Tam Sürümünü Görmek İçin : borland c++
bazı forumlarda ; builder ile çalışan kişiler işin kolayına kaçıyor, hiç bişeyi öğrenmiyor bcb den hazır alıyor yapıyor gibi sorada ben görsel program yaptım diye ortalıkta geziyor gibi yazılar okudum
bize okulda borland gösterdiler bende 1 senedir borlandla çalışıyorum okulda yaptıımız programlar sadece konsolda çalışan programlar ama ben borlandıda biraz kurcaladım
sormak istediğim borlandın bize sağladığı kolaylıkların ne gibi zararı olur sonucta c++ ı ne kadar kullanabildiğim önemli deilmidir
ekranda buton un groupbox un nerde olacaını kodlamak vakit kaybı değilmidir
yoksa bendemi kolayına kaçmışım işin yada kaçırtmışlar :)
acehreli
30/09/2005, 04:34
Bu sorunun yaniti cok acik ama yine de: evet, var olanlari kullanalim; olmayanlari kendimiz yazalim.
O elestirileri yapanlara kendi derleyicilerini yazmalarini da onerebiliriz. Oh keyfe bak, bulmuslar hazir derleyiciyi... :)
Ali
Euclides
30/09/2005, 07:45
Önemli olan nasıl düşündüğüz, ürünümün kalitesi = benim kalitem diyen biri bence yazdığın en ufak programın 700kb'lık trash kod içermesine bence dayanamaz. Tabii acehreli dayanıklı adamdır ama benim o kadar metanetli değilim.
Daha önceden uzun süre Delphi kullanan biri olarak Borland C++ kullanmaya bir ara bende başlamıştım çok rahat kullanabiliyordum çok hızlı ufak tefek uygulamalar geliştirebiliyordum ama nedense bir türlü ısınamadım ve Visual C++ ve MFC öğrenmeye karar verdim. Sebebini şöyle özetleyebilirim.
1. Borland C++ Delphi ile aynı VCL yi aynı altyapıyı içeriyor hatta kütüphanelerin içinde Delphi ile yazılmış birsürü kod görebiliyorsunuz. Bu benim pek hoşlanmadığım bir durumdu.
2. olarak internette fazla dökümantasyon yok bu konuda Visual C++ ın hiçbir sıkıntısı yok.
3. Olarak Borland C++ da published ,property vs vs.. gibi C++ da olmayan yeni eklenmiş kelimelerden hoşlanmadım. Standarta yakın herzaman tercihimdir.
4. Olarak ne kadar çok kod yazarsam C++ ı ve programlama becerilerimi o kadar çok geliştirebilirim kanısındayım bunu Borland C++ la daha az yapacağım için vazgeçtim.
shark_hack
30/09/2005, 14:53
ya önemli olan birşeyler geliştirmek ve daha doğrusu yazılımı kendi zevkin için yapıyorsan başkada. eğer yazılım sektörü için bişeyler geliştiriyorsan bu alanda uzmanlaşmış editörler kullanırsın;
borlan ve vs.net gibi editörlerden yardım alırsın. bi buton nesnesi varken gidip sen buton nesnesi ni kendin oluşturmaya kalkarsan çok zaman kaybedersin ertesi gün işten kovulursun:-)
bu işin espirisi yani ha c++ ı tam öğreniyim diyorsan ve işin içindse öğrenme varsa
kendin otur yazmaya uğraş derim:-)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.