Tam Sürümünü Görmek İçin : Kitaplardaki çizimler ve grafikleri
Benim merak ettiğim özellikle fizik matematik gibi dergi yada kitaplardaki grafik çizimleri (Sorularda olduğu gibi) hangi tür programlarla yapılıyor. Sadece bilmek istiyorum çünkü mevcut grafik programları bu işleri yapmak için çok uğraştırır.
vektörel çizim programları ile (freehand vs.)
smasherz
27/10/2005, 21:19
geometri için özel programlar vardı. mesela 90 derecelik açıda dik sembolünü hemen yapıştırıyor.
corel draw da baya iyi. corel draw derim ben
corel,freehand butür programlara az çok bakmışlığım var ama sanırım bunlar tekbaşına yetmez. Örneğin bir geometri konusundaki çizimler yada kimyadaki gazlarla ilgili çizimler (barometre vs) ,elektrik konusu ile ilgili devre örnekleri, mekanik düzenkeler ve daha aklımıza gelebilecek bir çok cizim çeşidi.
Hepimiz okul sıralarından geçtiğimize göre ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur. ;)
Bu gibi çizimleri kastediyorum.
Başka yarlanılacak garafik programları varmı?
walla bunu yapabilecek benim bildiğim bi program yok.ama sanırsam barometre gibi şekiller için hazır resim kullanılıyodur. 1 defa çizersin devamlı onu kullanırsın :D
Usta bir grafiker paintte bile çizer hepsini ama Autocad ilede rahatlıkla çizilebilir, Illistrator'de de çizmek mümkündür. Az çok baktım yok olmaz deme gerçekten programı iyi kullanan biri hepsinde çizer.
Predator
28/10/2005, 12:22
Sahin'in de dediği gibi işini bilen bir grafiker her platformda bahsettiğin şeyleri kolayca çizer, ancak herkez grafikerlerin sahip oldukları niteliklere sahip olamazlar. Benim sadece tafsiye edeceğim program smartdraw. Teknik çizimler için her türlü hazır şablonları var. Ben elektronik şema için kullanmıştım ama bir sürü materyal görmüştüm içerisinde. Bir gözatmanda yarar var. Benzeri programlarda vardır belki.
www.smartdraw.com
Endimiyon
16/11/2005, 00:28
merhaba eskiden yayınevinde çalışıyordum aklınıza gelebilcek her türlü matematiksel işlem ve geometrik şekilleri Freehand ve Mac özel olan Popcar ve adobe'nin bir programı olan Expressyonist diye bir programla yapıyorduk. aklınıza bir şey takılırsa yardımcı olmaya çalışırım.
yazım ekipleri genelde çok programla çalışır. word ile de soru yazan var, freehand ile de ama ben soru bankası, deneme sınavları gibi işlerle uğraşırken photoshop kullanıyorum. pen tool ve line tool ile çok kolay çizimler yapılabilir. ayrıca dışarıdan ek program olarak mathtype ve smartdraw kullanıyorum. coğrafya sorularındaki haritalar için malesef bi program yok, biryerden bulup yapıştırıyosunuz türkiye haritasını. onun dışında bazı temel çizimlerin boş hallerini arşiv yapıp sorularda üzerine gereken eklemeleri yapmaya alıştıkça iş çok daha pratikleşiyo. yani bi makara sorusu için her seferinde sıfırdan makara çizilmez ki.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.