PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : windowstaki iconlar üzerine sorun

Bonecrusher
10/10/2005, 08:28
şöyle bir konuda yardım edebilir misiniz, çok sevinirim.

deviantart sitesi üzerinde bir sürü güzel icon buldum, bunları indirdim.

belki işime yarar diye stylexp kurdum (daha önce de kullanıyordum tabii ki)
iconları stylexp aracılığıyla değiştireyim dedim. ama icon pack (.ip uzantılı) dosyalarını çalıştırıyormuş sanırım.
deviantart'ta bu sefer ip dosyalarını inceledim, birkaç tanesini indirdim.

bu sefer başka bir sorunla karşılaştım.
iconpack'lerin içindeki tüm iconları kullanmıyor bu stylexp. örneğin my computer gibi iconlar değişirken, jpg iconları değişmiyor. oysa indirdiğim iconpack içinde jpg, bmp gibi dosyalar için de icon varmış gibi gözüküyor.

hadi stylexp, ip'nin tamamını otomatik olarak windowsa ayarladı diyelim, ama bu sefer de şöyle bir sıkıntım olacak. atıyorum bir ip'nin my computer icon'u bana daha hoş gelirken, diğer ip'nin çöp sepeti iconu bana daha hoş geliyor.
yani ben, elimdeki iconları farklı kombinasyonda kullanmak istiyorum.

ip dosyaların içini açamıyorum. windowsta bir dosyanın iconunu değiştirmek istediğimde bu ip'lerin içindeki iconları göremiyorum.

yani asıl sormak istediğim şu.
elimdeki iconları ve ip dosyalarını kullanarak, dosyaların kendi sevdiğim iconları kullanmalarını istiyorum. Tools - Folder Options - File Types'ta tüm dosyaları tek tek ayarlamaktan daha kolay bir yöntem var mıdır?
Ayrıca dosya tipleri dışında windows klasörleri, vlc, firefox gibi programları dahil tüm herşeyin iconlarını değiştirmek mümkün mü? Winamp'ın iconu şu olsun, mpg'nin iconu şu olsun, bmp'nin ki şu, internet explorer'ınki şu gibi...

Hatta bu iconları seçtikten sonra, gene bir "paket" şeklinde saklamamız mümkün mü? Bunu windowsa format attıktan sonra da otomatik bir şekilde kendini tekrar ataması için ayarlamamız mümkün mü? Stylexp üzerinden böyle bir pack'i kullanabilir miyiz?

Ne yapmalıyım, ne etmeliyim, nasıl birşeyler hazırlamalıyım?
Eğer derdimi anlayabildiyseniz, buraya çözüm yöntemini yazabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

slay3r
10/10/2005, 09:31
Ikon Packager diye bir program var onunla açabilirsin. www.stardock.com

Bonecrusher
11/10/2005, 11:09
oldu, ben bir o programı deneyeyim o zaman