarda amacını asmıs ıfadelerım ıcın af buyrun.. Fazla heycanlandım.. Kabul edersenız eger tartısmaya kaldımıgız yerden sukunetle devam etmemız mumkun..

Ancak dedıgım gıbı, one surecegınız tek arguman avrupalının kuruk acısıysa hıc tartısmayalım daha ıyı..

Mingitau
22/11/2005, 14:11
Bu kadar komplekse ne gerek var yahu, madem AB stadartlarında* yaşamayı istiyorsun, alırsın eline standartları* Türkiye' de bunalra uyulması için STK' lar baskı gruplrı oluşturursun, iktidarcıklarda kuzu kuzu seni dinler, bugün dinlemese yarın dinler.

*Yahu standartlar demişken, sen standartlara uymayı sevmezdin; standart dışıydın :))

HunTER
22/11/2005, 14:19
Yahu standartlar demişken, sen standartlara uymayı sevmezdin; standart dışıydın

Sen Sahın abıyle hıc msn'de konustun mu :) Onun esının hamılık surecıne daır anlatıkları bıle benım AB surecını desteklememe yeter..

Bırde yukarda yazdıklarıma ek olarak.. Turkeyının AB uyelıgı ıle yerlı sanayı bırbırınden bagımsız seyler.. Cunku bız gumruk bırlıgıne uye olalı berı zaten yerlı uretıcıler ıle AB markaları rekabet halındeler.. Ve bunuda pek ala becerebılıyolar.. Ornegın Vestel'dı sanırım, Avrupa'da en cok televızyon satan uretıcı.. Ve bu bır Turk..

Yanı AB gelırse sanayı batar, cıftcı olur turu soylemlerınde dayanagı oldugunu pek sanmıyorum..

acemi
22/11/2005, 14:48
Yanı AB gelırse sanayı batar, cıftcı olur turu soylemlerınde dayanagı oldugunu pek sanmıyorum..
Bu rezil çiftçiler kendilerini adam etmeyeceklerse, batsınlar zaten. Senelerdir adam gibi çalışmadan, sağlıksız ürünler üreterek ve oylarını, iktidarın geçeceği kıyaklar karşılığında satarak asalak gibi yaşadılar.

Sahin
22/11/2005, 15:16
Simdi Ertugrul'un "Sahin abinin esinin hamilelik sureci" sözune aciklik getireyim.

Burada özel olarak Isvec genel olarak Avrupa'da insan sagligi, insan hayati herseyden önce gelir. Özellikle cocuklar cok önemlidir. Hatta siralama su sekildedir. Cocuklar > kadinlar > köpekler > erkekler.

Bu nedenle cocuk daha dogmadan her ay rutin kontroller yapilir gurup terapilere gidilir en cahil insana bile ilk anda yetecek bilgiler mutlaka verilir. Dogumdan sonra eve gelerek kontroller yapilir ondan sonra sure giderek uzayarak kontrollere devam edilir. Her turlu muayne hastane bakimi vs ucretsizdir. Hatta 22 yasina kadar dis kontrol ve tedavileride ucretsizdir, diger durumlarda cok cuz'i bir miktara muayneler yapilir tedavi ucretsizdir, ameliyatlar dahil.
Bunlar disinda eger issiz iseniz ev kiranizi devlet karsilar 1 ay geciminize yetecek kadar karsiliksiz yardim verir hatta sinema tiyatro gibi aktivitelerde dusunulmustur bu 1 aylik ucret icerisinde. Ama issizlik, devletten bu sekilde para almak en utanc verici seydir bir isvecli icin.

Eger isiniz var ve isten ayrilmissaniz issizlik kasasi ismli bir kurumdan maasinizin %80'ini almaya devam edersiniz. Burada tam anlamiyla isini icra eden is ve isci bulma kurumu bu durumdaki insanlara öncelik tanir.

Simdi bunlarin altini cizelim.
__________________________________________________ ___________________

Kim istemez ki böyle bir devlet ya da devletinden böyle bir hizmet. Ama bunlar sadece Isvec icin gecerli, belki Norvec'te biraz daha yuksek issizlik maasi var ama diger haklarda daha dusuk olanlar var ya da Danimarka'da daha dusuk issizlik maasi var ama diger haklarin bazilari daha yuksek olabilir. Almanya, Fransa, Hollanda, Ingiltere vd. de durum böylemidir bilemiyorum.

Ama AB'ye girdigimizde bizimde durumumuz böyle olacak diye dusunmek hata olur. Bunlar aslinda insanca yasamak icin en saglikli sartlar, burda dilenci göremezsiniz ya da savastan kacan balkan ülkeleri vatandaslari disinda hirsizlik göremezsiniz, kapkac, gasp, cinnet gecirenler cok az rastlanir olaylardir.

Keske AB'ye girmeden guzel ulkem bu imkanlari sunabilse vatandaslarina.

turker
22/11/2005, 15:22
Hatta siralama su sekildedir. Cocuklar > kadinlar > köpekler > erkekler.:iih: :hey: :tamams:

v4mp1r3
22/11/2005, 15:25
hunter umarım bu saf ve temiz duyguların ile hüsrana uğramazsın, yoksa bu işin sonu kötü biterse içimizde en çok üzülen sen olursun galiba. keşke bende senin gibi inanabilseydim AB nin standartlarını daha iyi bir yaşam için yakalamaya çalıştığımıza. ben AB'ye neden karşı olduğumu uzun uzun anlattım fakat sen bunlardan hiçbirşey almamışsın anlaşılan yine diğer arkadaşlarda katkıda bulunmaya çalıştı ama sen yine kendi bildiğini okuyorsun herneyse. umarım sen haklı çıkarsın da bizim insanlarımız daha özgür, daha mutlu olurlar.

Mingitau
22/11/2005, 16:16
Sen Sahın abıyle hıc msn'de konustun mu :) Onun esının hamılık surecıne daır anlatıkları bıle benım AB surecını desteklememe yeter..

O zaman AB' ye değil YeniZellenda'ya katılalım, zira evdeki ilk ay boyunca yeni doğmuş bir beğenin emzirilmesi esnasında bile görevli bir hemşire refakat ediyor.

Bırde yukarda yazdıklarıma ek olarak.. Turkeyının AB uyelıgı ıle yerlı sanayı bırbırınden bagımsız seyler.. Cunku bız gumruk bırlıgıne uye olalı berı zaten yerlı uretıcıler ıle AB markaları rekabet halındeler.. Ve bunuda pek ala becerebılıyolar.. Ornegın Vestel'dı sanırım, Avrupa'da en cok televızyon satan uretıcı.. Ve bu bır Turk..

Aslına bakarsan şimdiden farklı olmaz AB'ye girdiğimizde durum. Çiftçimiz zaten süünüyo, biraz dah yoksullaşarak sürünür. Hiçde isyan etmez, ama isyan ettiğinde ferman padişahınsa, dağlar onların olur. AB bile kanayabilri arada hani...
Yerli sermaye(sanayii) şundan iyidir, malı götüren kişiler genelde bizdendir, bir şekilde o mal Çin' e d gitse; Kaf dağına da çıksa döner dolaşır bizi bulur. Lakin sen ver elindekini yabancıya(bkz: Telekom) ondan sonra yabancı merhamet etsinde kendi malımızdn faydalanalım diye hayaller dalalım. Bi başka deyişle geçiniz efenim ben özgürüm masallarını.
Birde şu var, bizde hemen hemen her küçük esnaf duvarında "Bugün Allah için nnnnnnne yaptın?" diye soran bir hat harikası asar. Bu soruyu biraz değiştirelim, "Bugün AVRUPA standartında bir yaşamı sağlamak için topluma ne kattım?" yapalım. Bu soruyu sormadıkça orayada girseniz buraya da sokulsanız boş iştir. Bu şekilde soranlar azamisini oluşturmdıkça toplumun biz AB'ye gireceğiz AB dağılacak. Hatta giremeyeceğiz, devlet dağılacak(Hayal gibi geliyor değil mi? Elinizden Enerji ihtiyacınızın ekserisini karşılayan barajlarınız alınsın görürsünüz nasıl dağılıyor.). Bu uzak izlenimleri bırakalım. Bugün bizim okuldaki kütüphaneciye sorsan "AB'ye girilmeli, yaşam standartları düzeltilmeli" der. Ama aynı kütüphneciye akşam 16:30 da değilde, 18:30 da kapatmasını söylesen ve servis gitmiş olacağı için minibüsle evine gitmesini istesen 1 gün için bile mesai ve yol ücreti ister. Ha unutmadan aynı kişi bir şekilde kendi yararına olan iş için ertesi sabaha kadar bile kütüphanede kalır.

Ansugo
22/11/2005, 16:54
Bı kez daha tekrarlıycam.. Belkı bu kez anlamaya calırsınız.. AB bı model.. Yanı neyın nasıl yapıldıgını gosterır bı tur yonerge, yazılı kurallar butunu.. Bızım yaptıgımız ıse bu yonergeyı ve yazılı kuralları adım adım uygulamak.. Amac ıse muzakere surecı sonunda herhangı bır AB uyesı ulke ıle aynı normları yakalamak.. Bunun sonunda AB'ye gırıp gırmemek ıse yıne bızım bılecegımız ıs.. (Cunku referandum yapılacak)

Aslında bu normların can sıkıcı yanları da var. Öyle ki bu normlar sayesinde şirketlerin maaliyetleri oldukça artıyor. Şirketlerde standartlaşma fobisi oluşuyor. Standartlaşma giderleri hayli artıyor. Bu artış muntazam olarak işçilik giderlerine ve ürün fiyatına etki ediyor. (ya da edecek...)

Haliyle bir ürün şimdi piyasada 10 lira iken ileride 50 lira olacak. Bu fiyat artışında şirketlerin bu tip giderleri ve artan işçilik giderleri en büyük rolü üstlenecek. Haliyle dış ülkelerden ithal edilen ürünlerle (bakınız Çin malı) rekabet şansı oldukça düşecek.

İş bunla da kalmayacak. İthal teknoloji ile ürün üreten ya da ürünlerin türkiye'de montajını yaparak geçimini sağlayan Türkiye'nin öncü firmaları (bkz Vestel, bkz Beko, bkz Arçelik ) muhakkak zorlanacaktır. Maaliyetlerin yükseleceği kesin. Bu yükseklik ne kadar olacak belli değil. Bu bakımdan ithal ürünlerle (serbest dolaşan ürünlerle) rekabetleri ne ölçüde makul olacak muallak.

Bundan öte büyük firmalar her zaman kendilerine bir yol bulacaktır. Gerekirse üretmek (ya da ucuz işçilik ile birleştirmek) işinden vazgeçip yüklü ithalata başlayacaklardır. Olan orta ve küçük esnafa, yıllık cirosu birkaç trilyondan düşük olan esnafa olacaktır ki Türkiye'de iş yapan daha doğrusu memleketin piyasasını belirleyen yani lokomotif genelde bunlardır.

Bir üretici için bir ürünün fiyatını belirlemede birkaç kıstas vardır. Bunlardan biri ucuz hammaddedir. Bir diğeri ucuz işçiliktir. Bu iki temel unsur ne kadar ucuza mal ediliyorsa ürün de o nisbette ucuz olur. (Bu sebepledir ki, hatta sadece işçilik maaliyeti sebebiyle Türkiye bir ara çok rağbet görmüştü). Diğer unsur ise şirket bünyesindeki diğer masraflardır ki bunlar da en önemli ikinci büyük yekünü tutar. ( Elektirik, gaz masrafları gibi temel unsurlarla beraber, muhasebe, şirket için yönetim giderleri ile yeni olarak başımıza gelecek olan standartlaşma harcamaları vs )

Bu unsurlardaki artış şu an gözlenmekte. İleride AB'nin büyük devleri ile bu minnacık işletmeler nasıl rekabet eder orasını AB müzakerelerine başlayan taraf bile kestiremez.

Bu arada üç-beş milyon memurun olması sebebiyle çoğu kişinin farketmediği bazı durumlar var. Birincisi istisnalar dışında esnafın çoğu enflasyonlu dönemleri aramaktadır. Çünkü neredeyse iki senedir esnafın parası yok. Haliyle esnaf'ın kar marjı gitgide düşmekte.

Gene onbeş milyon işçi olduğu için kimsenin farketmediği birşey var. Asgari ücret artarken, gayri resmi asgari ücret artarken birim maldan edinilen kar artmamakta. Şu sıralar enflasyon düşük diye sevinen kişilerin çoğu bir malı üç senedir aynı fiyatta görmekten memnun. Oysaki o malın üreticisi üç senedir artan işçilik maaliyetleri ve diğer şirket maaliyetleri sebebiyle aynı karı sağlayamadığı için oldukça mutsuz. Birim maldan üç sene önce 100 lira kazanan çoğu küçük işletme bugün o maldan 85 lira kazanıyor. Bu ise işletmenin limitlerde gezmesi demek. Buna ileride standartlaşma ve benzeri ek külfetler girdiğinde enflasyon olmadığı halde üretici zarar etmiş olacak.

Bugün bunun sıkıntıları oldukça iyi gözleniyor. Etraf kapatan işletmeler ile doldu.

Yani küçük tacir için ne şu ekonomik durum ne de AB bir umut değil. Ben çok büyük tehlikelerde görmekteyim.

Ama illaki bazı şeylerin bir bedeli de olur. Umarım bu bedelin faizini galata bankerleri yemiyordur.

HunTER
22/11/2005, 16:55
O zaman AB' ye değil YeniZellenda'ya katılalım, zira evdeki ilk ay boyunca yeni doğmuş bir beğenin emzirilmesi esnasında bile görevli bir hemşire refakat ediyor.

Yenı Zelanda kadro acarsa dusunebılırız :)

Dıger yazdıklarını ıse tek tek alıntılamaya gerek yok.. Genel olarak mesajı aldım.. Ancak yapacak bısey yok.. Ya bu kafaları degıstırıcez yada surunmeye devam edıcez..

Pekı AB'nın bu anlamda bı yararı olurmu? Bence olur.. Muzakere surecı boyunca her baslık kapatılırken muzakere edılecegı ıcın yonetıcılerımızın "yayma" gıbı bı luksu olmayacak cunku..

Yanı daha bı on sene dıken ustunde yasıycaz ancak yavas yavas hatta belkı de hıc farkına varmadan gunun bırınde bırer AB vatandası olucaz.. Yada soyle soyleyelım; AB normalarını yakalamıs medenı bı ulke olucaz.. ve bu bı anda degıl, yavas yavas onbes yırmı yıllık bı zaman dılımınde gerceklesecek..

Imkansız mı? Degıl.. Batının hasta adamı Ispanya bunu basardı.. Onların uye olmadan ve olduktan sonrakı durumunu karsılastırırsak benzer bı degısımı bızımde yasamamız ıcın hıc bı neden yok..

HunTER
22/11/2005, 17:02
Bugün bunun sıkıntıları oldukça iyi gözleniyor. Etraf kapatan işletmeler ile doldu.

Yani küçük tacir için ne şu ekonomik durum ne de AB bir umut değil. Ben çok büyük tehlikelerde görmekteyim.

Uzmanların soyledıgı muzakere surecınde bahsettıgın kucuk esnafın her zaman rahatsız oldugu yonunde.. Hatta surec ılerledıkce verdıklerı destek de buyuk oranda dusecek, dusebılıyormus..

Ama KOBI'lerın bu yonde bı calısmaları var benım bıldıgım.. Surecı kazasız belasız atlatabılmek ıcın bırlık oluyolar..

Yerlı sanayı ıse artan ısgucu malıyetını teknolojı ıle dengeleyebılır.. Buda ıyı bısey cunku bu durumda unıversıtelere AR-GE ıcın kaynak aktarabılırler..

Dolayısıyla, getırısı goturusu hesaplandıgında ben surecın hala artıda olucagını dusunuyorum..

v4mp1r3
23/11/2005, 16:45
hunter bahsettiğin uzmanları medya yolu ile mi takip ediyorsun? hala tv dekilerin bir tiyatro sahnesinden farksız olduğunu anlayamadın galiba?.. bu ülkede 70 milyon insan yaşıyor ve bi avuç medya bu insanların gündemini belirliyor ve söylenen herşeye insanlarımız inanıyor. neden bu kadar AB'cisin?.. senin için tüm doğrular uzmanların görüşlerden mi ibaret? dışarı çıktığında bir bak çarşıdaki esnafa bu insanlarmı AB nin kapitalist şirketleriyle yarşıacak biraraya gelip? bizim neyimiz var hunter bugün sofrada yediklerin üzerinde giydiklerin bilgisayarın cep telefonun kullandığın araban. bizim zaten hiçbirşeyimiz yokken neden bu kadar umutlusun sen AB'den.? AB bize istihdam mı sağlayacak? bizim insanımızı mı özgürleştirecek hayır inanmıyorum ben.

Ansugo
23/11/2005, 17:21
Yerlı sanayı ıse artan ısgucu malıyetını teknolojı ıle dengeleyebılır.. Buda ıyı bısey cunku bu durumda unıversıtelere AR-GE ıcın kaynak aktarabılırler..

Büyük sanayi kopi-pest yaparken küçük sanayiciye mi düşecek ar-ge yatırımı hele küçük sanayicinin şu durumda teknoloji getirtme kapasitesi bile yokken. :)

HunTER
23/11/2005, 18:23
Büyük sanayi kopi-pest yaparken küçük sanayiciye mi düşecek ar-ge yatırımı hele küçük sanayicinin şu durumda teknoloji getirtme kapasitesi bile yokken.

Buyuk sanayı getırsın dıyorum zaten bende.. Kucuk sanayıcıde basının caresıne bakar sanırım.. Sımdı bırde onları kurtarmakla ugrastırma benı :)

hunter bahsettiğin uzmanları medya yolu ile mi takip ediyorsun?

Evet..

hala tv dekilerin bir tiyatro sahnesinden farksız olduğunu anlayamadın galiba?..

Evet..

bu ülkede 70 milyon insan yaşıyor ve bi avuç medya bu insanların gündemini belirliyor ve söylenen herşeye insanlarımız inanıyor. neden bu kadar AB'cisin?.. senin için tüm doğrular uzmanların görüşlerden mi ibaret?

Ya nasıl olmalı? Dıs cektırmek ıcın kasabamı gıtmem gerekıyor? Dogruyu uzmanlar bılır.. Yoksa benmı yanlıs bılıyorum?

dışarı çıktığında bir bak çarşıdaki esnafa bu insanlarmı AB nin kapitalist şirketleriyle yarşıacak biraraya gelip?

Evet.. Ya bunu becerecek yada ıflas edıcek..

bizim neyimiz var hunter bugün sofrada yediklerin üzerinde giydiklerin bilgisayarın cep telefonun kullandığın araban. bizim zaten hiçbirşeyimiz yokken neden bu kadar umutlusun sen AB'den.?

Bu kısmı anlamadım.. Yedıklerım ıctıklerım benım mı? Bunlar benımse nasıl hıc bıseyım yok.. Hıc bıseyım yoksa cep telefonu ve araba neyın nesı? Neyse sanırım burası bıraz karısmıs..

AB bize istihdam mı sağlayacak? bizim insanımızı mı özgürleştirecek hayır inanmıyorum ben.

Ozgurlukler meselesını gerıde bıraktık zaten.. Muzakere surecının baslamasıyla bu baslıgı kapattık bıldıgım kadarıyla.. Dolayısıyla sımdıkınden daha ozgur olmayacaksın..

Istıhdama gelınce.. Yabancı sermaye akısı arttıkca zaten bunu kendınde hıssedıceksın.

Bırde ben soyle dusunenlerdenım.. Eger bugun bı ısı dogru duzgun yapamayan ancak mevcut sıstemdekı carpıklardan beslenıp ayakta duran ısletmeler AB geldıgınde batacaksa batsın zaten.. Cunku suan yasadıgımız sıkıntıların kaynagı buyuk olcude onlar..

Mingitau
23/11/2005, 20:18
Ya nasıl olmalı? Dıs cektırmek ıcın kasabamı gıtmem gerekıyor? Dogruyu uzmanlar bılır.. Yoksa benmı yanlıs bılıyorum?
Diş çektirmek için kasaba gitmene gerek yok, lakin uzmanların uzmanlıklarını tetkik edebilirsin. Mesela AB konusunda yazdığı makalelere başka kaç uzman atıfta bulunmuş?(Lütfen bu kişilerin öğrencilerini ve çalışma arkadaşlarını es geçelim.)

HunTER
24/11/2005, 11:16
Diş çektirmek için kasaba gitmene gerek yok, lakin uzmanların uzmanlıklarını tetkik edebilirsin.

Uzmanlıgı tetkık etme konusuda uzman oldugumu sanmıyorum... Zıra bu konuda yazmadıgım gıbı kımsede yazdıklarıma atıfta bulunmadı dogal olarak..

Dolayısıyla bana uzman olarak takdım edılen ınsanların uzman olduguna ınanmak durumundayım..

Hatta bu oyle bısey kı, bır uzman bı baska uzman ıcın o aslında uzman degıldır dese bıle ucuncu bır uzmanın uzmanlardan hangısının daha uzman oldugunu belırtmesı gerekır.. Aksı halde uzmanlardan daha az uzman olanı daha cok uzman olan ıcın yanlıs bı hukum verıp kamuoyunu yanıltabılır.. Tabı bu sırada ucuncu uzmanın uzmanlıgı da tartısmaya acılmassa eger..

Kı bız aslında benzer bır uzmanlık krızını marmara depremı sırasında da yasadık.. Uzmanlara uzman begendıremıyoduk o zamanlar hatırlarsanız.. Uzmanlar ısı gucu bırakıp bırbırlerının uzmanlıklarına kastettıgı ıcın sonunda elımızde kala kala -oda yasına hurmeten- bır Ahmet Mete Isıkara kaldı..

Dolayısıyla, bu uzmanlık ısını fazla eselememek lazım...

Mingitau
24/11/2005, 13:30
Siyaset Arenasında adamın ne kadar sallandığını bulmak o kadarda zor değil yahu... Mesela kimlere danışmanlık yapmış? Kimleri o uzman bilgilerinden faydalandırmış vs...