PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ölüm düşüncesi izliyor beni

seven-7
03/10/2005, 13:29
Ölüm düşüncesi izliyor beni.Gece gündüz kendimi öldürmeyi düşünüyorum.Bunun belli bir nedeni yok.Yaşansa da olur, yaşanmasa da.Bir kaygı yalnız.Beni, kendimi öldürmeye iten bir kaygı.

Karanlık bir gecenin geç vaktinde kalkıyorum.Herkes her geceki uykusunu uyuyor.Ev soğuk.Çok sessiz davranmaya özen gösteriyorum.Günlerdir biriktirdiğim ilaçları avuç avuç yutuyorum.Kusmamak için üstüne reçelli ekmek yiyiyorum.Genç bir kızım.Ölü gövdemin güzel görünmesi için gün boyu hazırlık yapıyorum.Sanki güzel bir ölü gövdeyle öç almak istediğim insanlar var.Karşı çıkmak istediğim evler,koltuklar,halılar,müzikler,öğretmenler var.Karşı çıkmak istediğim kurallar var.Bir haykırış! Küçük dünyanız sizin olsun.Bir haykırış! Sessizce yatağa dönüyorum.Ölümü ve yokluğu üzerine uzun süre düşünmeye zaman kalmıyor.Şimdi gözümün önündeki görüntüler renkli kırları andırıyor.Korkacak birşey yok.Kırlarda koşuyorum.Sanki bir deniz kentinde yaşamıyorum.Hep kırlar.Esintiyle birlikte eğilen otlar arasında bir başımayım.Birazdan ölüm beni alacak.

DeliPenguen
03/10/2005, 13:36
İnsan deli olduğunu kabul etmeli. Benim gibi dengesizliğiyle barışık olmalı. :D

ismail pala
03/10/2005, 14:30
Tam da yaşama dalmışken bulacak birilerimizi.
Birilerimiz ise onu beklemektense acele edecek ecele.
Kimimiz herşeyi bitirmiş ve bir kenarda yanlızlığa terk edilmişken....
Kimimizi bir sürü hesap ve plan ile alıp götürecek.
Kimimiz geride etkilediği ve takdirini aldığı birçok insan bırakacak.
Kimileriyse nefret eden ve kırgın olanları yaşamda bırakcak.

Herşeye rağmen başlatılırken bize sorulmadıysa sonlanması için karışmayalım derim.
ne zaman ve nerede geleceğiyle ilgilenmeyelim biz biz olmak için geçirelim vaktimizi.
bizi biz yapan şeylere harcıyalım vaktimizi.
doğuştan bize verilmişleri ölüme dek taşımaya çalışalım.
çocukluğu; hassaslığı, sevgiyi, aklı, vicdanı, barışık yaşamayı vs....

karavanabatu
03/10/2005, 18:26
Seven-7 neden Allaha dua etmeyi denemiyorsun. Unutmayın sadece bu dünya yok. Hatta bu dünya hiç bişe. Hiç büyütmeyin derim. Burası sınav yeri. İşte böyle kötü düşünceler seni ve senin gibileri test ediyor. Biliyosun ki intihar affedilmeyen bi günah ve bu yüzden cehennemde yanabilirsin. Hazır Ramazan'da geliyor. Oruç tut. Dini programlar izle. Ne diyebilirim ki başka?

OnR
03/10/2005, 19:09
ya arada sırada geliyor böyle intihar etmek istediğin zamanlar. Yakaladın yakaladın yakalayamadın yaşamaya devam etmek zorunda kalıyorsun

ismail pala
03/10/2005, 19:45
ya arada sırada geliyor böyle intihar etmek istediğin zamanlar. Yakaladın yakaladın yakalayamadın yaşamaya devam etmek zorunda kalıyorsun

Hakim olan O'dur ve dilediğinin yaşamını dilediği zaman sonlandıracaktır.
Size isteği ve cesareti dilerse vermez (dilerse vereceği gibi).

Ölüm ancak O'nun elindedir; Diğer herşey gibi.

Ansugo
03/10/2005, 20:21
Ölüm ancak O'nun elindedir; Diğer herşey gibi.

Nedense boğazımızı boydan boya yarınca genelde Öl deniliyor demek ki. Ya da tırtıklısından bir kasaturayı kalbimize sokup iki tur çevirince... Hatta ben kurban bayramında boğazı kesilipte ölmeyen hayvan görmedim bile diyebilir hatta buna şehadet edebilirim.

mr1yh1
03/10/2005, 22:27
karamsarlık makul bir süreyi aşmışsa
hele intihar fikirleri filan varsa, bu depresyondur.
bunu din ile ya da felsefe ile çözmek imkansız.

edebi bir güzelliği yok ama ,
beyaz önlüklü amcaların yazacağı pembe ve beyaz haplar
tek çıkar yol.

Euclides
03/10/2005, 22:43
@seven-7: Şuan bulunduğun durumdan daha kötü ne olabilir ki ? Gerçekten şuan geldiğin nokta. Hem intihar etmek istiyorsun hemde bunu yapacak cesaretin bile yok. Çatıya çıkıyorsun ama atlamıyorsun, çünkü senin istediğin sadece ilgi. İşte en zavallısı bu ... Hiçlikle kısa sürede buluş ki hiç olmazsa birşeyi olsun başardım diyebil. Dibe vurmadım dersin. Yoksa şuan ki zavallı durum seni daha çok mu yüceltecek ? bu durumdan kurtulmanın tek yolunu biliyorsun.

seven-7
03/10/2005, 23:17
yaaa istanbuldan bursaya tasindim bu sene lise2 deyim cok sikici bu sene cok sikici gecicege benziyor kurtulamiyorum yaa cok sikici bursa hic arkadasim yokkkk bursada ya haftasonu gezcek arkadasim yokkk,kafa dengim yokk,istanbulda cok iyiydim yaa ben okula girdigimde fln vermekten elim kafam agriyordu yaa,hep birileriyle giderdim okula burda ise yanliz ve tekimm cok yanlizimmmmmmmmmm :(((((((((((((

ismail pala
04/10/2005, 00:05
Nedense boğazımızı boydan boya yarınca genelde Öl deniliyor demek ki. Ya da tırtıklısından bir kasaturayı kalbimize sokup iki tur çevirince... Hatta ben kurban bayramında boğazı kesilipte ölmeyen hayvan görmedim bile diyebilir hatta buna şehadet edebilirim.

Öyle istediğin zaman ölemiyorsun; ve istediğin zaman öldüremiyorsun.

Olayın Allah tarafından onaylı olması gerekiyor. Allah istemedikçe hiçbirşey gerçeğe dönüşemez.

Diğe dediklerin sebepler;

Her etki(sebep) illaki tepkiyi (sonucu) doğurmak durumunda değildir.
şayet hayatını tamamen bu anlayış üzerine kurduysan .....

Dünya da bir düzen olduğu doğrudur. Bıçak keser, ateş yakar, silah öldürür. vs...
Ama bu sebep - sonuçlar mutlak değildir. Mutlak olan ve Galip olan Allahtır.

çünkü bu düzeni kuran da O'dur.

Senin bahseddiğin şeyleri (Allah'ın kurduğu düzeni) inkar etmiyorum bilakis ben o düzenin de üstünde bir galibiyyetten bahsediyorum.

atg
04/10/2005, 00:22
İnanın şu an sandalyemden düşmek üzereyim son takatimle file->save as komutu vermiye çalışıyorum, çünkü bu yazılanları hayatımın sonuna dek saklamak istiyorum...

1-A isimli bir vatandaş ben ölmek istiyorum diyor ( bu işin reçelli ekmeğe hap sürüyormuş Puhahahah )
2-B isimli bir vatandaş önce bunun bir şiir olduğunu sanıp kendide ( en azından ben öyle yorumluyorum ) bir şiir yazmış, daha sonradan olayı o da fark etmiş...
3-C isimli bir vatandaş yenilgiye uğramış 1 Tabura 2 Tabur saldıracağı yerde 3 tabura 1 Taburla saldırmaya çalışan bir cahile oruç tut diyor( bu cidden en komiği, yoksa en acıklısı mı desem? )
4-Daha sonra olaydan kopan B ve D şahısları "Ol-Olma" ve "Cüzi/Külli irade" kavgasına girşmişler
5-Bu arada E şahsı "vay seni beceriksiz, bunuda mı eline yüzüne bulaştırdın" diyerek vatandaşa gaz vermeye çalışıyor.
6-Malum şahıstan son nokta "verecek birini bile bulamıyorum"

Lütfen biri bunun bana kamera şakası olduğunu söylesin!

//Not lütfen yanlış anladığım bir şey varsa beni aydınlatın.

mr1yh1
04/10/2005, 02:42
yaaa istanbuldan bursaya tasindim bu sene lise2 deyim cok sikici bu sene cok sikici gecicege benziyor kurtulamiyorum yaa cok sikici bursa hic arkadasim yokkkk bursada ya haftasonu gezcek arkadasim yokkk,kafa dengim yokk,istanbulda cok iyiydim yaa ben okula girdigimde fln vermekten elim kafam agriyordu yaa,hep birileriyle giderdim okula burda ise yanliz ve tekimm cok yanlizimmmmmmmmmm :(((((((((((((

bir sürü insan
boğazının, kulağının , midesinin hasta olacağına inanır.
ama beyninin hastalanabileceğine inanmaz.

birilerine anlatma akıllığını göstermişsin, yazmışsın.
bir profesyonele gitmeyi dene ve gecikme.

basit bir tedavi ile ,bir-iki ayda düzelebilecek birşey yüzünden
senelerce kendini ve yanındakileri üzebilirsin.

Ansugo
04/10/2005, 04:02
Öyle istediğin zaman ölemiyorsun; ve istediğin zaman öldüremiyorsun.

Olayın Allah tarafından onaylı olması gerekiyor. Allah istemedikçe hiçbirşey gerçeğe dönüşemez.

Az önce bir kırkayak öldürdüm. Kimseden de onay almadım. Üzerine bastım ve öldü. İki kişiye de gösterdim. Onlar da öldüğünü gördü. Yoksa bu aslında ölmedi de onay mı bekliyor?

//Not lütfen yanlış anladığım bir şey varsa beni aydınlatın.

Doğru anladığın bir yer yok ki yanlış anladığın yer olsun.

ismail pala
04/10/2005, 05:53
Alay kokusu var.
Her yaptığınıza onay istiyorsunuz;
Sizin F kuvvetini bir böceğe uygulamanız = Böceğin ölmesini Allah'tan istemeniz
Allah onay verirse yaptığınız eylemin neticesinde o böcek ölüyor.

Eğer siz düzeni kuranı ve Hakimiyyetini inkar ediyorsanız; sizin inkarınız yada benim imanım gerçekleri değiştirmez. bize rağmen bir gerçek vardır. ve dünya şartlarında bu gerçek anlaşılamayacaktır. (herkesi anladığı kendine dir.)

Eğer başka bir (ben inanıyorum ki var) yaşam var ise orada bunun anlaşılma ihtimali var gibi gözüküyor. (ki ben olduğuna kesin inanıyorum)

ayrıca aynı mesajı iki defa yazmanıza anlam veremedim.
bir ufak not da düşmediğiniz için iki defa okumamı istemiş olacağınızı düşündüm.

not: bu 14 nolu mesaja cevaptır.

yildizib
04/10/2005, 08:16
yaaa istanbuldan bursaya tasindim bu sene lise2 deyim cok sikici bu sene cok sikici gecicege benziyor kurtulamiyorum yaa cok sikici bursa hic arkadasim yokkkk bursada ya haftasonu gezcek arkadasim yokkk,kafa dengim yokk,istanbulda cok iyiydim yaa ben okula girdigimde fln vermekten elim kafam agriyordu yaa,hep birileriyle giderdim okula burda ise yanliz ve tekimm cok yanlizimmmmmmmmmm ((((((((((((

Güzelim ,sıkıntı yapmana gerek yok.

Biz buradayız ,bak bütün ceviz.net senin arkadaşın.
Hayatının daha baharındasın, çok gençsin, bunaldığını hissediyorum ve ceviz.net yalnızlığını paylaşacağın insanlarla dolu.

Kafandan at ölmek düşüncesini sebep nedir durup dururken?
Burada arkadaşların var sevdiklerin var (yani olacaktır.).Yalnız değilsin tamam mı ?

Bütün ceviz.net senin arkadaşın.

Ansugo
04/10/2005, 09:17
Alay kokusu var.
Her yaptığınıza onay istiyorsunuz;
Sizin F kuvvetini bir böceğe uygulamanız = Böceğin ölmesini Allah'tan istemeniz
Allah onay verirse yaptığınız eylemin neticesinde o böcek ölüyor.

Allah'ı tanımayan bir kişi için bu ifadenin bir anlamı yok. Yani sadece Allah'a iman eden kişiler böceğin ölmesini Allah'tan ister diyebilirsiniz.

O zaman bu da demek olur ki Allah herşeye kadir değil sadece kendine inananların yaptıklarına kadirdir. Bu da Allah inancı ile bağdaşmaz ve kişiyi dinden çıkarabilir.

Ben ise böceği öldürürken Allah'tan birşey dilemedim. Sadece materyalist kanunlara göre ölmesi için gereken kuvveti uyguladım ve tüm fen kanunları bir anda vuku bularak ( böceğin kabuğunun esneme kabiliyeti ve sonrasında kırılması, kuvvetin iç organlara ulaşması, iç organların tolerasyon eşiği ve sonrasında patlaması, önce kısmı felç sonrasında ölüm vs.. gibi ) böceğin ölümüne sebep oldu.

Senin imanın benim imanım konularına girersek konu sapar. Bu tür sohbetlerde kişiler kendilerini imanlı görüp karşıdakini sözlerinden dolayı imansız görürlerse bu kibirden başka birşey olamaz.

Gurhan
04/10/2005, 09:23

vahh vahhh
ne büyük bi dertmiş ya tühhh

ya şu durumda olsaydın napardın

ismail pala
04/10/2005, 09:51
Yeryüzünde birşey olmak (insan, kuş, böcek vs.) O'nu ister istemez tanımayı gerektiriyor.
Varolan herşey O'nun dilemesiyle varlar ve koyduğu kurallar çerçevesinde devam ediyor yada son buluyorlar.

Dil ile veya Kalp ile istemek değildi benim dediğim. O'nun koyduğu düzene göre bir etki yapmak istemenin taaa kendisiydi.
Etki-Tepki düzeninin sahibi O ve isterse Beklediğiniz tepkiyi (sonucu) oluşturtmaya bilir.

Yeryüzünde insan ve cinlerin haricinde herşeye uyacağı bütün kurallar verilmiş. hişbir alanlanda selbest değiller. ama bizlere düzen kurulduktan sonra selbestlik verilmiş. yapabiliyoruz. ama bu mutlak bir yapabilirlik değil.

emrana
04/10/2005, 10:21
Adamım kendini bu kadar kasma dünyada yapacak çok şey var sıkılman ölmen için bunlar sebep değil hayatına biraz adranalin katmanı tavsiye ediyorum örenek olarak paraşütle uçaltan atla paraşüt ipi elinde o an bakalım ölmek istiycekmisin merak ediyorum git bi luna parka godolo bin göğüsünü ger ve bakalım en hızlısına ne kadar fazla dayanıcaksın köprüden lastikle atla git maçlarda karşı takımın taraftarları arasında slogan at bir şizofrenle muhabbet et bunlar en iyisi değil ama biraz daha yaratıcı olabilirsin ben bir çoğunu yaptım ve bunlar emin ol insanı yaşama bağlayan şeyler

HunTER
04/10/2005, 16:05
Dogus Kulubu'nde de ıslenen bır dıbe vurma halı vardır.. Seven-7 suan bunu yasıyor (yada yasamaya calısıyor, buna ozenıyor) Oyleyse eger hepımızden daha sanslı cunku ınsan dıbe vurdugunda yukselmek dısında yapabılecegı hıc bısey yoktur.. Yanı suandan sonra yaptıgı hersey onu yukseltıcek..

Ancak su durumdan ıstıfade etmek yerıne olmeyı tercıh etmek aptallık olurdu.. Helekı olumle ınsanlara bıseyler anlatmaya calısmak.. Dava su sozlerle bıter ornegın,

"Bır kopek gıbı oluyorum" dedı K. Sankı bu utanc olumunden sonrada yasayacakmıs gıbı.

o-z-a-n
04/10/2005, 17:40
Hayatta herşeyini kaybetmiş bir insandan daha cesuru yoktur. Yeterki ölüm yerine yaşamayı tercih etsin.

alico
10/10/2005, 18:03
@seven-7

Kendini öldürünce yazmış olduğun sıkıntılarından kurtulacağına dair bir senedin (delilin) varmı ?

Ya beter bir durum ile karşılaşıp keşke bir saniye dahi geçirmek istemediğim deyip kurtulmak istediğin sıkıntılı halin için sonsuza kadar o sıkıntı ile kalsaydım da bu çileye katlanmasaydım diyebileceğin bir hale düşmeyeceğine dair bir senedin varmı ?

Not: Haberiniz olsun; kalbler yalnızca Allah'ın zikriyle mutmain(HUZURLU) olur. (Ra'd 28)

Ansugo
10/10/2005, 20:47
Bu tür şeyler yazan kişiler moral verme, gaz verme, nasihat verme olaylarını asla anlamıyorum.

Pratik olarak bir hesap yapsak bu tür şeyler düşünen kişilerin binde biri intihar etse idi 1999 krizinde nüfusumuzda büyük bir azalma olurdu.

Yani lise 2'deki bir çocuğun psikolojisini hiç mi yaşamadınız? Adam ilgi istiyor, sevgi istiyor. Herkesin gülümseyerek bakmasını, her istediğini elde etmeyi istiyor. Velhasılı birey olmak istiyor.

Siz de yok şöyle yap, yok böyle yap.

Sanki kimse bunları yaşamamış. Sanki bunları yaşayanlar hep ağbilerinin, akranlarının felsefi konuşmaları ile olayı çözmüş.

Olay şöylece basit :

a ) Kardeşin basit bir bunalımı var.
b ) O yaşlarda ergenlik-birey olma arası normal birşey.
c ) Bunu çoğu kişi yaşıyor.
d ) Yaşamadım sıkıntı bile çekmedim diyenler yalan söylüyor.
e ) Kardeşin kendini öldüreceği falan yok.

Kimi kullarda Allah'ın zikrini zikredeceğini Allah'ı zikredip kendi paçalarını kurtarmaya baksın.

selected
04/11/2005, 02:33
arkadaş hayatla yeni tanışıyor. olay sadece bu. Fırsatı varki bunu dile getirebiliyor.

Janus
11/11/2005, 12:06

bazen üstün çıkar bilim ve mantık; Allah'tan..
değişmeyen tek şey değişmenin kendisidir, toplum seni değil sen toplumu kabullenmelisin ve kendi çevreni kendin yaratmalısın.
ve şunu unutma, hiçbir zaman (okulda) bi çevreye muhtaç değilsin..

Hayatta herşeyini kaybetmiş bir insandan daha cesuru yoktur. Yeterki ölüm yerine yaşamayı tercih etsin.

insan yaradılışta masum ve korkak bir varlıktır ta ki ilk cinayetini işleyene kadar; yaşamak için öldürmelidir insan..

naesse
11/11/2005, 12:17
insan yaradılışta masum ve korkak bir varlıktır ta ki ilk cinayetini işleyene kadar; yaşamak için öldürmelidir insan..
Nasıl yani?? Burada , edebiyat derslerinde başımı ağrıtan, şairlerin ak deyip aslında kara dedikleri türden bir anlatım mı var yoksa psikopat/seri katil olmaya bir davet mi??

Janus
11/11/2005, 12:45
Hiçbirşeye davet yok.
Aslında ilk bakışta cinayet her ne kadar zor gibi görünsede, ilk cinayetten sonra insan zaten ölmek yerine yaşamayı seçtiyse bunu icra etmeye başlıyor ve yaşamak için öldürüyor.

Psikopat olarak değil ama seri katil olarak düşünecek olursak hayatta herşeyini kaybetmiş insan iktidar olmak ve yaşamak için öldürmeye başlayacaktır bu da beraberinde kişiye "seri katil" ünvanını kazandıracaktır.

mr1yh1
11/11/2005, 12:47
naesse +1
cesaret korkuya saygısızlık yaparak elde edilemez.
televizyonda, 6-7 metreden ağa atlayan dublörlerin nasıl eğitildiğini seyrettim.
yüksekliği yavaş yavaş arttırıyorlar.
kişi her aşamada başedebileceği zorlukta bir problem ile yüzleşiyor ve bu deneyim onu bir sonraki aşamaya hazırlıyor.güven duygusunu seviyesine uygun ,doğru-deneyimlerle kazanıyor. güle oynaya öğreniyorlar.
korku 6 metreden cahilce atlayıp, boynunu kırma diye verilmiş bir armağan.

yanlış eğitiliyoruz, doğru sosyal deneyimler olmayınca korku oluyor, bu yetmiyor birde kormaktan utanmak öğretiliyor.
o korkuyla cahilce savaşmaya çalışanlar, böyle hezeyanlarla çıkış yolu arıyor.

Janus
11/11/2005, 12:55
o korkuyla cahilce savaşmaya çalışanlar

bunlar aileleri tarafından yanlış eğitilmiş insanlar, çok acı çekmiş insanlar ve 6 metreyi bir anda atlamaya çalışan insanlar..

Bu bir bunalımda değil aslında, sadece kişinin kimliğini yeni yeni kazanmaya başladığı anlar diyebiliriz, Türk gençliği bu anlarda kendini bi koyuvermese..

selected
11/11/2005, 13:08
hazır seri katiller psikopatlar konuya girmişken iki gün önce bi ark. gelen maili sizlerle paylaşmak isterim.

Soruyu okuyun cevabini verin ve sonra sonucu için asagiya bakin. Bu bir
Sasirtmaca sorusu degil. Okudugunuz soruyu cevaplamaya Çalisin.Benim
tanidigim hic kimse dogru cevabi bulamadi.

Bir kadin annesinin cenaze töreninde hiç tanimadigi bir adamla
karsilasir.Adamin hayatinin erkegi oldugunu düşünür ve aninda asik
olur, ama adama telefon numarasini sorma sansi olmaz...
Birkaç gün sonra bu kadin kendi kizkardesini öldürür.

SORU:
Kadin kizkardesini neden öldürmüş olabilir?
(Cevabini vermeden önce biraz düşünün)
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>CEVAP:

Kadin, asik oldugu adamin bu cenaze törenine de gelecegini umud
ediyordu.

Eger soruyu böyle cevaplandirdiysaniz, tam bir psikopat gibi
düyorsunuz
demektir.

Bu ünlü bir Amerikali psikologun bir kisinin gerçekten katil
olup olmadigini bulabilmek içn uyguladigi testlerden biri.
Yakalanmis bir çok katil (serial killer) bu testteki
soruya dogru cevap vermis.

Janus
11/11/2005, 13:21
Kadin, asik oldugu adamin bu cenaze törenine de gelecegini umud
ediyordu.

psikopat değil ama seri katil olduğunu anlamak için yapılabilir bu test.

selected
11/11/2005, 13:22
psikopat değil ama seri katil olduğunu anlamak için yapılabilir bu test.

psikopatı ben ekledim. soruda zaten yok. ama seri katil birisi zaten aynı zamanda psikopattır.

Janus
11/11/2005, 20:07
öldürme biçimine göre değişir; örneğin bıçağı kalbinden sokup 100 kere döndürerek öldürmek var, bi de silahla tek el ateş ederek öldürmek var :)

OnR
11/11/2005, 20:44
oh oh renkli kişilikler var

Guardian
12/11/2005, 00:15
konu baya değişmiş ama ben sunları söylemek istiyorum
Yeryüzünde birşey olmak (insan, kuş, böcek vs.) O'nu ister istemez tanımayı gerektiriyor.
Varolan herşey O'nun dilemesiyle varlar ve koyduğu kurallar çerçevesinde devam ediyor yada son buluyorlar.

Dil ile veya Kalp ile istemek değildi benim dediğim. O'nun koyduğu düzene göre bir etki yapmak istemenin taaa kendisiydi.
Etki-Tepki düzeninin sahibi O ve isterse Beklediğiniz tepkiyi (sonucu) oluşturtmaya bilir.

Yeryüzünde insan ve cinlerin haricinde herşeye uyacağı bütün kurallar verilmiş. hişbir alanlanda selbest değiller. ama bizlere düzen kurulduktan sonra selbestlik verilmiş. yapabiliyoruz. ama bu mutlak bir yapabilirlik değil.
ismail pala kardesim karsındaki kisinin musluman yada ateist yada herneyse olup olmadıgını bilmeden böyle acıklamalar nasıl yapıyorsun anlamıyorum. ben sahsen kucuklugumden beri bu tür acıklamal duyuyorum ve bunları duymaktan bıktımda denilebilir. çünkü herseyi dinle açıklamak zorunda hissediyorsunuz kendinizi. birazcık bilimsel (yani herkesi ilgilendirecek şekilde) yaklaşamazmısınız olaya.. ben gerçekten başlığı açan kişi olsam bu sözlerden sonra intihar etmeyi planlamaya baslamıstım bile (tabi kendi psikolojime göre). bu tür sorunlar din ile değil karşılıklı paylaşımla destekle çözülebilir ancak diye düşünüyorum. ancak müslümanlığını göstermek için böyle ince konulara bile din karıştırıyorsun gerçekten iyi cesaret. neyse burada konuyu uzatmaya gerek yok bunları seni yargılamak için değil sadece şahsi görüşlerimi sunmak için yazıyorum ve bir nevide yardımcı olabilmek için. çünkü şahsen bu tip yazılar gördüğümde gerçekten üzülüyorum. (hem bahsi geçen genç arkadaşımız hakkında hemde senin hakkında)

saygılarımla...

ns
12/11/2005, 00:44
imzalar da ilginç.
kurban falan...