Tam Sürümünü Görmek İçin : EXEL içerisinden bilgi çekmek
Merhabalar.
Elimde ~5000 kadar verinin olduğu bir excel dökümanı var. Ben bu dökümanda süzme işlemi uygulayıp ilk önce x olanları sıralandırıyorum, daha sonra da y olanları. Bu süzme işleminde x olarak süzülenlerin e-posta adreslerini görmek istiyorum, aynı şekilde süzmeden sonra y olanları. Bunu macro olarak nasıl yapabilirim. Ya da formül ile. Formül ile yapamadım, en azından bilgim dahilinde olmadı.
Şimdiden teşekkürler.
ismail pala
29/09/2005, 15:21
Otomatik veri süzme koyun olsun bitsin. makinamda excel olmadığı için verdiğim bilgi şaşabilir. veriler menüsünde otomatik süzme diye hatırlıyorum.
bu şekilde sonucu ekranda görürsünüz
ama bu elde edlilen süzme sonucunu bir yerde kullanacaksanız biraz daha detay verir misiniz?
ayrıca bu elinizdeki dosyanında minimize edilmişini (3-5 satırlık ama hem x lerden olsun hem y lerden) gönderebilir misiniz?
Datalar çok fazla olduğundan süzme işleminden sonra bu e-postaları almak güç oluyor. Bu e-postaları e-posta göndermek için kullanacağım.
20 sütun var ve yaklaşık 5000 kayıt. I sütununda e-posta adresleri, J sütununda firma türü K sütununda firmanın bulunduğu şehir var. İlk önce J sütunundan firma türüne göre süzüp buradaki e-posta adreslerini bir satırda ya da başka bir sayfada toplayacağım. Daha sonra J sütununda süzme işlemi yapıp buradan e-posta adreslerini alacağım.
ismail pala
29/09/2005, 15:29
emaili manuel mi göndereceksiniz? yoksa programla mı?
Outlook ile e-posta göndereceğim. Excel`den e-posta adreslerini dökümandan alıp eğer txt ya da başka bir sayfaya yazdırabiliyorsak e-posta adreslerinin arasına virgül de koyabiliriz. Gerisini outlook`un...
Aynı e-posta içeriğinden ziyade iki farklı e-posta içeriği var. Bunlar süzme işlemlerine göre adrese göre e-posta ve diğer bilgilere göre e-posta şeklinde olacak. Süzme işleminin amacı da bu...
ismail pala
29/09/2005, 15:38
bu işin acelesi yoksa ben size bu tarz angarya işlerde kullanabileceğiniz bir çözüm sunacağım ama bunun için 1 güne ihtiyacım var
Pekala ben müşterileri bir süreliğine idare ederim, sanırım.
Şimdiden zahmetin için teşekkürler.
ismail pala
29/09/2005, 23:41
cevabı ayrı bir başlıkta yazmayı uygun gördüm; linki aşağıdadır.
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=23191
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.