PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bu siteyi tanıtın...

karflake
13/02/2003, 19:06
Merhabalar. Google'de uzun uzun aramalar yapmasam bu siteyi bulamayacaktım. Yani siteyi tesadüf üzeri buldum. Bence bu tip kaliteli siteler daha fazla tanıtılmalı...

Bildiğiniz gibi Delphi'nin en kuvvetli taraflarından biri bileşen desteği? Acaba sizce de öyle mi? Yoksa bileşen kullanımı sorunlardan kaçmanın kolay bir yolu mu? Ya da programcıların zamandan tasarruf etmesini sağlayan yararlı nesneler mi?
Ben kendi adıma bu konuda karar verebilmiş değilim. Sizler neler düşünüyorsunuz?

hmustak
13/02/2003, 20:18
Bence harici componentler kritik anlarda müthiş zaman kazandırsa da, programcılık geliştirmek adına çok zararlı. Mecbur kalmadıkça yazdıklarımda da harici Component olmamasına dikkat ederim. Hiç kullanmadım mı? Gayet tabiki kullandım, torry 'den indirdiğim birçok componenti kullandım.
Bu benim fikrim...

acemi
13/02/2003, 21:57
Bu kacinilmaz bir degisim... Her gecen gun yeni katmanlar ve bilesenler cikiyor. Programcilar, sadece islerine odaklanip konuyla dogrudan alakasi olmayan islerini, katmanlara, bilesenlere v.b. yukluyorlar. Bunu tersine cevirmenin zaten imkani ve anlami yok.

Burada bence iyi ve kotu, kullanilan seyleri ne derece kontrol edebildigimizle alakali. Dolayisi ile bize maksimum derecede kontrol imkani saglayan GPL veya benzeri lisansa sahip acik kaynak kodlu bilesenler, arakatman yazilimlari, servisler v.b. en iyi secenegi sunuyorlar.

Kapali kaynak kodlu secenekler ise en kotu secenegi...

hmustak
13/02/2003, 22:08
+1

Sedat Atif
14/02/2003, 20:41
Orjinal mesajı gönderen karflake
Merhabalar. Google'de uzun uzun aramalar yapmasam bu siteyi bulamayacaktım. Yani siteyi tesadüf üzeri buldum. Bence bu tip kaliteli siteler daha fazla tanıtılmalı...

Delphi'ye olan ilginin azlığından yakınıyordum, yokluğumda ilgi artmış gözüküyor. Çok iyi bir gelişme. Çok iyi.

<not>İltifatların için teşekkür ederiz. Ben de google'dan bulmuştum burayı.</not>

Sahin
14/02/2003, 20:46
Sen nerelerdeydin ya Sedat?

Sedat Atif
14/02/2003, 21:33
Orjinal mesajı gönderen Sahin
Sen nerelerdeydin ya Sedat?

Hmm...

Zor bir soru! :D

Forumsuz hayat nasıl oluyormuş, test ediyordum. :)

Yokluğumda oldukça değişiklik olmuş gibi.

TeDDy
15/02/2003, 23:31
Selam beyler;

ewet öncelikle başlığa bakınca bir site güzel adresi olduğunu ve bunu etrafa haber vermemizi istediğini sanmıştım. Ama güzel bir delphi sohbetine gelmişim. Güzel.

Yalnız component kullanmak hem iyi hem kötü. İyi olması; işine yarayanlar olduğu zaman programcıya. Yalnız işe yaramayan kafa karıştırıcı hatta eklenen programı bile içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

Ama ben componentlerin kesinlikle yararlı olduklarını düşünüyorum. En azından programcının kendisini geliştirmesi açısından çok yararlı oluyor.

Saygılarımla....

Eylem
16/02/2003, 00:20
Asil degisiklikler bayramdan sonra bir hafta on gun icinde olacak :)

hmustak
16/02/2003, 00:41
Ext. Componentler her işletim sisteminde aynı davranışı gösteremeyebiliyolar. Buda zaman zaman sıkıntı yaratıyor.