Tam Sürümünü Görmek İçin : C++ öğrenmek istiyorum
daRksnak3
19/10/2005, 20:51
Merhabalar,
İleri derecede PHP bilgim var ve
C++ öğrenmek istiyorum ve sanırım ilk olarak
C yi iyi bilmem gerekiyor.
Önerdiğiniz kitaplar veya öğrenme taktiklerinizi
söyleyebilirmisiniz?
Birde C - C#- C++ arasındaki farklar neler
ve C#.NET gördüm bunun da farkı nedir?
Şimdiden teşekkürler.
..
Birde C - C#- C++ arasındaki farklar neler
..http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=13854
Kitap bilmem ama bilgisayarımın ücra köşesinde bulduğum ve nerden indirdiğimi hatırlamadığım C++ dökümanları var.Site yöneticileri izin verirse (telif bilmem ne diye) Burda hepsini yayınlarım.Hem sen faydalanırsın hem başkaları.
Elimdeki dökümanlkarın konuları şöle.
C++ a giriş
Değişkenler
Veri tipleri
Oparetörler
İf komutu
İf else komutu
?: komutu
Switch Case komutu
While döngüsü
Do while döngüsü
For döngüsü
Break exit olayı
Fonksiyonlar
Diziler
Dinamik diziler
Diziler ve sözcükler
Karakter katarları
İşaretçiler
Dinamik bellek
İşaretçiler ve diziler
İşaretçiler ve fonksiyonlar.
Elindeki belgelerin lisanslarını kontrol et.
"Kopyalama, dağıtma ve değiştirme" ile ilgili ne diyor o lisans? Eğer böyle bir olanak veriyor ise ve elindeki belgeler ilgili işle uğraşacak kişilere faydalı olabilecek nitelikte ise (aksi taktirde hiç bir anlamı yok) paylaşılabilir bence. Aksi taktirde korsan yollar ile elde edilen belgelerin yayınlanması bence doğru değil.
Not1: Belgede lisans bilgilendirmesi yapılmamış ise dağıtılabileceği anlamına gelebilir.
Not2: Elindeki belgelerin büyüklükleri fazla ise burada yer alması ceviz açısından bandwith sorunu teşkil edebilir.
C++ öğrenmen için benim kişisel fikrim önce C öğrenmene gerek yok. PHP biliyorsan zaten döngüler kontrol komutları vs vs.. C++ da aynı.Tavsiyem C++ ın nesneye yönelik mantığını öğrenmen.Aşağıdaki kitaplardan faydalanabilirsin.
The C++ Programming Language(Bjarne Stroustrup)
C++ Temel Öğrenim Klavuzu (Alfa Yayınları-Herbert Schildt)
Sewgili euler elimdeki dökümanlar txt formatında yani bir yerden kopyala yapıştır yöntemi ile almışım.Benh buraya da dosyaları eklemeyi düşünmüyordum.Yazıları kopyala yapıştır yapcaktım :) Aslında hepsini bi zip olarak göndermekte olabilir.
daRksnak3
23/10/2005, 15:21
C++ öğrenmen için benim kişisel fikrim önce C öğrenmene gerek yok. PHP biliyorsan zaten döngüler kontrol komutları vs vs.. C++ da aynı.Tavsiyem C++ ın nesneye yönelik mantığını öğrenmen.Aşağıdaki kitaplardan faydalanabilirsin.
The C++ Programming Language(Bjarne Stroustrup)
C++ Temel Öğrenim Klavuzu (Alfa Yayınları-Herbert Schildt)
teşekkürler bendede bu alfa yayınlarının kitabı var
ama ilk başında sizi C biliyormuş varsayıyoruz diyor.
cevaplarınınız için teşekkürler.
Kaan Arslan "A dan Z ye C klavuzu" başlangıç için bence harika bir kıtap. Kolay gelsin...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.