Tam Sürümünü Görmek İçin : C++ ve C++ builder
Aspm@sters
08/10/2005, 20:20
arkadaşlar ben 3d oyun porgramcığılına başlıyacamda sizlerden yardım istiyorum.... Oyun moturu Conitec 3D Gamestudio A6 Ver 6.22 Pro (Final) kullanacam ....
şimdi bu C++ ve C++ builder ne oluyor... fark nelerdir... hangisiyle oyun motrun oyun yazarım...Biraz anlatabilirmisiniz...
3D Game Studio daha önceden büyük bir simülasyon projesinde çalıştım hatta Conitect in sitesinde galeri bölümünden bakabilirsin içerisinde C++ ve Delphi kullanabiliyorsun ayrıca kendi C-Script denen bir dili var daha basitleştirilmiş kısmen bütün işlerini görebilen bir dil.
Dediklerin biraz biririnden kopuk geldi bana oyun motoru nasıl yazarım demişsin 3D Game Studio A6 zaten bunu yapmış sen onu sadece kullanacaksın. Oyun motoru yazmak dediğin hiçte kolay birşey değil aslında herhangi bir dille yazabilirsin (C++,Delphi,VB ..) gibi ama aralarında hız performans farkı olacaktır ve oyun motorunu tek başına yazmak birinin yıllarını alır ve çok iyi matematik (matrisler trigonometri vs ..) 3D düşünebilme gerektirir bu yüzden sen tek başına yazmaktansa hazır olan oyun motorlarından birini kullanmayı dene örneğin A6 iyi bir oyun motoru onun alternatifi bedava olan birçok oyun motoruda internette mevcut.
Aspm@sters
09/10/2005, 10:27
yok yanlış anladın şimdi 3d game studyoda yapılan bir çalışmada c++ ve delphi kullanıyor demişsin....
yani benim demek istedğim c++ builderi öğrenirsem 3d game stüdyoda hazırladığım bir nesneyi orada yazacağım kodlarla hareket ettirebilirmiyim...çünkü c++ builder ilerde çok işime yarayacağı için İde olarak...
Yani 3d game stüdyo C++ Builderi destekliyormu...:D
sanırım anlatabilmişimdir....
"September 10, 2001 - Delphi/Borland SDK for GameStudio available! The new SDK update is now available on the user forum. Additionally to VC++, the SDK now supports Delphi, Borland C++ and C++ Builder. Many new functions make the development of plugins for 3D GameStudio even easier."
Conitech in sitesinden alıntıdır. 2001 den beri destekliyormuş.
Aspm@sters
09/10/2005, 10:38
çok sağol arkadaşım... yardımın için ... başlayalım ozaman c++ buildere..
Aspm@sters
09/10/2005, 13:00
Borland C++ Builder ile önerebileceğiniz... kitap veya e-kitap varmı....(türkçe)
Borland ile alkalalı kitap tavsiye edemiycem ama onun dışında birkaç tavsiyem var.
Aslında sana şunu tavsiye ederim eğer amacım 3D Game Studio ile oyun geliştirmekse C++ dan önce kendi dili olan C-Script i öğren zaten aşağı yukarı hemen herşeyi onla yapabilirsin. C++ ı onun yetmediği zamanlarda kullanırsın.Mesela biz projede dışarıdan elektronik bir cihazdan veri okumak için Dll hazırlamıştık onu kullanmıştık. Daha önceden C++ ı biliyormusun fikrim yok ama eğer bilmiyorsan önce standart C++ ile başla daha sonra oyun geliştiririm falan diyorsan Visual C++'ı öğren çünkü kaynak bol koda daha hakim olursun oyunlar için performansı iyi vs vs.. İyi çalışmalar
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.