ismail pala
29/09/2005, 23:39
gorpix 'e adanmış bir konudur.
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=23174 şeklinde bir konunun cevabını bu tarz bir başlık altında veriyorum ki başkalarıda kendisine kullansın.
benim xml web servisi yazmaya vaktim olmadı ve www.soyagaci.gen.tr nin üyeliklerinin bilgi kontrollerini elle yapıyordum; bu işi benim yerime yapacak bir robot araştırdım. araştırmama başlamadan önce böyle bir robotun olup olmadığını bilmediğim için yazmayı ve bütün işlerimde kullanmayı bile göze almıştım.
bu bahsedeceğim programdan önce daha az yetenekli bir programı 2-3 hafta kullandım ama bana umduklarımın %30 unu verdi. daha sonra kafamda yazmayı düşündüğüm programı daha farklı kelimeler kullanarak aramaya devam ettim. ve buldum
adı: Macro Scheduler
yaşı: 7.3
yaşadığı adres: www.mjnet.com
(http://www.mjtnet.com/downloads.htm?ref=about_7.3.05_mssetup)
buradan kendinize bir kopya edinin daha sonra okumaya devam edin lütfen.
bu program çalıştığınjda bir çark görüntüsünün 4 te birini anımsatan bir görüntü ile saat ikonunun oraya yerleşiyor.
açtığınızda record ikonuna tıklayıp oluşacak robota (script topluluğu) bir isim veriyorsunuz.
daha sonra enter yapınca kayıt başlıyor.
ve saatin oradan tekrar programa girdiğinizde stop ikonuyla durdurabiliyorsunuz.
şimdi ben bunu nasıl kodladım oluşan tecrübemi aktarmak istiyorum.
öncelikli olarak angarya işleri bu programa yaptırıyorum.
ve yapılacak işi periyodik; tekrarlanabilir şekilde nasıl yapabilirime bakıyorum.
örneğin xls dosyasında her bir satırı (yukarıdan aşağıya doğru) işleme alabilmek için kaydırma çubuğuna bir kez tık yapıyorum alt satır bir önceki satırın yerine en üst satıra kayıyor. böylece ben hep aynı pozisyona tıklayarak işimi periyodikleştirmiş oluyorum.
şimdi şunlara dikkat edin:
tekrarlanabilir bir işlemi bir kez siz yapıyorsunuz ve makroyu durduruyorsunuz.
daha sonra aşağıdaki şekilde işlemin en başına bir etiket tanımıyorsunuz.
label>baslangic
sayac=sayac+1 şeklinde bir ifadeyle labelden sonra sayaç işlemi yapıyoruz
ve tekrarlanan işlemin en son satırına da kaç kez aynı işlemi yapmasını istiyorsanız onun kontrolünü yapıyorsunuz.
IF>sayac<50000
goto>baslangic
ELSE
goto>islemibitir
ENDIF
label>islemibitir
size tavsiyem WaitWindowOpen> şeklinde başalayan satırları ve onlardan sonraki 2 satırı (toplam 3 satırı) silmeniz onun yerine
Wait>10
yukarı şekilde işlemin alabileceği en uzun süreyi yazmanız. burada 10 yazdım ama eğer işlem hep aynı zamanda son bulmuyorsa son bulabileceği en uzun süreyi yazın.
şimdi bazı komutları açıklayayım
LClick ; maouse left tıklama
MouseMove>330,150 ; imleci ilgili pozisyona götürür
herhangi bir press ifadesinin (klavyeden tuş vuruşu) yanına gelin ve F1 tuşuna basın size bütün Press lenecekleri gösterecek
bu noktada şunu söylemek istiyorum.
Ctrl gibi basılı tutulup başka bir tuşa basılan tuşların press işleminden sonra
Release ile o tuşun basılılığını iptal ediyorsunuz
diğer (tek başına basılıp netice getirenlerde) Release kullanmadan sadece press kullanıyorsunuz.
size bir de şu komutları söyleyeyim
Send>falanfilan
yukarıdaki komut ile o an bulunan yere istediğiniz şeyi yazar.
ama Send ile uzun bir şey yazdırmayın derim ben belli bir karakter (tespit etmedim) den sonra yazmıyor.
onun yerine ben 5-10 karakterden uzun şeyler için şu şekilde kullanıyorum.
PutClipBoard>Hello World !!!
Press Shift
Press Ins
Release Shift
hafızaya ilgili stringi (değişkende olabilir) koyup windowsdaki paste işlemini klavye ile yapıyorum.
hafızaya alınan bir bilgiyi ise şu şekilde bir değişkene alabilirsiniz.
GetClipBoard>hafizadaki_bilgi
hafizadaki_bilgi değişkenine alıp içeride istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Saygılarımla
Bu arada bana www.soyagaci.gen.tr deki üyelikleri aktif eden tc kimlik no doğrulama için xml web servisi yazmama yardım edecek birileri var mı?
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=23174 şeklinde bir konunun cevabını bu tarz bir başlık altında veriyorum ki başkalarıda kendisine kullansın.
benim xml web servisi yazmaya vaktim olmadı ve www.soyagaci.gen.tr nin üyeliklerinin bilgi kontrollerini elle yapıyordum; bu işi benim yerime yapacak bir robot araştırdım. araştırmama başlamadan önce böyle bir robotun olup olmadığını bilmediğim için yazmayı ve bütün işlerimde kullanmayı bile göze almıştım.
bu bahsedeceğim programdan önce daha az yetenekli bir programı 2-3 hafta kullandım ama bana umduklarımın %30 unu verdi. daha sonra kafamda yazmayı düşündüğüm programı daha farklı kelimeler kullanarak aramaya devam ettim. ve buldum
adı: Macro Scheduler
yaşı: 7.3
yaşadığı adres: www.mjnet.com
(http://www.mjtnet.com/downloads.htm?ref=about_7.3.05_mssetup)
buradan kendinize bir kopya edinin daha sonra okumaya devam edin lütfen.
bu program çalıştığınjda bir çark görüntüsünün 4 te birini anımsatan bir görüntü ile saat ikonunun oraya yerleşiyor.
açtığınızda record ikonuna tıklayıp oluşacak robota (script topluluğu) bir isim veriyorsunuz.
daha sonra enter yapınca kayıt başlıyor.
ve saatin oradan tekrar programa girdiğinizde stop ikonuyla durdurabiliyorsunuz.
şimdi ben bunu nasıl kodladım oluşan tecrübemi aktarmak istiyorum.
öncelikli olarak angarya işleri bu programa yaptırıyorum.
ve yapılacak işi periyodik; tekrarlanabilir şekilde nasıl yapabilirime bakıyorum.
örneğin xls dosyasında her bir satırı (yukarıdan aşağıya doğru) işleme alabilmek için kaydırma çubuğuna bir kez tık yapıyorum alt satır bir önceki satırın yerine en üst satıra kayıyor. böylece ben hep aynı pozisyona tıklayarak işimi periyodikleştirmiş oluyorum.
şimdi şunlara dikkat edin:
tekrarlanabilir bir işlemi bir kez siz yapıyorsunuz ve makroyu durduruyorsunuz.
daha sonra aşağıdaki şekilde işlemin en başına bir etiket tanımıyorsunuz.
label>baslangic
sayac=sayac+1 şeklinde bir ifadeyle labelden sonra sayaç işlemi yapıyoruz
ve tekrarlanan işlemin en son satırına da kaç kez aynı işlemi yapmasını istiyorsanız onun kontrolünü yapıyorsunuz.
IF>sayac<50000
goto>baslangic
ELSE
goto>islemibitir
ENDIF
label>islemibitir
size tavsiyem WaitWindowOpen> şeklinde başalayan satırları ve onlardan sonraki 2 satırı (toplam 3 satırı) silmeniz onun yerine
Wait>10
yukarı şekilde işlemin alabileceği en uzun süreyi yazmanız. burada 10 yazdım ama eğer işlem hep aynı zamanda son bulmuyorsa son bulabileceği en uzun süreyi yazın.
şimdi bazı komutları açıklayayım
LClick ; maouse left tıklama
MouseMove>330,150 ; imleci ilgili pozisyona götürür
herhangi bir press ifadesinin (klavyeden tuş vuruşu) yanına gelin ve F1 tuşuna basın size bütün Press lenecekleri gösterecek
bu noktada şunu söylemek istiyorum.
Ctrl gibi basılı tutulup başka bir tuşa basılan tuşların press işleminden sonra
Release ile o tuşun basılılığını iptal ediyorsunuz
diğer (tek başına basılıp netice getirenlerde) Release kullanmadan sadece press kullanıyorsunuz.
size bir de şu komutları söyleyeyim
Send>falanfilan
yukarıdaki komut ile o an bulunan yere istediğiniz şeyi yazar.
ama Send ile uzun bir şey yazdırmayın derim ben belli bir karakter (tespit etmedim) den sonra yazmıyor.
onun yerine ben 5-10 karakterden uzun şeyler için şu şekilde kullanıyorum.
PutClipBoard>Hello World !!!
Press Shift
Press Ins
Release Shift
hafızaya ilgili stringi (değişkende olabilir) koyup windowsdaki paste işlemini klavye ile yapıyorum.
hafızaya alınan bir bilgiyi ise şu şekilde bir değişkene alabilirsiniz.
GetClipBoard>hafizadaki_bilgi
hafizadaki_bilgi değişkenine alıp içeride istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Saygılarımla
Bu arada bana www.soyagaci.gen.tr deki üyelikleri aktif eden tc kimlik no doğrulama için xml web servisi yazmama yardım edecek birileri var mı?