Tam Sürümünü Görmek İçin : Explorer sorunu
Arkadaşlar bazen sizede olur. internet explorer bir adrese giriyorum ve beni sabit istemediğim bir siteye yonlendiriyor... Bundan nasıl kurtulabilirim... Pratik olarak... Hep firefox yükleyerek ertelemeye calisiyorum ancak daha teknik bir yolu olmalı...
ne demeye calistigini daha acik anlatir misin? nasil siteye yönlendiriyor? bana spy var gibi geldi bilgisayarinda. Spybot - Search & Destroy kurup güncelle. tarat bilgisayarini, temizlensin. sonra sorun ortadan kalkar fikrimce.
Panteray
07/10/2005, 18:06
ya ben anladım atıyorum bi sitenin adresini yazıyor , o adres yerine bi arama sitesi çıkıyor.Bana böyle olduğunda format çekerdim...
Doğru anlamışsınız, ilginize teşekkürler... Benzer çözümleri bende üretiyorumda, mesela bazen öyle çaresiz anlar oluyorki, gidip internette Spybot - Search & Destroy programını internetten indiremiyorsun. Böyle bir anda yapılabilecek bir şey varmı acaba onu sordum...
dandik bir spysa bi ihtimal kayıt defterinden arama sitesinin ismini aratıp ilgili satırları silerek kurtulabilirsin o da belki.
Bir anda derken birde bu spyların çoğu www.site.com diye girdiğinde spylığını göstertiyor. http://www.site.com diyerekten girerek işe yaramayan spylara göz dağı verilebilir.
Gerçi bunlar basit şeyler biliyorda olabilirsin ama yazim içimde kalmasın dedim.
Böyle bir anda yapılabilecek bir şey varmı acaba onu sordum...
ben güvenli modda acardim. run diyip msnconfig yazar, startup'taki bilmedigim programlari kapatirdim. veya baska makine ile spybot'un kurulum dosyasini ve güncellemeleri indirir güvenli modda kurar aratir silerdim.
veya cogu antivirüs programi da casuslari taniyor sanirsam. ve de bu antivirüsün disketten baslatma özelligi varsa onu kullanir aratir silerdim.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.