PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Payment Gateway Önerisi

gumush
30/09/2005, 20:31
İnternet üzerinden bankalar hariç bir Ödeme Geçidi kullanmak istiyoruz.

Bu nedenle internetteki çok sayıda firmayı araştırdık. Bir çok firma inceledik ama temel olarak aradığımız özellikleri barındıran bir seçenek bulamadık.

Aradığımız özellikler ;
-VISA ve MasterCard kabul edebilecek.
-Turkiyeden kabul edecek ( bir çok firmanın hizmetlerinin sadece USdeki firmalar için geçerli olduğunu öğrendik)
-Recurring Billing denenen tekrarlayan ödemeleri destekleyecek. (Örn. bir servise üye oldunuz aylık 1ytl aksi belirtilene kadar heray 1 ytl çekmeye devam edebilmeyi desteklemeli )
-Türkiyedeki kullanıcılar için yapılacak bir servis olduğundan ödeme ve benzeri aşamalarda söz konusu aracı firmanın sitesine gitmeyecek . İşlemler bizim sistemimiz ile arasında arkaplanda yapılabilecek.

Olursa iyi olur özelllikler ;
-Para birimi olarak YTL destekleyebilmesi
-Ekonomik olması
-İyi dokumentasyonunun olması
-kolay entegre edilebilir olması

Şimdide incelediğimiz firmalardan bazı örnekler verecek ve neden kullanamadığımızı belirteceğim.
-2checkout * Musteri bir asamada 2checkout sitesine gidiyor.
-bluepay * tr'den kabul etmiyor
-tüm authorize.net resellerlari * tr'den kabul etmiyor.
-paypal * musteri paypal sitesine yonleniyor.
-cdggateway * tr'den kabul etmiyor
-linkpoint * tr'den kabul etmiyor

Bu konudaki önerilerinize açığım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

FWN
01/10/2005, 11:47
Selam Gumush,

sen zaten mevcut olan tüm sistemleri bulmussun.
ve butun sistemler genelllikle kendi sitesinden tahsilat yaptırıyor. Çünkü senin sitenden yaptırırsa Kredi Kartı Bilgilerini Kayıt edebilirsin diye vb. bunu da biliyorsundur sanırım. o kadar arastırdıgına gore.

Yalnız benim buldugum bir site var onuda paylasayım seninle
adamlar ödemeleri sana kredi kartı gibi bir ATM kartı vererekde yapabiliyor.
Lakin kullanım sözlesmesi bana pek saglıklı gorunmedi.

açıkcası pek inceleme fırsatım olmadı
ama sanırım onlarda kendi internet sitelerinden ödeme yaptırıyorlar.

adres: www.stormpay.com

ingilizce forumlarda bazı kötü yorumlar var lakin 2004 - 2003 senesine ait idi.

Kullanıcı kaydı ücretsiz herhangi bir ucret ödemeden kredi kartı tahsilatı işlemine baslıyorsunuz.

gumush
01/10/2005, 12:59
StormPay 'de bu donem icinde uye oldugum ve inceledigim firmalardan biriydi.
Uyelerin girdigi bolumlerde Merchant Tools kisminda sitemiz icin linkleri olusturabiliyoruz ancak yine stormpay sitesine yonlendirme var.
(gorunmeden calisma yontemide olmus olabilir, belki ben gozden kacirmisimdir ,hemen tekrar inceleyeyim)
Yardimlarin icin tesekkur ederim .

FWN
01/10/2005, 18:57
yardımı dokundu ise sevindim.
bende bakmaktayım soyle guzel bi payment gateway sistem.
sorunsuz basımı agrıtmayacak.
bu arada stormpay.den odeme alabildiniz mi?
yada diger payment gatewayler hakkında
deneyimleriniz varsa paylasabilir misiniz?

gumush
01/10/2005, 20:21
Henuz hicbirini kullanmadim , stormpay'i de henuz denemedim .

mustafa
02/10/2005, 03:58
1) müşteri paypal'ın sitesine gidip geliyor olmakla kendini daha çok güvende hissediyor bence. çünkü paypal'a size güvendiğinden daha çok güveniyor.

2) recurring billing denen şeye şiddetle karşıyım, buna cc batch de diyorlar. ödeme yapanların emniyeti açısından çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum. ödemenin yenilenmesi gerektiğinde ödeme yapması gereken kişi haberdar edilmeli, ödemeyi yapmaması durumunda hizmetin kesileceği belirtilmeli, o şahıs istiyorsa ödemeyi kendisi yapmalı. aksi taktirde bu şahsın internet bağlantısından belli bir süre yoksun olduğunu ya da sizinle olan alışverişini unuttuğunu farzedelim, hizmeti almayı kesmek istese bile ister istemez ödeme yapmaya devâm etmek zorunda kalacaktır.

ben bu iki sebepten dolayı internet üzerinden herhangi bir mal veyâ hizmet alacağım zaman paypal kabul etmesi şartını arıyorum ve ödemelerimi paypal'la yapıyorum. böylece bir zamanlar alışveriş yaptığım ama şu anda hiç işimin olmadığı birisinde benim kredi kartı bilgimin kalmış olabileceğinden zerrece şüphem olmuyor ve benden habersiz "aldığınız hizmeti bir ay / yıl uzattık parasını da çektik" deme yüzsüzlüğünü kimse gösteremiyor.

gumush
02/10/2005, 15:56
Nispeten soylediklerinize katilmamak elde degil. Ancak bizim durumumuzda musterilerimiz cok fazla ayrinti ve ozellikle yabanci dilde siteler istemiyorlar. Tek bir form doldurup odemelerini tamamlamak istiyorlar. CC Batch aslinda uyelik sistemlerinde cok kullaniliyor.Kullaniciyi tekrar tekrar zor ve riskli islem yapmaktan koruyor.Odeme sanki taksit taksit gibi oluyor. Istemedigi durumda odemeyi musteriye iade etmekte mumkun.

Sanirim bukonuda tek alternatifimiz tr'deki bankalar olacak.

Arastirmalarimdan bir sonuc cikmadi.