PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Arama motorlarına nasıl kayıt girilir

lengade
24/10/2005, 23:00
Öncelikle Hayırlı Ramazanlar ve İyi günler...

Benim dikkatımı bir şey çekti. TürkTicaret.com sayfasında iddalı bir şekilde 1 milyona yakın arama motoruna kayıt yapıyoruz diyor.

Benim merak ettiğim. Şimdi bu her halukarda bir program yardımı ile yapılıyor. Bu programı nereden bulabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

vairail
24/10/2005, 23:03
Bu programa herkes ulaşabilse neden Turkticaret bunu ücretli yapsın?

Ama tecrübeli birisi olarak şunu biliyorum ki bu arama motorlarına kayıt hiçbir işe yaramıyor

cappytoi
24/10/2005, 23:15
http://www.hotscripts.com/

ayhan
24/10/2005, 23:20
google yeter, siteniz işlevsel ve de tasarım olarak iyiyse onca arama motoruna gerek yok bence. ziyaretçi kendiliğinden gelir.

cappytoi
24/10/2005, 23:46
google yeter, siteniz işlevsel ve de tasarım olarak iyiyse onca arama motoruna gerek yok bence. ziyaretçi kendiliğinden gelir.
yahoo 'dan ve msn 'den de iyi geldiği oluyor.

ayhan
25/10/2005, 00:09
peki onlar da olsun. :)

google, yahoo, msn ha bir de zirve100 olabilir. ayrıca cevizin site yorum köşesine yazarsanız oradan da gelir epey :)

bronze
25/10/2005, 00:23
Bir milyona yakın arama motoru sadece bir aldatmacadan ibarettir, en çok kullanılan ve ziyaretçi gönderen arama motorları bellidir ve bunlara el ile kayıt yapılması yerinde olur

musalpay
25/10/2005, 03:05
şimdi elbette sadece bir siteme googledan 6000 kişi gelen birisi olarak sadece google yetmez demem biraz garip kaçabilir ama arama motorlarına kayıt kesinlikle şarttır.
Bildiğim bir tane dynamic submission 7 var onun dışında "kaydet"in ve "turkticaret"in yaptıklarına gelince bu tür programlar yazmak zor iş değil önemli olan bu işi takip edebilmek. bu firmalar da piyasadaki arama motorlarını ve kayıt formlarını inceleyerek programlarını sürekli geliştiriyorlar.
ama aşağı yukarı türkleri ilgilendiren 200 arama motoru ve site listesi var. para vermeyip bir haftanızı bu işe ayırırsanız yeterli olacaktır.
arabul mynet e-kolay bunlar yapı taşlarıdır.
bide benim kendi sitem var www.adres.gen.tr

musalpay
25/10/2005, 03:07
ve bu konuda ben sıkılgan bir insanım ve daha kolay bir yöntem bilen biri varsa paylaşırsa sevinirim.
turkticaret ve kaydete ne derece güvelinir bilemiyorum. ama bir şirket iseniz düşünmeden başvurun.

ayhan
25/10/2005, 03:10
valla çok sıkılmaya gerek yok bence. tekrar söylüyorum google,msn,yahoo,mynet yeter bence. içeriğiniz iyi ise reklam kendiliğinden gelir. turkticaret hem garanti veriyor mu bu konuda. turkticaretin pek iyi bir firma olmadığını duydum her nekadar en çok domain barındıran firma olsa da.

musalpay
25/10/2005, 04:20
konu zaten tepede olduğu için hemen pek de gerekli olmayan bir cevap yazıyorum.
Yukardaki dört arama motorunun yetmesi için o dördüne sitenizi kayıt etmek yetmez. :)
Bu forumda arama motorları ile ilgili bir kategori olsa idi herkes ne demek istediğimi anlardı.

ayhan
25/10/2005, 04:31
sanırım sıfırdan başlayan siteler için ilk etapta yetmez demek istiyorsun yani ben öyle anladım.

musalpay
25/10/2005, 07:00
pagerank önemli.
Bunun dışında sitenin bir çok yerde görünmesi akılda kalırlılığını da artıtır kalitesini dolaylı bir şekilde artırır.
en önemlisi pagerank tabiki ne kadar site sana link vermişsese o kadar saygı gören bir sitesin anlamı var. Tabi bu mevzu baya karışık ve detaylı.

lengade
26/10/2005, 03:20
teşşekkürler çok güzel şeyler yazmışsınız o kadar bilgi edindimki bakalım aralarından hangisini yapacam

Şimdiden teşekkürler:5:

Casus
01/11/2005, 17:45
Google´ e kayit ettirmek istiyorsan suraya bi bak ustat!
http://www.google.com.tr/addurl/?hl=tr&continue=/addurl