PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Font yükledikten sonra photoshop açılmıyor. İlginç!!!

Gh@sT
19/10/2005, 01:18
Merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 2400 tane fontu her zaman ki gibi windows/font klasörünün içine yükledim. Daha önceleri aynı işlemi yaptığım halde photoshop çalışıyordu. Fakat bu defa 2 ayrı pc de de aynı hatayı alıyorum. Fontları yükledikten sonra photoshop u açtığımda ;

"Unable to continue because of a hardware or system error. Sory, but this error is unrecoverable."

Kullandığım işletim sistemi xp pro sp2.
256 mb fx5500 ekran kartı
512 ddr 400 mhz ram
celeron 2.26 özellikteki bir pc.

Aklıma kullandığım xp cd sinde hata olabileceği geliyor. Bu arada şunu da belirteyim. Başka bir cd den 3000 tane fontu yüklediğim de de aynı sorun u alıyorum.

Şimdi sizce nedir çözüm yolu. Fikir verecek arkadaşlara şimdiden tşk.

kurtcuk
19/10/2005, 01:42
Photoshop'un sürümüne göre olabilir, ben 7.0 kullanırken 1000 den fazla font yükleyince sorun veriyordu. Program açılmıyordu ama CS2 kullanmaya başladığımdan beri yaklaşık 2000küsür font var hiçbir sorun vermiyor...

kursad
19/10/2005, 09:58
Birinci ihtimal fontların içinde bozuk bir Type1 font vardır. Genelde sistemde bozuk font varsa PS "coolytpe.dll" hatası verir. Sistemde type1 font varsa bunları kaldırarak bir daha denemelisin.

İkincisi ise çok nadir olabilecek birşey; çok fazla sayıda font yüklemenden kaynaklanıyor olabilir. Fontnav gibi bir font yönetim programı kullanabilirsin. Genelde sistemdeki fontların sayısı 400'ü geçmemelidir.

burakco
19/10/2005, 12:58
aynı sorunu bende fazla font yüklemekten yaşamıştım,fontların bi kısmını silince çalışması lazım.yani en azından bende öyle olmuştu :)

Gh@sT
19/10/2005, 19:33
Arkadaşlar teşekkür ettim.
Ancak daha önce aynı sistem de ps7 ve aynı makina da hiç bir hata vermeden çalışıyordu. Ama sp2 nin olup olmadığından çok emin değilim. Daha önceden çalışan fontlar şu anda çalışmıyor. SP2 den başka bir sorun gelmiyor aklıma.

Disconnecting
29/12/2005, 12:37
Arkadasım ben bu sorunu defalarca yasadım nedeni bozuk fontlar ben bu sorunu nasıl cozuyorumfont klasorunde tanımsız yani font olmayan dosyalar var onları sil eger duzelmezse a harfinin tamamını sil ve ps yi ac duzelmemisse b harfini sil yani bole dene yanıl yontemiyle olur. sunu da unutma sadece 1 tane bozuk fonttan dolayı açılmıyo

korhancagla
29/12/2005, 17:58
bendede oluyor sanırım bozuk fontdan :(

benoben
29/12/2005, 19:24
Bence en güzeli Kursad ında dediği gibi bir Font Navigator programı kullanmandır.. Windows fonts klasörünü direk fontlarla doldurmak yerine kısayollarını atmaktır bundaki amaç..

EnverYigit
23/01/2008, 13:29
bu sorun bendede oluyordu bu sorun bilgisayarda yüklü olan fontlardan dolayı oluyor c:\windows\fonts klasöründeki *şçı karakterini içeren fontları siliniz ve çalışır duruma gelir iyi günler ...

EnverYigit