Tam Sürümünü Görmek İçin : Odtü Programlama Yarişmasi Sorulari
Akın Öcal
25/10/2005, 02:01
http://www.cclub.metu.edu.tr/yarisma.php
Burda bulunan sorulardan birini/bir kacini daha öncesinde yazmis biri var mi acaba ?
Ayrıca bu tarz problemlere hazirlanmak icin nasil calismami tavsiye edersiniz ?
Akın Öcal
29/10/2005, 09:47
Hit 99 oldu cvp yok , yanlis yerde mi ariyorum acaba cevabı , yoksa yardim istedigim konu kimsenin kimseye bir yol göstermediği ancak kisilerin kendi yollarini cizdigi bir konu mu
Euclides
29/10/2005, 10:28
Orjinal sorular nasıl hazırlanır bilemiyorum bence önce bir sorun lazım.
Fakat oradaki sorulara baktım NP problemlerden arışıp biraz değiştirip soru yapmışlar.
Hatta bir tanesi ddj'in ünlü "mars görevi"'en arışılmış gibi geldi...
Sende discrete mathematics,graph teoriy,vb... üzerine 1-2 kitap karıştırıp tıpkı bu arkadaşlar gibi oradaki soruları değiştirip sorabilirsin.
Her programcının hayali bu yarışmaya katılabilmek olsa gerek. :)
discreete amanınn. anlaşılması zor bir konu fakat anlayınca da zevk veriyor. Az önce çıktım dersten tam anladım diyorum seviniyorum hoca bi başka soru gösteri "ulen bu ne ki" diyom. uzak durun discreetten.
hepsi bi kenara,
yarişma web sayfasi hiç güzel değil
- not benden hih
hepsi bi kenara,
yarişma web sayfasi hiç güzel değil
- not benden hih
al benden de okadar
birde ben bir şey söyliyeyim konu 2005 in :p
Nedense bu aralar, eski konular çok karşımıza çıkıyor.. :kuuul:
ÖN ELEME SORULARININ DEĞERLENDİRİLECEĞİ SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ
* Intel Pentium IV 2.66 GHz İşlemci
* 512 MB RAM
* Ubuntu Linux İşletim Sistemi
Linux kurmak şart oldu artık :)
Bu arada sorular gerçekten çok güzel ve orijinalmiş
Akın Öcal
16/01/2007, 03:20
Hit 99 oldu cvp yok , yanlis yerde mi ariyorum acaba cevabı , yoksa yardim istedigim konu kimsenin kimseye bir yol göstermediği ancak kisilerin kendi yollarini cizdigi bir konu mu
vay be ceviz.net boyle birsey olsa gerek 1 yıl once sordugum soruya su an nete bile girmeyen arkadasim euclides de cevap yazmis , bir anda durup dururken 10 msj olmus :p
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.