Tam Sürümünü Görmek İçin : Ceviz.net' in değeri
Mingitau
29/09/2005, 20:15
GNU bölümünde GNU/Linux Debian Dağıtımının Kapitalist ölçülerle ölçülmüş halini tartışıyoruz. Acaba ceviz' i bu değerlerle ölçsek sonuç ne olurdu çok merak ediyorum.
Tabii üyelerin çıkan sonuç üzerindeki düşüncelerini de...
Mesela "Ben ceviz'in değeri artsın diye o kadar konuya mesaj yazmakla uğraşmadım" diyen çıkar mı?
Sonra X forumundakiler "Sen bize değersiz mi demek istiyorsun?*" diye sorarlar mı?
Ama en önemlisi cevizin taliplisi olsa vermek zorunda kalacağı taban fiyat ne olurdu?
*Bu fikir orjinal olarak acemiden çıkmıştır, Ceviz kanalında
Cevız'ın degerı derken ıcınde bende varmıyım? Oyleyse paha bıcmek zor :P
Hayatımda hıc sıte satmadıgım ıcın bısey soylemem zor.. Ama burda soz konusu olan 150'sı aktıf 10 bın uyenın yaklasık dort yıllık emegı.. Yanı 20 bın konu ve 160 bın mesaj.. Her mesaj ortalama 10 satır olsa yaklasık 1.800.000 satır. Yuvarlayıp 2 mılyon satır dıyelım.. Debıan'nın 230 mılyon satırı 8 mılyar$ ettıgıne gore, Cevız'ın suankı degerı 60 bın$ falan olmalı..
Tabı bu mantık tumden sakat da olabılır :)
ismail pala
29/09/2005, 20:40
Bence üyelerini bir kefeye geçmişte oluşan bilgi alışverişinin oluşturduğu mesajları bir kenara koysanız üyeleri ağır basar.
altın yumurtlayan tavuk mu yoksa bir tane yumurtası mı (birkaç yumurtada olabilir bu)
hunterı üyeleriyle diğer kefeye koymamıştık tabiki :)
sonuç bu sistem satılamaz. çünkü üyeler satılamaz. ama altın yumurtayı satabilirsiniz.
Euclides
29/09/2005, 21:30
Anlamlı mesaj sayısı / Toplam mesaj sayısı = epsilon :P :P :P
30bin $ veriyim hayrını görün.
Mingitau
29/09/2005, 21:36
Sen bence bu kadar teorik bilgini dağıtma euclides seneye lazım olacaklar :D
Euclides
29/09/2005, 21:47
muahhaha :D :D
Ceviz'in değeri şöyle hesaplanıyor :
(((Ansugo (1.000.000 $) + (10,149 Üye * 1 $ ) )* 1.18)-acemi = 1.191.975,82 $
{ Bu değere mehmetçiği kalkındırma vergisi dahil olup türk hava kurumu ve çocuk esirgeme kurumuyla top tüfek alma vergileri hariçtir }
Ansugo'nun yazdığı her mesajın ortalama yazım süresinin 10 olduğunu varsayarsak, saati 50$'dan 35.791,66 $ eder. 1.000.000 $ gibi bir rakama nasıl ulaştığınızı merak ediyorum açıkçası. :)
Ceviz.Net'in tek kişiye ait olmaması dolayısıyla satışının sözkonusu olamayacağını belirterek, eğer böyle bir siteye sahip olsaydım 60.000 $'dan daha aşağıda bir fiyata bırakmazdım. :)
Aslında saatlerce hatta her Allahın günü yeni birşeyler ekleyip sildiğimiz güzelleştirme ve içerik adına bir ton cebelleşmeyle kahrolduğumuz web siteleri de pek para etmiyor.
Hele hele Türkiye de ve Türkçe bir web sitesi. :)
Ceviz.net in değeri ticari bir zeka ile hesaplandığında
Bir adet vbulletin, biraz style...
Yani buraya girip basit bir soru bile sorabilen her internet kullanıcısının yardım alıp veya almayıp 6 saatte yapabileceği bir sistem.
Maliyeti ise vbulletin lisans ücreti, domain name ve hosting.
2-3 yılda gördüğüm katıldığım kadarı ile
İçerik,
İnsanlar
ve diğer webmaster forumlarına karşı "Bakın bu iş düzgün yapılabiliyormuş" diyebilmek için
"TEK ÖRNEK" olması paha biçilemez.
A ve B forumuna "adsense ve seo olayında bilgisizim tüyo kapmalıyım" diye birkaç ay takıldıkdan sonra
"bu A veya B forumdaki 'burda en iyi ben biliyorum' diyen velakin adsense konusunda kendisini uzman sanıp adsense program yardım konularından haberi bile olmayan kişiden çok şey biliyorum yahu" deyip tüm mesajlarımı silmeme kadar süren hikayelerim var :)
Laf açılmışken "Google adsense, adwords, optimizasyon" konularına değinilebilecek bir kategori olsa biraz daha zamanımı bildiğim kadarı ile yardımcı olarak geçirebilirim.
Eskaza ceviz neti satınca üyelerde satılmış olacağı için böyle bir durum insan haklarına ters olacağı ve köleliğin yasal olmadığı düşünüldüğünde direk suç olacağından satamayacağınız mala fiyat biçmenize gerek yok :)
Ansugo'nun yazdığı her mesajın ortalama yazım süresinin 10 olduğunu varsayarsak, saati 50$'dan 35.791,66 $ eder. 1.000.000 $ gibi bir rakama nasıl ulaştığınızı merak ediyorum açıkçası. :)
Kisilerin sadece dehasi degil porfoyleride onemli.
Ansugo'nun yazdığı her mesajın ortalama yazım süresinin 10 olduğunu varsayarsak, saati 50$'dan 35.791,66 $ eder. 1.000.000 $ gibi bir rakama nasıl ulaştığınızı merak ediyorum açıkçası.
Uyeleri banlamak icin harcadığı süreyi katmayı unutmussun.
Mingitau
29/09/2005, 23:18
Bence 80K SDR eder.
Ceviz'in değeri şöyle hesaplanıyor :
(((Ansugo (1.000.000 $) + (10,149 Üye * 1 $ ) )* 1.18)-acemi = 1.191.975,82 $
{ Bu değere mehmetçiği kalkındırma vergisi dahil olup türk hava kurumu ve çocuk esirgeme kurumuyla top tüfek alma vergileri hariçtir }
?..
Bu tür emekler için paha biçmek zor kimine göre şu kimine göre bu rakam fakat şöyle geriye dönüp baktığınızda hayatınızdan fedakarlıklarınız kimine göre anlamsız kimine görede paha biçilemez değerindedir. Başkalarına ayıracağınız bu dost değerli kişi eş akraba vs. zamanı buraya vermeniz beden yıpranması göz (bakarken açılan müzik) kulak yıpranması üstüne zeka artması ve bir sonraki nesile bırakacağınız daha zeki dna aldığınız radyasyon ve bunun ilerki dönemde etkileri ödediğiniz faturalar elektrik donanım adsl vs.. araştırma giderleri.. yıllarca sağlanan host domain gibi ek maliyetler. Açıkcası rakam tespit etmek zor çünkü tek kişiden çıkan maliyetler değil bunlar fakat satışa çıkarılır ve en çok veren o değeri oluşturmuş olur. Buda en garanti tespit diye düşünüyorum ki şu değer deyip alıcı bulamamakta o sistemin değeri anlamına gelmez.
sinanonur
30/09/2005, 15:23
BEn bi elli milyon veriyim temizinden :p
Yok mu arttıran :)
Bu değer öyle bi konu ki çöyle açıklamaya çalışayım:
Paralı olsa değeri kalmaz...
ismail pala
30/09/2005, 15:35
Artırım alt limiti nedir?
Kim para verir ki cevize?
En falza bi hosting firması alır hertarafına reklam sokuşturur... Ama verebileceği max rakam nedir? Çok büyük bir rakam değil...
Diğer yandan forum paralı olsa ciddi gelir elde etmek mümkün. Belki bi girişimci sermayesini bu işe yatirmak ister :)
Ama ceviz paralı olursa ceviz olmaktan çıkar bence. O başka konu..
Mingitau
30/09/2005, 18:01
Ne için böyle bir soru sorduğumuzu belirtmiştik sanırım. Madem değersiz bir yer cevize katılmayın...
bazen bazı uyelerimiz ne dediğini bilmiyor
Bence alınganlık gosterıyorsunuz..
Kim para verir ki cevize?
Buna kim alınganlık gostermez ki?
captainzap
30/09/2005, 18:48
5 milyar verseler mesela bu siteye satmaz mı sahibi
Sen verir misin?
captainzap
30/09/2005, 19:05
o miktara sahip olsam veririm
15-20 bin lira sâdece domaini eder. forumda kayıtlı kullanıcılarla birlikte 50-60 bin lira edebilir. çok fazla anlamam ama bana öyle geliyor.
kim para verir ki ceviz'e derken şunu da düşünmek gerekiyor. diyelim ki birisi siteyi alıyor ve içine bir e-ticaret sitesi gömüyor. sıfırdan kurulmuş bir e-ticaret sitesine şu anda ceviz'in sâhip olduğu sürekli trafiği kazandırmak için harcanacak para zâten yukarıda yazdığım kadar olmalı.
Buna kim alınganlık gostermez ki?
Haklılık payı yok degıl.. Cevız ıyı bı yatırım olsa once bıze para kazandırırdı :)
Satmaz :) Hem bu topıgı oyle algılamayın.. Cevız bugun satılırsa kac para eder.. Hayır.. Sadece cevızın degerını olcmeye calısıyoruz.. Bunu yaparkende maddı bı kıstas olan parayı kullanıyoruz..
Istersenız kendınıze baska kıstaslarda alabılırsınız.. Mesela cevız 4/1 Wındows eder gıbı.. Onemlı olan cevız'ın ne ettıgını ortaya koymak.. Tabı bu ısı cıddıye almak zorunda degılsınız :)
Hatta bence tum bunları bı oyun olarak gormenız en ıyısı :)
?..
Ah azizim sakın yanlış anlama olmasın. Ben hem deha, hem portfoy hem de diğer türlü insani ve insanüstü meziyetlerimiz ile neredeyse birbirmizin klonu gibi olduğumuzu düşünerek ismini yazmaya gerek duymadım. Yoksa biliyorsun ki ben sensiz tek para etmem.
Ah azizim sakın yanlış anlama olmasın. Ben hem deha, hem portfoy hem de diğer türlü insani ve insanüstü meziyetlerimiz ile neredeyse birbirmizin klonu gibi olduğumuzu düşünerek ismini yazmaya gerek duymadım. Yoksa biliyorsun ki ben sensiz tek para etmem.
siteyi satmaya kalkarsanız benım 1800adet anlamsız mesajımdan para kazanmak gibi bir yanlısa dusmeyin mesjalarımı bana geri iade edin..
ismail pala
30/09/2005, 22:15
Haklılık payı yok degıl.. Cevız ıyı bı yatırım olsa once bıze para kazandırırdı :)
Bu sitenin söz sahipleri kimdir acaba?
kafamda uygulanabilirliğini tartışmak istediğim bir proje var.
kim bilir ceviz belkide buradakilere para kazandırır :)
İdare heyetine müdahil olan herkes söz hakkında sahip. Ancak iletmek istenilen mesajı hızlı olması bakımından acemi, HunTER, Sahin ve Mingitau'ya iletebilirsiniz.
ismail pala
01/10/2005, 07:33
peki sadece bu kişilerin görebileceği özel bir konu açılabilir mi?
çünkü olay karşılıklı yazışmaya dönüşme potansiyeli taşıyor.
alternatif olarak da msn adresim : ismpala@hotmail.com
o zaman bir zahmet IRCden devam ediniz.
ismail pala
01/10/2005, 16:24
o zaman bir zahmet IRCden devam ediniz.
Ben hiç IRC kullanmadım ki
sorun değil ilgili arkadaşlarla iltişimi o şekilde kurabileceksem kurarım bir numara alırım.
Ben hiç IRC kullanmadım ki.
Bence kullan çünkü senin dedi kodunu yapıyoruz kanalda.
www.freenode.net (http://www.freenode.net) kanal ceviz.net
ismail pala
01/10/2005, 16:47
durun dedikoduya ben de katılayım; ama ben gelince dedikodu olmaz ki
yildizib
02/10/2005, 14:35
Bence kullan çünkü senin dedi kodunu yapıyoruz kanalda.
:))
Ceviz.net'in değeri nedir ? para olarak mı?
"1 harf 40 sene" hesabına göre bakarsak hesap biraz daha farklı bir durum alabilir tabi.
biraz once sen ceviz.net e takılıyomusun? diye sordum.
cevabı soyleydi
Devrim :
hayır
Devrim :
ama bişey ararken sürekli karsıma cıkıyo
bvu bence Ceviz.net in degerini ortaya koyuyor.
bence turkiyedeki en nitelikli forum !!
Benim içinde değeri bundan fazla değil. Birşey arıyorsam buluyorum ya da soruyorum, birşey soran varsa biliyorsam cevaplıyorum. Sürekli karşıma çıkıyor. :)biraz once sen ceviz.net e takılıyomusun? diye sordum.
cevabı soyleydi
Devrim :
hayır
Devrim :
ama bişey ararken sürekli karsıma cıkıyo
bvu bence Ceviz.net in degerini ortaya koyuyor.
bence turkiyedeki en nitelikli forum !!
Kendim markamı google'da aradığımda kişisel sitemden önce ceviz çıkıyor hemde geyikten bir koduda
http://www.google.de/search?hl=de&q=%22huka+design%22&meta=
buradan çıkan sonuç
1 benden değerli olduğu belgelenmiştir :)
2 benimle çalışmak isteyen biri bu adam forumlarlar 3 kelime oyunu oynuyor diye iş vermeye bilir :)
Yöneticiler, Kunte Kinte gibi satmayın bizi :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.