Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows Vista
ApexLoader
04/10/2005, 23:21
Özelikle çok merak ettiğim için internetten indirip kurdum. Tabiki hayal kırıklığına uğardım her firmanın serisini yaptığı bir program yada yazım gibi windows XP bir devrimdi.. Tıpkı 2006 sı çıkan EA gamesin FİFA99 u gibi. Deneme sürümü tabiki çok eksikleri olabilir... ama en son LİNUX Fedora Core 3 denemiştim Muhteşemdi Eğer microsoft LONGHORN u adam gibi yapamazsa saltanatları yıkılır....
benim fikrim bu
cappytoi
04/10/2005, 23:28
bence biraz da tercih meselesi verdiğin fifa örneğine bakalım hiç sevmem fifa 99 'u oysaki hastayım 2004 ve 2005 'e kalkamıyorum başından
yeni işletim sistemlerinde yani longhorn ve vistada çok bellek harcıyo bilmiorum belkide işlemcilerin ve belleklerin hızlarının artmasından kaynaklanıyodur ama bunca insan yeni nesil pcler kullanmıyo bence hata war.
DeliPenguen
05/10/2005, 04:39
Longhorn ve Vista aynı şeyler zaten. Ben P4 1.7 256 MB (512 de olabilir.) ram ile çalıştırdım gayet hızlıydı. Artık daha da düşük makina yoktur herhalde. Babam bile değiştirdi Celeron 1.2'sini. :)
burhanmt
05/10/2005, 06:21
Vista aslında alt yapısı bazda devrimsel özellikler getiren bir işletim sistemi olarak bakıyorum ben. İşe programcı gözüyle bakarsanız gerçekten win95 gibi bir milat yılı olacak Microsoft için.
karavanabatu
05/10/2005, 15:54
Elbette bol yenilik olacak ve bunlar güzel şeyler ama ben Dawson 'ın dediği gibi sistem olarak biraz hatası var diye düşünüyorum ms in. Zaman gösterecek. Ne desek boş şimdilik
ApexLoader
05/10/2005, 21:41
Walla p4 3400 LGA 1024 DDrem 2 256 mb 16x ekran kartıyla denemiştim sık sık kitleniyor ve 2 GB lik bir işletim sistemi her 10 ana karttan 8 inin ac 97 ses kartını kullanmasına rağmen driverde onuda tanımıyor.. :) ve sistemin birden bire yeniden başlatmasına veya winamp 5.1 in kurulmamasına da bir anlam veremıyorum :) bence çok eksikleri var longhorn yapacaklarına stile xp yapsaydılar daha iyi olurdu :)
neyse bunlar ön yargı bakalım dananın kuyruğuna az kaldı 2006 o zman kopar umarım iyi olur..
Windows Vista tam bir işletim sistemi değil, daha doğrusu Longhorn`un geciken piyasaya çıkma zamanını kapatmak için Microsoft`un acele olarak hazırladıkları xp ile longhorn arası demek daha doğru olur.
Vista bazı yenilikleri (http://www.microsoft.com/windowsvista/developers.mspx) getiriyor (http://msdn.microsoft.com/windowsvista/), ancak (http://www.microsoft.com/downloads/results.aspx?productID=&freetext=Longhorn&DisplayLang=en) Longhorn beraberinde (http://support.microsoft.com/search/default.aspx?InCC_hdn=True&Catalog=LCID%3D1033%26CDID%3DEN-US-KB%26PRODLISTSRC%3DON&Product=&KeywordType=ALL&Titles=false&numDays=&maxResults=25&Queryl=longhorn&Query=longhorn&QuerySource=gsfxSearch_Query&srchExtraQry=) bir çok yenilik getirecek, daha doğrusu yenilikler Longhorn ile beraber gelecek diyebiliriz. Fakat şu var ki hali hazırda dosya sistemi üzerindeki son sistemi longhorn ile birlikte sürmemeleri bence Longhorn`u devrim olarak nitelendirme konusunda bir eksiklik oluşturmakta...
Aslında bu konu hakkında gerek blog ve gerekse bazı komunite sitelerinde çokça yazılar yazıldı...
Yazılar 1 (http://www.technorati.com/search/longhorn?language=tr) - Yazılar 2 (http://search.blogger.com/?as_lq=&ui=blg&hl=en&as_q=Longhorn&as_epq=&as_oq=&as_eq=&bl_pt=&bl_auth=&as_drrb=q&as_qdr=&as_mind=1&as_minm=3&as_miny=2005&as_maxd=5&as_maxm=10&as_maxy=2005&bl_bt=&bl_url=&lang=some&lr=lang_tr&safe=active&Submit=Search+Blogs)
Microsoft'un mevcut ürünü, aceleye geldiği için bazı özelliklerinden taviz verirerek çıkmıştır; devrim yaratacak ürünü her zaman "çıkacak olan bir sonraki ürün"dür.
sadist_sniper
06/10/2005, 15:22
Bence acayip bir şekilde stabil değil vista, laptop'a kurdum. Gayet güzel herşey çalışıyodu, donanım tanıtmada hiç problemim olmadı. Symantec antivirus bir kurdum, bi kendinden geçti bilgisayar, 2 kere physical dump of memory, sonra da açılmamaya başladı. ben de hemen format atıp, xp sp2'me geri döndüm. şu an için vista kurmak hiç akıl karı değil gibi gözüküyor. Solaris 10'u deneyeceğim bir ara, çok merak ettim, $500 M'lık yatırım yapmış adamlar ve dünyanın en iyi işletim sistemi diyorlar. Ve solaris.com'dan bedava indirebiliyosunuz :)
ApexLoader
06/10/2005, 15:32
Solarisi bedeva vermeleri popüler olmak içindir... :) haksızmıyım?
sadist_sniper
18/10/2005, 00:24
peki sadece popüler olmak için neden $500M harcasınlar ki :)
$500M verecekler ve ardından ücretsiz dağıtacaklar. Hadi lem derim ben
DeliPenguen
18/10/2005, 13:48
Bazıları hadi lem diyor bazıları vay be diyor işte.
Microsoft'un devrim yaratacak ürünü her zaman "çıkacak olan bir sonraki ürün"dür.
acemi bu yorumuyla da yine yardı beni. :D
V -> virus
i -> instability
s -> spyware
t -> trojan
a -> adware
diye aciyorlardi
:p devam etsinler... Bu şekildem açıklamaya.
XP`ye de extra performans diyorlardı da ne oldu. Gerçi 2000, me vs. göe performansı iyiydi, ma vaadedileni yine sunamadı.
bir işletim sistemi düşününki kurulum CD'si (daha doğrusu DVD'si) 2.7 GB.. ve o işletim sisteminin kurulu halini düşünün.. 5 GB'tan fazla.. insan ister istemez soruyor kendine.. bu kadar büyük yer kaplayan bir işletim sisteminde bir öncekinden farklı ne var..? internet explorer mı..? Windows Media Player 11 mi..? Arayüzler mi..? Bill Baba'nın bir an önce bir açıklama yapması lazım.. 5 GB işletim sistemi mi olur..?!?! o kadar yere kocaman ISS kurulur be..
stabilite konusu tartışılır daha beta bir sistem için her şey denilebilir lakiin
bu boyut olayını ben de anlayamıyorum XP nin üzerine çıktılar da bu kadar mı büyüdü ?... Ve windows dediğin yerinde durmaz durmadan şişer o klasör..
ibrahimsar
29/01/2006, 08:00
bir işletim sistemi düşününki kurulum CD'si (daha doğrusu DVD'si) 2.7 GB.. ve o işletim sisteminin kurulu halini düşünün.. 5 GB'tan fazla.. insan ister istemez soruyor kendine.. bu kadar büyük yer kaplayan bir işletim sisteminde bir öncekinden farklı ne var..? internet explorer mı..? Windows Media Player 11 mi..? Arayüzler mi..? Bill Baba'nın bir an önce bir açıklama yapması lazım.. 5 GB işletim sistemi mi olur..?!?! o kadar yere kocaman ISS kurulur be..
Tek dayanağı/farklılığı grafikleri olduğu için grafik vardır.
teddmcload
29/01/2006, 21:25
V -> virus
i -> instability
s -> spyware
t -> trojan
a -> adware
diye aciyorlardi
virüs programcıları vistayı dört gözle bekliyormuş
vista hikaye 1cgbt rem mad 3400+ işlemci vista yükledim notdefteri donuyor 5 kurusluk işletim sistemi etmez bakalım ne yapcaklar pisyaya sürdüklerinde sanıyorlarki kulurulacak makinenler amd 4800+ hep para gözler..
Skeleton
02/05/2006, 21:08
2005 sonu, 2006 başı, 2006 nın sonuna doğru, 2007 derken şimdi de 2007'nin 2. çeyreği demeye başlamışlar. Bunlar çıkartamıyacaklar bu işletim sistemini :)
Kaynak (http://labnol.blogspot.com/2006/05/windows-vista-unlikely-to-ship-before.html)
Skeleton <<< arkadasımızın vediği sitede söyle bir yazı var vista kodlarında ciddi sorunlar varmıs...hadi hayırlısı...
http://www.tomshardware.com.tr/howto/20060614/index.html
windows vista beta 2 sini cıkarı 2 versyion olarak interneten bedeva indire b,iliyoz 64 bit ve 32 bit olarak..32 biti 3bucuk cgbt 64 biti 4 küsür cgbt..Bakalım...
Magic2Melody
16/06/2006, 15:04
Bence acayip bir şekilde stabil değil vista, laptop'a kurdum. Gayet güzel herşey çalışıyodu, donanım tanıtmada hiç problemim olmadı. Symantec antivirus bir kurdum, bi kendinden geçti bilgisayar, 2 kere physical dump of memory, sonra da açılmamaya başladı. ben de hemen format atıp, xp sp2'me geri döndüm. şu an için vista kurmak hiç akıl karı değil gibi gözüküyor. Solaris 10'u deneyeceğim bir ara, çok merak ettim, $500 M'lık yatırım yapmış adamlar ve dünyanın en iyi işletim sistemi diyorlar. Ve solaris.com'dan bedava indirebiliyosunuz :)
stabil olmaması doğal zaten çünkü beta versiyonu retail çıkınca herhangi bir sorun yaşamaman lazım... ve vista betayı indirecekseniz sadece deneme amaçlı indirin, işletim sistemi olarak kullanmaya kalkmayın.
az önce wistanın betasını kurmaya calisitim 32 bitini dvden dosyları kopyalamaya calısrken kopyamama hatasi veriyor install basarısız diyor...
MUDERLESS
23/10/2006, 18:53
1-2 saat kadar önce Windows Vista Release Candidate 1 (RC1) Build 5600 kurdum kurulum gayet iyi geçti sistem im p4 3,066 1024 mb ddrram 256mb vga v.s v.s vista gayet iyi çalışıyor kilitlenme sorunu yok diğer arkadaşların anlatığı gibi değil ama bir kaç küçük sorun var mesela Delphi7 kuruluyor ama çalışmıyor. en önemlisi bence buydu bende delphi7 yasal oldugu için yenisinide alacak para olmadığı için bi mecbur bunu kullanıcam. acaba longhorn gelince de aynı sorunları yaşıcakmıyız. diğer basit araçlar gayet normal çalışıyor ama delphi :mad: bu konuda baya dertliyim . eğer içinizde delphi 7 yi kurup başarı elde eden varsa lütfen özel msj atsın şimdiden tşk. ler yorumlar gayet yerinde şimdilik . ama bir çok arkadaşın dedii gibi vista yı yada namı diğer longhornun performansını zaman göstericek .
bu arada herkese iyi bayramlar
teddmcload
26/10/2006, 21:11
eğer bulabiliyorsanız RC2 kurun. 5744 sürüm numarası. daha iyi çalışıyor.
teddmcload
26/10/2006, 21:13
$500M verecekler ve ardından ücretsiz dağıtacaklar. Hadi lem derim ben
ebay de solaris kullanıyor. üstelik Java yla birlikte.
ayrıca linux da bedava sahip olunabilen bir işletim sistemi ama olay ortada. dolayısıyla bir işletim sisteminin bedava dağıtılıyor olması onun kötü olduğunu göstermez.
MUDERLESS ismini sonradan vista yaptılar :))
Başarısızlıkları devam ediyor :P yıllardır cıkartacaklar :))
Bakın ie 7 yi cıkarttı ff de 2 sini cıkarttı ff kullanıyordum ff 2 ile devam ediyorum :)
teddmcload
28/10/2006, 10:32
IE tam bi hezimet oldu onlar için. açığı bile çıkmış.
IE tam bi hezimet oldu onlar için. açığı bile çıkmış.
hangi yönden hezimet? ilk dört günde 3 milyonun üzerinde kişinin indirmesi mi?
teddmcload
28/10/2006, 16:35
kaç kişinin indirdiği önemli değil. 5 milyon kişi de indirmiş olsa yaptığın bişeyin daha ilk günden açığı çıkıyorsa bu o işi düzgün yapamamışsın demektir. hezimet demektir.
milyonların kullandığı bir yazılımdan bahsediyoruz. 1 açık çıktı diye "hezimet" denilemez. Alternatiflerine göre iyidir veya değildir tartışılır ancak ortada bir hezimet yok.
Kım ne derse desın.. Cıktıgında kullanımı en kolay ısletım sıstemı yıne Wındows olacak..
benim deneme şansım oldu. beğendim.
AhmetBSD
16/01/2007, 05:50
http://www.milw0rm.org/exploits/3071
vistada güvenlik aciği cikmis.. :)
Kım ne derse desın.. Cıktıgında kullanımı en kolay ısletım sıstemı yıne Wındows olacak..
Kıme gore neye gore?(Kime göre, neye göre?)
büyük bir çoğunluğa göre.
Windows Vista geleceği çok parlak olan bir işletim sistemi ancak xp gibi onunda zamana ihtiyacı var inanıyorumki vista bu senenın sonuna kadar son halini alacak ve xp yi tarih edecek.
EEe Vista cikti, simdi de yorumlari alalim.
ben çok beğendim. yalnız 5 paket halinde çıkması kafamı karıştırdı. 140-170$ gibi bir şey olan Windows XP proffesional yerine 449$ Windows Vista Ultimate olması benim gibi her şeyde orjinal yazılım kullanmayı düşündürenleri korkutmuştur.
diğer paketleri alsam bu sefer tam paketi kullanamadığım için huzursuz olacağım. kısacası çok pahalı. Microsft a mail atıp bir tane hediye etmelerini isteyeceğim:)
Windows Vista gorunumlu Windows XP Pro kullaniyorum, Cok memnunum :)
Doğan görünümlü Şahin misali... :)
Henüz Vista'yı kaldırabilecek bir sistemim yok. Denemeye tenezzül bile etmedim. 2002 yılına kadar Win98 kullanmış biri olarak, XP'den de o kadar çabuk vazgeçemeyeceğimi sanıyorum. Vista'ya en erken 2008 gibi geçerim ancak!
2000'e gecmem cok uzun surmustu. 2000'e gectikten kisa bir sure sonra XP'ye gecmistim. Zira 2000 cok sacma sapan birseydi, kaldirmiyordu desktop kullanimini.
Ama XP bana gayet makul, normal bir sistem geliyor. Yani ne bileyim, cokmuyor, etmiyor, gayet guzel calisiyor, özellikleri de kafi geliyor.
O sebeple zaten Vista kullananlardan "neden gecmemiz" gerektigi konusunda fikir danismak niyetindeyim.
şunun için veya şunlardan dolayı vistaya geçmeliyiz şeklinde birşey diyemiyorum şahsen. bunda tabii vistanın getirdiği yeniliklerin hepsini veya önemli bir kısmını bilmiyor olmamın etkisi olabilir. xp' nin şu an için iyi ve yeterli bir sistem olması da olabilir...
Sistemim kaldırmayacağı için zaten Vista terfisi benim için imkansın.O kadar parayı da vermeye hiç niyetim yok.Ama WinXP'de de DirectX10 çalışmıyor.Gelecekte sorun olacak.Zaten oyun falan oynamam ama DirectX sadece oyun değildir nede olsa.Büyük bir problem olacak.
ApexLoader
10/02/2007, 23:28
vista ultimate deneme şansım oldu sistem çokgüzel tasarım ve 3d harika görsellik süper. Ama piyasadaki bir sürü programı desteklemiyor özellikle XP deki çoğu programı winrar ın son sürümünü kurdum :) program başarılı kuruldu fakat hiç bir zipli dosyayı klasöre çıkaramadım. ve sistemi guzel kullanmak içinde yani aura seçeneğinin süper çalışması için bayağı puhalı bir Pc nizin olması gerek.
Dx 9 mu 10 mu bilmiyorum hangisi kuruluysa oyun denemesi yaptım Grafikler sanki 8mb ekran kartıymış gibi kare kare çalıştı...
Kısacası Vistaya 2009 şubata kadar gecemeyin :)
işletim sistemini gözünden tanırım .. cıkss.. olmamış.. sağlam değil bu .. beğenmedim yenisini yapsınlar... kulağını çekecem microsoft'un..
geyik bi tarafa.. sistem gereksinimleriniz ucu ucuna yetiyorsa hiç yüklemeyin.. 2GB ram + sata2 raid HDD + 512MB ekran kartınız varsa kurun alışmaya başlayın şimdiden. 1GB Ram olduğu halde işlemler sırasında nedense harddiske çok yükleniyor.. bunu çözemedim... Sistemin kapanması ise bazen hiç bitmeyecek gibi geliyor insana.. Her ne kadar "daha anlaşılır, daha kolay kullnılabilir yaptık" deseler de yeni bir işletim sistemine alışmak pek de kolay bir iş değil. Standart simgelerin (örn: masaüstünü göster) değişmiş olması bile alışkanlıklarınızın sizi "bunu kullanamam ben" demeye ittiğini göreceksiniz. Bir de 1024*768 çözünürlük de görünümün hoş gelmesi açısından yetersiz kalacaktır. Şeffaflıklar, ayrıntılı rengarenk simgeler, 3D masaüstü filan.. koca koca olduğu zaman pek de ilgi çekmiyor açıkçası.. 17" ortalama bir monitörü olan arkadaşlar çözünürlük adına 60-75Hz de gözlerinden yaş gele gele işletim sistemini kullanmak zorunda kalabilirler..
Denemeler devam edecek..
esmaeild
13/02/2007, 22:14
vista şu anda 684 mb lık 2 tane update indiriyor. napıyor bu adamalar????:mad: :eek: :confused:
edit:68 mb gibi görmüştüm o bile çok geldi bi an gözüme neyse indirsin bari dedim. biraz sağda solda oyalandım . 1 saat sonra geldim %60 ını bitirmiş. kotamı aşırttıracak bu ay.
edit2:neyse 4 gb'ım daha varmış:)
esmaeild
13/02/2007, 23:55
SQL ve VS 2005 SP1 leriymiş.:rolleyes:
IcenGuard
12/03/2007, 21:12
ben çok beğendim. yalnız 5 paket halinde çıkması kafamı karıştırdı. 140-170$ gibi bir şey olan Windows XP proffesional yerine 449$ Windows Vista Ultimate olması benim gibi her şeyde orjinal yazılım kullanmayı düşündürenleri korkutmuştur.
diğer paketleri alsam bu sefer tam paketi kullanamadığım için huzursuz olacağım. kısacası çok pahalı. Microsft a mail atıp bir tane hediye etmelerini isteyeceğim:)
O Amerika fiyatı. Türkiyede 200$+ cıvarında ultimate. ayrıca updateleri daha ucuz.
200$+ OEM fiyatı değil miydi? Retail dedikleri kutulu sürüm yine 400$+ sanırım. Ama aradaki farklar tam olarak nedir bilmiyorum.
IcenGuard
13/03/2007, 14:00
Oem fiyatı mı değil mi bilmiyorum ama bilgisayarcı bana satmaya
çalıştığına göre oem değildir. Windows fiyatları ülkeden ülkeye değişiyor.
oem lisansı daha sınırlayıcı oluyor, yeni bilgisyarlarla satılıyor.
Vista, kullanacağım en son işletim sistemi..!
Cumartesi akşam saat 21:00 sularında İzmit Ncity Mavi Bilgisayardan Toshiba A100-596 (yada öyle bişi) satın aldım (cash!!!). Vista Primerium la standar geliyor ve Toshiba Vista dışında bu ürüne işletim sistemi desteği vermiyor imiş.
Vista ile;
Delphi 7 Enterprise
Solidworks 2007
RSLogics
Macromedia ve adobe'un 2-3 ürünü ! (üşendim yazmaya)
Çalışmadı. Çalışan tek-tük uygulamalarımda fonksiyon, dll, ve işlem hataları verdi. (Örn : Partition Magic 8, Autocad2006, SecureRemote VPN)
Toshiba driver vermediğinden recovery disk içinde de driver olmadığından Donanımların XP driverlarının alternatiflerini tektek indirdim. XPSP2 kurdum ve donanımların hiç biri ne kadar alternatif driverlar olsada çalışmadı. Zaten driverları çalıştırmadı!!
Toshiba garanti belgesinin arkasına sistemi kurulmuş bilgisayar kapsam dışıdır ibaresini yazmış bile olsa (!) İzmit Ncity Mavi Bilgisayar çalışanları çok anlayışlı davranarak hertürlü desteği verdikleri gibi, makinamıda SIRF VISTA uyumsuzluğu sebebiyle değiştirdiler.
Şimdi yeni DELL'imle XPPROSP2 var ve rahatça tüm uygulamalarımı kullanabiliyorum.
Haksız (!) şöhreti sebebiyle de tekrar fırsat bulmuşken TOSHIBA ve VISTA'ya iyi(!) dileklerimi iletmeyi de bir borç bilirim.
lestioni
17/04/2007, 16:38
2 gb ram, 512 ekran kartınız yoksa denemeyin bile bence.. ayrıca bekleyin bir sp1 de çıksın.. 3 boyutlu diye bir şey de söz konusu değil aslında.. bakınız 3 boyutlu (http://www.youtube.com/watch?v=m_Bmkg19G_w) masaüstü.. üstelik öyle süper bir sistem de istemiyor bunlar..
MySQL ve apache çalıştırabilen var mı bu merette?
cogunluk gibi bende umdugumu bulamadim windows vista'da. 5 yildir abartilan windows vista, sadece abartidan ibaretmis. su an piyasa da bulunan linux sürümleri vista'dan cok daha önde bence. beryl ile birlikte kurulacak bir pardusu vista'ya tercih ederim. veya bir mac os x cok daha onde benim gözümde. gerci mac os x yillardir boylesine kaliteli ama islemci platformunu degistirdikten sonra daha bir sözü edilesi oldu.
kahramanfth
19/05/2007, 13:30
bende vista kullananlardanım. Hp g5000 serisi laptopla beraber geldi. 1gb ram vardı pc açılmak bilmiyordu +512 ile bu işi aşmış oldum. Ama xpnin verdiği tadı vermiyor
darkhorn
30/05/2007, 14:00
ram: 512MB 533Mhz
ekran kartı: 128MB GForge Fx5200
1 GB raminiz yoksa kurmayın demişsiniz ama...
Windows Vista Ultimate'i istesem kurabilir miyim? Her ne kadar ağır çalışsa da...
Ayrıca görsel özelliklerini mümkün olduğunca düşürecem
respectable
19/06/2007, 12:41
Windows Vista Ultimate'i istesem kurabilir miyim? Her ne kadar ağır çalışsa da...
yavaş çalışma ihtimali yüksek
Ben imkan olsa win 98 ten başkasını kullanmam işletim sisteminin amacı bilgisayarı yavaşlatmakmı zira 98 den sonra çıkan her yeni sürümde grafik ön planda ve makina ne kadar performans olarak iyi olsada yavaşlıyor oyun değilki bu grafik önemli olsun vista ve daha sonra çıkacak olan versiyonları xp gibi kullanmak istemiyorum ama mecbur bırakılıyoruz.98 in üstüne tanımam eğer driverlerde ve yeni proğramlarda sorun yaşamasam başka bir işletim sistemi aramam.Tabiki yenilik iyidir kuıllanıcı adına bir çok şeyi kolaylaştırıyorlar bu kesin yeni multimedeyda özelilikleri ve internet adaptasyonu ve sundukları birçok yeni özellik çok iyi ama bunun yanında bizim müdahale edemediğimiz şeyler oluyor geri planda bu yüzden vista bence fos.
Mystical
19/06/2007, 17:13
Bende normalde 2x512mb ram bellek var 1 tane 512 liği çıkarıp vista'yı açtığımda Aero (vistanın görsel arayüzü) kapamıştı vede acayip ağır çalışmaya başlamıştı
Bencede 1 gb den aşağısında kullanılmaması gerekiyor readyboost yaparsanız durum değişir belki.
Ben Driverlardan şikayetçiyim...
Nedense creative yegane ses kartı üreticisi live 5.1 için daha doğrusu live serisi için vista desteğini vermiyor... bunun yanında yine creative'in bluetooth'u içinde herhangi bir driver söz konusu değil...
belki benim beceriksizliğim ama nvidia fx5500 içinde herhangi bir driver bulamadım...
video codecleri içinde doğru dürüst bi codec pack yok...
bir bilgisayarda ses + görüntü doğru dürüst sağlanamıyorsa görsellik olsa ne olur olmasa ne olur...
ayrıca vistayı fırsat bilen donanım üreticiler, eski donanımlara driver desteğini kısıtlı şekilde verip yeni donanım satma düşüncesinde olabilirler mi ????!??!?!?
arkadaşlar çoğu insanda şu var linux yaşasın windows yere batsın.
Ben hiç şekilde aralarından bir çıkarım yok ama şunu söylemekten de kaçınmam.
YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME..
Ben wistayı bir süre kullandım ama bir çok program ve driver halen desteklemediği için geri xp kurmak zorunda kaldım. Bu kullanım süre içinde çu yorumu yapabilirim arkadaşlar size...
Wista gerçekten bir çok yeniliği beraberinde getiren akıcı görsel ve son derece hızlı bir işletim sistemi.
gkbrkbykn
26/09/2007, 21:40
çok garip bir işletim sistemidir. elimde bir dizüstü birde masaüstü bilgisayar var. dizüstü bilgisayarım asus lamborghini vx2 bu ürünle beraber ultimate standart geliyor ve bilgisayardan maksimum faydanlanmamı sağlıyor. fakat p4 2.8ghz olan diğer masaüstü bilgisayarıma kurunca ilk defa bir işletim sisteminden bu kadar nefret ettim. bilgisayarda sadece ana donanımları tanıdı ve a4tech kablosuz optik faremi bile tanımamakta ısrar etti. yazıcı, web cam, ses kartı ve yazılım olayına girmek bile istemiyorum. benim bu deneyimimden çıkarttığım sonuç;
eğer donanımla gelmiyorsa hiç getirmeye uğraşmayın:)
Sam Orpheus
14/11/2007, 13:44
AMD ATHLON X2 4400+ Dual Core
4 GB DDR2 Ram
512 DDR2 GeFORCE 8500 GT Ekran Kartı
120 GB SATA HDD
ile gayet iyi performans alıyorum,vista ultimate ekran kartımı beğenmemiş olsada iyi.
http://forum.ceviz.net/attachment.php?attachmentid=5334&stc=1&d=1195128088
merhaba,
yeni bir laptop aldım ( Asus) üzerinde vista home premium kurulu olarak geldi. Fakat bilgisayarı her kapatmak istediğimde uyku moduna alıyor. Güç seçeneklerinden kapat komutu ile kapata aldım fakat bir türlü bilgisayar kapanmıyor.Her seferinde bataryayı çıkarmak zorunda kalıyorum.
Acıl yardım beklıyorum:garip: :garip:
Windows Vista gorunumlu Windows XP Pro kullaniyorum, Cok memnunum :)
ne vista kadar hantal ne de xp kadar sevimsiz :super:
stratejist
05/12/2007, 01:54
webcam ı kullanmadığım halde msn den cam i açmak istedigimde başka program kullanıyor hatasını veriyor. webcam için ayrıyetten bir programda kurmadım önceleri güncellerken cam açılmıyordu neyi güncelledigide belli degildi simdi ara ara açılmıyor benim bilgim olmadna benim kamerayımı kullanılıyor ne oluyor bilmem herhalgi bir programda kurmadım.
webcam için son driver dosyasını bulup güncellemek sorunu giderebilir
xp driver larını indiriyorum kaldırıp xp kuracağım ama içim gidiyor o görselliği terkedeceğim diye :(
Benim bilgisayarımla özellikleri yakın olan bir bilgisayara arkadaş xp kurdu uçuyordu tabiri caizse bilgisayar bu nedenle benim hantal laşan makineme xp kuracağım...
bende tema olarak yararlanıyorum vistadan çok gereksiz derecede yavaşlatıyor.
Vista'yı kullanmayı gerektirecek ne var bu kadar ?
görsellik artislik
askerde bölük komutanına vista yükledim diye öle bi sevindi ki
içtimalardan felan herşeyden düştü beni :) kanka olduk
başka da faydasını görmem asanrım bu vistanın :)
Sam Orpheus
08/12/2007, 18:38
Vista'yı kullanmayı gerektirecek ne var bu kadar ?
arka planda göremediğin bir çok şey var bence.
Ben son kullanıcı anlamında sordum, zira bir geliştirici için pek artı bir nokta yok sidebar'dan başka..
vistaya geçtim geçeli (6 aydan fazladır) bilgisayarım hiç kitlenmedi.
kitlenmeyen windows, kulağa ne kadar şaşırtıcı geliyor.
insanlar biraz robotlaşmış, google ne yapsa iyidir microsoft ne yapsa kötüdür şeklinde programlanmış gibi geliyor bana.
İyileşti sanırım biraz vista son güncellemelerden sonra göz ardı etmemek lazım yeniden döndüm vistaya xp kullanmak yavan geldi vistadan sonra :D
... XP kullanmak yavan geldi vistadan sonra :D
Göz, güzellik görmek ister, bıkkınlık fıtratta vardır.. :)
micromalik
18/04/2008, 13:50
Elimde Vista Uyumlu laptop var özellikleri ;
Amd Turion 64 X2 2.0 Ghz 64 Bit,
256 Ati Radeon Grafik Kartı,
2 gb Ram,
Bu özelliklere sahip laptop' a hangi vista sürmünü kurarsam en iyi sonucu elde edebilirim, ayrıca daha çok Visual Studio, Adobe Çalışıyorum Etkilememesi gerekir. En iyi sürümü sanırım ultimate siz ne önerirsiniz?
VISTA açıkcası şu an hâlâ XP ile yarışıyor.Büyük şirketler XP ye güvenip SP3 ü bekliyorlardı.Ama bence VISTA yavaş da olsa gelişiyor SP1 ile bence bir çok sorunu halletti.Yâni VISTA'ya özgü mesela kopyalama yaparken müzik dinlerseniz bâriz bir şekilde müzikdeki atlamaları duyabiliyordunuz.Bunlar gibi bir çok ayrınıtıyı halletmeye çalışıyor.
AYIRCA şunu söylemem gerek hemde uyarma maksatlı olsun biraz bilgilendirme tarzında deyim>Eğer VISTA x64 kullanıyorsanız ve programlama ile uğraşacaksanız büyük bir hüsran bekliyor sizi çünkü VISTA 64 bit hiç bir Provider'ı desteklemiyor.ASP.NET için olan çalışıyor onda sorun yok ama VB.NET den bağlanmak isterseniz Veritabanına o zaman ne JET.OLEDB.4.0 çalışıyor ne de ACE.OLEDB.12.0 ne mdb ye nede accdb ye bağlanabiliyorsunuz bunu kendim denedim ayrıca microsoft'un sitesindende okudum....
Ama x86 da JET.OLEDB.4.0 çalışıyor.Bunun gibi dandik dundik problemleri olsada severek kullandığım bir işletim sistemi hatta iki tane var şu an yüklü olan :D 64 bit ve 32 bit...Birde unutmamak gerekli VISTA'yı çıkartırsak DX10 u kim tutacak = ?
İş yerinde Vista ya geçişim söz konusu olabilir.
Vista denetim masası çok değişik. Sormak istediğim soru şudur: Vista üzerinde klasik tema (tüm görselliğin devre dışı bırakıldığı) kullanma şansımız var mı? Var ise nasıl?
Vista başında geçirdiğim süre toplamda 20 dk. bulmaz. O yüzden sadece link veya "şuradan olur" deseniz dahi araştırıp bulabilirim.
Hayır, aramadım. Direkt buradan soruyorum önce.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.