PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Window XP Pro ve Home Arasinda Paylasim sorunu..!!

VooDooMaN
04/10/2005, 23:41
Arkadaslar merhaba benim sorunum su uzman arkadaslar umarim yardimci olabilirsiniz..

4 bilgisayarli bir ag ADSL router ile birbirlerine baglilar ve adls router ile internete cikiyorlar. 2 bilgisayar XP pro 2 bilgisayar Home edition kurulu..
her bilgisayarin isimleri (selda,ahmet..vs) var ve ayni calisma grubundalar (workgroup)...ag komsularinda tum bilgisayarlar gorunuyor!!!

sorun ; XP pro yuklu pc ler diger 2 home yuklu bilgisayara girebiliyorlar ama kendi aralarinda girme soz konusu degil girmeye calisinca "yetkiniz yok lutfen network administratore basvurun" seklinde bir yazi geliyor !

birde home yuklu pcler kendi aralarinda gorebiliyorlar ama xp pro yuklu pclere
giremiyorlar yine yetki hatasi veriyor....

ben bir turlu cikamadim isin isinden yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

ApexLoader
05/10/2005, 21:57
Valla aynı problemi bende bir aralar yaşamıştım ama nasıl halletiğimi hatırlamıyorum...

ama sen sırayla bunları dene
1-Modem pc ler arasında kablo düzeneklerini iyice kontrol et
düzenek şöyle olacak
TURUNCU BEYAZ
TURUNCU
YEŞİL BEYAZ
MAVİ
MAVİ BEYAZ
YEŞİL
KAHVERENGİ BEYAZ
KAHVERENGİ

2- Ağ komşularımı sağtıkla çıkan yerel ağ bağlantısına özelikler de ve şunları ekle
Microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı
Microsoft ağları için istemci
QoS paket zamanlayıcı
İnternet iletişim kuralları (TCP/IP)

3- Girmek istediğin bilgisyarda yerel ağ balatısını sağ tıkla özellikler de en altta diğer ağ kullancıları benim dosyarımı değişebilsin diye işaretle

4- Bütün pc leri Admin( yönetici olarak) oturum açarak dene

5- girmek istediğin pc nin ip nosunu şu şekilde başlat çalıştırdan ping çek
ping -192.168.1.4 -t Gibi ama oraya girmek istediğin masanın ip nosunu yaz eğer 64 bit ile bing çekiliyor derse kablolamada bir sorun yok demektir..

6- girmek istediğin PC lerde PCCleen gibi anti vürüs yada güvenlik duvarı olabilir bu korumaları devredışı bırakmalısın...

7- en önemlisi allah sabır versin ağ işi rezalet çok çektim :))

fuatkurc
16/10/2005, 18:06
merhaba
öncelikle sp2 yüklü ise bu bilgisayarlarda güvenlik duvarını kapatmalısın zira güvenlik duvarı açık ise bu sorunu yaşayabilirsin.eğer kapalı ise
basit dosya ve yazıcı paylaşım olayını kaldırıp paylaşımı o şekilde ver ve herkese tam yetki ver paylaşım için
oda etkili olmazsaa
yapacağın tek şey kalıyor diğer bütün pc'lerde birer kullanıcı daha açman ve bu kullanıcılar ağ üzerindeki diğer pclerin kullanıcıları olmalıdır.
örneğin.. ahmet,mehmet,ayşe,zeynep isminde olsun bilgisayarların kullanıcıları
ahmet pc sine mehmet , ayşe ve zeynep diye kullanıcılar açacaksın
bu olayı diğer pc lerdede uygulaman gerek daah sonra paylaşım verdiğinde bu kullanıcıları seçip ona göre izinlerini vereceksin...

umarım işini görür bu dediklerim..

oak
25/10/2005, 10:58
Xpsp2 li makinada güvenlik duvarını kapatmana gerek yok. Fire wall un advanced sekmesinde file and printer seçeneğini secerseniz hiç sorun kalmaz

İkinci olarak paylaşımdaki hakları vaya yetkileri ile ilgili bir sorun olabilir o nedenle erişemiyorda olabilirsini.